Planeta 5 ja Jupiter 4 paremaks.
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Kawasaki KZ1000P, Iž
Re: Planeta 5 paremaks.
Hr. Jumbu!
Väljend - piisavalt ametlik- on nagu - natuke rase -
Kui näitad mulle koha tehnikaleksikonist, kus kirjas - supler - siis olen nõus, vastasel korral mitte.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
miilits kirjutas:Hr. Jumbu!
Kui näitad mulle koha tehnikaleksikonist, kus kirjas - supler - siis olen nõus, vastasel korral mitte.
ehhee!!
... ma ise panin ka vanasti oma 2- t ratastel süüte supleriga paika.. ah jaa, isegi dnepril sai kolvi kaugust süüte seadmisel ü.s.s -st supleriga mõõdetud
ja neid isegi müüakse kusjuures.
http://www.ronex.ee/index.php?product_i ... up_id=1458
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
miilits kirjutas:Hr. Jumbu!
Krt. mõõda või m.....ga, mis vahet on, kui sama tulemuse saab, mis nihiku või supleriga
Vbl keevitajad taovad selle instrumendiga hoopis slakki maha aga ma ka elu aeg supleriga mõõtnud.
Vabandan, et teemat läbustan aga...:
mul tuli kohe meelde, kui sai käidud kunagi Otepääl ühe Maz-i järgi ja see saadanas ei käivitunud. Maz-i juht arvas, et pumba latt kinni ja võiks natuke haamrit näidata aga kuna tegu oli värskelt kapitaalremondist tulnud isendiga siis otsustasime, et las tehase spetsid majandavad ise. Noh tulid kaks võrukeelset tüüpi kohale, niipalju saime ikka aru, et jõudsid samale seisukohale, mis meie ja ütlesid, et tuleb vasaraga koputada. Noh, koputasid ära, läks käima ja kui tüübid olid eemale läinud siis maz-i juht ütles: "Noh näed - vasaraga tuli koputada, me oleks siin omapead haamriga taguma hakanud ja oleks asja puhta p....e keeranud "
Loodetavasti teemaalgataja ei pane pahaks väikest OT-d:
Nihik kui selline on lihtsalt nihutatav asi, ese, element jne. Tehniliselt ja keeleliselt korrektsemad oleks mõisted nihkmõõdik, nihkkaliiber, nihkmõõtur jms. Kahjuks ei ole Eesti Keele Instituudi keelepersonal oma pädevust tehnilistel aladel eriti tõestanud. Praegust EKI poliitikat keele kujundamisel võiks nimetada kokkuvõtvalt "lihtsustamiseks" (teeme infrastruktuurist taristu, voodis pikutamisest voodlemise jms labasused), mitte "korrektsustamiseks".
Samamoodi määrab EKI, et mõisteid nagu mõõdik, mõõtur, mõõteriist on sünonüümsed, ehkki paljudes mitte-tehnilistes valdkondades (nagu nt kvaliteedijuhtimine) on "mõõdiku" tähendus mõõteriistast kaugel ja vajaks juba ammu karjuvalt ülevaatamist. Loodetavasti ei jõuta EKI-s varsti sinnamaani, et igasugust suvalist elektronplokki võib ametlikult "ajuks" nimetada. Seega sõnakasutus "supler", "nihik", vms suvalisel interneti peldikuseinal nagu siinne foorum - who cares? Samahästi võiksime nihikut siibriks nimetada, sest siiber tähendab just nihutatavat eset ehk nihikut.
P. S. Ärge pange tähele, lihtsalt professionaalse kretinismi ilming.
argo_1974 kirjutas:Loodetavasti teemaalgataja ei pane pahaks väikest OT-d:
Nihik kui selline on lihtsalt nihutatav asi, ese, element jne. Tehniliselt ja keeleliselt korrektsemad oleks mõisted nihkmõõdik, nihkkaliiber, nihkmõõtur jms. Kahjuks ei ole Eesti Keele Instituudi keelepersonal oma pädevust tehnilistel aladel eriti tõestanud. Praegust EKI poliitikat keele kujundamisel võiks nimetada kokkuvõtvalt "lihtsustamiseks" (teeme infrastruktuurist taristu, voodis pikutamisest voodlemise jms labasused), mitte "korrektsustamiseks".
Samamoodi määrab EKI, et mõisteid nagu mõõdik, mõõtur, mõõteriist on sünonüümsed, ehkki paljudes mitte-tehnilistes valdkondades (nagu nt kvaliteedijuhtimine) on "mõõdiku" tähendus mõõteriistast kaugel ja vajaks juba ammu karjuvalt ülevaatamist. Loodetavasti ei jõuta EKI-s varsti sinnamaani, et igasugust suvalist elektronplokki võib ametlikult "ajuks" nimetada. Seega sõnakasutus "supler", "nihik", vms suvalisel interneti peldikuseinal nagu siinne foorum - who cares? Samahästi võiksime nihikut siibriks nimetada, sest siiber tähendab just nihutatavat eset ehk nihikut.
P. S. Ärge pange tähele, lihtsalt professionaalse kretinismi ilming.
veel OT:
metroloog ametilt?
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Ah pole vaja seda teemat miilitsa pärast risustada.Ammu teada, et nad ei saanud ja ei tahtnudki millestki aru saada! Ronigu mujale foorumisse, kui siin kõik harimatud ja lollid. Mul tähenärijatest küll savi.
Kui mitte kuidagi ei saa, siis vahest annab ÕS vastuse http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=supler&F=M
Härrased, üritame teemasse jääda.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS
Viilisin välja uue süüte liblika. Nüüd panen süüte paika Ü.S.S. Eks nädalavahetusel proovin kuidas kärab. Kui kõik lääb plaani järgi, siis teen sõidu video ka.
Siiani ei tea kuidas sidur käitub, äkki pean siiski käigukasti laiali võtma ja laagri välja õngitsema. Seda kõike siis kui kasvuhoone ehitamisest jääb aega üle
Kes soovib liblika ja alusplaadi joonist, siis küsige. Joonis on A4 formaadis mõõtkava 1:1
Ja külgkorv, mis vajab veits kõpitsemist.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Tervitused!
Oli hea nädalavahetus. Sain P5 ilusti põksuma. Tegin veel väikse modifikatsiooni süüteliblikas. Nimelt 25 kraadine jupp on tiba väike ja andur ei suuda seda korralikult lugeda. Tegin liblika 50 kraadise ja toimib väga hästi.
Üks müsteerium siiski on. Nimelt niipea kui panen süüte kaase peale, ei taha enam käima minna. Täitsa pull, teeb ainult ühe põksu ja kõik. Löön uuesti vänta ja täpselt sama moodi. Nii kui võtan kaase maha käivitub ja töötab ideaalselt. Panen käies kaase peale töötab ilusti. Suretan välja ja sama pull üks põks ja kõik.
Ma ei saa aru mida see kaas seal küll mõjutab, vastu ta kuhugile ei puutu.
Tegin ka väikse video.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Niih väike video ka.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5 sidurikettaid ei taha? Mul garaašis vedelesid tutikad, ei taha minema ka visata.
Mul sai täitsa uus sidur koos vaheplaatidega. Hetkel ei oska neid tahta.
mart211 kirjutas:Planeta 5 sidurikettaid ei taha? Mul garaašis vedelesid tutikad, ei taha minema ka visata.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Kui mu kanni mälu ei peta, siis originaalist kehvem ei saanud, samas sellist "ÕUUU MAI GOOD!" efekti ei ole.
Asi võib selles olla, et mul puudub võrdlus, kuna ma originaaliga sõitsin vast 500m.
Arvan, et kui sama süüde panna peale Jupiterile ja suurendada surveastet, siis jup liigub paremini.
Samas on tunne, et kõrgetel pööretel hakkab plökutama, nagu ei saaks kätte. Arvan et reed valve korpuses tekib keeris ja gaasid jäävad ühe serva taha kinni.
Saaksin sisselase ava veel 15mm alla poole suurendada.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Tõsisem relv on see Raptor-mägikas... miks vahepeal laiali võeti - vaid mõõtmise pärast...ja kas Sihval saab nitro jõudu ka näha?
mul on küüni all vähe kabedam korv vist ,aga siin ei ole bling-bling mingi eesmärk
Mis sa hädaga teed, tuli võtta. Aga vähemalt on nüüd rahu majas, vähemalt sellel hooajal. Äkki järgmisel aastal muudetakse reegleid ja kangutavad Raptori ikka maha
Igatahes Sihval olen kohal ja seal keeran nitro jõudu juurde Muahahahaaaa
Tegin ka mõningased uuendused, nüüd on PowerCommander vahel ja tsipa lühem kiige.
jawam. kirjutas:Tõsisem relv on see Raptor-mägikas... miks vahepeal laiali võeti - vaid mõõtmise pärast...ja kas Sihval saab nitro jõudu ka näha?
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Harrikald kirjutas:mul on küüni all vähe kabedam korv vist ,aga siin ei ole bling-bling mingi eesmärk
Korvi raam on igati ok, kuid korv tahab kõpitsemist. Saada pilte äkki saame kaubale.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Käisin korvi vaatamas ja on ikka kordi parem kui sinu oma,Ratas on puudu ja pidurituli on ää varastatud ,muu kõik küljes aint linnusitta täis.tuuleklaas on ka ees ja iste sees.Pilte ei teinud.
Kus korv näha saab?
Harrikald kirjutas:Käisin korvi vaatamas ja on ikka kordi parem kui sinu oma,Ratas on puudu ja pidurituli on ää varastatud ,muu kõik küljes aint linnusitta täis.tuuleklaas on ka ees ja iste sees.Pilte ei teinud.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Tervitused
Pole ammu midagi lisanud... nohh pole olnud ka erilist põhjust. Aga nüüd midagi on.
Olen võitlend kõvasti süüteteemaga. See Lada andur väga kaua ei kestnud ja läks lolliks. Nimelt see süüte liblikas siiski magnetiseerub ja olli andur ei saa enam aru. Nüüd otsin lahendust kuidas isoleerida liblikat väntvõlli rootorist, kuna sealt see magnetiseerumine tulebki. Mõtteid on aga midagi veel teinud pole, et soovitused on teretulnud.
Panin tagasi kontaktsüüte ja põrutasin Eesti Lõunatippu vallutama.
Ratas põksus ilusti ja mingeid tõrkeid ei esinenud. Peale 20km sõitu kontrollisin küünalt ja see oli väga must ja tahmane.
Tellisin karpale väiksemad düüsid. Kui kohale jõuavad, siis hakkan katsetama.
Naine ja laps korvi ning põrra põrra.... äge
Isegi naisele meeldis
Enne väike testisõit.
Teel tuli ette rida takistusi, mahalangenud puud, kraavid, kännud, muda jne. Võiks öelda, et külgkorvi enduro. Korvi veoga oleks olnud poole lõbusam. Must Jupiter 2K on minu vana ratas.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Kontaktivaba süüte panin umbes aasta tagasi jawa638-le ja selle süüteliblikas oli ka täismetallist ja mootori massiga ühendatud- kinnituskoht nuki asemel. Sellel ei olnud ilma vastava diagnostikaseadmeta võimalik eelsüütenurka täpselt paika panna. Hiljem üks elektrik leidis veel, et genekal oli vaja + ja - pooluse juhtmed vahetada, et paremini käima hakkaks. Motoplat süüted olid paremad.
Tervitused
Ei tahtnud kontaktivaba süütest loobuda ja katsetasin sellist kooslust.
Tegin uue liblika ja isoleerisin nii süüte "tõukurist" kui ka poldist ära. Mai teagi mis seibi ma leitsin kuid toimis hästi.
Kolisin tagasi 60 kraadise liblikale, kuna nii on süüde märksa täpsem. Süütab 3mm enne ÜSS. Enam tohutut vända tagasi löömist ei ole ja saab ilma hirmuta käima peksta... tegelt väga ei peagi peksma.
Igatahes nüüd liblikas ei magnetiseeru ja hetkel töötab väga hästi. Eks annan teada kui taas miski jamps on.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Varsti saan väikse video klipi ka kokku, et siis on näha mis ja kuidas töötab. Naabrimehe juures käib üks papi P5 aeg ajalt külas. Noo võrreldest tema omaga, siis minu P5 on ikka käre. Kordades kergemini käib ringi ja edasi.
Oskab keegi nõu anda, nimelt P5 on 1 käik siga aeglane ja 2 käik siga kiire. Nagu vahetaks 1'lt 3'ndale.
Ma tean et sinna sobib Jupiteri käigud, kuid millise Jupiteri omad?
Ootan nõu ja kui kellelgi on Jupiter 5/4 käigukast üle, siis ostaksin ära.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
kas pl sport käigukast ei sobi pl5 sisse,ise pole näinud kui pl5 käigukasti pl spordi hammikad pandi,aga väidetavalt pidid sobima,ja jutu järgi oli parem
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
-
- Tsikkel: SV1000
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 2 korda
spordil on suht sama käigukast mis tavalisel planeedil, ei tea mis seal paremat saab olla.
Jupi kastist peaks saama paar hammakapaari planeedile sisse visata küll.
Uurisin seda käikude teemat. Tundub, et vahet pole millise jupiteri käigud sisse panne, kast on algusest peale kõikidel ühesugune, vähemalt võllid.
Väike video ka. Kui käigukasti saan paremaks, siis proovin veel üht teist kokku filmida.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Kiiver jäi Tartusse?
Ei, muidu on tore seenel käimise pill ju!
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Kunagi müüsin kõik tänavakiivrid maha, et ei tuleks sõitmis ahvatlust. :p
Kui aus olla, siis krossi kiiver on tõesti Tartus :p
Ega omas tänavas väga pikalt pläristada ei saa, naabrid lähevad hulluks. Kui saan korvi värvitud käin ja teen ülevaatuse ära. Nii on päris pull puudis õlle järel käua.
Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.