põrusin eksamil
Moderaator: Moded
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: põrusin eksamil
karin005 kirjutas:Lähen siis uuele katsele sept. alguses oma rattaga ja käin ARK-i platsil õhtuti harjutamas.
Oma ratas on hea mõte aga ole hea, ära ikka ARK'i platsile harjuatama mine, neil seal silt üleval, et plats on teeliikluseks suletud ja lubatud ainult ARK loaga. On seda jama siis pärast vaja. Kindlasti leiad endale mõne sobiva platsi kus rahus harjutada saad, mõte ikka selles, et kui oled ensekindel ja veendunult siis teed ARK eksami möödaminne ära.
No ikka käiakse Tartu ARK platsil harjutamas ja ma ikka tahaks ka paar korda ikka sealt läbi käia. Asi selles, et seal on harjutused väikese kallaku peal, 8, slaalom ja seega tahaks ikka neid enne eksamit läbi proovida. Seal küll kaamerad üleval, kuid kõik on omal vastutusel. Kui ikka korralikult käituda, siis ei tohiks vist probleeme tulla. Tean tuttavaid, kes on seal käinud, kuid midagi pole küll siiani juhtunud. Ma ikka läheks sinna õhtusel ajal või nädalavahetustel, kui ARK ikka kinni on.
-
- Tsikkel: z1000
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 13 korda
Mu vanem õde, kes polnud enne autokooli kordagi tsikliga sõitnud, sai asja ilusti käppa ja arki sõidu tegi üleeile 1korraga ära. Plats ja linnasõit oli tema arust väga lebo (autoga on 8.a Tartus sõitnud)
-
- Tsikkel: Suzuki DL 1000 XT V-Strom
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
chadmuska kirjutas:Mu vanem õde, kes polnud enne autokooli kordagi tsikliga sõitnud, sai asja ilusti käppa ja arki sõidu tegi üleeile 1korraga ära. Plats ja linnasõit oli tema arust väga lebo
(autoga on 8.a Tartus sõitnud)
Äkki täidad selle lahtri ka?
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=530637#p530637
Ära sõida kiiremini kui sinu kaitseingel suudab lennata
CZ,Kawasaki ZX400,Honda CBR900RR,Honda X11,Suzuki DL650,BMW R1200GS,Triumph Tiger 800XC,Suzuki DL 1000 XT V-Strom
Teen homme kell 12 Tallinnas sõidueksamit.. Kõige enam pelgan ümberpõiget, st. sooritan selle enamvähem korrektselt aga ei jõua joonte vahele täpselt tagasi (enamasti joonte lõpukoha piirile ja siis diagonaalis sisse ja alles siis otse).
Oskab keegi nõu anda seoses eksamieelse "tunnikontrolliga", kus rataste kohta küsimusi küsitase. Mida on nt. küsitud ja..
Cheers
Rait
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
muusik kirjutas:Teen homme kell 12 Tallinnas sõidueksamit.. Kõige enam pelgan ümberpõiget, st. sooritan selle enamvähem korrektselt aga ei jõua joonte vahele täpselt tagasi (enamasti joonte lõpukoha piirile ja siis diagonaalis sisse ja alles siis otse).
Oskab keegi nõu anda seoses eksamieelse "tunnikontrolliga", kus rataste kohta küsimusi küsitase. Mida on nt. küsitud ja..
Cheers
Rait
Kindlasti ei ole loetelu täielik aga mida võidakse küsida.
Et nt mida ja kuidas(!) kontrollida enne sõitu.
Tuled, vedelikud(õlid,jahutus ja pidurdusvedelikud), pidurid, rehvid, kett, amortisaatorid(ega ei leki) ja kidnlasti veel midagi
muusik kirjutas:Teen homme kell 12 Tallinnas sõidueksamit.. Kõige enam pelgan ümberpõiget, st. sooritan selle enamvähem korrektselt aga ei jõua joonte vahele täpselt tagasi (enamasti joonte lõpukoha piirile ja siis diagonaalis sisse ja alles siis otse).
Cheers
Rait
Sellesama hooga, millega kõrvale põikad, rebid kohe tagasi. Ehk: sidur, nõks vasakule (või paremale) ja jõuga kohe tagasi. Seda tuleb lihtsalt krapsakalt teha. Ja oluline on mitte peljata.
Tavaliselt küsitakse põiget vasakult.
Enne eksamit vaatad ratta üle ja räägid kõva häälega juurde. Vaatan, et kummid poleks liiga kulunud - rehvi sügavus on vähemalt 1 mm. Piduriklotsid - esimesed, tagumised. Vaatan, et ei ole liiga kulunud. Piduriketas, et ei oleks liiga sooniline. Amordid - et ei lekiks midagi välja. Kett, et ei oleks liiga pingul ega liiga lõtv, lõtk umbes 3-4 cm. Kontrollid esipidurivedelikku (esipiduri juures) ja tagapidurivedelikku (tagapiduri juures), et oleks normis. Õli, et oleks normis (selle kontrollimiseks tuleb tsikkel hargilt maha võtta ja püsti tõmmata). Asub ka tagapiduri juures all.
Edasi tuled - päeva/kaug/taga. Rohkem nagu ei tulegi praegu pähe.
Palu on sõiduõpsil homme enne ARKi see omale üle rääkida.
Aga siis - katsu ikka mõnuga võtta. Ma tean, mida sa tunned, sest alles sama asi läbi tehtud. Sain esimese korraga läbi. Ei ole midagi nii hullu. Edu!
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Ümberpõike pärast ära muretse, kui sa esiratta joone vahele tagasi saad, siis sellest piisab, pigem vaata, et sa posti ei riiva, siis on eksam kohe läbi (minuga nii juhtus).
Minul küsiti esimene kord kõiki allpool toodud asju, pidin talle üsna põhjalikult jutustama, rehvide puhul unustasin öelda, et vaatan ka vigastusi ja selle luges veaks.
Teisel korral ütles teine vana: "Mida kontrollid? Aga ole hea, tee lühidalt." Ma siis tegin lühidalt ja lugesin vaid märksõnu.
Sõidueelne kontroll:
- pidurid & klotsid: kulumine, pidamine, lekked, õlitase, (kuidas kontrollid)
- amordid: töökorras olek, lekked, (kuidas kontrollid)
- rehvid: rõhk, kulumine, vigastused; ära siis unusta, et 1mm on min rehvimuster
- tuled: sõidu, suuna, stopp (mida, kuidas)
- kett, lõtk, määrimine
Ah jaa - ühte uut asja, mida ma ei olnud harjutanud, küsiti ka platsil. Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada. Siin on oluline lenks suht kohe välja keerata, et täpselt kahe joone vahele saada. Esimese katsega veeretasin enne pöörama hakkamist liiga palju tagasi, ratas jäi liiga joone lähedale. Teise katsega õnnestus puhtalt.
motomaan kirjutas:Ah jaa - ühte uut asja, mida ma ei olnud harjutanud, küsiti ka platsil. Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada. Siin on oluline lenks suht kohe välja keerata, et täpselt kahe joone vahele saada. Esimese katsega veeretasin enne pöörama hakkamist liiga palju tagasi, ratas jäi liiga joone lähedale. Teise katsega õnnestus puhtalt.
MISASJA? Tsikli pidi boksi tagurdama? tegelt kah? Mingi uue liiklusseadusega seoses?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
ylari kirjutas:motomaan kirjutas:Ah jaa - ühte uut asja, mida ma ei olnud harjutanud, küsiti ka platsil. Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada. Siin on oluline lenks suht kohe välja keerata, et täpselt kahe joone vahele saada. Esimese katsega veeretasin enne pöörama hakkamist liiga palju tagasi, ratas jäi liiga joone lähedale. Teise katsega õnnestus puhtalt.
MISASJA? Tsikli pidi boksi tagurdama? tegelt kah? Mingi uue liiklusseadusega seoses?
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
badandevil kirjutas:Harjutusplatsi peal 50 kätte ei saanud
Tallina ARKis on põike kiiruseks ikka 30+, platsi suurus paneb selle paika, rääkigu eksamineerimiseeskiri mida iganes.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
50km on sauel, TLNa ARKi plats ei võimalda seda manöövrit teha, kuna on liiga lühike.
Tean, et rootsis tehakse lausa 70km/h põdratesti.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
mul tehti mõlemad siis kui eksamit tegin. põige 30 pealt ja põige 50 pealt. pidin ka (tegelikult seadusega mitte kooskõlas olles) seda sooritama väljaspool arki eksamiplatsi. aga ilusti sai tehtud. kohe peale põiget pidi pidurdama kõvasti et mitte äärekivisse panna.
Tartus peab tegema mõlemat, nii 30 kui 50 pealt. 50 pealt siis hakkad kiirendama tõkkepuu juurest.
Niih, kirjeldan siis oma seiklusi.
Täna oli kohal Tallinnas kaks eksamineerijat, üks pikemate heledate juustega kes tegeles teistega ja minul terava huumoriga "Naljamees". Esmalt suutis kohe küsida, kas mu juuksur on surnud (noh, on 2-3 sentimeetrit lokke ;P). Tegin platsi ära, ümberpõige oli lebo ja pidurdamise pidin korra uuesti tegema, kuna nõudis stoppjoone taha seisma jäämist mitte ennem (motokoolis õpetati, et asap pidama ja ajasin sellega siis sassi).
Sõit linna, kõik tundus üsna mõnus ja vigu ei teinud. Jõudsime Mustamäe tee lõppu, teelõik mis viib tehnika ringile. Tulime Magistrali poolt ja vasakpööre siis tehnika ringi poole ning ei märganud 30 märki.. Sõitsin ca 46-48 vahel ja sellega eksam lõppeski.
Noh, minu enda viga.. Samas pole seal vist kunagi autoga 30-ga sõitnud, nüüd siis vähemalt targem (politsei ehk teinekord väänaks suuremagi trahvi ).
Panin nüüd Sauele aja, 20 september. Krt, hakka või illegaalselt sõitma
muusik kirjutas:Niih, kirjeldan siis oma seiklusi.
Täna oli kohal Tallinnas kaks eksamineerijat, üks pikemate heledate juustega kes tegeles teistega ja minul terava huumoriga "Naljamees". Esmalt suutis kohe küsida, kas mu juuksur on surnud (noh, on 2-3 sentimeetrit lokke ;P). Tegin platsi ära, ümberpõige oli lebo ja pidurdamise pidin korra uuesti tegema, kuna nõudis stoppjoone taha seisma jäämist mitte ennem (motokoolis õpetati, et asap pidama ja ajasin sellega siis sassi).
Sõit linna, kõik tundus üsna mõnus ja vigu ei teinud. Jõudsime Mustamäe tee lõppu, teelõik mis viib tehnika ringile. Tulime Magistrali poolt ja vasakpööre siis tehnika ringi poole ning ei märganud 30 märki.. Sõitsin ca 46-48 vahel ja sellega eksam lõppeski.
Noh, minu enda viga.. Samas pole seal vist kunagi autoga 30-ga sõitnud, nüüd siis vähemalt targem (politsei ehk teinekord väänaks suuremagi trahvi
).
Panin nüüd Sauele aja, 20 september. Krt, hakka või illegaalselt sõitma
Väga hea kild ju: kas su juuksur on surnud?
-
- Tsikkel: KTM 250 EXC-F
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Kui sa inimest isiklikult ei tunne ning oled võimuesindaja siis sellise nalja tegemine näitab inimese rumalust ja harimatust. Eksamineerijana sa peaksid teadma, et inimene kes tuleb eksamile on niigi närvis ning asjatu plõksimine ei ole omal kohal. Viisakas ning korrektne suhtumine peab olema nõutud mõlemalt poolt, eriti aga eksamineerijalt!
kopu kirjutas:Kui sa inimest isiklikult ei tunne ning oled võimuesindaja siis sellise nalja tegemine näitab inimese rumalust ja harimatust. Eksamineerijana sa peaksid teadma, et inimene kes tuleb eksamile on niigi närvis ning asjatu plõksimine ei ole omal kohal. Viisakas ning korrektne suhtumine peab olema nõutud mõlemalt poolt, eriti aga eksamineerijalt!
Kild oli ikka hea! Ma ei rääkinudki, et aeg ja koht õige oleks.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
muusik kirjutas:Niih, kirjeldan siis oma seiklusi.
Sõit linna, kõik tundus üsna mõnus ja vigu ei teinud. Jõudsime Mustamäe tee lõppu, teelõik mis viib tehnika ringile. Tulime Magistrali poolt ja vasakpööre siis tehnika ringi poole ning ei märganud 30 märki.
No, olen nuputanud siin juba pool tundi (ilmselge vale) teema üle, et kuskohalt sa ikkagi siis sõitsid.
Kas sa sõitsid siis mööda Vilde teed kuni Mustamäe teeni, tegid seal vasakpöörde ja suundusid siis juba Keskuse tänava ringtee poole?
See siis http://g.co/maps/f56r?
Kui jah, siis ma imestan, et teie autokool sind sinna ei tassinud, meid veeti küll sealt korduvalt läbi ja juhiti spetsiaalselt tähelepanu sellele, et vasakpööret sooritades on väga raske tähele panna 30 piirangut. See, et Mustamäe tee viimane lõik 30km/h piiratud on on minul küll pealuu sisse taotud. See ju teada tuntud ekamineerijate lemmikoht just selle 30 piirangu pärast.
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
Tegelikult on nii, et õigel ajal visatud hea nali lõdvestab ja võib hoopis eksamineeritavale kasuks tulla. Kõik sõltub sellest kui hästi see va naljasoon arenenud on, seda nii eksamineerijal kui eksamineeritaval
--
Vallo
Ei ole mul nende naljade vastu miskit, nutma ei hakanud ja rohkem/vähem närveerima ei hakanud. Olin üldiselt külm rahu ise (kusjuures siiani, ei ole väga pissed selle pärast).
Õppesõidus olen tulnud ringtee poolt vist korra, siis tulin korrektselt.. See oli ka miski juuni alguses ehk.. Seega see vasakpööre mustamäe teele sellisel kujul pole mu mõistusesse seni talletunud. No nüüd tean!
Tulin just Raplast, nimelt on nende büroo taas lahti (Augustis olid uksed lukus).. Aega kui sellist ei saanud, aga muhe vennike leti taga lubas homme lõunal tagasi helistada ning annab teada, et ehk saab enne 3 nädalat selle mudases Raplas ära teha.
Kindlasti pole hea mõte teha seda võõras linnas, kuid noh - jänes shampust ei joo. Harjutan linna enne läbi ja vb võtan kohalikust autokoolist väikese tunni, et teada saada eksamineerijate "Lemmikkohtadest".
ylari kirjutas:motomaan kirjutas:Ah jaa - ühte uut asja, mida ma ei olnud harjutanud, küsiti ka platsil. Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada. Siin on oluline lenks suht kohe välja keerata, et täpselt kahe joone vahele saada. Esimese katsega veeretasin enne pöörama hakkamist liiga palju tagasi, ratas jäi liiga joone lähedale. Teise katsega õnnestus puhtalt.
Ausalt öelda ei tulnud mulle nagu pähe enne eksamit määrustega tutvuda. Nii et aitäh Macintosh, et lingi siia postitasid, küllap on paljudele abiks-teadmiseks. Kusjuures mina pidin ratast tagurpidi tagasi veeretama suunast, kuhu määruses oleval joonisel näitab väljasõidu nool ehk 90 kraadise nurga alt.
Minu reaktsioon oli sama, et misasja!? Polnud sellisest harjutusest kuulnud ega näinud. Olin ikka valmis kaheksaid väänama ja slaalomit keerutama jne. Mõtlesin, et küll on piinlik sõidueksamil ratta käekõrval veeretamises läbi kukkuda.
Aga täna sain siis ka (plastik)load ka kätte ja rõõmus.
Kahju, et sul, Muusik, täna nii läks, aga ära lase nina norgu, eks.
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
muusik kirjutas:Ei ole mul nende naljade vastu miskit, nutma ei hakanud ja rohkem/vähem närveerima ei hakanud. Olin üldiselt külm rahu ise (kusjuures siiani, ei ole väga pissed selle pärast).
Õppesõidus olen tulnud ringtee poolt vist korra, siis tulin korrektselt.. See oli ka miski juuni alguses ehk.. Seega see vasakpööre mustamäe teele sellisel kujul pole mu mõistusesse seni talletunud. No nüüd tean!
Tulin just Raplast, nimelt on nende büroo taas lahti (Augustis olid uksed lukus).. Aega kui sellist ei saanud, aga muhe vennike leti taga lubas homme lõunal tagasi helistada ning annab teada, et ehk saab enne 3 nädalat selle mudases Raplas ära teha.
Kindlasti pole hea mõte teha seda võõras linnas, kuid noh - jänes shampust ei joo. Harjutan linna enne läbi ja vb võtan kohalikust autokoolist väikese tunni, et teada saada eksamineerijate "Lemmikkohtadest".
Kuuled, kindlasti mine võta üks tund, julgen soovitada Väinot ise läksin ka Raplasse tegema ja tänu temale saingi tehtud, linn kerge aga võõras koht ikkagi ja sõidutunniga saad ikka põhilise marsruudi selgeks
Kusjuures pärisin selle käsitsi manööverdamise kohta sõiduõpetajalt (legendaarne motokaru Raido), ütles et Tallinnas nad seda ei tee.. See pigem Saue poiste teema..
motomaan kirjutas:ylari kirjutas:motomaan kirjutas:Ah jaa - ühte uut asja, mida ma ei olnud harjutanud, küsiti ka platsil. Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada. Siin on oluline lenks suht kohe välja keerata, et täpselt kahe joone vahele saada. Esimese katsega veeretasin enne pöörama hakkamist liiga palju tagasi, ratas jäi liiga joone lähedale. Teise katsega õnnestus puhtalt.
Ausalt öelda ei tulnud mulle nagu pähe enne eksamit määrustega tutvuda. Nii et aitäh Macintosh, et lingi siia postitasid, küllap on paljudele abiks-teadmiseks. Kusjuures mina pidin ratast tagurpidi tagasi veeretama suunast, kuhu määruses oleval joonisel näitab väljasõidu nool ehk 90 kraadise nurga alt.
Minu reaktsioon oli sama, et misasja!?
Polnud sellisest harjutusest kuulnud ega näinud. Olin ikka valmis kaheksaid väänama ja slaalomit keerutama jne. Mõtlesin, et küll on piinlik sõidueksamil ratta käekõrval veeretamises läbi kukkuda.
Aga täna sain siis ka (plastik)load ka kätte ja rõõmus.
Kahju, et sul, Muusik, täna nii läks, aga ära lase nina norgu, eks.
muusik kirjutas:Kusjuures pärisin selle käsitsi manööverdamise kohta sõiduõpetajalt (legendaarne motokaru Raido), ütles et Tallinnas nad seda ei tee.. See pigem Saue poiste teema..
Nu ma tegin seda eelmisel nädalal Tallinna ARKis. Oli ka minu sõiduõpetajale üllatuseks. Rääkimata minust
motomaan kirjutas:Nimelt tuli tsikkel käsitsi ühe manöövriga tagurpidi boksi tagurdada.
11.juuli Tartus sõidueksamil kästi mul ka see tagurpidi boks teha ja ka suht 90 kraadise nurgaalt aga jah,õnneks see mingeid probleeme ei tekitanud,kuigi ma polnud enne seda kordagi tsiklit käekõrval lükanud
Edu kõigile!
tegin eile tallinnas load ära, samamoodi oli see "lõuapoolik" eksaminaatoriks:) .. õnneks pole ma ka otseselt suupeale kukkund, et mind ta endast välja ei viinud. samas pole kindel, kas eksaminaator peaks ilmtingimata just sellise huumorisoonega olema.
Nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid eksaminaatoreid. Jah, tõesti, nad pole teiselt planeedilt, vaid on inimesed meie seast.
Samas, lohutuseks teile, kes sellega rahul ei ole - kindlasti tulevikus algab aega, kus kõik eksaminaatorid on Honda Asimo tüüpi tegelased ning saate asja närvivabalt võtta (ei mingit huumorit, ei ebasündsaid, ei närviliseks tegevaid liigutusi, pilke, kõneviisi, ei ole eksaminaatoril emotsioonivirvendusigi tulenevalt tema eraelust).
Ma loodan, et te saate seda aega veel oma silmaga näha.
Ning loodan siiralt, et mind enam sel ajal elus ei ole.
Sest elu - selle moodustamegi meie, inimesed, inimkond.
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Algul tundus see tsikli tagaspidi boksi ajamine veider, aga järele mõeldes.... jumala õige asi.
Leian, et rattur PEAB oma rattast üle olema, st suutma seda oma jõuga tõsta ja veeretada. See punkt välistab liiga väiksed tüübid liiga suurtel masinatel. Ma saan aru eneseületuse vajadusest, aga see on ohtlik nii endale kui teistele. Ning ka tüütu, kui pead seltskonnast kellegi masinat pidevalt lohistama. No nähtud sellist asja.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.