Rumalad küsimused

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

alx kirjutas:

Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu :?: :wack:

Ma pakun, et midagi head sealt tulla ei saa. Vb korra jahutab, siis vb hakkab külmetama. Oleneb muidugi kui paksult sa seda riiet sinna ümber paned.
Ma isiklikult olen kuulnud sellist juttu, et kuidas kuumal suvepäeval reisil olles viin külmaks saada.
Pidi sauna lina vms märjaks tegema, siis viina pudeli ümber tihedalt mässima ja riputama auto peegli külge. Peale 50km tempokat maanteesõitu pidi kirme peale olema.
Isiklikult pole proovinud, a mine sa tea.
Sellest jutust järeldades võib hakata ka sinu kurku külmetama, kui jää juba veidi sulama hakkab.

Ei väida, et see mis kirjutasin on tõde, tegu on ainult vanarahva tarkusega :bsmile:

Mine “Ajaviiteks...”