Hälvik-autojuhid
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Re: Hälvik-autojuhid
madjs kirjutas:No kui nüüd vaadata seda mitte tee andmist siis võiks end korra nädalas vähemalt legaalselt hunnikusse sõita. Mõistlik arusaav olla, kui just kindlustus laksu ei otsi.
Või sõites kaubanduskeskuste parklates - seal võiks vabalt teha legaalse avarii iga viie minuti tagant.
Päev tagasi Sikupilli parklas liigun aeglasel kiirusel. Paremalt läheneb auto, mulje on nagu mina liiguks nn peateel. Jään seisma. Tema jääb seisma. Vaatab, ootab. Näitan käega, et "No mine-mine juba!" Läheb, tänab käeviipega. Ilmselt siiani mõtleb, et nii viisakas juht olin, andsin "peateel" sõites teed talle...
-
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
Või sõites kaubanduskeskuste parklates - seal võiks vabalt teha legaalse avarii iga viie minuti tagant.
Päev tagasi Sikupilli parklas liigun aeglasel kiirusel. Paremalt läheneb auto, mulje on nagu mina liiguks nn peateel. Jään seisma. Tema jääb seisma. Vaatab, ootab. Näitan käega, et "No mine-mine juba!" Läheb, tänab käeviipega. Ilmselt siiani mõtleb, et nii viisakas juht olin, andsin "peateel" sõites teed talle...[/quote]
Alles lasin Haapsalus kala sisse parklas, jäin peeglist kiikama kuidas käru järgi tuleb ja sõitsin paremalt lähenevale lv numbritega autole ette, õnneks oli mõistlik tegelane... jäi ka üle viipega tänada ja oma hajameelsuse üle järgi mõelda.
http://www.krracing.ee/
-
- Tsikkel: cbr600RR
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
röyksopp kirjutas:Palju ohutum on liiklus siis, kui liiklejad mõtlevad dünaamiliselt ning kõigi ohutust silmas pidades, mitte ei aja oma õigust taga.
Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee
ehk siis jah- viimase postiga mõtlesingi umes seda, et nähke ette igasuguseid idiootseid olukordi. no vastassuunast sõidetakse ette jne. õigust on jah tore pärast taga ajada, kuid igasuguste hälvikute tõttu jääb kannatajaks tavaliselt see, kel kaitsvat puuri ümber pole- rattur seega. olen pidanud kaevama hauda paarile tüübile, kes liiklesid igati reeglitepäraselt (sõideti kah küljelt sisse, 200-ga), seega.. ettevaatlikuks teeb KÕIK, kus vähegi kellelgi võimalus eksida.
harrys kirjutas:Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?
Kõik on õige. Sina kui ettekeeraja jääd süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises ja rattur saab karistada valesti liiklemise eest. Selle pärast tulebki vaadata alati vasakule ja paremale ja paremale ja vasakule. Isegi kui sa tead, et ristuv tee on ühesuunaline. Aga on neid kes ei tea või ei taha teada...
TarmoM kirjutas:harrys kirjutas:Njaa... Koolist mäletan veel ähmaselt, et kui ntx tee ristub ühesuunalisega ja pead teed andma; ütleme, et sõidukid saavad tulla seal vaid paremalt- vaatad, kedagi sealt ei tule ja paned lataki kellelegi küljelt sisse, kes eiras liikluseeskirju ja sõitis sulle ette; vasakult, sõitis ühesuunalisel vähe vales suunas.. ei pääse sa ka ise puhtalt- teed ju ei andnud, kuigi pidid. Kahju või kulud lähevad jagamisele vms. Toredad on need eeskirjad.
Või ajan jama, miskit valesti meeles?Kõik on õige. Sina kui ettekeeraja jääd süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises ja rattur saab karistada valesti liiklemise eest. Selle pärast tulebki vaadata alati vasakule ja paremale ja paremale ja vasakule. Isegi kui sa tead, et ristuv tee on ühesuunaline. Aga on neid kes ei tea või ei taha teada...
Ei ole see päris nii. Allles mõni aeg tagasi oli kohtulahend kus toodi välja põhimõte, et kõigil liiklejatel on õigus eeldada, et teised liiklejad käituvad seaduskuulekalt (seal juhtumis oli see ülisuure kiiruse tõttu toimunud avarii). Seega on autojuhil õigus eeldada, et ühesuunalisel tänaval sõidetakse ikka lubatud suunas ja tema ei tee sel juhul midagi valesti.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Noja eeldada ju võib jah, aga kui kondid on pooleks sõidetud, siis on õigusest siiski natuke vähe kasu.
-
- Mode
- Tsikkel: SV1000s // TigerXRx
- Tänanud: 25 korda
- Tänatud: 24 korda
Vilnius Mayor A.Zuokas Fights Illegally Parked Cars with Tank
äkki läheb teemasse
O: Sinu katkise ratta. PSi.
See on lavastatud ju. "Valesti" pargitud autol kenasti tõkisking ratta all ja puha.
-
- Mode
no muidu jookseks auto eest ära kui peale sõita
Kus on autojuhtide silmad??? Pole normaalne kui päeva jooksul kolm korda konkreetselt vastassuunast tulles ette keeratakse
Täna pärastlõunal u. nelja ajal sooritasin kristiine poolt tulles parempööret Linnu teele ja üks vastutulev papi otsutsas samal ajal teha vasakpööret, st. keerasime ühele suunale. Nojah ühel tsiklistil läks väga napilt, kes seisis Linnu teel valgusfoori taga, sest ridu kuhu sai keerata oli aint üks siis papi otsustas ruumi võtta vastassuunast. Ja ega ta tsiklisti näinudki kuna ta vaatas suurte simadega mind. Tsiklist igatahes kallutas end juba ühele poole, aga noh lasin siis papi ette sest ruumi ei olnud aga tema sõitis edasi ka vastassuunas kuni siis keeras jälle vasakule majade vahele
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
indrek91 kirjutas:Kus on autojuhtide silmad??? Pole normaalne kui päeva jooksul kolm korda konkreetselt vastassuunast tulles ette keeratakse
No ei ole normaalne. Minu puhul ei ole võimalik öelda, et ma liiklusest silma ei paista - teist sellist silmatorkavat annab Tallinnas ikka otsida - päris neoon ei ole aga kõige silmatorkamatum osa kogu minu komplektist on ereoranzi värvi. Tondi tänaval tegi üks jorss minu nina ees parempööret hoovist välja üle kahe rea, kuigi ühele oleks isegi veokaga vabalt ära mahtunud. Peatusin vaid mõni sentimeeter enne tema kapotti. Näitas mulle lihtsalt, kujuta ette, keskmist sõrme. Tasojuht raisk. Vot siis tuli küll kohale arusaamine, miks mõned autole järgi sõidavad ja võimalusel peegli küljest ära taovad.
Täna Sütiste teel tuli vastasuunas vastu miski valge parsa. Millegi pärast ei tahtnud ta oma sõidusuunas sõita, seal oli küll mõni auto, aga mahutaks veel. Hoidsin pikalt signaali peal ja mõtlesin juba päästvatele manöövritele, siis õnneks too koi vahetas rida oma suunda. Ei tundnud nagu teeks möödasõitu, vaid lihtsalt: "mina sõidan siin reas, mis siis?" tegelane.
siil_udus kirjutas:Ei ole see päris nii. Allles mõni aeg tagasi oli kohtulahend kus toodi välja põhimõte, et kõigil liiklejatel on õigus eeldada, et teised liiklejad käituvad seaduskuulekalt (seal juhtumis oli see ülisuure kiiruse tõttu toimunud avarii). Seega on autojuhil õigus eeldada, et ühesuunalisel tänaval sõidetakse ikka lubatud suunas ja tema ei tee sel juhul midagi valesti.
Ära eelda midagi. Sealt "valest" suunast võib tulla vilkuritega kiirabi või tuletõrje vms. kellele sa pead igal juhul teed andma. Eelkõige pead sa ohtu ennetavalt ning endale ja teistele ohutult liiklema. Pärast seda pead sa kõiki liikluseeskirju täitma ja alles siis võid midagi teiste kohta eeldada.
-
- Tsikkel: Valkyrie
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
Merenduses kehtib see reegel, et kunagi ei ole süü 100/0. Teise aluse juht peab ka kokkupõrke vältimiseks tegema kõik endast oleneva. Kui liikluses sama oleks, siis jääks kindlasti suht tobedaid kõkse vähemaks.
pets&kats kirjutas:siil_udus kirjutas:Ei ole see päris nii. Allles mõni aeg tagasi oli kohtulahend kus toodi välja põhimõte, et kõigil liiklejatel on õigus eeldada, et teised liiklejad käituvad seaduskuulekalt (seal juhtumis oli see ülisuure kiiruse tõttu toimunud avarii). Seega on autojuhil õigus eeldada, et ühesuunalisel tänaval sõidetakse ikka lubatud suunas ja tema ei tee sel juhul midagi valesti.
Ära eelda midagi. Sealt "valest" suunast võib tulla vilkuritega kiirabi või tuletõrje vms. kellele sa pead igal juhul teed andma. Eelkõige pead sa ohtu ennetavalt ning endale ja teistele ohutult liiklema. Pärast seda pead sa kõiki liikluseeskirju täitma ja alles siis võid midagi teiste kohta eeldada.
Täiesti nõus. Ei ole mõtet minna oma õigust taga ajama liikluses vaid sellepärast, et mul on õigus. Noorena nii proovisin, tulu see ei toonud. Aastad aga tegid oma töö ja nüüd on mul päris ükskõik, kellel liikluses õigus on või oli, peamine, et elu ja tervise juures õhtuks koju tagasi jõuan. Igasugune tuututamine ja kätega zestikuleerimine ning näoilmete kiire vahetumine on ka kasutu. Pigem selle asemel võiks kaks sammu ette mõelda liikluses.
Reaalses elus täiesti nõus, aga ma tsiteerisin kahte teoreetikut, kes jagasid kindlustuse jaoks süüd. Juhtum millest rääkisin oli paldiski mnt-l juhtunud avarii, kus "ette keeranud" vanake surma sai, kui mööda peateed subaru madallennul tuli. Kohtu lahend oli see, et vanake ei jäänud süüdi ette keeramises, kuna tal oli õigus eeldada, et ülejäänud liiklejad on seaduskuulekad. Nagu tolleski juhtumis, polnud pärast selle õigusega ainult suurt midagi enam peale hakata, seega ettevaatus ei ole kunagi kurjast.
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Overkilla kirjutas:Täna Sütiste teel tuli vastasuunas vastu miski valge parsa. Millegi pärast ei tahtnud ta oma sõidusuunas sõita, seal oli küll mõni auto, aga mahutaks veel. Hoidsin pikalt signaali peal ja mõtlesin juba päästvatele manöövritele, siis õnneks too koi vahetas rida oma suunda. Ei tundnud nagu teeks möödasõitu, vaid lihtsalt: "mina sõidan siin reas, mis siis?" tegelane.
Kunagi vahtisin ajaviiteks venemaal juhtunud õnnetustest klippe ja mida tähele panin oli see, et tavaliselt enne matsu, neil signaal üürgab tükk aega enne, kui pidurituled põlema hakkavad
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
Autojuht, kes sa demonstreerisid eile oma tõsiselt vigase summutiga auto hääli mingi poole ühe ajal öösel Männi pargi ümbruses ja hoidsid seda piiraja läheduses enne starti. Ja tegid veel tiire seal kvartali läheduses.
Siis tea, et järgmine kord ma ei loobi sind ainult esimesena kätte juhtunud õuntega vaid järgmisena lendab alla midagi metallist ja suurem kui õun.
Mul oli tulemas tõsiselt hea uni oma uues voodis kui sina tulid.
Järgmise korrani
-
- Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
- Kontakt:
Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusohtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis Serenast Helsingi poole, mööda kitsast ja kuplilist teed ühtlase liikumiskiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega, pidurdasin nii, et putka taga oli pea-aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
Rein kirjutas:Ei tea, mida see möödasõit tõestas
ei tõestanud vast midagi, tähtis aga see, et sai teisele eestlasele nö ära teha
-
- Kontakt:
No jah, oodates vasak pöörde järjekorras oli ta kaval, tegi ära parempöörde ja siis eemal kohe tagasi pöörde, aga selle ajaga oli auk sees ja me kõik saime ilusasti vasakpöörde ära teha Nii ta sealt eemalt tulles siis viimaseks jäi.
Rein kirjutas:Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusphtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis serenas helsingi poole mööda kitsast ja kuplilist teed ühtse liikumis kiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega pidurdasin nii, et putka taga oli pea aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas
ei lähe küll teemasse, aga ...
Hommikul tööle sõites leidsid kaks kanget eesti poega, et neil on kiirteel jube kiire oma päevinäinud volvga ja sõitsid kivirahe saatel paremalt poolt teepeenral kaasliiklejatest mõõda ja seda päris pikalt kohe. Tulemus- 10km hiljem seisime linnas ikka sama foori all Tekkis kohe küsimus miks soomlased, mitte kõik, suhtuvad eestlastesse nii halvasti
-
Teema algataja
Rein kirjutas:Ei lähe küll otseselt motonduse alla, aga nädal sõitu auto+haagissuvila, kogupikkus pea 14 meetrit, ainuke liiklusphtlik situatsioon ja selle tekitas ka teine eestlane. Sõit kolonnis serenas helsingi poole mööda kitsast ja kuplilist teed ühtse liikumis kiirusega ca 70 kiltsa tunnis, vastu tuli ka pidevalt autosid ja siis ühe Infiniti juht ei suutnud mul taga sõita, vaid pidi ikka mööda saama, et siis jätkuvalt sõita sama kiirusega minu ees. Et ta jõuaks ära reastuda, ilma vastutuleva autoga kokkupõrkamata ja minu vasaku tiiva alles jätmisega pidurdasin nii, et putka taga oli pea aegu kukil ja sõitjad autos turvavöödes, nagu ameerika mägedel. Ei tea, mida see möödasõit tõestas
Ja sinu pikivahe meetrites oli võrdne sõidukiirusega km/h?
-
- Kontakt:
Kellegil polnud seal sellist pikivahet, terve kolonn sõitis stange stanges. Pikivahe oli piisav selleks, et ise eesmise auto juures seisma jääks, mitte selleks, et tagant tulev rakett sinna ära mahutada. Ei osanud isegi oodata sellises absurdses situatsioonis seda, et keegi ilma sireenideta autoga võiks üritada möödasõitu. Tsikkel oleks seal küll ilma pingutuseta hakkama saanud
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
Musta Vito bussiga h...k, kes Sa Kiviõli krossilt lahkudes siklit rammisid ja peale tsikli signaali kuulmist ja kõrvalevaatamist veel rohkem peale keerasid- NAEL kummi!

Selline tüüp siis:
http://www.youtube.com/watch?v=67d9sBLC ... tube_gdata
Anyways
5kaks888kuus8
väikevend kirjutas:Selline tüüp siis:
http://www.youtube.com/watch?v=67d9sBLC ... tube_gdata
Paar nädalat tagasi samas kohas, samasugune manööver, samasugune X5, miks mul on tunne- et see sama(tookord jäi nr vaatamata)?
-
- Mode
Eile kl 21 ajal keeras mulle jälgimäe ja saku vahelisel piiiikal kurvil üks täiskohaga debiilik ette.
Ise olin veic üle 100 kurvis ja tema keeras 40 saku krossist ette. Hea oli, et sain oma pinged maantatud. Muidu oleks ära ka pannud.
Teelt välja või vastu hambaid.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.