Hälvik-autojuhid

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Teema algataja
zx12r

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas zx12r »

madjs kirjutas:

No kui nüüd vaadata seda mitte tee andmist siis võiks end korra nädalas vähemalt legaalselt hunnikusse sõita. Mõistlik arusaav olla, kui just kindlustus laksu ei otsi.

Või sõites kaubanduskeskuste parklates - seal võiks vabalt teha legaalse avarii iga viie minuti tagant.

Päev tagasi Sikupilli parklas liigun aeglasel kiirusel. Paremalt läheneb auto, mulje on nagu mina liiguks nn peateel. Jään seisma. Tema jääb seisma. Vaatab, ootab. Näitan käega, et "No mine-mine juba!" Läheb, tänab käeviipega. Ilmselt siiani mõtleb, et nii viisakas juht olin, andsin "peateel" sõites teed talle...

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

Või sõites kaubanduskeskuste parklates - seal võiks vabalt teha legaalse avarii iga viie minuti tagant.

Päev tagasi Sikupilli parklas liigun aeglasel kiirusel. Paremalt läheneb auto, mulje on nagu mina liiguks nn peateel. Jään seisma. Tema jääb seisma. Vaatab, ootab. Näitan käega, et "No mine-mine juba!" Läheb, tänab käeviipega. Ilmselt siiani mõtleb, et nii viisakas juht olin, andsin "peateel" sõites teed talle...[/quote]

Alles lasin Haapsalus kala sisse parklas, jäin peeglist kiikama kuidas käru järgi tuleb ja sõitsin paremalt lähenevale lv numbritega autole ette, õnneks oli mõistlik tegelane... jäi ka üle viipega tänada ja oma hajameelsuse üle järgi mõelda.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

röyksopp kirjutas:

Palju ohutum on liiklus siis, kui liiklejad mõtlevad dünaamiliselt ning kõigi ohutust silmas pidades, mitte ei aja oma õigust taga.

(w) (w)

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

harrys
Tsikkel: ZR-7
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas harrys »

ehk siis jah- viimase postiga mõtlesingi umes seda, et nähke ette igasuguseid idiootseid olukordi. no vastassuunast sõidetakse ette jne. õigust on jah tore pärast taga ajada, kuid igasuguste hälvikute tõttu jääb kannatajaks tavaliselt see, kel kaitsvat puuri ümber pole- rattur seega. olen pidanud kaevama hauda paarile tüübile, kes liiklesid igati reeglitepäraselt (sõideti kah küljelt sisse, 200-ga), seega.. ettevaatlikuks teeb KÕIK, kus vähegi kellelgi võimalus eksida.

Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

harrys kirjutas:

Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?

Kõik on õige. Sina kui ettekeeraja jääd süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises ja rattur saab karistada valesti liiklemise eest. Selle pärast tulebki vaadata alati vasakule ja paremale ja paremale ja vasakule. Isegi kui sa tead, et ristuv tee on ühesuunaline. Aga on neid kes ei tea või ei taha teada...

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.

siil_udus

Lugemata postitus Postitas siil_udus »

TarmoM kirjutas:
harrys kirjutas:

Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?

Kõik on õige. Sina kui ettekeeraja jääd süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises ja rattur saab karistada valesti liiklemise eest. Selle pärast tulebki vaadata alati vasakule ja paremale ja paremale ja vasakule. Isegi kui sa tead, et ristuv tee on ühesuunaline. Aga on neid kes ei tea või ei taha teada...

Ei ole see päris nii. Allles mõni aeg tagasi oli kohtulahend kus toodi välja põhimõte, et kõigil liiklejatel on õigus eeldada, et teised liiklejad käituvad seaduskuulekalt (seal juhtumis oli see ülisuure kiiruse tõttu toimunud avarii). Seega on autojuhil õigus eeldada, et ühesuunalisel tänaval sõidetakse ikka lubatud suunas ja tema ei tee sel juhul midagi valesti.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Noja eeldada ju võib jah, aga kui kondid on pooleks sõidetud, siis on õigusest siiski natuke vähe kasu.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Bandit
Mode
Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
Tänanud: 25 korda
Tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas Bandit »

Vilnius Mayor A.Zuokas Fights Illegally Parked Cars with Tank

äkki läheb teemasse

Oman parempoolse lenksuga mootorratast.
O: Sinu katkise ratta. PSi.
Kasutaja avatar

TarmoM
Tsikkel: KTM 990 Adventure '12

Lugemata postitus Postitas TarmoM »

See on lavastatud ju. "Valesti" pargitud autol kenasti tõkisking ratta all ja puha.

Minu käest võib küsida küttepuid ja/või mett.
Kasutaja avatar

Bandit
Mode

no muidu jookseks auto eest ära kui peale sõita

Kasutaja avatar

indrek91
Tsikkel: sinine ja paljas

Lugemata postitus Postitas indrek91 »

Kus on autojuhtide silmad??? Pole normaalne kui päeva jooksul kolm korda konkreetselt vastassuunast tulles ette keeratakse (togi)

Life may begin at 50, but it doesn't get real interesting until about 150
Kasutaja avatar

G-force
Tsikkel: Kawasaki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas G-force »

Täna pärastlõunal u. nelja ajal sooritasin kristiine poolt tulles parempööret Linnu teele ja üks vastutulev papi otsutsas samal ajal teha vasakpööret, st. keerasime ühele suunale. Nojah ühel tsiklistil läks väga napilt, kes seisis Linnu teel valgusfoori taga, sest ridu kuhu sai keerata oli aint üks siis papi otsustas ruumi võtta vastassuunast. Ja ega ta tsiklisti näinudki kuna ta vaatas suurte simadega mind. Tsiklist igatahes kallutas end juba ühele poole, aga noh lasin siis papi ette sest ruumi ei olnud aga tema sõitis edasi ka vastassuunas kuni siis keeras jälle vasakule majade vahele :wack:

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

indrek91 kirjutas:

Kus on autojuhtide silmad??? Pole normaalne kui päeva jooksul kolm korda konkreetselt vastassuunast tulles ette keeratakse (togi)

No ei ole normaalne. Minu puhul ei ole võimalik öelda, et ma liiklusest silma ei paista - teist sellist silmatorkavat annab Tallinnas ikka otsida - päris neoon ei ole aga kõige silmatorkamatum osa kogu minu komplektist on ereoranzi värvi. Tondi tänaval tegi üks jorss minu nina ees parempööret hoovist välja üle kahe rea, kuigi ühele oleks isegi veokaga vabalt ära mahtunud. Peatusin vaid mõni sentimeeter enne tema kapotti. Näitas mulle lihtsalt, kujuta ette, keskmist sõrme. Tasojuht raisk. Vot siis tuli küll kohale arusaamine, miks mõned autole järgi sõidavad ja võimalusel peegli küljest ära taovad.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Overkilla
Tsikkel: BMW F650CS Scarver
Tänanud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Overkilla »

Täna Sütiste teel tuli vastasuunas vastu miski valge parsa. Millegi pärast ei tahtnud ta oma sõidusuunas sõita, seal oli küll mõni auto, aga mahutaks veel. Hoidsin pikalt signaali peal ja mõtlesin juba päästvatele manöövritele, siis õnneks too koi vahetas rida oma suunda. Ei tundnud nagu teeks möödasõitu, vaid lihtsalt: "mina sõidan siin reas, mis siis?" tegelane.

kalleu
Tsikkel: on
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 75 korda

Lugemata postitus Postitas kalleu »

siil_udus kirjutas:

Ei ole see päris nii. Allles mõni aeg tagasi oli kohtulahend kus toodi välja põhimõte, et kõigil liiklejatel on õigus eeldada, et teised liiklejad käituvad seaduskuulekalt (seal juhtumis oli see ülisuure kiiruse tõttu toimunud avarii). Seega on autojuhil õigus eeldada, et ühesuunalisel tänaval sõidetakse ikka lubatud suunas ja tema ei tee sel juhul midagi valesti.

Ära eelda midagi. Sealt "valest" suunast võib tulla vilkuritega kiirabi või tuletõrje vms. kellele sa pead igal juhul teed andma. Eelkõige pead sa ohtu ennetavalt ning endale ja teistele ohutult liiklema. Pärast seda pead sa kõiki liikluseeskirju täitma ja alles siis võid midagi teiste kohta eeldada.

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Merenduses kehtib see reegel, et kunagi ei ole süü 100/0. Teise aluse juht peab ka kokkupõrke vältimiseks tegema kõik endast oleneva. Kui liikluses sama oleks, siis jääks kindlasti suht tobedaid kõkse vähemaks.

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

pets&kats kirjutas:
siil_udus kirjutas:

Ära eelda midagi. Sealt "valest" suunast võib tulla vilkuritega kiirabi või tuletõrje vms. kellele sa pead igal juhul teed andma. Eelkõige pead sa ohtu ennetavalt ning endale ja teistele ohutult liiklema. Pärast seda pead sa kõiki liikluseeskirju täitma ja alles siis võid midagi teiste kohta eeldada.

Täiesti nõus. Ei ole mõtet minna oma õigust taga ajama liikluses vaid sellepärast, et mul on õigus. Noorena nii proovisin, tulu see ei toonud. Aastad aga tegid oma töö ja nüüd on mul päris ükskõik, kellel liikluses õigus on või oli, peamine, et elu ja tervise juures õhtuks koju tagasi jõuan. Igasugune tuututamine ja kätega zestikuleerimine ning näoilmete kiire vahetumine on ka kasutu. Pigem selle asemel võiks kaks sammu ette mõelda liikluses.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!

siil_udus

Lugemata postitus Postitas siil_udus »

Reaalses elus täiesti nõus, aga ma tsiteerisin kahte teoreetikut, kes jagasid kindlustuse jaoks süüd. Juhtum millest rääkisin oli paldiski mnt-l juhtunud avarii, kus "ette keeranud" vanake surma sai, kui mööda peateed subaru madallennul tuli. Kohtu lahend oli see, et vanake ei jäänud süüdi ette keeramises, kuna tal oli õigus eeldada, et ülejäänud liiklejad on seaduskuulekad. Nagu tolleski juhtumis, polnud pärast selle õigusega ainult suurt midagi enam peale hakata, seega ettevaatus ei ole kunagi kurjast.

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Overkilla kirjutas:

Täna Sütiste teel tuli vastasuunas vastu miski valge parsa. Millegi pärast ei tahtnud ta oma sõidusuunas sõita, seal oli küll mõni auto, aga mahutaks veel. Hoidsin pikalt signaali peal ja mõtlesin juba päästvatele manöövritele, siis õnneks too koi vahetas rida oma suunda. Ei tundnud nagu teeks möödasõitu, vaid lihtsalt: "mina sõidan siin reas, mis siis?" tegelane.

Kunagi vahtisin ajaviiteks venemaal juhtunud õnnetustest klippe ja mida tähele panin oli see, et tavaliselt enne matsu, neil signaal üürgab tükk aega enne, kui pidurituled põlema hakkavad :wack:

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Autojuht, kes sa demonstreerisid eile oma tõsiselt vigase summutiga auto hääli mingi poole ühe ajal öösel Männi pargi ümbruses ja hoidsid seda piiraja läheduses enne starti. Ja tegid veel tiire seal kvartali läheduses.
Siis tea, et järgmine kord ma ei loobi sind ainult esimesena kätte juhtunud õuntega vaid järgmisena lendab alla midagi metallist ja suurem kui õun.
Mul oli tulemas tõsiselt hea uni oma uues voodis kui sina tulid.

Järgmise korrani

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusohtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis Serenast Helsingi poole, mööda kitsast ja kuplilist teed ühtlase liikumiskiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega, pidurdasin nii, et putka taga oli pea-aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas :roll:

Viimati muutis Rein, 02 Mai 2012, 23:32, muudetud 1 kord kokku.

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

Rein kirjutas:

Ei tea, mida see möödasõit tõestas

ei tõestanud vast midagi, tähtis aga see, et sai teisele eestlasele nö ära teha

Rein
Kontakt:

No jah, oodates vasak pöörde järjekorras oli ta kaval, tegi ära parempöörde ja siis eemal kohe tagasi pöörde, aga selle ajaga oli auk sees ja me kõik saime ilusasti vasakpöörde ära teha ;) Nii ta sealt eemalt tulles siis viimaseks jäi.

jaanus
Tsikkel: zx10r, kx450f

Lugemata postitus Postitas jaanus »

Rein kirjutas:

Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusphtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis serenas helsingi poole mööda kitsast ja kuplilist teed ühtse liikumis kiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega pidurdasin nii, et putka taga oli pea aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas :roll:

ei lähe küll teemasse, aga ...
Hommikul tööle sõites leidsid kaks kanget eesti poega, et neil on kiirteel jube kiire oma päevinäinud volvga ja sõitsid kivirahe saatel paremalt poolt teepeenral kaasliiklejatest mõõda ja seda päris pikalt kohe. Tulemus- 10km hiljem seisime linnas ikka sama foori all (togi) Tekkis kohe küsimus miks soomlased, mitte kõik, suhtuvad eestlastesse nii halvasti

Teema algataja
zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Rein kirjutas:

Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusphtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis serenas helsingi poole mööda kitsast ja kuplilist teed ühtse liikumis kiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega pidurdasin nii, et putka taga oli pea aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas :roll:

Ja sinu pikivahe meetrites oli võrdne sõidukiirusega km/h?

Rein
Kontakt:

Kellegil polnud seal sellist pikivahet, terve kolonn sõitis stange stanges. Pikivahe oli piisav selleks, et ise eesmise auto juures seisma jääks, mitte selleks, et tagant tulev rakett sinna ära mahutada. Ei osanud isegi oodata sellises absurdses situatsioonis seda, et keegi ilma sireenideta autoga võiks üritada möödasõitu. Tsikkel oleks seal küll ilma pingutuseta hakkama saanud ;)

Viimati muutis Rein, 02 Mai 2012, 23:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

rannamees
Tsikkel: FZS 1000
Tänanud: 414 korda
Tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas rannamees »

Musta Vito bussiga h...k, kes Sa Kiviõli krossilt lahkudes siklit rammisid ja peale tsikli signaali kuulmist ja kõrvalevaatamist veel rohkem peale keerasid- NAEL kummi! 8)

Pilt
Kasutaja avatar

väikevend
Tsikkel: MT01

Lugemata postitus Postitas väikevend »

Anyways
5kaks888kuus8

Kasutaja avatar

Kaszpar

Lugemata postitus Postitas Kaszpar »

väikevend kirjutas:

Paar nädalat tagasi samas kohas, samasugune manööver, samasugune X5, miks mul on tunne- et see sama(tookord jäi nr vaatamata)? (togi)

Kasutaja avatar

Bandit
Mode

Eile kl 21 ajal keeras mulle jälgimäe ja saku vahelisel piiiikal kurvil üks täiskohaga debiilik ette.
Ise olin veic üle 100 kurvis ja tema keeras 40 saku krossist ette. Hea oli, et sain oma pinged maantatud. Muidu oleks ära ka pannud.
Teelt välja või vastu hambaid.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”