Mitu liitrit 100 km kohta kütust võtab?

Siit võib leida siis kõikvõimalikke teemasid, mis lahmimiseks ja fleimiks ära kiskunud...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Kaukaaslane
Tsikkel: Yamaha XT600
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 6 korda

Re: Mitu liitrit 100 km kohta kütust võtab?

Lugemata postitus Postitas Kaukaaslane »

Overkilla kirjutas:
Tsikkelröövel kirjutas:

Kusjuures keegi siin eespool mainis seda Statoili 95 Ultimat vs Olerex...

AGA - eile kütus sai lihtsalt otsa ja aurude peal nõrutasin end Statoili ja võtsin seda Ultimat, kuna tal praegu sama hind.
Ja lööge või maha, aga reklaamijutt jumala õige - no TÕESTI võtab vähem. Sõitsin 120 km ja juurde läks täpselt 5 liitrit.

Sama kogemus - autosse kallan muidu suvalist bensiini, aga kui seda Ultimat sai proovitud, siis kütusekulu langes kohe ja minek täitsa asjalik (nagu Vene rammus bensiin?) - võrreldes Statoili enda tavalise 95-ga. Vahepeal isegi 4,x numbrid maanteesõidul. Nüüd vaja arvutada, et kas see mõnikümmend senti, mis rohkem maksab on võrdeline liitri vähenemisega sajale.
Siklil 4-5L vahel 100km jaoks kulu (Neste 95), aga tähtsam on sõidumõnu ja -lõbu.

Huvi pärast proovisin järgi. Meelitasin Pärnu Olerexis paagi pilgeni, sõitsin Rakverre. Reservi peale läks tavalise 190-200 aasemel 174 km peal. Rakveres tankisin Lukoilis ja tagasi sõites läks reservi 188 km peal, kusjuures sinna sisse mahtus umbes 2 km pikkune ja pooletunnine paraadil paarutamine. Pakun lambist, et Olerexi bensul on etanoolisisaldus suurem. Seda on võimalik kontrollida, küsides bensukast sertifikaati.

Mis puutub igasugustesse hüper-super-ultima-resolutima'tesse, siis ühes riigihanke vaidluses kinnitasid kütusefirmad nagu ühest suust, et tegelikult pole neil tavalisega võrreldes vahet mitte mingit :mrgreen: :wack:

NO GOOD ROADS!
Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Kaukaaslane kirjutas:

Mis puutub igasugustesse hüper-super-ultima-resolutima'tesse, siis ühes riigihanke vaidluses kinnitasid kütusefirmad nagu ühest suust, et tegelikult pole neil tavalisega võrreldes vahet mitte mingit :mrgreen: :wack:

Tuleb sõita lihtsalt 98 -ga.

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

Kroox
Tsikkel: Thunderace, Africa Twin

Lugemata postitus Postitas Kroox »

pyta kirjutas:

ma lõpetasin statoilis tankimise,kui peale väikest tiiru läksin tankima ja paaki läks 20,5L. guugeldades näitab zx9 paagi mahtuvus 19L ja no mitte ei usu,et nii tilgatu oli sel hetkel. kassatädid ei osanud muud öelda,kui et minu kaela ajada,et mul mingi suurem paak ja veel mingit jura,soovitasid ainult kaebakirja kirjutada (togi)

Ja mida see kassatädi sinu arvates oleks pidanud tegema siis? Ise pidid ka guugeldama et oma paagi mahtuvust teada saada? Igal suuremal firmal on reeglina kliendi kaebuste protsessimiseks kindel süsteem, kassatädil pole tõenäoliselt õigustki sulle muud vastust anda kui et kirjuta kaebekiri. Tema ei pea teadma suvaliste sõidukite paakide mahtuvusi või vastutama pumpade tehnilise korrashoiu eest.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma olen ikka "testinud" 5 liitrise kankuga, kuhu ma tean kindlalt, et mahub 5 liitrit.
ostnud muruniidukile ja mootorsaele bensiini, sinna ikka mahub 5,5 - 6 liitrit tavaliselt.
pole paha teenida 10% - 20% kasumit iga müüdud liitri pealt , õhust võetud raha ju.

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Aga kuidas teie suhtute 95 ja 98 kvaliteedi erinevusse?
Minu tutvusringkonnas väidetakse reeglina,et üks ta solk puha...
Autosse tankisin 10 liitrit 95-t ja nullisin kilometraashi ja seejärel 10 liitrit 98-t ja nullisin kilometraashi ja selle pisikese uurimuse tulemuseks sain,et 98-ga sõitsin 20 kilomeetrit rohkem,mida ei olegi nii vähe :roll:
Ahjaaa...olen Statoili klient.

Viimati muutis Hardrocker, 16 Juun 2011, 16:22, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Hardrocker kirjutas:

Aga kuidas teiesuhtute 95 ja 98 kvaliteedi erinevusse?
Autosse tankisin 10 liitrit 95-t ja nillisin kilometraashi ja seejärel 10 liitrit 98-t ja nullisin kilometraashi ja selle pisikese uurimuse tulemuseks sain,et 98-ga sõitsin 20 kilomeetrit rohkem,mida ei olegi nii vähe :roll:

Sõitsid sama teed, sama ilmaga, samade pööretega? Ei usu :D

Hardrocker
Kontakt:

mart211 kirjutas:
Hardrocker kirjutas:

Autosse tankisin 10 liitrit 95-t ja nillisin kilometraashi ja seejärel 10 liitrit 98-t ja nullisin kilometraashi ja selle pisikese uurimuse tulemuseks sain,et 98-ga sõitsin 20 kilomeetrit rohkem,mida ei olegi nii vähe :roll:

Kusjuures tööle ja koju 90 % sellest sõidust ja see tee on sama.Ok...saan aru kui erinevus sõltuvalt ilmast ja igasugu muudest teguritest läheb sinna kuni 10 kilomeetrit or so.Aga 20 kiltsi natuke suur erinevus ei ole?

Teema algataja
mart211

Hardrocker kirjutas:
mart211 kirjutas:
Hardrocker kirjutas:

Kusjuures tööle ja koju 90 % sellest sõidust ja see tee on sama.Ok...saan aru kui erinevus sõltuvalt ilmast ja igasugu muudest teguritest läheb sinna kuni 10 kilomeetrit or so.Aga 20 kiltsi natuke suur erinevus ei ole?

Proovi diislit ka, siis on test aus :mrgreen: Eks nende testide ja asjadega on nii nagu kõige muuga. Igaühel on erinevad tulemused ja sealt lähtuvalt ka edasine käitumine. Aga kui ise ei proovi siis teada ei saa :bsmile:
Kas tankla oli ka sama? Mõnest saab rohkem, teisest vähem ka. Vahest on erinevad pumbad ka erinevaid koguseid andnud.

Hardrocker
Kontakt:

[/quote]Kusjuures tööle ja koju 90 % sellest sõidust ja see tee on sama.Ok...saan aru kui erinevus sõltuvalt ilmast ja igasugu muudest teguritest läheb sinna kuni 10 kilomeetrit or so.Aga 20 kiltsi natuke suur erinevus ei ole?[/quote]

mart211 kirjutas:

Proovi diislit ka, siis on test aus :mrgreen: Eks nende testide ja asjadega on nii nagu kõige muuga. Igaühel on erinevad tulemused ja sealt lähtuvalt ka edasine käitumine. Aga kui ise ei proovi siis teada ei saa :bsmile:
Kas tankla oli ka sama? Mõnest saab rohkem, teisest vähem ka. Vahest on erinevad pumbad ka erinevaid koguseid andnud.

Sulle Mart äkki bensiin ja tikud? :mrgreen:
Aga tegelikult jah...Tankla oli ka sama.
Kindlasti on ka autod ses suhtes erinevad,et mõnele istub 95 paremini ja mõnele 98.Tahtsingi lihtsalt küsida,et kas keegi veel on midagi sellist täheldanud?
Ei olnud mu "test"millegi tõestamiseks,vaid kui ostsin uue auto,siis tankisin 95-t ja hakkas tunduma,et kuidagi tihti tuleb tankida.Siis tegingi sellise väikse "testi",mis pigem ikka enda jaoks rohkem.

Kasutaja avatar

voyager
Tsikkel: ZX-6R

Lugemata postitus Postitas voyager »

Tunde järgi saab 98'ga natuke rohkem sõita küll, kiirendus on ka tunde järgi parem.
Täppismõõtmisi teinud ei ole. Samas autosse olen 98 puudumisel Saksas 95't tankinud ja nagu natuke vähem sai paagitäiega sõita küll.

Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

See, kas kasutada 95't või 98't, oleneb ikkagi sõidukist..

Viimati muutis Mhhh, 17 Juun 2011, 10:22, muudetud 1 kord kokku.
Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->

Teema algataja
mart211

Hardrocker kirjutas:

Kusjuures tööle ja koju 90 % sellest sõidust ja see tee on sama.Ok...saan aru kui erinevus sõltuvalt ilmast ja igasugu muudest teguritest läheb sinna kuni 10 kilomeetrit or so.Aga 20 kiltsi natuke suur erinevus ei ole?[/quote]

mart211 kirjutas:

Sulle Mart äkki bensiin ja tikud? :mrgreen:
Aga tegelikult jah...Tankla oli ka sama.
Kindlasti on ka autod ses suhtes erinevad,et mõnele istub 95 paremini ja mõnele 98.Tahtsingi lihtsalt küsida,et kas keegi veel on midagi sellist täheldanud?
Ei olnud mu "test"millegi tõestamiseks,vaid kui ostsin uue auto,siis tankisin 95-t ja hakkas tunduma,et kuidagi tihti tuleb tankida.Siis tegingi sellise väikse "testi",mis pigem ikka enda jaoks rohkem.[/quote]
Ega ma paha pärast. Peaks ise ka seda proovima, kas täesti saab siis rohkem sõita. Midagi võiks ju selle kallima hinna eest saada :D Aga kui nüüd arvutada keegi tahab siis 10'ne liitri 98'ga saab 20km rohkem sõita kui 95'ga. Aga Neste nitro3000'ga?

Teema algataja
Gregor

Lugemata postitus Postitas Gregor »

Nädalavahetusel läbisin Hollandis umbes 240 km ja kui paak täis, hakkasin usinasti liitreid kilomeetritesse ümber panema. Siia aga eksis pilk raha peale, mida maksma pean ning kohe sain palju selgema vastuse - 0,1 "€/km". Saksamaal oli see arvutus tiba keerulisem 0,092 €/km

Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

Et siis võtab 240 x 0,1 eur = 24 eur = 240 Km = 0,1 eur / km = sitaks vähe , või on see Hollandis sitaks palju ?
Alles ka midagi jäi ?
Pisut jäi aga pilk eksis tsekile ja panid uuesti paagi täis ja eur=km X 0,1 = mõnus sõita ?
holland 1 vs. saksamaa 0 ... Ei ei ei hoopis Holland 0,1 ja Saksa 0,92 :wack: :wack: :wack: :wack:

Gregor kirjutas:

Nädalavahetusel läbisin Hollandis umbes 240 km ja kui paak täis, hakkasin usinasti liitreid kilomeetritesse ümber panema. Siia aga eksis pilk raha peale, mida maksma pean ning kohe sain palju selgema vastuse - 0,1 "€/km". Saksamaal oli see arvutus tiba keerulisem 0,092 €/km

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

Kaukaaslane kirjutas:

Kõlab usutavalt. Kuna olin sunnitud statoilist tankima, siis proovisin ka järgi paagitäie seda 95Ultimat ja ma ei ütleks küll et nüüd oluliselt vähem kulutas.
Edasi ikka jätkuvalt kabanossivabaga. :bsmile:

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 371 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Piipz kirjutas:

ma olen ikka "testinud" 5 liitrise kankuga, kuhu ma tean kindlalt, et mahub 5 liitrit.
ostnud muruniidukile ja mootorsaele bensiini, sinna ikka mahub 5,5 - 6 liitrit tavaliselt.
pole paha teenida 10% - 20% kasumit iga müüdud liitri pealt , õhust võetud raha ju.

vaata 5l kankude peal seda 5l piiri. ega kui sa ka näiteks klaasipesu ostad, siis pole see pilgeni täis. peale kui bensiin sees varem olnud, siis surub see kanistrit laiemaks.

pealegi ise töötan tanklas, no peab ikka väga julge tankla olema, et 10%-20% vähem kütust välja anda arvestades seda pidevat kontrolli :roll: tankurid annavad pigem grammi võrra rohkem välja, kui vähem.

95 ja 95Ultima erinevust ei tähenda. praegusel autol 1.6zetec mootoriga masinal polnud vahet kas 95 või 98 paaki, muutust polnud. mitsubishi carismal 1.8 85kW oli kütusekulu täpselt samal trassil sõites 98-ga 0.5-0.7l väiksem mitu korda proovides.

enda rattaga olen maanteel tiksudes saanud nii 4l sajale hästi rahulikult liigedes, aga enamuses jääb maanteel 5l kanti kui möödasõite teha jne. keskmine koos linnaga on 6l kandis. oleneb ka kui palju peenestada :roll:

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

u 10 100le

Kasutaja avatar

Suhkur
Tsikkel: BMW K1200LT

Lugemata postitus Postitas Suhkur »

5,4.linn.neste.95.

CB400,GL500,ZX10,VN750(2tk.),VT600,VMX12(2tk.),VZ800(3tk.),XV1600(2tk.),VT750,XL1000,Pegaso650,VTX1800,VFR750(2tk.),XRV750,XL600,VX800(2tk.),PC800,CB400 SuperDream,VT600C,XVS650H,K1200LT

röyksopp
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas röyksopp »

Yamaha XJ600N - ühe paagitäiega (17l) tuli 369 km, seega kütusekulu 4.6l/100km

Alexela, 95, sees oli üks trtu-tln ots, ülejäänu põhiliselt kruus ja külavahe.

Kasutaja avatar

bjorn
Tsikkel: Honda VFR800 ´98
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bjorn »

1998 Suzuki GSX600F, Sport summuti, muu stock. Manuaalis 5.4l, linnavahel reaalne kulu 5.7l/100km. Rahul. Kütuseks 98E.

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

1700 Warrior ca 6 l, veidi linna, rohkem maanteel.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

Kas keegi mäletab, mis oli teema algne küsimus? :wack:

Teema algataja
Credo

Lugemata postitus Postitas Credo »

Aprilia Tuono V4. Linnas 10l/100km. Maanteel rahulikult sõites 6 l/100 km, veidi märatsedes aga siiski normaalsuse piiridesse jäädes veidi alla 8l/100 km.
Üldiselt maanteel on reegel, et 180 km pealt hakka tanklat otsima ning 210 peaks võiks olla juba uus paagitäis peal.

Kasutaja avatar

ubin
Tsikkel: Husse FE 501

Lugemata postitus Postitas ubin »

Ivoonu kirjutas:

oli vist, et kui palju minu tsikkel kütust võtab :D
Ise proovisin TDM 850-ga eelnevate juttude põhjal ära Statoili futura 95 ja neste 98.
Võtab kõigega 4,6-5L sajale. :mrgreen: ja ka muid erinevusi ei märganud, jään ikka 95-e juurde, seda tarbitakse kõige rohkem ja järelikult ka kõige värskem.

Teema algataja
miil

Lugemata postitus Postitas miil »

ZX6R 97a võtab10l 100miilile. 90% ajast tangin 95nitrot.

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

ubin kirjutas:
Ivoonu kirjutas:

oli vist, et kui palju minu tsikkel kütust võtab :D
Ise proovisin TDM 850-ga eelnevate juttude põhjal ära Statoili futura 95 ja neste 98.
Võtab kõigega 4,6-5L sajale. :mrgreen: ja ka muid erinevusi ei märganud, jään ikka 95-e juurde, seda tarbitakse kõige rohkem ja järelikult ka kõige värskem.

Vale vastus - küsimus oli ühe konkreetse ratta kohta.

R6Estonia kirjutas:

Esitan siis küsimuse oma ratta kohta Yamaha YZF-R6 2004 aasta.
Kes teab kui palju tarbib kütust normaalse sõidu puhul (sõites 90-100 km/h) ehk siis maanteel
ja linnas eraldi?

Kütusekulu üldine arutelu käib ühes teises teemas - http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=10&t=41237

Teema algataja
reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Credo kirjutas:

Aprilia Tuono V4. Linnas 10l/100km. Maanteel rahulikult sõites 6 l/100 km, veidi märatsedes aga siiski normaalsuse piiridesse jäädes veidi alla 8l/100 km.
Üldiselt maanteel on reegel, et 180 km pealt hakka tanklat otsima ning 210 peaks võiks olla juba uus paagitäis peal.

Jumal tänatud, ma hakkasin juba põdema vaikselt, miks mul maanteel 5,5L ja linnas 9-10L võtab :)

Kasutaja avatar

ubin
Tsikkel: Husse FE 501

Lugemata postitus Postitas ubin »

Vale vastus - küsimus oli ühe konkreetse ratta kohta.

Pigem ikka õige vastus. Kui palju minu (mark ka) ratas kütust võtab. (togi)

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

ma ükskord ei saandki sadat km sõita, eenne sai kütus otsa

Kasutaja avatar

xero
Tsikkel: Monster 900ie

Lugemata postitus Postitas xero »

Ei saa aru, kuidas enamuste rattad nii suured joodikud on. Mu vana Audi80 ei võta ka nii palju. Eriti linnas. Loen ja imestan, et küll ühel 8-9l, teisel jällegi 9-10l linnas, maanteel mõned liitrid vähem. Ma endameelest laamendan linnas üle normaalsusepiiri, aga tundub, et enamus rohkem hälviklikuma käitumisega, kütusekulu vaadates. :mrgreen:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”