ARK järjekorrad eri kohtades

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Re: ARK järjekorrad eri kohtades

Lugemata postitus Postitas olli »

andryy kirjutas:
olli kirjutas:
andryy kirjutas:

Kas seda seadust ei võetud vastu,et eksami tohib sooritada ainult oma elukohajärgselt? Plaanis oli küll...

Mu teada oli veel mõned aastad tagasi nii, et eksami tohtis teha kas kodu juures või autokooli juures. Ja seadust muudetigi hoopis nõnda pidi, et tohiks igal pool eksamit teha. :)

Varem nii küll ei olnud.
Aga otsisin ja leidsin,et see kehtib vist ainult rollerile.
"Mopeedijuhiloa saamiseks tuleb eksam sooritada isiku kooli asukohajärgses või isiku elukohajärgses ARK büroos."

Oli. Näiteks aastal 2004:
http://www.mnt.ee/index.php?id=11143

Kood: Vali kõik

Eksameid saab sooritada kas elukohajärgses või koolitaja asukohajärgses büroos.

Kindlasti oli sama asi veel ka 2005 suvel, kui mina eksameid tegin. Täpsemalt enam ei mäleta, millal see asi ära kaotati.

Riga 13 -> Suzuki TS125 81.a -> Suzuki GS500E 91.a -> Suzuki GSXR 600 K1 -> BMW F650GS 2000.a

muusik
Tsikkel: Honda CB 600SF

Lugemata postitus Postitas muusik »

Väike update:
Tallinnas oktoobri lõpp
Sauel 3-4 nädalat
Rakveres hetkel oktoobrisse ei registreerita, september täis

Kasutaja avatar

leko
Tsikkel: väike RR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas leko »

muusik kirjutas:

Väike update:
Tallinnas oktoobri lõpp
Sauel 3-4 nädalat

Ehk siis hetkel on Tallinna ARK-is eksami järjekord pea kaks kuud? :S

muusik

leko kirjutas:
muusik kirjutas:

Väike update:
Tallinnas oktoobri lõpp
Sauel 3-4 nädalat

Ehk siis hetkel on Tallinna ARK-is eksami järjekord pea kaks kuud? :S

Nõnda eile väideti jah, suht sick.

Täpsustan, et Rakveresse oli eilse seisuga veel 2 kohta aga need on mingile kohalikule autokoolile nö. "broneeritud". Sealsetel tasub aga iga päev helistada ja uurida, et kas oktoobriks juba registreerivad või mitte. Saab rutem jaole.

Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

Kahe kuu pärast saab siis tallinnas tsiklieksamit juba mootorsaaniga teha :)
...aga tegelt nad vist panevad pillid kotti esimeste külmade aegu. Sõnum on suht ühene - tere tulemast tagasi 2012a.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

tormavtellis kirjutas:

Kahe kuu pärast saab siis tallinnas tsiklieksamit juba mootorsaaniga teha :)
...aga tegelt nad vist panevad pillid kotti esimeste külmade aegu. Sõnum on suht ühene - tere tulemast tagasi 2012a.

Tegelikult on maanteeameti A kat eksamisoorituse võimekus (võimetus) ikka suhteliselt masendav.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

leko

Ma ei saa sellest aru, et miks Tallinna ARK ei muretse endale oma rattaid. Võit oleks ju suur. Kogu see plekk mida praegu eksami sooritajad maksavad autokoolile, läheks ju siis ARK-i. Mingil määral ilmselt ka järjekorrad väheneksid.

Kasutaja avatar

tormavtellis

vaata kui vahva, kui neil oma rattad oleks, siis nad saaks nende golfide pealt kõik kaamerad maha keerata ja ratastele panna, saaks igast naljavideosid youtubesse ja inimestel oleks ka sellist jõulukuuske ukerdamas ilus vaadata :)

muidu tegelikult vist keegi ei ole huvitatud nende ratastega jändamisest. samas mingi tarkpea võiks kokku arvutada, kas see oleks koos igast maintenance kuludega ka kasulik arki jaoks. sõitja aspektist - kui oled algaja ja harjunud oma õppesõidu masinaga, siis väga ebamugav on võõra rattaga esmakordselt tutvuda ja kohe eksamirajale minna. igal rattal ju omad eripärad.

Kasutaja avatar

leko

tormavtellis kirjutas:

sõitja aspektist - kui oled algaja ja harjunud oma õppesõidu masinaga, siis väga ebamugav on võõra rattaga esmakordselt tutvuda ja kohe eksamirajale minna. igal rattal ju omad eripärad.

Seda enam ju ARK-il kasulik :D

Kasutaja avatar

tormavtellis

no vast nii hull see asi ka seal ikka ei ole.
ma arvan ikka, et nad on õelad ja kurjad ja kukutavad inimesi läbi ja teevad neile seksuaalse alatooniga märkusi ja kõik see muu... aga SÜDA on neil hea :)

...eriti kartulipudruga.

muusik

Hea uudis, Raplasse saab hetkel registreerida kuupäevadeks 6 ja 7 september. Ise lähen kuuendal.

Huvitav kus seal sõita üldse saab, kogu linn on sisuliselt üles kaevatud ja autogagi läbimine kohati võimatu :D

raplakas

Lugemata postitus Postitas raplakas »

Muusik, kui sõit tehtud, anna palun teada, kuhu sind Raplas siis suunati sõitma.

Kasutaja avatar

motomaan
Tsikkel: Yamaha FZS600

Lugemata postitus Postitas motomaan »

tormavtellis kirjutas:

no vast nii hull see asi ka seal ikka ei ole.
ma arvan ikka, et nad on õelad ja kurjad ja kukutavad inimesi läbi ja teevad neile seksuaalse alatooniga märkusi ja kõik see muu... aga SÜDA on neil hea :)

:D väga hea!

Kasutaja avatar

Kri§to

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

vaata kui vahva, kui neil oma rattad oleks, siis nad saaks nende golfide pealt kõik kaamerad maha keerata ja ratastele panna, saaks igast naljavideosid youtubesse ja inimestel oleks ka sellist jõulukuuske ukerdamas ilus vaadata

Väike mõttevälgatus sellel teemal

Arki eksamineerija sõidab riigieksamil sinu selja taga, seega ei ole tegelikult naljafilmide tuubitamiseks vaja neid kaameraid kuskilt maha keerata ja ratastele panna (filmivad ilusasti nii ehk naa sinu sõitu juba). Ehk kui nad sooviksid naljavideosid üles laadida, siis oleks neil tõenäoliselt tänaseks päevaks üsna mitmete kuude jagu huumori valdkonna videomaterjali vaja üles laadida

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Ise Raplat tänavatpidi ei tunne aga nii palju võin öelda et käisime alguses Alus ja siis tulime tagasi ja tiirutasime niisama linnavahel, sest seal ju erilisi tõmbekohti pole. Eksam kestis mingi 20-30min
Teetööd jätsime vahele. Aga eksamiplats on seal küll pehmelt öeldes s**t

kalleu
Tsikkel: on
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 75 korda

Lugemata postitus Postitas kalleu »

Tartus hetkel järjekord 2 nädalat.

slippery

Lugemata postitus Postitas slippery »

Hei. Raplasse minek sõbra tsikliga. Kas ilma keskhargita aparaadiga võetakse jutule?

Kasutaja avatar

andryy
Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas andryy »

slippery kirjutas:

Hei. Raplasse minek sõbra tsikliga. Kas ilma keskhargita aparaadiga võetakse jutule?

Loomulikult.

Easy Rider & Iron Butt
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom

extremist
Tänanud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

slippery kirjutas:

Vaat et ikka platsi sellega tehtud saab, keerab kaheksa välja ja slaalomi, muidu oled läbi kukkunud. Edu

muusik

extremist kirjutas:
slippery kirjutas:

Vaat et ikka platsi sellega tehtud saab, keerab kaheksa välja ja slaalomi, muidu oled läbi kukkunud. Edu

Ma võtan kohalikust motokoolist ratta, harjutan sellega päev enne ja hommikul veel.. Enda ratas liiga äkiline selleks.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

ise sai kunagi nii tehtud, et samuti kooli rattaga ja võtsin 1h enne sõidueksamit kooliratta tegin sellega veel 20m platsi + 20m linna, said ratta kenasti käe sisse, siis oli süda rahul ja võisid rahulikult arki eksamit andma minna.

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

Yamsakas
Tsikkel: 2 jalajõudu

Lugemata postitus Postitas Yamsakas »

All mainitud on ikka väga hea mõtte/tegu, väike harjutamine enne eksamit ei tee paha (välja arvatud närvilised inimesed, keda see kruttib veelgi üles).
Ise tegin ka samamoodi aga natuke patustades, sõites ARKi oma rattaga (oma 17+ km kokku, liikluses/maanteel) tegin platsi harjutused ära (oma 20-25 min) ja platsilt veeresin kohe ARKi kohtumis punkti.
Eksamineeria vaatas siis mulle küll kahtlaselt näkku, kindlasti sai aru, et rattaga millega tulin, sõitsin ise kohale ja seda muidugi teha ei tohi.
Enda eksam läks küll ladusalt ja rahulikult (plats ja linn), kuigi sõites kriipeldas, ega mulle "ära ei tehta" selle eest, et oma rattaga ARKi tulin.

jbob kirjutas:

ise sai kunagi nii tehtud, et samuti kooli rattaga ja võtsin 1h enne sõidueksamit kooliratta tegin sellega veel 20m platsi + 20m linna, said ratta kenasti käe sisse, siis oli süda rahul ja võisid rahulikult arki eksamit andma minna.

Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

Mis ma veel soovitan, et kui on väga närvis inime, siis räägi liiklusskeemid valjusti kiivrisse, keegi seda niikuinii ei kuule ja pealegi aitab see ajul jahtuda.
Näiteks: "aha 30km/h ja oi siin tuleb ülekäigurada, kedagi pole, siis võin üle sõita", "nii suund sisse manööver ja manöövri lõpus suund välja"," aha ühesuunaline, niikuinii on vasak manööver tulemas, pean seda tegema vasakult poolt","märk keelatud peatuda/parkida, see mind ei koti" jnejne.

alati püüa oma pisieksimust märgata, mida valesti tegid ja seda hiljem eksaminaatorile põhjendades, päästab su nahka natuke, kuna teadvustad oma eksimust ja järelikult mõtled ikka kaasa liiklusele.

Minul oli eksamit tehes case kus oli kaks rida ja paremas tegi troll pissi-peatust. Enne trolli peatumist sain käsu minna paremale. Veaks loeti seda, et ma ei teinud trollist vasakult manöövrit. Ja lisasin sellele selgituse, et kuna ma kedagi ei seganud ja mul oli vaja niikuinii parempööre teha siis liikluse rahu säilitamiseks ootasin kannatlikult seni kuni troll oma peatuse lõpetas ja seejärel tegin peale trolli manöövri. Pealegi oli mul piiratud nähtavus kui kaua ja millal lõpetab troll oma peatuse ja kas ma jõuan üldse ümber reastuda, sest jällegist ma pean ühistranspordile 50 alas andma teed.
Selle peale öeldi, et OKEI arusaadav.

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

lemmik
Tsikkel: ER-5

Lugemata postitus Postitas lemmik »

Käisin end täna Tallinnas registreerimas A-kategooria teooriaeksamile... alates 20. septembrist võeti jutule. Kas ma saan õigesti aru, et pärast seda sõidueksamile end registreerides pole mul mingit lootust sel aastal enam eksamile jõuda?

muusik

lemmik kirjutas:

Käisin end täna Tallinnas registreerimas A-kategooria teooriaeksamile... alates 20. septembrist võeti jutule. Kas ma saan õigesti aru, et pärast seda sõidueksamile end registreerides pole mul mingit lootust sel aastal enam eksamile jõuda?

Viitsid/saad, siis mine tee see lõbu Raplas ära.. Tuleb küll nats kulukam, kuid saad teooria järgmise nädala keskel tehtud ja sõit ehk ka nädala pärast juba.

Kasutaja avatar

boordy

Lugemata postitus Postitas boordy »

muusik kirjutas:
lemmik kirjutas:

Viitsid/saad, siis mine tee see lõbu Raplas ära.. Tuleb küll nats kulukam, kuid saad teooria järgmise nädala keskel tehtud ja sõit ehk ka nädala pärast juba.

Teooria pärast ei tasu küll nüüd Raplasse sõita. Ise tegin just Sauel, seal pole järjekorda ollagi. Mulle öeldi, et kui tunni aja pärast siia jõuad võid kohe teooria eksami ära teha kuid eelistasin siiski järgmist päeva.
Aga sõitu on hetkel küll kõige targem Raplas teha, seal ka just otsest järjekorda pole. Paned aja kinni ja nad helistavad sulle mõne aja pärast tagasi, nii et sõit on ka max 3 päeva pärast registeerimist. :)

muusik

said sa raplas oma sõidu tehtud st. oli mu nõuannetest kasu juba?

boordy kirjutas:

Teooria pärast ei tasu küll nüüd Raplasse sõita. Ise tegin just Sauel, seal pole järjekorda ollagi. Mulle öeldi, et kui tunni aja pärast siia jõuad võid kohe teooria eksami ära teha kuid eelistasin siiski järgmist päeva.
Aga sõitu on hetkel küll kõige targem Raplas teha, seal ka just otsest järjekorda pole. Paned aja kinni ja nad helistavad sulle mõne aja pärast tagasi, nii et sõit on ka max 3 päeva pärast registeerimist. :)

Kasutaja avatar

boordy

Lugemata postitus Postitas boordy »

Ise teen siiski Sauel, sain peale teooriat suht hea aja kuna keegi oli vahepealt ära hüppanud... Tean seda kanti palju paremini kui Raplat ja kui võimalus ikkagi siin teha siis valisin selle. Kuigi peale sinu nõuandeid ei tohiks ka Raplas suuri üllatusi teel ette tulla :) Kuid ex näis kuidas läheb, Tnx sulle sellegipoolest :)

Kasutaja avatar

lemmik
Tsikkel: ER-5

Lugemata postitus Postitas lemmik »

Täna on vist Sauel tormi joostud A-kategooria teooria eksamile... Hommikul öeldi, et saaks juba homme löögile, aga õhtul kella 17 ajal kohale minnes ja registreerides sain aja kolmapäevaks. Siiski nädal varem kui Tallinnas :) Aitäh soovituse eest.

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1093 korda
Tänatud: 1098 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

lemmik kirjutas:

Täna on vist Sauel tormi joostud A-kategooria teooria eksamile... Hommikul öeldi, et saaks juba homme löögile, aga õhtul kella 17 ajal kohale minnes ja registreerides sain aja kolmapäevaks. Siiski nädal varem kui Tallinnas :) Aitäh soovituse eest.

Huvitav, ise tegin sõidueksamiga seoses sarnase tähelepaneku - reede pärastlõunal helistasin ja siis öeldi, et järjekorda pole ning teispäeval tehakse nimekiri taas lahti. Teisipäeva hommikul kohale sõites oli saba kuu aega. Mine võta kinni kuidas see tekkis.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”