Õnnetused mootorratastega
Re: Õnnetused mootorratastega
Mina olen juba kodus, rikkam ühe kogemuse ja mõne traadijupi poolest
Nädalake puhkust ja tagasi oma igapäevategemiste juurde.
Uus ratas on juba silmapiiril.
Miks ma postitan, on see, et kuigi ma tean, et see on mõttetu ja mingis mõttes isegi moraalselt karistatav, siis ma lugesin delfi+postimehe kommentaare peale enda poolt sinnapostitatut. Mulle meeldib olla enne seadusesilma poolt süüdi tunnistamist juba halli massi poolt süüdi tunnistatud
Tore on ka, et mu enda ausat ülestunnistust rebitakse kontekstist välja - jah, tühjal teel annan minna vahetevahel 150 ja rohkemgi. Mu sellekohastes postides on rõhutatud ka asjaolu, et sellistel hetkedel pole autosid ees ning olukord on suht kaasliiklejavaba. Ka enne matsu tegin möödasõitu, tunnistasin ka poltiseile, et enne matsu tegin möödasõitdu autost lubatust kiiremini, sest vastassuund oli vaba ja võtsin peale tagasireastumist legaalse kiiruse (võis olla ka legaalne +10km/h). Miks ma võin käsi südamel öelda, et enne pauku oli mu kiirus legaalne, oli asjaolu, et Mäos nägin patrulli ning võtsin juba sellepärast rahulikumalt. Aga las rebivad kontekstist välja, mul ses suhtes suva - minu jaoks on ainult EV seadusandlus, kes süüdi tunnistab.
Igastahes - kihutage, aga tehke seda turvaliselt. Kui oled juba bikeomanik, siis on selge, et sa lased vahetevahel lubatust kiiremini. Valige lihtsalt aega, kohta ja taustsüsteemi. Mind vedas see mingi müstilise muutuja tõttu seekord alt isegi lubatud piirkiirusel..
Samuti meeldib mule Reporteris näidatu - mind näidati mu nõrkushetkel (st vigastatuna kakerdamas), tsiklinumbrit näidati, (ok, "ohvri" autonumber oli ka näha) ning ülla-ülla! autojuhist mitte ühtki kaadrit. Lahedalt kallutatud uudisnupp..
Nüüd, kus ma olen selgem ja toimunu läbi mõtlen, on mul küll paar kahtlast seika meelde tulnud:
kui ma olin pidurid blokki vajutanud, siis mats tuli kiiruselt umbes 40-50 km/h. Loogika ütleb, et auto oleks pidanud must kaugenema sel hetkel juba või vähemalt suht samasuguse kiirusega liikuma. Vastupidi, ta lähenes mulle ka vahetult enne kokkupõrget. Vaadake buumeri tagaotsa - kas ta on nii deformeernud, et saaks väita mu 100+ sissesõitmiskiirust? Ei ole ju..
Samuti teadsin ma ka oma ratta puhul sellist pisiasja, et kui 100+ kiirusel esipidurit vajutada, hakkas lenks vibrama (mingiselle ratta omapära, aga esipidurid kui sellised täiesti korras ja pidurdas vastavalt TÜV nõutule). Vot kui ma pidurdama hakkasin, siis mu lenks ei vibranud..
(Ei õigusta ennast, tahan vaid tõde teada. Olen nõus, et tagant otsasõidu osas olen 1000% süüdi, mind huvitavad ainult kaasnevad asjaolud. Hetkel pole ma eriti veendunud, et see asi seal nii must-valge oli..)
Tänan veelkord kaasaelajaid-kaastundeavaldajaid. Müts maha te ees. Kui näeme, siis sõidame