Hüvasti Anna-Liisa. Hüvasti ringrada.
Moderaator: Moded
Hüvasti Anna-Liisa. Hüvasti ringrada.
Eile oli kõige kohutavam päev minu elus.
Mulle nii hingelähedane motosport tõi kaasa mustad pilved mitte ainult minu, vaid paljude, paljude ellu, kelle lähedane oli Anna Liisa Udumäe.
Ma langetan täna pea kurbuses kõikide Anna Liisa lähedaste ees. Just minu mootorratas oli see, mis pärast kokkupõrget kaasvõistlejaga juhitavuse kaotas ja noort tütarlast täiskiirusel tabas, mis tõi kaasa tema hukkumise.
Motosport on ohtlik. Seda teavad ilmselt kõik. Mulle on viimase päeva jooksul mind ümbritsevad inimesed öelnud, et see ei ole sinu süü, lihtsalt läks nii, sa ei saanud midagi teha... Jah ma tean seda, motosport on ohtlik ja ma tean millise riski ma ise ning teised kaasvõistlejad sellega võtavad. See aga ei muuda olematuks asjaolu, et elu kaotas noor inimene, kes ju ei olnud motosportlane. Kes ei olnud teadlikult seda riski võtnud. Ehk on küüniline mõelda, et inimese hukkumist oleks kergem taluda, kui ta oleks olnud ise võistleja aga ilmselt see nii on.
Ma isegi ei suuda ette kujutada mida tunnevad täna Anna-Liisa lähedased. Seda kurbust ei peaks keegi taluma. Ammendavaid vastuseid küsimusele miks kõik nii läks ei ole. Vastused ei muuda juhtunut olematuks aga siiski püüan anda edasi mõne sõnaga selle mis juhtus.
See oli vist kolmas ring. Minu ees sõitnud Läti võistleja oli just ebaõnnestunult sisenenud kiiresse paremkurvi enne sirget, mistõttu ta selle kurvi nn „pikaks“ sõitis. Olin tema taga kaks ringi kinni olnud ja sain aru, et on võimalus tast mööda sõita. Olin sisemisel trajektooril ning väljusime kurvist sirgele kõrvuti, ootamatult muutis ta oma sõidutrajektoori ja sõitis mulle tugevasti vasakult küljelt sisse. Kukkusin oma ratta seljast pooleldi maha, lohisesin sisuliselt ratta kõrval ja püüdsin veel kuidagi olukorda kontrolli alla saada. Kahjuks tulutult. Kui olin aru saanud, et olukorda päästa enam ei õnnestu lasin rattast lahti ning teadsin kohe, et tuleb hull kukkumine – kiirus oli väga suur, kuid lootsin parimat. Kui olin pärast pikemat lohisemist ja keerlemist raja ääres peatunud sain aru, et suuri vigastusi mul ei ole, tõusin püsti ja lonkasin rajast eemale ohutumasse tsooni. Keegi hüüdis et on vaja kohe kiirabi, viipasin vastu, et minuga on kõik korras, siis jõudis kohale, et keegi on veel raja ääres maas. Esialgu arvasin, et tegu on minuga kokku põrganud kaasvõistlejaga, kuid üsna pea sain aru, et tegemist on hoopiski kolmanda isikuga.
Nagu ütlesin, vastuseid tegelikult ei ole. Samuti ei muuda juhtunut olematuks miski. Samal ajal tean, et kui mind seal stardis ei oleks olnud, oleks Anna-Liisa täna sama särav ja rõõmus kui eile hommikul. Eks me kõik tahame vahel muuta olematuks möödunud päeva , keerata ajaratast tagasi ning alustada uuesti. ... kui palju ma annaksin praegu selle võimaluse eest. Paraku ei ole see võimalik.
Jätan siinkohal hüvasti Anna-Liisaga ning samuti ka motospordiga. See traagiline võistlus jäi minu viimaseks stardiks ringrajal. Ma mäletan hea sõnaga kõiki neid kellega mul nende aastate jooksul on ringraja ääres kokku puutuda olnud ning kelle kõigi kaasabil on need aastad olnud unustamatud. Kahjuks jääb unustamatuks ka see traagiline lõpp.
Puhka rahus Anna-Liisa.
Re: Hüvasti Anna-Liisa. Hüvasti ringrada.
minugipoolt kaastunne hukkunu omastele.kahju,jube kahju et sinu armastus motospordi vastu sellise kurva löpu leidis aga austan sinu otsust igati.minule jääd sa ikka teenäitajaks sellel alal ehkki meie kokkupuuted on olnud pögusad.edu sulle edaspidiseks ja kerget mulda hukkunule.terv wild.
-
- Tsikkel: BMW S1000 RR
- Tänatud: 2 korda
oi Eno, tahaks öelda Sulle midagi julgustavat ... aga ei oska, ilmselt on kõik juba niigi öeldud. See jube õnnetus lihtsalt ei oleks pidanud juhtuma... ole tugev!!!
Loodan, et ehk aeg parandab haavu ja sõidad veel...
Kaastunne Anna-Liisa omakstele ja lähedastele... paljud on südames Teiega ....
Allan
R.I.P - Anna-Liisa
Eno - pea vastu!

Ei tundnud kedagi osalenutest kuid traagiline lugu väärib kaastunnet.
Minu kaastunne!
Taavi Taros
Kõike seda pealt näha oli muidugi masendav...Kõik see oleks võinud jääda olemata, aga see oli võistlus situatsioonis juhtunud õnnetus, mis KAHJUKS röövis ühe noore neiu elu. Väga suur kaastunne Anna-Liisa lähedastele ja puhaku neiu rahus. Eno- kogu see jutt tegi südame soojaks ning respekt Sinu suhtes selle traagilise õnnetusega ei vähenenud! Pea vastu sellel raskel ajal!
.
Eno, ole tugev! Veetsin päeva raja ääres ja lihtsalt annan Sulle teada, et rahva seas mingeid etteheited ega süüdistusi Sinu aadressil küll ei olnud.
Ei raja ääres tol päeval ega ole ka kuulnud hiljem midagi sellist.
Hukkunu omastele tunnen siiralt kaasa.
Kõik on väga kahtsusväärne, sõnad liigsed.
Kaastunne Anna-Liisa omastele.
Eno - väga kahju et sind enam rajal ei näe. Ole tugev!
Rannus
-
- Tsikkel: Yamaha XT600
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 6 korda
Et igalühel on oma aeg mil tuleb minna, on paratamatus. Kuid mõnikord on sellega raske leppida isegi võhivõõral, mis siis veel lähedastest rääkida.
RIP. Kaastunne.
Siiras kaastunne Anna- Liisa lähedastele. Puhka rahus
Eno, pea vastu!
Teatud hetkedel elus – ja sageli tagantjärele – muutuvad tähtsaks või omistatakse eriline tähtsus algselt tähtsusetuna tunduvatele asjadele või olukordadele...
Eno – muidugi ei oleks Sa läinud rajale laupäeval või teinuksid midagi muud, et peatselt toimuvat iga hinnaga ära hoida, kui oleksid vaid teadnud... Kahjuks on selline võime – kui üldse kellelgi – siis väga vähestel. Aeg on ses´ mõttes üks veider suurus...
Sügav kaastunne Anna-Liisa omastele/lähedastele, sügav kummardus Sulle, Eno!
Olen pikka aega Bikeri foorumis luusinud, aga sõna pole ise kunagi võtnud. Sinu kirjutatud jutt tõi aga pisara silma ja tahaksin öelda, et süüdistada ei ole siin kedagi- see kõik oli vaid halbade asjade kokkulangemine ja kahjuks juhtus neiu olema valel ajal vales kohas ning tagajärjed on ääretult kurvad.
Elu on vahel äärmiselt ebaõiglane, inimesed ei peaks sellist asja läbi elama. Tean, et minu, kui võõra inimese, sõnad ei oma suurt tähtsust, kuid soovin Sulle kogu südamest tugevust selle traagilise sündmusega toimetulekuks. Sügav kaastunne ka hukkunu omastele, kellel seisavad ees väga rasked ajad. Nagu Allan eelnevalt ütles- paljud on südames teiega.
Puhka rahus, Anna-Liisa, olgu muld Sulle kerge.
-
Nii kahju temast. Nägin õnnetust ise pealt ja jalad võttis nõrgaks.
Puhka rahus Anna-Liisa.
-
- Tsikkel: otsimisel...
- Kontakt:
Puhka rahus, Anna-Liisa.
Ole tugev Eno!
-
- Tsikkel: Kawasaki Er-6n
- Kontakt:
Ära võta juhust enda õlgadele, Eno. Sellistes asjades ei ole süüd, on ainult loll ja pime juhus. Ma tõesti loodan, et saad siinsetest toetusavaldustest veidigi lohutust. Vastupidavust ja rahu Sulle!
Sügav kaastunne ka Anna-Liisa lähedastele.
Anu
-
- Tsikkel: EXC350, Lynx 600E
- Kontakt:
Sügav kaastunne hukkunu lähedastele.
Eno, oma esimesest rinka proovimisest mäletan sind kui väga sõbralikku ja heatahtlikku inimest ning ja soovin sulle edu selle õnnetuse üleelamisel.
Päärn
-
- Tsikkel: 650cc V2
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 12 korda
Langetan sügavas leinas pea...
Eno, elu ei olegi õiglane. Meil, allesjäänutel, tuleb sellega leppida ja edasi minna. Ja Sa ei teinud mitte midagi valesti, Sa sõitsid. Marko Märtin ütles ka kunagi väga kalli inimese kaotuse järel ennast süüdistades, et ei istu enam kunagi võidusõiduauto rooli taha. Aga istus.
Mida iganes Sa otsustad, olen kindel, et otsustad õigesti. Pea vastu.
Avaldan siirast kaastunnet Anna-Liisa lähedastele.

"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Sügav kaastunne hukkunu lähedastele.
Enole jõudu ja jaksu, mõnikord asjad lihtsalt juhtuvad nagu nad juhtuvad.
Ära üle pinguta enda südistamisega ...
Ohutut liklemist kõigile
Puhka rahus, Anna-Liisa. Kaastunne lähedastele.
Eno, ole tugev.
See õnnetu sündmus on mul vist juba tuhandeid kordi aegluubis silme eest läbi käinud. Tõsine ebaõnn.
-
Ole tugev, noor mees, mõistan Sind ja olen Sinuga sel raskel hetkel.
Olge tugev Eno!
R.I.P Anna:/
Oeh,,enam ei ole ma ka ise ei rallil ega ka võistlustel raja ääres....aitas,kui kovalil läks eelmine aasta väheke lappama ja pidi väge kiirelt iigutama...aga see selleks..!:S
-
- Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
- Kontakt:
Kurb, väga kurb.
Sügavad kaastundeavaldused hukkunu lähedastele ning Eno, pea vastu.
Õigusabi.
Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.