Sumpa vaiksemaks

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
jansa

Sumpa vaiksemaks

Lugemata postitus Postitas jansa »

Plaan Marauderi sumpasid vaiksemaks teha, see plärin on ära tüüdanud. Ostes olid küljes mingid spordikad (algul raskelt meeldis), proovisin ise teist sisu sisse ehitada aga ei läinud eriti vaiksemaks. Kunagi lugesin foorumist, et kusagil keegi ehitab sumpse (vist oli Tallinnas Kristiine kandis),kuid ei suutnud enam infi leida. Ehk keegi oskab juhatada, et kes kus teeb midagi sellist. Samas, kellel vedeleb kaks üleliigset sumpsipütti võib pakkuda (mitte eriti lärmakat).
Tänades Jaanek
Olen vist vanaks jäänud.

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Re: Sumpa vaiksemaks

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Härra Tsumm sellest foorumist tegeleb selliste asjadega.

Honda Transalp
Kasutaja avatar

TDM
Tsikkel: TDM 850 3VD, CRF250L, Gas280

Lugemata postitus Postitas TDM »

Marauder ja sport supsid on päris hea nali! :mrgreen:
Kas sa killereid ei ole proovinud panna, neid ka müüs keegi!
Endal panin peenema toru otsa ja augulise pleki veel torusse ja sai vaiksem küll! :bsmile:

Ei midagi . . . peale tuule!

Teema algataja
jansa

Tänud (w)
Ise ei hakka pusima, sest 9-20 olen tööl ja aega vähe.

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

spike
Tsikkel: GSX 750F

Lugemata postitus Postitas spike »

ilmselt see dB-killer sõltub ka sellest, et millise mootoriga tegemist on. Tsumm tegi mulle ühe. natuke mässamist, väga väike kogus raha, ja tulemus oli kui sääse peer. Ehk siis veidi vaiksemaks sai, kuid hääle tämber muutus parajaks peeretuseks. Sel aastal ülevaatusel isegi mõõdeti müra ilma dB-killerita ja tuleb välja, et tegelikult on mul ratas väga vaikne. Saadi 77 dB lubatud 90 dB asemel @ 1300 rpm. Pikemaks reisiks panen selle peerupunni ilmselt ikkagi tagasi. Muidu hakkab kõrvadele.

Ercki
Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919

Lugemata postitus Postitas Ercki »

Kes see sul 1300 pöörde juures siis dB mõõdab see ju pm tühikäik vast ikka 4500rpm :wack:

Kasutaja avatar

spike
Tsikkel: GSX 750F

Lugemata postitus Postitas spike »

kästi panna 1200 peale aga mul tühikäik ongi umbes 1300. No ma ei hakanud ka näitama, et kuidas ratas 9000 juures karjub.

husu
Tsikkel: yamaha xjr 1200

Lugemata postitus Postitas husu »

heli saab vaiksemaks ka de Lavali düüsiga. http://translate.google.ee/translate?hl ... val_nozzle et siis võta 2 kivi ja löö kokku. soovitatav on jätta sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"] toru kivide vahele. kui lärm ei vähenenud piisavalt korrata protseduuri. kui läks liiga vaikseks korrata protseduuri 90 kraadi keeratuna.

nali naljaks aga see on seotud gaaside liikumise kiirusega ja toru läbimõõduga. kuna gaasi rõhk on konstant, siis kitsas kohas liigub gaas kiiresti(omades palju energiat) siis laiemasse kohta mahtudes kaotab gaas oma lärmi tegeva energia paisumise tõttu.(rõhk väheneb)

maailm jookseb lõpu poole

Raido455

Lugemata postitus Postitas Raido455 »

Kas oled mingi lahenduse leidnud? Omal samuti Marauderiga täpselt sama mure.

Teema algataja
jansa

Läksin sumpadega Tsummi juurde, lubas killerid 4-5 päevaga valmis teha kuna palju tööd. Üle kuu aja hiljem sain kätte ja siis seisin ka kõrval, kokku kulus umbes 30 min. Täielikult toorikud, mis tuli ise ümber teha. Sumpsid sain natuke vaiksemaks, kuid tahaks veel. Talvel tegelen edasi, kui keegi ära ei osta.

Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

On keskil laenata db killereid? üv vaja läbi saada. cb900, yoshimura torud.

skulptor

Lugemata postitus Postitas skulptor »

Db killer ei pruugi lahendus olla. Minu Akra on db killeriga talutava haalega. Ei saa utelda, et vaikne. Pane ulevaatuse jaoks raudvilla tais. Ara vaga liialda, muidu ei lase uldse midagi labi. Db killer hoiab muidu hasti villa kinni. Ma ostsin biker24. Midagi see ikka ka maksis.

Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

sai juba tsekatud. esiteks pole vist hetkel õiget mõõtu (43mm vms), teiseks 34 raha tykk, kolmandaks - mul on kaks toru = 68 € :) köhima ajab selline kirves.
hea meelega leiutan ikka miski odavama peoleo skeemi. sisse ma neid nagunii sinna ei jäta.

Kasutaja avatar

vibex

Lugemata postitus Postitas vibex »

Vanaraua kokkuostu tuleb minna, küsida kus teil treilaast asub ja siis sumps seda tuugalt täis toppida. Sain endal vaiksemaks aga mitte piisavalt, aga peaks toimima.

Respect is everything...

skulptor

Lugemata postitus Postitas skulptor »

Db killer on tavalisest vaiksem ava, muud midagi. Vaiksema ava void suvalisest asjast sinna tekitada. Peaasi, et ulevaatajale sumpsist silma ei lenda. Hullult pahaseks saaks. Plekist manguasjad, igast kola voib sumpsi tais panna. Treilaast aitab ka. Igasugune vork aitab. Raudvill, mida muuakse ehituspoodides. Kui sumps on ainult tuhi toru, siis treilaast toimib. Raudvill vottis taiesti vaikseks. Ajutised variandid ei ole pusivad. Pakun, et 60 EUR kui hasti raagid, saad naiteks Bikepointis paar kasutatud originaalsumpsi.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”