Goretex vs. nahk

Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Vana hea teema..mis erinevates vormides foorumites ja listdes elab vist väga kaua. Paar mõtet siia

IMHO on väga oluline vahet teha nahal ja nahal. Kui räägime
>Ja kukkumisel tugevam.
Bike stiilis nahkkombed, eriti kallimast otsast on selles osas kindlasti parim võimalik kaitse ja üldse omas elemendis no kohustuslik riietus. Ja väga oluline osa selles on aga korralik ja õige istuvus, et kaitstud kohad õigel ajal eest ära ei nihkuks.
Kui aga rääkida "narmastega" stiilis nahast, siis siin on skaala laiem. Sellist stüüpi naha hulgas olen näinud ikka sorry sellist õhukest vakstu teemat, et sellistel pole naha heade omadustega midagi pistmist. Selliste vastu võib õnnetuse juhul panna ka väga odava klassi tekstiili ja julgen arvata, et viimane suudab siiski rohkem kaitsta. Enamus tsiklinahka siiski vähemalt väljanägemise poolest õigustab naha paremaid omadusi. Kaitsmete ja kaitstuse juures rõhutaks veelkord riietuse õiget suuruse valikut, et võimalukud kaitsmed õigel kohal oleks ja paigast ei liiguks. Tekstiili juures on selline ära liikumine kergem juhtuma.

Miks nt mina kasutan enmuses tekstiili... selleks on mõned põhjused.
Esiteks, kas nahk on stiilsem? on küll, täitsa nõus, aint et mulle selline stiil eriti oluline pole ja seega võin selles osas rahulikult tekstiili valida.
Kas tekstiil on mugavam? Väga lai küsimus.. suur osa mugavuse teemadest on individuaalne. Mulle tundub tekstiil seljas mugavam, kergem ja liikuvam, aga siin võib olla mängus ka see, et ma olen nahka vaid vähe selga sobitanud. Teine mugavuse teema on vihma korral. Membraaniga tekstiiliga sõidad sama vormiga edasi, nahaga tõmbad vihmariided peale. Veidi sebimist, aga kui nahkriietus ikka meeldib, siis see väike sebimine pole vist argument. mina olen laisk ikkagi:-)

Hingamise teema sõltub jällegi veidi. Mina näiteks olen ses osas väga vähenõudlik. Kuidagi on sattunud nii, et suudan hästi taluda suvel väga suurt palavust ja talvel ei tee külm ka eriti liiga. Ka eelmine suvi kui Hispaanias oli pidevalt +35..+45 ei olnud mul ülekuumenemisega probleeme ja ka talvel sama tekstiili ja väiksese lisavarustusega on talvised temperatuurid talutavad ja sõidetud ka -20.
Ja talviste sõitutega ma ei kujutaks küll ette, kuidas ma nahka kasutaks. suvise teema juures tuleb öelda, et nt higistan ma väga vähe, seega ma ei pruugi mõnest halvasti hingavast asjast arugi saada

Kaitsmetest veel niipalju, et kasutan põlvekaitsmetena alati eraldi kinnitatavaid nn krossikaitsmeid, kui neid nii võib nimetada. Need on pükstes põlvedel nii tekstiili puhul, aga aeg ajalt on kasutuses ka nahaga teksad. Seda siis asfaldisõitude puhul. Sellised eraldi suured põlvekaitsmed võimaldavad ka teksa tugevust riietust muretumalt kanda.

Naha üks eelis võiks olla veel see, et hea nahk korraliku hoolduse korral on ilmselt tunduvalt pikaealisem, kui tekstiil. Endal on just selle suvehooaja hakul eest suurem varsutse uuendus ja ilmselt lähen ka EVO peale üle. Eks hiljem siis saa kommida. Pelale Yoko varustse pooovisõitu ja u. 160000 km läbimist sellega on latt vastupidavuse ja mugavuse osas päris kõrgele tõusnud.

Kk

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”