Järjekordne algaja.
Moderaator: Moded
Re: Järjekordne algaja.
Võiksin sulle pakkuda oma Suzuki sv650s 2001 a (punast värvi). toodud saksast eestis sõitnud mingi 4 või 5 suve (ei mäleta peast millal load tegin). Väga mõnusa mineku ja häälega v2 mootor. Hea kerge sõita ja lihtne juhtida. Ise tegin load sellega ja siiamaani olen sõitnud, katki ei ole midagi läinud ega ei oska ette näha ka, et võiks minna. Kett ja hammakad on head all on eelmise suve lõpus ostetud rehvid. Ainuke asi mis võib häirida on suzuki lärmakad nukaketi pingutid aga mootori töötamist see kuidagi ei mõjuta.Mõned pisikesed iluvead on kah kriimustuste näol aga ei midagi mis silma riivaks. Kütust võtab mingi 5 liitrit sajale. Müün kuna hing ihkab chopperit. Hinda küsiks u 2000. Huvi korral võin saata ka pilte. Lisaks: Järgmine ülevaatus on 2013 juuli, peal uus aku ja esimesed pidurivoolikud.
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
See, et sisemine päikesesirm ilma sõitmata uduseks läheb on normaalne. Minu Airoh-il sama asi, aga sõitma hakates koheselt udu kaob.
Päikesevisiiriga linnas sõites mina isiklikult tavavisiiri ei kasuta- uduseks ei lähe, maanteel kui tahab uduseks minna jätan visiiri veidikene lahti.
Kurgu asi on aktuaalne jahedaga sõites, lahenduseks on windstopper kaelus või sukk koos windstopper kaelusega.
Nii, üks loll küsimus veel. Sõiduõpetajalt unustasin küsida ja see nädal rohkem sõitma ei pääse. Nimelt parkimine linnas (kesklinn, vanalinn jne). Mismoodi seda tsiklik maksustatakse? Sama hind mis autol või on seal mingi soodus tsikli kasuks. Ja kui ma peaks trahvi saama, siis kuhu see lipik pannakse? Teibiga sadulapeale?
Ei maksa midagi tsikliga linnas parkimise eest, v.a. tasulistes valvega parklades jne.
ei taha küll teha tasuta reklaami, kuid mina ntx sõidan palavate ilmadega sellise asjaga:
http://www.pood.ee/12-motokrossi-kaitsmed
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Syn kirjutas:Teine küsimus on kiivris: Sai soetatud HJC kiiver millel sisse ehitatud päikese prillid. Ise-enesest lahe lisa, aga kodus proovides tõmbas just need päikseprillid uduseks kui need alla lasta. Kas see oli tingitud tubasest kandmisest või on see probleem koguaeg ja kui nii, siis kuidas seda vältida.
Mul kolmas aasta avaneva lõuaosaga ja päikesevisiiriga HJC kasutusel. Kõige parema ventilatsiooniga kiiver, mis mul kunagi on olnud. See probleem ilmnes sul vast ikka tubasest kandmisest.
Nii, Suured tänusõnad kõigile, kes lollile nõu ja jõuga abiks olid. Asi nüüdseks sealmaal, et lisaks varustusele on tänasest olemas ka 2000 aasta Kawasaki ZX6R.
[quote="Syn"]
Teine küsimus on kiivris: Sai soetatud HJC kiiver millel sisse ehitatud päikese prillid. Ise-enesest lahe lisa, aga kodus proovides tõmbas just need päikseprillid uduseks kui need alla lasta. Kas see oli tingitud tubasest kandmisest või on see probleem koguaeg ja kui nii, siis kuidas seda vältida.
Olen ka kolmas hooaeg sellist kiivrit kasutamas aga sellist nähtust(toas udutamas) ei ole kogenud.
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
See päikesevisiiri udustumine on puhtalt tubane probleem. Mul sama kiiver. Sõites pole seda kogenud.
Samas põhivisiir läheb sellel kiivril uduseks ootamatult meelsasti. Mu igivana ja poest 500 krooksuga ostetud Probikergi püsib puhtam. Vb. mängib siin mäkra tsikliklaas, mille tegin - see sihuke kõrgem ja ei lase tuult näkku, tekitades samas alt üles puhuva õhuvoolu.
-
Tere!
Mure e küsin teadjamatelt-kogenumatelt nõu.Asi selline,et olen omandamas mootorratta lube(varem pole tänavasõidu mootorattaga sõitnud)ja senine sõidukogemus piirdub vaid autokoolis omandatud oskustega...kooli eksamid on tehtud ja nendest sõit st plats+linn olid ok...tehtud on ka riiklik teooria ning on jäänud veel riiklik sõit.Aga...kui nüüd meenutan oma autokoolis kuuldud loenguid,siis jäi meelde üks fraas.."ärge arvake,et kas ma kukun...vaid mõelge,millal ma kukun"..ja nii juhtus just eile e kukkusin ja päris valusasti tühjas parklas,kus harjutasin enda rattaga(millega ma ka eksamile lähen tuleval teisipäeval Põlva)harjutasin platsi harjutusi.Ja kukkumine tuli sellel hoopealt nö äkkpidurduse harjutusel,kus peab kasutama sidurit ja mõlemat pidurit ning peab kasti piiridesse pidama saama.Harjutus sujus 2x ok..ning 3x...alguses kiirus 35-40...sidur-pidurid...ning tundsin-kuulsin kui tagumine rattas jooksis plokki...ratas hakkas kahele poole pendeldama ning äkki olin õhus,üle ratta lenksi...selili asfaldile ning ratas pani küljekondlil libisedes minust veel mööda.Tulemus...ise sain korralikult põrutada,õnneks kaitsmed päästsid suurematest vigastustest...ratas aga...kondel [Motobot: õige on "gondel"] puru+esiklaas...käigukangi link pooleks.
Küsimus..."mis siis valesti läks...mida ma valesti tegin?"Samas tuleb mul ju tuleval teisipäeval sooritada sama harjutus eksamil,kuram oleks ikka jama küll kui jälle nii võib minna...või on tekkinud juba eksami kramp ja mõtlen üle?Samas autokoolis oli plats mul väga ok...mingeid vigu...õpetaja oli väga rahul?Või on tegu rattas..mul on 600 bike Suzuki ja autokoolis oli 600(700)Honda...naked-bike.
no kui sa üle ratta lenksu käisid, siis pakuks et esipidurit pressisid liiga kõvasti. muidu on nagu raske üle lenksu panna
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
ma eeldan,et su avatari pilt on ikka sinust? ära nüüd solvu,aga kuidas sa krossikaga siiamaani sõita oled suutnud siis,kui asfaldil tagaratta pidurdamisest siruli lendad?
-
- Tsikkel: Freewind
Arvata on, et plokis olev tagaratas jäi miski nuka taha kinni või lasid hoopis tagapiduri lahti, ratas hakkas uuesti ringi käima, sai pidamise ja sellest ka sadulast lendamine. Kruusal on pind pehme ning lohisev ratas lohiseb kuni peatumiseni ilma suurema kukkumise ohuta. Asfaldil püüa tagapiduriga hellem olla ja vaid niipalju seda vajutada, et ratast pisut ette-alla suruda. Nõnda toimib esipidur (mis pidurdamisel peamise töö teeb) paremini. Ühepütistel toimib gaasi mahalaskmine samahästi aga ilma ratta plokeerumise ohuta.
-
Tänud vastuste eest!
To byta:jah nö avataril on tõesti minu pilt ja motokrossi, harrastaja tasemel sõidan juba u 4-5a ning loen ennast algajaks ka krossi asjades...kross on mul üsna hästi käpas ja kes mind teavad-on näinud rajal sõitmas...arvan,et päris "higiliikur" enam pole.Aga tänavaratas on minu jaoks tõesti uus teema.Pigem ma nõustun tõesti siin eelkirjutajaga,kes arvas,et ma tagapiduri lahti lasin...analüüsisin oma tegevust ja arvatavasti nii ma just tegingi,et ratas pöörlema saaks...aga millegi pärast lõi lappama ning ning see juhtus nii äkki ja esimest korda elus tänavarattaga...ning oskustest jäi ja jääb veel praegugi puudu.
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
M.T. kirjutas:no kui sa üle ratta lenksu käisid, siis pakuks et esipidurit pressisid liiga kõvasti. muidu on nagu raske üle lenksu panna
Vaatasin hiljaaegu sellist filmi nagu "A Twist of the wrist II" (http://www.amazon.com/Twist-Wrist-II-Ke ... 0965045072)
Seal käsitletakse ka sõiduasendit ja Keith Code demonsteerib üsna selgelt, et vale sõiduasendiga võib tugevalt pidurades üle lenksu lennata, samas õige sõiduasendi korral küll ratas tõmbleb aga sõitja jääb ilusti ilma pingutuseta sadulasse. Seega küsimus võib ka lisaks olla vales sõiduasendis.
Algajal ikka juhtub...
kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] on kahju, paistab et sul polnud kukkumispunne (slaidereid).. osta ja pane need kiiremas korras peale.
Endal juhtus sarnane asi kui sõitsin laupäeval (27/8 vist oli) hiljuti soetatud Ninjaga.
Reedene "marjuke" hajutas meelt, ja kuna mõned ei oska ikka näidata suunda (õigel ajal või üldse), siis enda pidurdamine läks täitsa metsa.
Tegin lennu üle pea... süüdi see, et: kehaasend oli vale ... tee läks mäkke ja vajutasin ainult esipidurit... jalg aga ei jõudnud tagapidurit panna...
Nii et autojuht tegi 1 vea, sel ajal kui mina tegin terve rea vigu... mille tulemusena osa asju katki (jalapiduri kinnitus ja jalg (foorrest)) tagaraam kergelt kõver ja kondlid [Motobot: õige on "gondlid"] mõnusalt mõrased (esiklaas ja ülemine osa kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] kuna ratas kukkus peeglile), kukumispunnid teegid oma töö ära ja küljekondel täitsa terve ja raam on korras.
Sinu olukord on küll teissugune.. aga kui algaja (ainult 8000+ km sõitnud)..algajale... sport ratta pidurid erinevad tavaratastest, mida kasutakse koolides.
Ise olen Ninjal vähe sõitnud tähelepannud olen seda, et tal pidurdamine on hoopis teisugune kui XJ600... soovitus ...tee eksam tavarattaga (Hornet, XJ600 ER5)... bike jaoks võtta eraldi treening (Motodepoo koolitus või muu) ... kui vaatad netis review super bikedele seal on tavaliselt kirjas et need rattad pole algajatele... seda lauset tuleb võtta tõena... mitte hakkata lööma vastu rinda et "ma" olen parem.
Jõudu ja head paranemist, õnne eksamil kah!!
reinuvader kirjutas:Tere!
Mure e küsin teadjamatelt-kogenumatelt nõu.Asi selline,et olen omandamas mootorratta lube(varem pole tänavasõidu mootorattaga sõitnud)ja senine sõidukogemus piirdub vaid autokoolis omandatud oskustega...kooli eksamid on tehtud ja nendest sõit st plats+linn olid ok...tehtud on ka riiklik teooria ning on jäänud veel riiklik sõit.Aga...kui nüüd meenutan oma autokoolis kuuldud loenguid,siis jäi meelde üks fraas.."ärge arvake,et kas ma kukun...vaid mõelge,millal ma kukun"..ja nii juhtus just eile e kukkusin ja päris valusasti tühjas parklas,kus harjutasin enda rattaga(millega ma ka eksamile lähen tuleval teisipäeval Põlva)harjutasin platsi harjutusi.Ja kukkumine tuli sellel hoopealt nö äkkpidurduse harjutusel,kus peab kasutama sidurit ja mõlemat pidurit ning peab kasti piiridesse pidama saama.Harjutus sujus 2x ok..ning 3x...alguses kiirus 35-40...sidur-pidurid...ning tundsin-kuulsin kui tagumine rattas jooksis plokki...ratas hakkas kahele poole pendeldama ning äkki olin õhus,üle ratta lenksi...selili asfaldile ning ratas pani küljekondlil libisedes minust veel mööda.Tulemus...ise sain korralikult põrutada,õnneks kaitsmed päästsid suurematest vigastustest...ratas aga...gondel puru+esiklaas...käigukangi link pooleks.
Küsimus..."mis siis valesti läks...mida ma valesti tegin?"Samas tuleb mul ju tuleval teisipäeval sooritada sama harjutus eksamil,kuram oleks ikka jama küll kui jälle nii võib minna...või on tekkinud juba eksami kramp ja mõtlen üle?Samas autokoolis oli plats mul väga ok...mingeid vigu...õpetaja oli väga rahul?Või on tegu rattas..mul on 600 bike Suzuki ja autokoolis oli 600(700)Honda...naked-bike.
-
- Tsikkel: 300 EXC Six Days 2022, TRS One
- Tänatud: 1 kord
reinuvader, võimalik, et Su sõiduasend oli vale, seetõttu hakkas tagaots lopendama. Kui alakeha on korralikult tsikliga kontaktis ja ülakeha vaba, siis otse pidurdades tuleb tagaratas ilusasti järele ja ei lähe külje peale ära.
Ära doseeri tagapidurit üle, asfalti peal baigilistel teeb enamus pidurdamisest esipidur, eksamil lihtsalt natukene puuduta tagapidurit.
2ndalpha kirjutas:Ära doseeri tagapidurit üle, asfalti peal baigilistel teeb enamus pidurdamisest esipidur, eksamil lihtsalt natukene puuduta tagapidurit.
Täpselt sama nõuanne. Sa pidurdasid tagapiduriga liiga jõuliselt. Pigem teeb töö ära esipidur, tagapidurit ainult puuduta (kui sedagi, sest mina eksamil tagapidurit ei kasutanud üldse. Aga moe pärast võiks näidata, et kasutad ka tagapidurit, sest sellest võidakse muidu kinni hakata).
Lisaks - ära pidurit kohe blokki löö, konkreetselt ja lõplikult suru esipidur alla alles enne joont. Blokk ja lohisemine loeakse veaks.
Ära kukkumisest suurt numbrit tee. Mina kukkusin ka platsil ja kui hästi järgi mõelda, siis oli see pigem hea. Sain teada, mis tunne on ja mis viga tekkis, et edaspidi vältida. Liikluses esmakordne kukkumine oleks palju hullem. Nii arvan mina.
Lisaks veel niipalju, et ära väga selle pidurdus maa pärast muretse - eksamil on see ikka päris pikk lõik, mille ajal seisma peab jääma.
Tagapiduriga liiga jõuliselt pidurdamine ei muuda otse sõitval tsiklil õige kehaasendi korral mitte midagi. Olgu siis või vilega blokis.
Kukkumine võis olla põhjustatud mitme vale sõiduvõtte koosmõjul. Näiteks vale kehaasend (käed krambis ja jäik "kolmnurk") ning esipiduri mittetunnetamine ja liigne rakendamine. Tagapiduriga teatavasti üle esiratta ei lenda või kui, siis üle külje.
motomaan kirjutas:Sa pidurdasid tagapiduriga liiga jõuliselt
-
- Tsikkel: Honda Transalp
Minul juhtus autokoolis selline lugu, et platsil nühkimisest oli juba kopp ees ja siis pühendasin oma aja pidurdamise harjutamiseks. Kiirused tõusid, kuni tegin viimaks kogemata stoppie. Sa kurjam, kuidas ma õpetaja käest sain piki päid ja jalgu - hea, et autokoolist välja ei visatud! ARKis oleks vist saanud aastase lubade tegemise keelu!
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
@reinuvader
selles, mõttes, et Motosurvival on väga hea koht kus kindlasti soovitan ära käia.
Teooria selline, et tagapidurit on ikkagi hea kasutada ja kui kasutada siis ta läheb pahatihti blokki aga sellest pole midagi. Oluline on see, et sa oled alakehaga rattas kinni, mitte kätega. Hoiad jalgadega ennast kindlalt sadulas ja käed küünarnukist kergel kõveras ja vabalt, samuti ka ülakeha. See annab sulle nö liikumisruumi ja mängimisvõimaluse lenksuga kui tagaratas blokeerub. Käed hoia vabalt ja ära lase pidurdamisel tekkinud jõudu lenksu kanduda ja mängi lenksuga vastukaaluks tasakaalu hoides nagu jalgrattaga kui tagapiduriga "loha" lased . Hoia pilk üleval horisondi suunas. Ka see aitab iseenesest tohutult tasakaalu hoidmisele kaasa. Pidurdamisel tekkinud jõud mis tahab su keha teistpidi väänata kanna rattasse jalgade abil. Kui ülakeha ja käed jäävad "vabaks" on su kätel vaba voli ilusti korrigeerida tagaratta blokkis olekul tekkival vänderdusel ja pehmelt samal ajal pidurdada ka esirattaga, mitte seda ka krambist põhja suruda.
Kogu seda teemat survivalil demostreeritakse sulle ja ise saad ka väga tugevalt selgeks treenitud. Ja ka palju muud. ISe peale käimist mõistsin, et autokool andis heal juhul 5% sellest oma perioodi keskel mis sai selgeks survivali nädalavahetusega.
Edu harjutamisel ja paranemisel. Samuti nagu ülalpool mainitud Randmevääne 2, ehk Twist of the wrist vol 2 on kohustuslik lugemisvara.
Muideks lisainfoks, et kui lugemine pole meelt mööda siis on olemas video kah.
Raamat räägitakse on parem, kuigi film on ka norm, pikkus 1h34m.. Honda CBRi vend on koomiku näoga valitud küll
villy kirjutas:@reinuvader
selles, mõttes, et Motosurvival on väga hea koht kus kindlasti soovitan ära käia.
Teooria selline, et tagapidurit on ikkagi hea kasutada ja kui kasutada siis ta läheb pahatihti blokki aga sellest pole midagi. Oluline on see, et sa oled alakehaga rattas kinni, mitte kätega. Hoiad jalgadega ennast kindlalt sadulas ja käed küünarnukist kergel kõveras ja vabalt, samuti ka ülakeha. See annab sulle nö liikumisruumi ja mängimisvõimaluse lenksuga kui tagaratas blokeerub. Käed hoia vabalt ja ära lase pidurdamisel tekkinud jõudu lenksu kanduda ja mängi lenksuga vastukaaluks tasakaalu hoides nagu jalgrattaga kui tagapiduriga "loha" lased . Hoia pilk üleval horisondi suunas. Ka see aitab iseenesest tohutult tasakaalu hoidmisele kaasa. Pidurdamisel tekkinud jõud mis tahab su keha teistpidi väänata kanna rattasse jalgade abil. Kui ülakeha ja käed jäävad "vabaks" on su kätel vaba voli ilusti korrigeerida tagaratta blokkis olekul tekkival vänderdusel ja pehmelt samal ajal pidurdada ka esirattaga, mitte seda ka krambist põhja suruda.
Kogu seda teemat survivalil demostreeritakse sulle ja ise saad ka väga tugevalt selgeks treenitud. Ja ka palju muud. ISe peale käimist mõistsin, et autokool andis heal juhul 5% sellest oma perioodi keskel mis sai selgeks survivali nädalavahetusega.
Edu harjutamisel ja paranemisel. Samuti nagu ülalpool mainitud Randmevääne 2, ehk Twist of the wrist vol 2 on kohustuslik lugemisvara.
-
Yamsakas kirjutas:Muideks lisainfoks, et kui lugemine pole meelt mööda siis on olemas video kah.
Raamat räägitakse on parem, kuigi film on ka norm, pikkus 1h34m.. Honda CBRi vend on koomiku näoga valitud küll
Jah on küll hea näoga.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
villy kirjutas:Yamsakas kirjutas:Muideks lisainfoks, et kui lugemine pole meelt mööda siis on olemas video kah.
Raamat räägitakse on parem, kuigi film on ka norm, pikkus 1h34m.
Raamatu puhul on plussiks see, et ta on vist kaveesti keeles saadaval, kui ma eu eksi (minul ingliskeelne eraamat). Filmi puhul jälle plussiks, et ta on torrentina saadaval, seega tarneajad väga lühikesed
EDIT: Vaatasin järgi, eesti keeles on ta olemas tõepoolest:
http://www.apollo.ee/product.php/0997091
-
tahaks veel lisada, et kui keegi tahab lugeda eestikeelset varianti raamatust siis ma võin laenata. Raamatu nimi siis "Randmevääne vol 2" Asukoht Tallinn. PS palun.
-
Tere!
Tahtsin öelda "suured tänud kõigile nõuandjatele"!Mis puutub lugemisse e teoorijasse siis puren just läbi raamatut "Ohutu mootorratta sõidu ABC"...aga kui meenutan ja toon pareleele motoõpetajate nõuannetega(puudutab 99% motokrossi spetse)siis "sõita-sõita -ja veel-kord sõita"...ainult nii tuleb kogemus.Antud juhul on selle sõitmise proovimise takistuseks ikkagi A-lubade puudus...mis ei lase nagu legaalselt rattaga veel sõita.Ja kahjuks ei oma ka transpordi võimalust,et motikas kuhugi platsile sõidutada.Ütlen ausalt,et senini olen teinud "pattu" ja kõrvaltänavaid kasutades olen vaikselt max 50km/h sinna platsile ja tagasi ukerdanud.
Samas küsin,et mis näoga võivad vaadata ARK,is suured pürokraadid kui sinna oma rattaga teisipäeval tekin?Tean,et ühel mehel..tegi B-lube...tühistati kogu eksam,kuna mees vuras ise kohale(kuigi jättis auto enne ARK,i seisma kuhugi suht varjatud kohta...aga väideti,et turvakaamerast nähti!?).No minul oli ka plaan,et vuran kohale...aga enne ARK,i lükkan tänavalt käekõrval ratta platsile ja kui küsitakse,siis ütlen,et sõber tõi?Või on loll plaan?
kui kaugel sa eksami platsist elad,5km ratast lükata pole mingi probleem lihtsalt natuke aega kulub
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
reinuvader kirjutas:Ütlen ausalt,et senini olen teinud "pattu" ja kõrvaltänavaid kasutades olen vaikselt max 50km/h sinna platsile ja tagasi ukerdanud.
Ma kahtlustan, et paljud, kel oma tsikkel enne lube käes on nii talitanud. Ei saa kuidagi hukka mõista.
Samas küsin,et mis näoga võivad vaadata ARK,is suured pürokraadid kui sinna oma rattaga teisipäeval tekin? No minul oli ka plaan,et vuran kohale...aga enne ARK,i lükkan tänavalt käekõrval ratta platsile ja kui küsitakse,siis ütlen,et sõber tõi?Või on loll plaan?
Ei oska konkreetsete olude kohta midagi öelda. Siiski ...
Jõua mingi 30-45 minutit varem kohale, siis on suur tõenäosus, et sind keegi tähele ei pane. Lööd niikaua aega surnuks.
Teine, variant on see, et võtad mõne autoga sõbra (võiks välja näha nii, et ikka 5 aastat staazi mahuks näkku ära), paned selga helurvesti
ja siis sõidate ARK'i koos, seal annad talle läbi akna vesti ära ja tema sõidab minema. Saad alati öelda, et ...
Aga see on selline teoreetiline variant, soovitama ma seda ei hakka.
Ilmselt ideaalne variant oleks muidugi, kui keegi lubadega saaks su kohale viia - sõidate kahekesi tsikliga sinna.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.