Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Re: Rumalad küsimused
Mihkel S kirjutas:Kas märg filter kestab lõputult kui teda pesta vahel?
Mitte vahel, vaid korrapäraselt.
Rumalad küsimused
Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
Selline "suurte veresoonte jahutamine/kuumutamine" on mul näiteks veenidelt küll mõjuma hakanud, näiteks tegeledes rüperaaliga, kus on veenid pidevalt sooja masina peal hakkab palav küll.
Lihtsalt väike vahemärkus
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
alx kirjutas:Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu
![]()
Ma pakun, et midagi head sealt tulla ei saa. Vb korra jahutab, siis vb hakkab külmetama. Oleneb muidugi kui paksult sa seda riiet sinna ümber paned.
Ma isiklikult olen kuulnud sellist juttu, et kuidas kuumal suvepäeval reisil olles viin külmaks saada.
Pidi sauna lina vms märjaks tegema, siis viina pudeli ümber tihedalt mässima ja riputama auto peegli külge. Peale 50km tempokat maanteesõitu pidi kirme peale olema.
Isiklikult pole proovinud, a mine sa tea.
Sellest jutust järeldades võib hakata ka sinu kurku külmetama, kui jää juba veidi sulama hakkab.
Ei väida, et see mis kirjutasin on tõde, tegu on ainult vanarahva tarkusega
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
thesaarlane põhimõtteliselt kirjutas just, mis põhimõttel külmkapid töötavad.
kõige lapsikumas keeles nad mitte ei tooda külma, vaid viivad sooja välja ja külm jääb alles
venemaal paadimatkal käies keerasime +30 kraadise ilmaga viinapudeli märja frotee sisse, viskasime kuskile põõsasse ja mõne aja pärast oli joogi temperatuur juba talutav
-
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 4 korda
xjorma kirjutas:Kaua tuleks teha 2t 125cc apriliale sissesõitu? 2 paaki küll?
Uue silindriga 100km alla 6000 pöörde, 100km alla 7000 ja 100km alla 8000
Kokku 300km suht piinarikast sõitu aga kärab küll.
Kui ainult uus kolb siis pole vast nii hull
-
- Tsikkel: ---
Kas täna/homme on Eesti pinnal toimumas mingi motoüritus, millest siin midagi kirjas pole? Küsin, sest täna sõitis Lauluväljaku mäest üles Lasnamäe suunas üle 50 Soome numbritega cruiseri/chopperi. Kõigil ei paistnud suuri kompsusi ka kaasas olevat, mõnel oli ainult seljakott seljas. Või toimub idanaabri juures mingi suurem üritus? Lihtsalt uudishimu.
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
Tänud! Kuigi ma mõtlesin, et tegelt asjad kuluvad sisse ju väga kiiresti, ilmselt esimese km on kuju sees.
Ülemus ja palgaga viivitamine
Küsimus: Tulin töölt ära, palgapäev oli 7. juuni. Ülemus väitis eile kell 21.40 et tegi palga ülekande ära. Millegipärast pole palk laekunud. Seega, mis seaduse vastu ja kas üldse tööandja eksib ja mis õigused on antud juhul mul?
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
Mcleodc kirjutas:Ülemus ja palgaga viivitamine
Küsimus: Tulin töölt ära, palgapäev oli 7. juuni. Ülemus väitis eile kell 21.40 et tegi palga ülekande ära. Millegipärast pole palk laekunud. Seega, mis seaduse vastu ja kas üldse tööandja eksib ja mis õigused on antud juhul mul?
no kui sa ahvenamaal tööl olid ja konto eesti pangas,siis läheb ikka mõni päev aega ju. meil tavaliselt palgapäev neljap/reede ja seb panka tuleb esmaspäeval,swedi tuleb juba samal päeval
pyta kirjutas:Mcleodc kirjutas:Ülemus ja palgaga viivitamine
no kui sa ahvenamaal tööl olid ja konto eesti pangas,siis läheb ikka mõni päev aega ju. meil tavaliselt palgapäev neljap/reede ja seb panka tuleb esmaspäeval,swedi tuleb juba samal päeval
Antud juhul käib siiski jutt kontost eesti pangas, ja töökohast tartus. Minu arusaamise järgi (olen ka ise olnud kunagi tööandja - sebist sebi laekus kohe ja pankade vaheliselt no õhtul tehtud pangaülekanne seni ikka on jõudnud järgmise tööpäeva hommikuks kohale.) Aga antud juhul, hakka või mõtlema, et palga tulekuga on seotud kuskil mingi sveitsi pank
Aga kui ta (tööandja) siiski su üle lasi, kas siis teeme paraadi ja lähme tsikligängiga raha nõutama?
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
alx kirjutas:Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu
![]()
Cooling neck wrap. Jää asemel vesi. Keegi on igatahes rahul: http://www.webbikeworld.com/r3/cooling-neck-wraps/ Samamoodi on olemas cooling / evaporative vest. Nt see: http://www.webbikeworld.com/r2/joe-rocket/sahara-vest/
Mcleodc kirjutas:Küsimus: Tulin töölt ära, palgapäev oli 7. juuni. Ülemus väitis eile kell 21.40 et tegi palga ülekande ära. Millegipärast pole palk laekunud. Seega, mis seaduse vastu ja kas üldse tööandja eksib ja mis õigused on antud juhul mul?
Kui tulid töölt ära, siis peaks sul mitte palk vaid lausa lõpparve saada olema? Tööandja eksib siis kui palk ei laeku selleks päevaks, mis sul töölepingusse palgapäevaks märgitud on.
-
- Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 8 korda
Tööandja rikub eelkõige töölepinguseadust. Kõige üldisemad sätte ikka TLS § 1 lg 1, § 28 lg 2 p 2, § 84 lg 2. Soovitaks edasise viivituse korral pöörduda töövaidluskomisjoni. Selle organi otsus on ka koheselt täidetav. Esialgu võid talle tutvustada neid norme, kuid kui ei aita, pöördu TVK poole. Neil peaks olemas olema ka vastav infotelefon, mis nõustab selliste juhtumite puhul kõige adekvaatsemalt.
Antu14 kirjutas:Tööandja rikub eelkõige töölepinguseadust. Kõige üldisemad sätte ikka TLS § 1 lg 1, § 28 lg 2 p 2, § 84 lg 2. Soovitaks edasise viivituse korral pöörduda töövaidluskomisjoni. Selle organi otsus on ka koheselt täidetav. Esialgu võid talle tutvustada neid norme, kuid kui ei aita, pöördu TVK poole. Neil peaks olemas olema ka vastav infotelefon, mis nõustab selliste juhtumite puhul kõige adekvaatsemalt.
No palgaleht saadeti mulle küll, aga palgana ette nähtud töötasu 319 eurot, asemel väidab ta mulle, et kogu raha, mida ma saada temalt võin on 170 eurot-lõpparve ja palgana kokku. See pole ju ka normaalne?
-
Ei, see ei ole normaalne. Kui sa oled terve kuu tööl käinud ja lepingus on eelmainitud tasu sätestatud, siis on ta kohustatud tasuma kogu töötasu ning seoses lõpparve tegemisega ei tohi see summa kuidagi väheneda.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Sellise suhtumisega tööandjaga ei räägiks mina enam midagi ja ei ootaks enam hetkegi. Kohe töövaidluskomisjoni ja nõuaks iga raha maksmisega viivitatud päeva eest ka hüvitist.
Tänu sellele, et eestlane laseb kõrva lonti ongi osad "tööandjad" väiksed armsad värdjad, kes töölt lahkudes püüavad rahadega töölisele tüssu teha.
-
Just, õige boob, tulenevalt VÕS'ist on sul õigus nõuda viivist iga lepingu täitmisega viivitatud päeva eest teatud % lepingus kokkulepitud töötasust. Vahel võib see isegi lepingus sätestatud olla, kuid kui ei ole, siis VÕS § 101 lg 1 p6 ja § 113.
-
- Tsikkel: F6C 1500
- Tänanud: 34 korda
- Tänatud: 39 korda
Kuhu need soome ratturid veeresid?
Täna olevat mõnisada soome numbritega cruiserit läbi Tallinna Pärnu poole liikunud.

-
daub kirjutas:Kuhu need soome ratturid veeresid?
Täna olevat mõnisada soome numbritega cruiserit läbi Tallinna Pärnu poole liikunud.
Nagu eespool ka kirjutasin, siis Lauluväljakust mööda Lasnamäe poole liikus eile hunnik rattureid ning ka täna. Paistsid kõik Soome numbrimärkidega olevat. Emigreeruvad Soomest?
Mikk
-
Nagu üks kodanik eespool mainis on tegu siiski harrikate (hiigel)kokkutulekuga Leedus.
-
Antu14 kirjutas:Nagu üks kodanik eespool mainis on tegu siiski harrikate (hiigel)kokkutulekuga Leedus.
Seda kõuemürinat tahaks ise ka näha kui kogu seltskond seal masinad käima paneb.
Mikk
ja ma mõtlesin täna hommikul pärnu mntd pidi linna sõites miks sai kümme korda rohkem käppa visata.. ja tõesti enamus ratastest tundusid päikese käes läikivat.
teemasse niipalju, et miks kõik usb laadijad ei lae ikkagi kõikide kaablitega kõiki telefone? laenasin tuttavalt laadijat eile õhtuks aga viisin selle täna tagasi sest see ei teinud kippu ega kõppu mu telefonile, tüüp pani oma telefonile juhtme taha ja töötas nagu kulda. (mul motorola, tal lg optimus2) Nokia laadija üleminekuga microusbile samas laadis väga hästi mu telefoni. Tuttava ostetud autolaadijapunn aga tema nokiat ei lae samas mu motorolat jällegi väga hästi...(kõik laadijad üle 700ma) Mulle ei tundu need universaalsed telefonilaadijad väga universaalsed.
sellele küsimusele vastuse saamine polegi võibolla niiiii oluline, kui see, et kuhu krt mu enda laadija kadunud on igalt poolt juba otsinud ja ma kardan, et ma leian ta kõige viimasest kohast, kuhu ma vaadata taipan
Rumal küsimus tätokate vallast: kas liigliha kasvamine tätokale on kehva töö tagajärg või on see kuidagi inimese enda naha eripärast tingitud?
-
- Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 20 korda
kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?
-
- Tsikkel: TDM 850
[quote="sinilind123"]kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?[/quote]
Statoilis....
-
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
sinilind123 kirjutas:kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?
Maitse asi
Let the good times roll.
Vidget kirjutas:sinilind123 kirjutas:kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?
Maitse asi
Pole küll tartukas ise aga Siriuse burts muidugi!