Rumalad küsimused
-
mart211
Re: Rumalad küsimused
macintosh kirjutas:Vaadates remonidtöökodade hinnakirju torkab pea-aegu kõikjal silma fraas:
"Kliendi juuresolekul teostatud teenustööd on topelt hinnaga! " (Hüüumärgiga versioon pärineb Motodepoo leheküljelt).Küsimus mis minul sellega seoses tekkis: kas töökoda peab küsima topelttasu seeetõttu, et lollgi saab aru, et tegelikult kulus enamus mehhaaniku aega kohvijoomisele ja selle viimasele kaanele unustas tegelikult ikkagi mehhaanik tihendi tagasi panemata? Ehks siis teisiti öeldes, kas töökoda saab oma 3 tunni tasu nii või teisiti kätte sõltumata sellest kas tööd tehakse 3 tundi või 1.5 tundi?
See on seal selleks et igasugune "kodusõppinud mehaanik" ei hakkaks töömehele õpetama kuidas asju teha, olenemata et viimane on oma tööd kaua ja korralikult teinud. Ma ei tea küll kuidas motodepoos tööd tehakse, kuid niipalju kui mina motopoodide remondipoolel olen viibinud, siis tehakse suitsu ja kohvi ikka siis kui töö valmis. Loomulikult on erandeid pikemaid remonttöid tehes. Ja rattaid on samuti erinevaid, seega mõnel rattal olen näinud kuidas piduriklotsid vahetatakse 5 minutiga ja on ka vastavalt raha küsitud ning kuidas mõnel costumil on rehvi 2 tundi vahetatud ja ikka küsitud hinnakirja järgi tavahind. Vastupidised tööd on need, millega see raha tagasi teenitakse(rehvivahetus hinnakirja(mitte tunnihinna) järgi, kuid meister teeb paari minutiga ära).