Järjekordne algaja.

Kasutaja avatar

ragnar

Re: Järjekordne algaja.

Lugemata postitus Postitas ragnar »

Kuna ise olin 5 aastat samasuguses teadmatuses siis valgustan mis kulud on minul olnud seoses rattaga.
Mina ostsin Honda CBR 600 F 1998. Kasutatud kuna ka eelarve piiratud ja nagu väideti, et küll sa korra ikka külje maha paned siis kasutatud rattast ei ole nii kahju.
Läbisõiduks oli tal siis u 50 000. Hinnaks oli tookord 56 000
Kõik järgnevad hinnad on antud kroonides ning jupid +tööraha.
Kulusid on olnud omajagu. Kõik tööd olen lasknud teha töökodades, ise vaid õli vahetanud.
Esimene suvi.
Läksid vahetusse Kett+Hammakad ning esimesed klotsid (seal oli vaid metall järel). Gaasirutska kohendamine (jäi peale). Väljaminek u 4k.
Samal suvel oli vaja ka uus tagarehv. Väljaminek u 2K
Teine suvi
Alustuseks uus aku u 700. Ette uus rehv. Väljaminek u 1,5K. Kevadel ka uus õli küünlad, filtrid. Väljaminek u 1,3k.
Esiamort lekkis. Uued simmerid ja õli. Mootiri tihend lekkis, pandi uus. Esiratta laagrid vahetusse. Karpad sünki. Vahetati kõik vedelikud(piduriõli, jahutusvedelik, mootirõli). Sidur libises, pandi täiesti uus komplekt. Midagi vist oli veel ei meenu enam. Kokku väljaminek 8,5 k. U
Kolmas suvi.
Samuti õlid filtir jälle. u 800 .Elektriprobleemid. Laadimist ei olnud. Väljavahetati pingeregulaator+ generaatorimähis. Väljaminek u 5K. Hooaja lõpus sai ka tellitud uus rehv ette ja taha. Soodukaga saadud mõlemad kokku u 3 K.
Neljas suvi
Õli ja filtrite vahetus. Väljaminek u 800. Mootorisse tekkis klapi tiks. Klappide regull u 1,5 k. Hetkel ootab veel ees nukaketi pingutiga tegelemine ilmselt. Tahaks ka veel gondlid korda seada kuna eelmine omanik on neid ikka räsinud ja enda tekitatud kriimud vajaks ka korda tegemist.
Seega nagu näed kulusid on omajagu. Lisa sinna veel kindlustus, ülevaatused, bensiin, ketihooldus asjad. ise olen veel ostnud omale tagapuki, ning talveks aku laadija. kokku u 700. Ja loomulikult varustuse soetamine. Muidugi ei tea ma palju sinu nimetatud Ninjal varuosa hinnad on. Midagi ehk saad siit aimu http://www.emoto.ee/otsingu_tulemused.p ... 0+G1-G2%29. Samas võid ka ebay- st vaadata. Kui endal võimalused ja nutti on siis saad kõik tööd ka ise tehtud.
Muidugi võivad su eelistused ka ajajooksul muutuda ning mingi aeg hakata hoopis muud ratast tahtma.
Ehk on abi. Jõudu otsustamisel. :bsmile:

Viimati muutis ragnar, 29 Juun 2011, 10:48, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”