Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Raiki
Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Raiki »

Mihkel S kirjutas:

Kas märg filter kestab lõputult kui teda pesta vahel?

Mitte vahel, vaid korrapäraselt.

Suzuki Boulevard 1800 M109R

www.estparts.ee - Parima hinnaga varuosad.

alx

Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas alx »

Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu :?: :wack:

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Selline "suurte veresoonte jahutamine/kuumutamine" on mul näiteks veenidelt küll mõjuma hakanud, näiteks tegeledes rüperaaliga, kus on veenid pidevalt sooja masina peal hakkab palav küll.
Lihtsalt väike vahemärkus :wink:

Jorma

Lugemata postitus Postitas Jorma »

Kaua tuleks teha 2t 125cc apriliale sissesõitu? 2 paaki küll?

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

alx kirjutas:

Seoses kuuma ilmaga tuli meelde, et paar aastat tagasi postitas keegi siia foorumisse lingi mikidemaa lehele, kus muuhulgas oli juttu palavaga sõitmisest. Mu küsimus on nimelt see, et kas keegi on näinud või lausa kasutanud seal lehel kirjeldatud salli moodi seadeldist, mille sees olid vedelikuga täidetud pallid, mille pidi enne sõitma minemist ja kaela panemist sügavkülmas ära külmutama. Toimist põhjendati sellega, et kuna kaelal on suured veresooned, siis jahutab jää verd ja sellega koos ka ülejäänud keha mingil määral ja kui jää on lõpuks ära sulanud, siis kondens-vee aurustumisel tekib ka jahutav efekt. Kas selline lahendus võiks toimida ka või on tulemuseks ainult kurguvalu :?: :wack:

Ma pakun, et midagi head sealt tulla ei saa. Vb korra jahutab, siis vb hakkab külmetama. Oleneb muidugi kui paksult sa seda riiet sinna ümber paned.
Ma isiklikult olen kuulnud sellist juttu, et kuidas kuumal suvepäeval reisil olles viin külmaks saada.
Pidi sauna lina vms märjaks tegema, siis viina pudeli ümber tihedalt mässima ja riputama auto peegli külge. Peale 50km tempokat maanteesõitu pidi kirme peale olema.
Isiklikult pole proovinud, a mine sa tea.
Sellest jutust järeldades võib hakata ka sinu kurku külmetama, kui jää juba veidi sulama hakkab.

Ei väida, et see mis kirjutasin on tõde, tegu on ainult vanarahva tarkusega :bsmile:

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 359 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

thesaarlane põhimõtteliselt kirjutas just, mis põhimõttel külmkapid töötavad.
kõige lapsikumas keeles nad mitte ei tooda külma, vaid viivad sooja välja ja külm jääb alles ;)

venemaal paadimatkal käies keerasime +30 kraadise ilmaga viinapudeli märja frotee sisse, viskasime kuskile põõsasse ja mõne aja pärast oli joogi temperatuur juba talutav :)

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

xjorma kirjutas:

Kaua tuleks teha 2t 125cc apriliale sissesõitu? 2 paaki küll?

Uue silindriga 100km alla 6000 pöörde, 100km alla 7000 ja 100km alla 8000
Kokku 300km suht piinarikast sõitu aga kärab küll.
Kui ainult uus kolb siis pole vast nii hull

Kasutaja avatar

udupeenike
Tsikkel: ---

Lugemata postitus Postitas udupeenike »

Kas täna/homme on Eesti pinnal toimumas mingi motoüritus, millest siin midagi kirjas pole? Küsin, sest täna sõitis Lauluväljaku mäest üles Lasnamäe suunas üle 50 Soome numbritega cruiseri/chopperi. Kõigil ei paistnud suuri kompsusi ka kaasas olevat, mõnel oli ainult seljakott seljas. Või toimub idanaabri juures mingi suurem üritus? Lihtsalt uudishimu.

Viisakus ennekõike!
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660

Jorma

Lugemata postitus Postitas Jorma »

Tänud! Kuigi ma mõtlesin, et tegelt asjad kuluvad sisse ju väga kiiresti, ilmselt esimese km on kuju sees.

Mcleodc

Lugemata postitus Postitas Mcleodc »

Ülemus ja palgaga viivitamine

Küsimus: Tulin töölt ära, palgapäev oli 7. juuni. Ülemus väitis eile kell 21.40 et tegi palga ülekande ära. Millegipärast pole palk laekunud. Seega, mis seaduse vastu ja kas üldse tööandja eksib ja mis õigused on antud juhul mul?

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

Mcleodc kirjutas:

Küsimus: Tulin töölt ära, palgapäev oli 7. juuni. Ülemus väitis eile kell 21.40 et tegi palga ülekande ära. Millegipärast pole palk laekunud. Seega, mis seaduse vastu ja kas üldse tööandja eksib ja mis õigused on antud juhul mul?

no kui sa ahvenamaal tööl olid ja konto eesti pangas,siis läheb ikka mõni päev aega ju. meil tavaliselt palgapäev neljap/reede ja seb panka tuleb esmaspäeval,swedi tuleb juba samal päeval

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

Mcleodc

pyta kirjutas:
Mcleodc kirjutas:

no kui sa ahvenamaal tööl olid ja konto eesti pangas,siis läheb ikka mõni päev aega ju. meil tavaliselt palgapäev neljap/reede ja seb panka tuleb esmaspäeval,swedi tuleb juba samal päeval

Antud juhul käib siiski jutt kontost eesti pangas, ja töökohast tartus. Minu arusaamise järgi (olen ka ise olnud kunagi tööandja - sebist sebi laekus kohe ja pankade vaheliselt no õhtul tehtud pangaülekanne seni ikka on jõudnud järgmise tööpäeva hommikuks kohale.) Aga antud juhul, hakka või mõtlema, et palga tulekuga on seotud kuskil mingi sveitsi pank :D

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Aga kui ta (tööandja) siiski su üle lasi, kas siis teeme paraadi ja lähme tsikligängiga raha nõutama? :mrgreen:

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

alx kirjutas:

Cooling neck wrap. Jää asemel vesi. Keegi on igatahes rahul: http://www.webbikeworld.com/r3/cooling-neck-wraps/ Samamoodi on olemas cooling / evaporative vest. Nt see: http://www.webbikeworld.com/r2/joe-rocket/sahara-vest/

Mcleodc kirjutas:

Kui tulid töölt ära, siis peaks sul mitte palk vaid lausa lõpparve saada olema? Tööandja eksib siis kui palk ei laeku selleks päevaks, mis sul töölepingusse palgapäevaks märgitud on.

Kasutaja avatar

Andrea
Tsikkel: Ducati Streetfighter V4S '21
Tänanud: 35 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Andrea »

Tööandja rikub eelkõige töölepinguseadust. Kõige üldisemad sätte ikka TLS § 1 lg 1, § 28 lg 2 p 2, § 84 lg 2. Soovitaks edasise viivituse korral pöörduda töövaidluskomisjoni. Selle organi otsus on ka koheselt täidetav. Esialgu võid talle tutvustada neid norme, kuid kui ei aita, pöördu TVK poole. Neil peaks olemas olema ka vastav infotelefon, mis nõustab selliste juhtumite puhul kõige adekvaatsemalt.

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021

Mcleodc

Antu14 kirjutas:

Tööandja rikub eelkõige töölepinguseadust. Kõige üldisemad sätte ikka TLS § 1 lg 1, § 28 lg 2 p 2, § 84 lg 2. Soovitaks edasise viivituse korral pöörduda töövaidluskomisjoni. Selle organi otsus on ka koheselt täidetav. Esialgu võid talle tutvustada neid norme, kuid kui ei aita, pöördu TVK poole. Neil peaks olemas olema ka vastav infotelefon, mis nõustab selliste juhtumite puhul kõige adekvaatsemalt.

No palgaleht saadeti mulle küll, aga palgana ette nähtud töötasu 319 eurot, asemel väidab ta mulle, et kogu raha, mida ma saada temalt võin on 170 eurot-lõpparve ja palgana kokku. See pole ju ka normaalne?

Kasutaja avatar

Andrea

Ei, see ei ole normaalne. Kui sa oled terve kuu tööl käinud ja lepingus on eelmainitud tasu sätestatud, siis on ta kohustatud tasuma kogu töötasu ning seoses lõpparve tegemisega ei tohi see summa kuidagi väheneda.

Suzuki SV650 S 2001 -> Yamaha YZF750R 1995 -> Aprilia RSV 1000 Tuono 2003 -> Ducati 999 Biposto 2005 -> Ducati 1098 Streetfighter S 2009 -> Ducati Diavel Carbon 2011 -> Aprilia Tuono V4R APRC 2012 -> KTM SuperDuke 1290 R 2015 -> Kawasaki KX250F 2008 -> Aprilia Tuono V4R APRC ABS 2014 -> Aprilia Tuono V4 1100 RR 2017 -> KTM Superduke 1290 R 2020 -> Ducati Streetfighter V4 2020 -> Ducati Streetfighter V4S 2021
Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

Sellise suhtumisega tööandjaga ei räägiks mina enam midagi ja ei ootaks enam hetkegi. Kohe töövaidluskomisjoni ja nõuaks iga raha maksmisega viivitatud päeva eest ka hüvitist.

Tänu sellele, et eestlane laseb kõrva lonti ongi osad "tööandjad" väiksed armsad värdjad, kes töölt lahkudes püüavad rahadega töölisele tüssu teha.

Kasutaja avatar

Andrea

Just, õige boob, tulenevalt VÕS'ist on sul õigus nõuda viivist iga lepingu täitmisega viivitatud päeva eest teatud % lepingus kokkulepitud töötasust. Vahel võib see isegi lepingus sätestatud olla, kuid kui ei ole, siis VÕS § 101 lg 1 p6 ja § 113. :P

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Kuhu need soome ratturid veeresid?
Täna olevat mõnisada soome numbritega cruiserit läbi Tallinna Pärnu poole liikunud.

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Leetu.

Kasutaja avatar

udupeenike

daub kirjutas:

Kuhu need soome ratturid veeresid?
Täna olevat mõnisada soome numbritega cruiserit läbi Tallinna Pärnu poole liikunud.

Nagu eespool ka kirjutasin, siis Lauluväljakust mööda Lasnamäe poole liikus eile hunnik rattureid ning ka täna. Paistsid kõik Soome numbrimärkidega olevat. Emigreeruvad Soomest?

Viisakus ennekõike!
Mikk
Kasutaja avatar

Andrea

Nagu üks kodanik eespool mainis on tegu siiski harrikate (hiigel)kokkutulekuga Leedus. :)

Kasutaja avatar

udupeenike

Antu14 kirjutas:

Nagu üks kodanik eespool mainis on tegu siiski harrikate (hiigel)kokkutulekuga Leedus. :)

Seda kõuemürinat tahaks ise ka näha kui kogu seltskond seal masinad käima paneb.

Viisakus ennekõike!
Mikk
Kasutaja avatar

ylari
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas ylari »

ja ma mõtlesin täna hommikul pärnu mntd pidi linna sõites miks sai kümme korda rohkem käppa visata.. ja tõesti enamus ratastest tundusid päikese käes läikivat.

teemasse niipalju, et miks kõik usb laadijad ei lae ikkagi kõikide kaablitega kõiki telefone? laenasin tuttavalt laadijat eile õhtuks aga viisin selle täna tagasi sest see ei teinud kippu ega kõppu mu telefonile, tüüp pani oma telefonile juhtme taha ja töötas nagu kulda. (mul motorola, tal lg optimus2) Nokia laadija üleminekuga microusbile samas laadis väga hästi mu telefoni. Tuttava ostetud autolaadijapunn aga tema nokiat ei lae samas mu motorolat jällegi väga hästi...(kõik laadijad üle 700ma) Mulle ei tundu need universaalsed telefonilaadijad väga universaalsed.

sellele küsimusele vastuse saamine polegi võibolla niiiii oluline, kui see, et kuhu krt mu enda laadija kadunud on igalt poolt juba otsinud ja ma kardan, et ma leian ta kõige viimasest kohast, kuhu ma vaadata taipan :P

zr-7 99' > vfr800 99'
Kasutaja avatar

Tirts

Lugemata postitus Postitas Tirts »

Rumal küsimus tätokate vallast: kas liigliha kasvamine tätokale on kehva töö tagajärg või on see kuidagi inimese enda naha eripärast tingitud? :roll:

The Wolf looked at the three little houses with pigs in them and thought: Pork City!
Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

[quote="sinilind123"]kus on tartus müügil kõige paremad burgerid ?[/quote]

Statoilis....

Õigekirjaoskus massidesse!
Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Vidget »

sinilind123 kirjutas:

Maitse asi :mrgreen:

Let the good times roll.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Vidget kirjutas:
sinilind123 kirjutas:

Maitse asi :mrgreen:

Pole küll tartukas ise aga Siriuse burts muidugi!

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”