Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Number nelja loetakse aasiamaades surma numbriks, kuna selle numbri hääldus on sarnane sõnale surm.
Wikipedia:
Number 4 (四; accounting 肆; pinyin sì) is considered an unlucky number in Chinese because it is nearly homophonous to the word "death" (死 pinyin sǐ). Due to that, many numbered product lines skip the "4": e.g. Nokia cell phones (there is no series beginning with a 4),[6] Palm[citation needed] PDAs, Canon PowerShot G's series (after G3 goes G5), etc. In East Asia, some buildings do not have a 4th floor. (Compare with the Western practice of some buildings not having a 13th floor because 13 is considered unlucky.) In Hong Kong, some high-rise residential buildings literally miss all floor numbers with "4", e.g. 4, 14, 24, 34 and all 40–49 floors, in addition to not having a 13th floor. As a result, a building whose highest floor is number 50 may actually have only 35 physical floors.
Ma ei usuks seda väga, üleeelmisel mootorrattal oli number 74, eelmisel oli numbriks 44. Ebausk. Samamoodi sattuvad avariisse ka muude numbritega siklid.
minge metsa selle number 4 jutuga. Inimesed hakkavad põdema ja minusugune loll usub sellist jutte ka veel. Mul ka 4 numbrimärgil olemas, küll mitte viimane nr.
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 340 korda
- Tänatud: 438 korda
- Kontakt:
Pimedal ajal tasub endale meelde tuletada, et autojuht peab reeglina tulega mootorratast kaugel asuvaks autoks, mida ta karta ei oska. Kui tuleb välja et tegemist on tsikliga on tihti juba hilja. Olen korra isegi sellise ehmatuse pimedas ja udus pidanud läbi elama, aga no mingi trikiga ei oleks arvanud et vastu tuleb mootorratas, õnneks suutsin alustatatud möödasõidu katkestada.
Motorized kirjutas:minge metsa selle number 4 jutuga. Inimesed hakkavad põdema ja minusugune loll usub sellist jutte ka veel. Mul ka 4 numbrimärgil olemas, küll mitte viimane nr.
Kui viimane pole siis ole õnnelik ja ära aja pläma !
-
- Tsikkel: K750m,Royal Enfield Bullet 350
Kallid sõbrad
Asi ei ole viimasesd numbris. Ükskõik kas teie isikukoodis, telefoninumbris, aadressis, pangaarve nr. pin koodides jne. käib kuskilt läbi 4 nii olete surmale määratud.
sõitma minnes tuleb arvestada et autojuhid on täiesti pimedad isegi keset päeva ja pimeduse saabudes peab arvestama et autojuhid on veel pimedamad ja ei oska üldse liigelda
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Keegi teab mis eile õhtul Kadaka tee lõpu poole sirge 40 alas juhtus? suunaga linna poole oli üks rattur enduuroga kellegile tagant sisse sõitnud, ratas oli päris sodi ja kiirabi, pollarid kõik kohal.
-
- Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
- Kontakt:
Tere ikka tean. Sõitsin oma 50ccm rattaga bmw tagant otsa ( piduri kettad käisid ringi hoolimata vajutamisest), kiirabi oli kohal sest autojuht arvas seda mulle vajavat, mendid aga selle pärast et mul pole ratas arvel ning ka load puuduvad.
Kui uus plastik panna ning uus süütelukk ( keegi rsk pani võtme pihta, jättes ainult muud võtmed kimpu) ning ongi korras, raam sirge õnneks.
zhark kirjutas:Tere ikka tean. Sõitsin oma 50ccm rattaga bmw tagant otsa ( piduri kettad käisid ringi hoolimata vajutamisest), kiirabi oli kohal sest autojuht arvas seda mulle vajavat, mendid aga selle pärast et mul pole ratas arvel ning ka load puuduvad.
Kui uus plastik panna ning uus süütelukk ( keegi rsk pani võtme pihta, jättes ainult muud võtmed kimpu) ning ongi korras, raam sirge õnneks.
Ma loodan et sa vaatad oma pidurid ka üle, enne kui korras kuulutad ja uuesti sõitma lähed
-
- Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
- Kontakt:
Just kuulsin ja nägin REPORTERIST kui pimedad on autojuhid.Üks siklimees on jälle vähem.TUNNEN OMASTELE KAASA. Need pimedad tuleks mättasse peita.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
snah kirjutas:Just kuulsin ja nägin REPORTERIST kui pimedad on autojuhid.Üks siklimees on jälle vähem.TUNNEN OMASTELE KAASA. Need pimedad tuleks mättasse peita.
R.I.P! Kuigi osa(d) Temast ela(vad)b edasi, sõna otseses mõttes, Šveitsis!
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
mx77 kirjutas:Pimedal ajal tasub endale meelde tuletada, et autojuht peab reeglina tulega mootorratast kaugel asuvaks autoks, mida ta karta ei oska. Kui tuleb välja et tegemist on tsikliga on tihti juba hilja. Olen korra isegi sellise ehmatuse pimedas ja udus pidanud läbi elama, aga no mingi trikiga ei oleks arvanud et vastu tuleb mootorratas, õnneks suutsin alustatatud möödasõidu katkestada.
eriti haige on üks rollerimark, millel on ees 2 suht laiali asetsevat tuld - no vahi kasvõi päise päeva ajal, kuidas tahad, ikka paistab nagu kaugelt tulev auto. krt vändra kandis autoga sõites pidin korra peaaegu otsa ringi keerama ja tagaajamist alustama, et rollumehele säärase masina eluohtlikkust selgitada.
-
- Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
- Kontakt:
Kaukaaslane kirjutas:eriti haige on üks rollerimark, millel on ees 2 suht laiali asetsevat tuld - no vahi kasvõi päise päeva ajal, kuidas tahad, ikka paistab nagu kaugelt tulev auto. krt vändra kandis autoga sõites pidin korra peaaegu otsa ringi keerama ja tagaajamist alustama, et rollumehele säärase masina eluohtlikkust selgitada.
pane vähe kangem prill ette ja saad aru kah, mis pill vasu tuleb
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Tegelikult, me võime siin ju kiruda sohvreid, et pimedad, aga mis sellest tolku? Pimedad ikka edasi, ega nad nägema ei hakka! Meie elu on ikkagi meie kätes ja pole mõtet jäigalt arvestada oma õigusega liikluses - mida kuradit on sellega postuumselt peale hakata?
Lisaboonuseks see, et kui oled tsikliga piisavalt kaua hinges püsinud, ei juhtu ka autoga enam õnnetusi - isegi sulle ei sõida enam keegi sisse.
Kahju noorest mehest.
-
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Pimedal ajal tuleks selliste ratastega söita. Ehk on autojuhtide tähelepanu parem
Sinivalgetele need muidugi meeltmööda ei ole.
Nuta või naera, aga tegelikult ka- kui ratas nagu juudi jõulupuu on siis mina küll tahaks näha seda autojuhti, kes väitis et ei näinud või ei saanud aru.
need pimedad kanapead autoroolis ei näe seda valgustust,isegi kui paned tsiklile kõik vikerkaare värvi tuled siis ikka sind ei näe keegi,ainus asi mis aitab on sinine ja punane vilkur,aga see jällegi keelatud
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 79 korda
Kri§to kirjutas:kui ratas nagu juudi jõulupuu
Sa mine tee üks katse - pane jõulupuul lähituli põlema ja mine vaata (eestvaates) nt 100m pealt... palju sellest jäulupuust paistab üle põhitule valguse? Mitte sittagi, järelikult ohutuse aspektist mõttetu blingimine.
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
- Tänanud: 2 korda
- Kontakt:
Kui autojuht on uimane ja pime,siis ei aita "ussi-ega püssirohi".Sõidetakse ka rongidele ette(peaks ju küll näha ja kuulda olema) ja antud viimase hukkunuga avarii osas julgen arvata,et kui mootorratta asemel olnuks auto,oleks avarii ikkagi juhtunud.Erinevus ehk olnuks selles,et hukkunuteta oleks vast pääsenud.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
badandevil kirjutas:Ilmselt valgel ajal ka. Alles eelmine nädal arvas keegi järelkärumees, et ilgelt lahe on minu kõrval paremal oleval rajal sõites ilma suunatuledeta rada vahetada ja mind lihtsalt vastassuunda suruda
Väike näpunäide kui tohib: kuis iganes sõidad auto tagumise otsa juures (kusagil tema pimeda punkti juures) siis positsioneeri end nii, et sa näed sõiduki juhti tema enda peeglist - siis on lootust, et tema oma peeglisse kiigates sind ka näeb. 99% autojuhtidest pole pahatahtlikud, nad lihtsalt ei näe meid.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
tsikliga valge ajal sõidan nüüd ja alati kaugtulega - tundub, et olen nii mõnelegi vastutulevale autole nähtav - miks nad siis muidu tulesid vilgutavad, aga taga sõites tuleb sõita jah nii, et valgus eessõitva auto tahavaatepeeglist selle juhile silma paistab.
...ja tegelt tõesti on lähitulega tsikkel teiste autode vahel kehvemini märgatav.
Ja õieti teed, et sõidad kaugtuledega...
Ise kah proovisin ikka lähituledega sõita... aga fakt on, et sõiduteed korralikult niimoodi ei näe.. ja vastutulevad autod ikka vilgutavad, kuna arvavad, et 1 tuli ei põle (auto).
Kuna enda elu on kõige tähtsam ja eriti kui sõit on hilja õhtul nagu praegu, kui kellla 7-8st on juba pime, siis mul suva ... ega autojuht ära ei sure, kui ma talle näkku oma 5-10 sec kaugtulega näitan, mis on niigi madalamale lastud ja on tavaline halogeen, mitte mingi HID või Blue.
Nädala sees sõitsin mendi taga... ja sõitsin tema taga ikka mõnda aega (kaugtuledega), kui menti mu kaugtuli ei sega, siis miks ma peaks põdema teiste juhtide pärast.
petz61 kirjutas:tsikliga valge ajal sõidan nüüd ja alati kaugtulega - tundub, et olen nii mõnelegi vastutulevale autole nähtav - miks nad siis muidu tulesid vilgutavad, aga taga sõites tuleb sõita jah nii, et valgus eessõitva auto tahavaatepeeglist selle juhile silma paistab.
...ja tegelt tõesti on lähitulega tsikkel teiste autode vahel kehvemini märgatav.
A ma ei sõida kaugtuledega, sest siis ma ei tea ju, kas vilgutatakse põõsas olevate politseionude pärast või kaugtulede pärast

Riga->Planeta 5 1991->Jupiter 2K 1968-> R1 2005->Honda CBR600RR 2004
-
- Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
petz61 kirjutas:tsikliga valge ajal sõidan nüüd ja alati kaugtulega - tundub, et olen nii mõnelegi vastutulevale autole nähtav - miks nad siis muidu tulesid vilgutavad, aga taga sõites tuleb sõita jah nii, et valgus eessõitva auto tahavaatepeeglist selle juhile silma paistab.
Siis võib jällegi tekkida oht, et tsikli suunatulesid ei ole näha.
-
- Tsikkel: zx7r
- Tänanud: 1 kord
-PitBull- kirjutas:A ma ei sõida kaugtuledega, sest siis ma ei tea ju, kas vilgutatakse põõsas olevate politseionude pärast või kaugtulede pärast
Ma sõidan koguaeg kaugtuledega, isegi öösel( kui keegi vilgutaks siis lülitaks ümber lähituledele). Põhjus on lihtne, kui ma sõidan lähituledega siis autod hakkavad vilgutama + on näha vastutulevate ja ette keeravate autode pealt, et lihtsalt ei märgata.
*mul zx7r(p) originaal tuledega(legendaarselt sitad)
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
2ndalpha kirjutas:Siis võib jällegi tekkida oht, et tsikli suunatulesid ei ole näha.
...a tühja neist suunatuledest vastusõitva auto puhul, oluline on, et tagumine vasak põleks ja nähtav oleks
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
Säga kirjutas:Kaukaaslane kirjutas:eriti haige on üks rollerimark, millel on ees 2 suht laiali asetsevat tuld - no vahi kasvõi päise päeva ajal, kuidas tahad, ikka paistab nagu kaugelt tulev auto. krt vändra kandis autoga sõites pidin korra peaaegu otsa ringi keerama ja tagaajamist alustama, et rollumehele säärase masina eluohtlikkust selgitada.
pane vähe kangem prill ette ja saad aru kah, mis pill vasu tuleb
jah, just. samalaadne soovitus vastu - pane ennast põlema, siis oled üle Eesti nähtav, heheh