R6 ei tööta korralikult!?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Old-Thompson
Tsikkel: R6

R6 ei tööta korralikult!?

Lugemata postitus Postitas Old-Thompson »

Tervist,
tuttav sai endale ratta muretsetud, kuid hetkel ei tööta nii nagu peaks ja tekkis kõigepealt küsimus peale visuaalset ülevaatust.
Milleks on see pildil näidatud kukkumise tagajärjel mõlki läinud torujupp vajalik? Mis on selle eesmärk ja kuidas ta mõjutab mootori töötamist?
Pilt

Taavi_AMK

Re: R6 ei tööta korralikult!?

Lugemata postitus Postitas Taavi_AMK »

2001 aasta R6?
Kirjelda täpsemalt, kuidas mootori mitte töötamine seisneb?
Kui sealt vahelt susiseb heitgaase hooga välja,siis mõjutab kindlasti. Vasturõhk väiksem ja töö koheselt häiritud.

Kasutaja avatar

Snowhite
Mode
Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 39 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Snowhite »

See ühtlustab heitgaaside väljumist phmt.
pikk jutt oleks ka aga selleks võib vabalt kasutada google - oraaklit, kes erinevalt delfi omast oskab kindlasti igas erinevas keeles mootorratta muresid lahata. See on "semi" vajalik detail. Phmt järgi aga võiks ta siiski korras olla, sest siis käivad need kõneall olevad gaasid paremini ja mootor ühtlasemalt.

Pilt

Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!

Kasutaja avatar

Teema algataja
Old-Thompson
Tsikkel: R6

Lugemata postitus Postitas Old-Thompson »

Ratas on 2000 aasta oma, väidetavalt olla umbes aastakese seisnud, kuna eelmine hooaeg oli üle nipli käidud.
Tööle pannes toorega, ratas töötab, aga kui toores maha keerata, siis sureb tühikäigul välja( 5 sekundi jooksul umbes). Samas peksab aegajalt "leeke" sumpsist välja. Mainiks ära et kõik osad on rattal originaalid.
Sai karpad lahti võetud ja vaatepilt ei olnud puhas. Sai kõik korralikult puhastatud. Imestama pani ka see, et 1se karpa "main jet" (peadüüs?) oli täiesti lahti, vb pool keeret oli veel sees. Arvasime, et viga oli selles, kuid kokku pannes midagi siiski paremaks ei läinud.
Järgmisena sai küünlaid ükshaaval kontrollitud. 3 silindri küünal oli süsimust ja märg. Panime uued küünlad, ja säde sai ka kontrollitud, kuid sama jama ikkagist.

KikuYamaha
Tsikkel: Yamaha YZF-R6

Lugemata postitus Postitas KikuYamaha »

Old-Thompson kirjutas:

Ratas on 2000 aasta oma, väidetavalt olla umbes aastakese seisnud, kuna eelmine hooaeg oli üle nipli käidud.
Tööle pannes toorega, ratas töötab, aga kui toores maha keerata, siis sureb tühikäigul välja( 5 sekundi jooksul umbes). Samas peksab aegajalt "leeke" sumpsist välja. Mainiks ära et kõik osad on rattal originaalid.
Sai karpad lahti võetud ja vaatepilt ei olnud puhas. Sai kõik korralikult puhastatud. Imestama pani ka see, et 1se karpa "main jet" (peadüüs?) oli täiesti lahti, vb pool keeret oli veel sees. Arvasime, et viga oli selles, kuid kokku pannes midagi siiski paremaks ei läinud.
Järgmisena sai küünlaid ükshaaval kontrollitud. 3 silindri küünal oli süsimust ja märg. Panime uued küünlad, ja säde sai ka kontrollitud, kuid sama jama ikkagist.

tere
ostsin endale ka r6-e 2001a. olen sel hooajal juba mingi 5 või 5.5 tuhat sõitnud ja nüüd järsku lakkas masin töötamast.lambi koha pealt enam jõudu ei olnud.arvasime et küünalde jama aga kõik korras.viisin masina mc39 juurde remonti ja remondimees teatas kurvalt et mootor täiega hõre.kolvid pidid loksuma sees ja sada asja veel.spidokal oli ees 31742km kui mina ratta ostsin.peale ostu sai kohe mootoris õli vahetatud ja õlifilter.ratas oli enne kui mina ta eestis arvele võtsin sõitnud itaalias.tähendab sealt oli ta pärit.kas see on normaalne kui ma sõidan sellise kilomeetri ja mootor hõre???

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

ls oopis 131tuh km?

KikuYamaha

Kri§to kirjutas:

ls oopis 131tuh km?

ei olnud.ülevaatusel küsiti ja jäi meelde.ikkagi oli pea 32tuhhi

Kasutaja avatar

pea
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas pea »

Ülevaatusel pannaksegi kirja ju spidomeetri näit. Kus kohast nemad peaks teadma palju pilli tegelik läbisõit on?
30000 km r6 kohviks lasta? Olen omanud 20000km (õige kilometraaziga) läbisõiduga R6 ja sellel ei olnud küll mingeid kulumise tundemärke mootori poole pealt tunda võrreldes uuega. Aga kurat seda teab

KikuYamaha

kareelius kirjutas:

Ülevaatusel pannaksegi kirja ju spidomeetri näit. Kus kohast nemad peaks teadma palju pilli tegelik läbisõit on?
30000 km r6 kohviks lasta? Olen omanud 20000km (õige kilometraaziga) läbisõiduga R6 ja sellel ei olnud küll mingeid kulumise tundemärke mootori poole pealt tunda võrreldes uuega. Aga kurat seda teab

nad lihtsalt küsisid ja jäi meelde.seda spido on keeratud.mc39 remondimees mait ütles et see ei saa olla õige kilometraas.ja ratas ei ole ostetud kellegi eraisiku käest vaid Motoaidast.aga ei teagi praegu mis edasi saab.suht pläss olla küll praegu rsk

Kasutaja avatar

Kri§to

Paras koolimaterjal ma ütleks selle kohta- ehk need lõunast toodud rattad ikkagi ohtlikud soetada.... Sõidetake kohviks, vuntsitakse üles ja müüakse lollidele maha. Suht räme laks ikkagi ma ütlen. Järeldusi ei oskagi teha... Kasutatud ratas osta korraliku ajalooga?!

kolp

Lugemata postitus Postitas kolp »

ostsin minagi oma ratta moned aastad tagasi motoaidast, oli ka kilometraazi sinna 30 tuhhi kanti, aga mees kes seal 2ri tegi utles kohe et pole miski ime kui spidol ring peal. aga masin k2itus korralikult ja v2ljan3gemiselt ka t2iesti viisakas, tundus et pole vist isegi kukkunud, kuui siis ainult koha peal, ise arvan et mul oli originaal l2bi soit rattas oli aastast 93 kawasakii zzr600. aga eks jah see remondi raha l2heb sul oma koolituse arvele,ja ma usun, et kui ostul oleks moni p2devam mees kaasas olnud siis oleks sa selle ostu tegematta j2tnud, ei usu h2sti,et lisandunud 5 tuhane kilomeetriga mootor olulisemalt kohvimaks l2heb, seda vast oli algulgi tunda,selle p2rast tasubki mitut samasugust ratast proovida, et korvad ja perse tunneksid need kotermannid 2ra mis hiljem kimbutama voivad hakata. aga edu :bsmile:

Kasutaja avatar

Kri§to

saan aru küll, et müüja üritab iga hinna eest kaupa müüa, aga kaupa sisse ostes võiksid nad ka ikkagi mingid järeldused teha peale selle, et odavalt tuleb sisse küll me selle pealt ka kasumi võtame. Olen kindel, et nende silmad kõrvad peaksid nii vilunud juba olema küll, et ära tunda "kohvi mootor". Vaevalt et ostutehinguid mingi Rookie teeb kes ainult hinda ja läiget jälgib.... nii et omad järeldused teeb igaüks sellest ise.

KikuYamaha

mul oli täitsa mitu teadjat venda kaasas ja muidugi ratas oli kena ja värki.muidugi see aeg mis ma sõitsin siis nagu ei täheldanud et mingeid probleeme oleks.ja jumala lambist sõidu pealt hakkas nii tegema.aga eks ma nuputa nüüd edasi mis saama hakkab.eriti hea laks tuleb sellest.aga no mis teha, vigadest õpitakse

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

KikuYamaha kirjutas:

tere
ostsin endale ka r6-e 2001a. olen sel hooajal juba mingi 5 või 5.5 tuhat sõitnud ja nüüd järsku lakkas masin töötamast.lambi koha pealt enam jõudu ei olnud.arvasime et küünalde jama aga kõik korras.viisin masina mc39 juurde remonti ja remondimees teatas kurvalt et mootor täiega hõre.kolvid pidid loksuma sees ja sada asja veel.spidokal oli ees 31742km kui mina ratta ostsin.peale ostu sai kohe mootoris õli vahetatud ja õlifilter.ratas oli enne kui mina ta eestis arvele võtsin sõitnud itaalias.tähendab sealt oli ta pärit.kas see on normaalne kui ma sõidan sellise kilomeetri ja mootor hõre???

Mis mõõtühik on väljend "kolvid loksuvad"?
Kolvid ongi väiksema läbimõõduga kui silinder ja peavadki loksuma silindris.
Kompressiooni tihendab kolvirõngas kolvi ja silindri vahel.

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

Kulumisest tingitud võimsuse kadu ei tule äkki, vaid pikkamööda...

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/

rai00

Lugemata postitus Postitas rai00 »

Kri§to kirjutas:

Paras koolimaterjal ma ütleks selle kohta- ehk need lõunast toodud rattad ikkagi ohtlikud soetada.... Sõidetake kohviks, vuntsitakse üles ja müüakse lollidele maha. Suht räme laks ikkagi ma ütlen. Järeldusi ei oskagi teha... Kasutatud ratas osta korraliku ajalooga?!

Milline see korraliku ajalooga ratas on. Võetakse riiulist raamat ja täidetakse ära siis on ajalugu korralik??? Või on korralikud need rattad, mis on kunagi saksast toodud, häda päraste vahenditega putitatud... Itaaliast on võimalik tuua väga häid rattaid...

Mootorrataste müük remont ja hooldus.
http://www.motard.ee/

KikuYamaha

ping kirjutas:
KikuYamaha kirjutas:

tere

Mis mõõtühik on väljend "kolvid loksuvad"?
Kolvid ongi väiksema läbimõõduga kui silinder ja peavadki loksuma silindris.
Kompressiooni tihendab kolvirõngas kolvi ja silindri vahel.

selles suhtes et kolvid ikka olid korralikult loksunud silindris.see ei olnud normaalne nähtus.ma ei oska ise veel täpselt öelda kuna ma ple jõudnud ratta juurde.mulle rääkis nii remondimees Mait

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”