sidurikaane poltide kinnitamine
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: sidurikaane poltide kinnitamine
Vanal Jawal keermeliimid, silikoonid jne????
Milleks?
Seal ei põru ilmaski lahti ÜKSKI polt, kui see on õigesti kinni keeratud (tegelikult käib see absoluutselt KÕIGI masinate kohta). Kõik, mis sellel masinal saab lahti põruda, on stoperdatud kas splindi või murtud seibiga.
Mis puudutab nt sidurikaane tihendit, siis ma olen seal just kasutanud tihendit papist, mis on omajagu paksem neist tihendeist, mida uuematel ratastel kasutatakse. See PEAB õli. See elab üle kriimud liitepindadel, mida vanadel kehvasti hooldatud ratastel ikka on. Ja see on ka nii palju tugev, et ta ei lähe katki demontaaži käigus ja sa saad seda uuesti kasutada, kasvõi 10 aastat - olen seda külma näoga teinud, kunagi pole lekkima hakanud (kus saab, teen seda muide ka oma uuemal rattal). Loomulikult võid kasutada ka spetsiaalset tihendipappi, aga mingi kuradi silikooniga mina seal küll ei mökerdaks. Mootori pooled tuleb kokku panna ilma tihendita, sest seal on tähtsad distantsid - no kasutage seal mu poolest silikooni (vanasti käras ka põrandavärv seal priimalt).
SPUNKBASS: Kuna ta sul praegu ikkagi tilgub, siis KUI Sul ei õnnestu teda vaatamata kõigele pidama saada, ei saa välistada, et oled teda juba viltu pingutanud ja sel juhul tasub proovida päästa kõik poldid lahti, nihutada kaas ka korraks lahti ja siis keerata poldid uuesti pingule, nagu see käib - diagonaalides üle kaane poldist poldini liikudes - see on oluline. Mis puudutab selle kruvika soones hoidmist, siis ma elasin tal ikka rinnaga seljas (st ära ratast külili lükka). Üksi Sa teda üle ilmselt ei keera, aga kui kasutad sõbra abi, siis kahepeale võib teil isegi sel juhul liiga palju jõudu olla, st ole ettevaatlik. Ja veel - vaata, et ikka just see leke oleks. Kui sul on nt starterihoova tihend õhtal, siis ka see õli valgub ikka sinna sidurikaane alumisse serva ja tilgub sealt maha.
Veel: kui otsustad ikka papptihendi ise teha, siis poldiaugud löö ikka augurauaga. Mina omal ajal kõrvetasin need kuuma naelaga (vene ajal polnud riistu eriti võtta). Kindlasti ära seda tihendit asjata voldi. Muidu on see aga lihtsa kujuga tihend. Määri kaane serv õliga, vajuta vastu tihendipappi ja lõika tihend välja. 7 minutit pusimist.
Edu! Küll Sa asjast asja saad!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.