Järjekordne algaja.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Re: Järjekordne algaja.

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Linnas liiklemiseks sobib jope asemel ka kaitsmevest koos mingi tuulekindla särgiga, kuid alates 25 ja peale soojakraadist minu meelest. Ära alahinda õhuvoolu jahutavat tegurit.

Jope võiks olla ka heledamat värvi, must kuumeneb päikese käes tugevasti.

Varustuse hind määrab suuresti tema kvaliteedi. Kvaliteetne varustus on kallis aga oi kui hea sellega sõita on. Samas leiad ka kellegi kasutatut kvaliteetvarustust odavama varustuse poehinnaga.

Odav õhuke sõidujope kärab linnas sõitmiseks küll, vastavalt vajadusele paned näiteks fliisi jahedaks hommikuks alla. Samas eurotripile sellega minna oleks enesetapp.

Hüppeliigese ja pahkluu kaitsmetega saapad on juba suht rinka teema, enamik poes müüdavatest tänavasõidu saabastest seda tegelikult ei tee, kuid kõrge säär on ikka kõvasti turvalisem kui madal. Madala saapaga viiekilomeetrist otsa linnavahel põristada, miks mitte. Eurotripile jällegi ei läheks nendega :) . Tallinn-Pärnu otsale paneks juba pika säärega saapa.

Püksid on kõige keerulisem teema muidugi. Siinkohal peab algajale kohe ütlema, et kui valutavaid põlvi ei taha, siis peab neid kaitsma külma ja tuule eest. Ka kõige kuumemal suvepäeval peavad põlved olema kaitsutud sõidust tekkiva õhuvoolu eest. See on väga tähtis! Seda teevad aga ainult tsikliga sõitmiseks mõeldud püksid. Lahendus minu silmis linnasõiduks - teksade peale põlvekaitsmed ja vähe lahedamad krossipüksid. Kontooras või kus iganes sa ka töötad, saad need kiirelt pealt maha tõmmata. Töö jures hoiad ka paari kingi või muud jalatsid, mis päevaks saapa asemel jalga läheb. Nii lihtne see ongi.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”