Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas vincent »

Mhhh kirjutas:

Mis kohast oleks võimalik Tartumaal/Tartus osta küünalt "numbritega": BP6HS.

Kokku olen juba 4 kohta läbi käinud; otsi nagu tikutulega taga :wack: .

See peaks siis olema NGK BP6HS küünal. Autoekspert peaks neid esindama - http://www.autoekspert.ee/index.php?page=59& . Samas ma usun, et ka tsiklipoodides peaks olema saadaval.

Viimati muutis vincent, 24 Mai 2011, 22:16, muudetud 1 kord kokku.
Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.
Kasutaja avatar

Mhhh
Tsikkel: Mini&GPZ305

Lugemata postitus Postitas Mhhh »

Just.

Tänud. Eks ma uurin, kas neil on seda küünalt.

// Brauermotos oli B6HS ning BP7HS; seal oli hetkel otsa saanud see vms.

Mini (Riga 30) chopper & Kawasaki GPZ305->
Kasutaja avatar

Sten
Tsikkel: ZX10R Fighter
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Sten »

meix96 kirjutas:

On kellegil infot kuidas transportida mootorrattas Tallinnast Oslosse (mitte ise sõites)? Kuhu pöörduda ja palju maksta võiks? Lisan et pole ise kuskilt mujalt veel uurinud. Aeg: jaanipäeva paiku.

Pöördu rahvusvahelistesse vedudesse - norra vahet sõidab palju meie omasid (rekkad) kindalsti on kellelgi ühe ratta jagu ruumi .
Logistikakaeskusest võid küsida ... dsv näiteks .

Pooleldi ise tehtud , pooleldi hästi tehtud ...
Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

kuidas PDF failist tsikli manuaalist eemalda kõik see prantsuse,hollandi ja muu keelne jama ja ainult inglise keelne osa alles jätta

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

426f kirjutas:

kuidas PDF failist tsikli manuaalist eemalda kõik see prantsuse,hollandi ja muu keelne jama ja ainult inglise keelne osa alles jätta

Vaja kasutada mingit küljendusprogrammi, millega saab pdf formaati avada ja salvestada ja siis üleliigne lihtsalt järjest ära kustutada. Raha olemasolul alates Adobe Acrobat'ist kuni Photoshopini. Aga kindlasti peaks olema ka mingit vabavaralist tarkvara, google pakkus esimesena mulle sellise lingi http://www.freepdfeditor.net/

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

mis asi on küljendusprogramm? (lol) oimaivõi see eestindamine läheb ikka üle käte juba :D

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 141 korda
Tänatud: 380 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

madone, sõna "küljendusprogramm" oli kasutusel juba enne seda, kui sa oma papsi kellades loksusid (togi)
Näiteks Adobe Indesign ja tema eelkäijad. Aga neid kindlasti pole vaja pdf editeerimiseks, st see ei lähe praegu konteksti.
Tasulist tarkvara pole siin üldse vaja, võtad suvalise PDF printeri ja trükid omale vajalikud lehed välja, ongi korras.
CutePDF writer näiteks

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

madone kirjutas:

mis asi on küljendusprogramm? (lol) oimaivõi see eestindamine läheb ikka üle käte juba :D

See pole veel nii hull, minu jaoks saabus piir siis, kui tuttav ütles enamvähem sarnase lause: "Operatsioonisüsteemi töölaua suvandeid saab redigeerida möllides"

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

madone
Mode

kui keegi tuleks mulle sellise jutuga tuppa siis ma ilmselt plahvataks peast. (lol)

paneks kõrvaklapid ruttu pähe ja röögiks "LÄLÄLÄLÄLGÄLGLÄGLGÄLÄGLÄ" nii kaua kui normaalse inimese kombel õpitaks asju ajama :D selle eestindamisega ei tasu nii võssa kah minna...

Kroox
Tsikkel: Thunderace, Africa Twin

Lugemata postitus Postitas Kroox »

madone kirjutas:

kui keegi tuleks mulle sellise jutuga tuppa siis ma ilmselt plahvataks peast. (lol)

paneks kõrvaklapid ruttu pähe ja röögiks "LÄLÄLÄLÄLGÄLGLÄGLGÄLÄGLÄ" nii kaua kui normaalse inimese kombel õpitaks asju ajama :D selle eestindamisega ei tasu nii võssa kah minna...

http://www.hot.ee/pinuloend/dict.html
Väike sõnastik ehk teinekord abiks :bsmile:

Kasutaja avatar

madone
Mode

lõõtsavõmm - Enamasti 16bitine isik kes kasutab Windows for Workgroupsi advantseerunud võrguvõimalusi skanneerimaks kurjade bittide saatjaid kohtvõrkudes ja maailma-laiuses-võrgus. Lõõtsapolitsei opereerub enamasti läbi loäsi kuid ärge olge üllatunud kui leiate kedagi oma leetporti pongeerimas!

(lol) :bsmile:

puhas kuld! aga ok ma rohkem ei kaaperda seda teemat siin OT-ga :D

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

whiskey tango foxtrot
(lol) päris hea

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Kas keegi oskaks soovitada head võimalust panna tsikli peale kellaaeg.
Hetkel sõidan siis vanema gixxeriga, kus puudub kellaaeg.
Tihti käin ka Saaremaal ning kellaaja puudumise tõttu nii mõnigi kord praamist maha jäänud napilt.
Ei ole huvi panna lenksu külge telefon, nagu olen kohanud vahel.
Lisaks ei saa sõidu ajal kombe seest telefoni kätte ning käe kellale ei pääse ka ligi ( kui see ka olemas oleks )
Ise mõtlesin korra osta mingi 10€ käekell, rihmad minema ning see kuskile ette gondli alla kleepida. Pole kuigi kahju ka kui see ära põrub või kui kellegil seda rohkem vaja läheb.

Kuid kindlasti on sellise murega ka ennegi keegi pead murdnud ning sooviks saada häid mõtteid.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Thesaarlane kirjutas:

Tihti käin ka Saaremaal ning kellaaja puudumise tõttu nii mõnigi kord praamist maha jäänud napilt.
Lisaks ei saa sõidu ajal kombe seest telefoni kätte ning käe kellale ei pääse ka ligi ( kui see ka olemas oleks )
Ise mõtlesin korra osta mingi 10€ käekell, rihmad minema ning see kuskile ette gondli alla kleepida. Pole kuigi kahju ka kui see ära põrub või kui kellegil seda rohkem vaja läheb.

Kuid kindlasti on sellise murega ka ennegi keegi pead murdnud ning sooviks saada häid mõtteid.

jalgratta spidokas ka kell peal tavaliselt, lisaks ilmastikukindel ja sobiva kinnitusega =)

Kasutaja avatar

Thesaarlane

villy kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

jalgratta spidokas ka kell peal tavaliselt, lisaks ilmastikukindel ja sobiva kinnitusega =)

Kas seda spidokat on võimalik ka panna kiirust näitama ?
Mul esihammakas veidi väiksem ning spidokas nii kui nii valetab.
Kas velo spidod võtavad selliseid kiiruseid ?

Kasutaja avatar

madone
Mode

ideepoolest on ikka võimalik aga siis pead uurima, et see asi sobiks ja peaks vastu tsikli küljes

ma olen isegi päris mitmetel ratastel neid peal näinud.

Kasutaja avatar

vincent
Tsikkel: Varadero XL 1000 V

Lugemata postitus Postitas vincent »

Thesaarlane kirjutas:

Aga sellised kahepoolse teibiga kinnituvad pritsmekindlad kellad ? Maksavad nii 10 euri ringi. Aretad tuuleklaasi varju kuhugi , et otseselt tugev vihm ka peale ei sajaks. Midagi sellist näiteks - http://www.louis.de/_10dc0cb563dee4a184 ... r=10034850

Riga 13 - Riga 22 - K 175A - IZ 56 - MT 11 - XL 600V - XL 1000V
56915288 Tiit.

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Thesaarlane kirjutas:

......

Vaevasin sama teemaga pead. Vahel vaja tsikliga sõites mingi kindla aja peale kohale jõuda kuid pikema sõiduga kipub enda ajataju puusse panema. Müüakse spets veekindlaid kellasid koos lenksukinnitustega, kuid neil 2 häda. Natuke kallid ja enamasti kohapeal olemas vaid miski väikese sihverplaadiga kell(-ad).
Hetkel kasutan velokompuutrit. See oli olemas ja on veekindel ning ka lenksukinnitus oli olemas. Puuduseks see, et diginäitu on teinekord päikese käes raskem vaadata. Seieritega (või osutitega, kuis keegi ütleb) kellast on kiire pilguga lihtsam aru saada.

Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Thesaarlane kirjutas:

Jah on küll võimalik. Kui ma eksi siis kõigil jalgrattaspidiodel saab manuaalselt sisestada mitme tolline velg on.

Kiirus enamustel maks siis 199 km/h

Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Thesaarlane kirjutas:

http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=3&t=18739&

Midnight bugs taste best.
Kasutaja avatar

Thesaarlane

villy kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

Jah on küll võimalik. Kui ma eksi siis kõigil jalgrattaspidiodel saab manuaalselt sisestada mitme tolline velg on.

Kiirus enamustel maks siis 199 km/h

Siit vist koorub välja, et velo spido on kõige parem.
Saab kaks kärbest ühe hoobiga.
Kiirelt uurides siis vaatasin, et need ei maksa ka suurt midagi.

Tänan väga pakkumiste eest.
Poodi spidokat ostma nüüd.

Marxy

Lugemata postitus Postitas Marxy »

Kas mitte ratta spidokatel ei ole oluline kaugus võllist? Füüsikateadmised ütlevad ka, et nurkkiirus ei suurene, kui suureneb ringi raadius, küll aga suureneb joonkiirus.
St, et spidokalt pole juskui vaja midagi sisestada, manualist vaja vaid järgi vaadata, kui kaugel tsentrist andur asetsema peab. Velje läbimõõduga tuleb hakata ju arvestama ka rehvi kõrgust.

Alkohol ei pruugi olla vastuseks, aga see vähemalt aitab unustada küsimuse.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Marxy kirjutas:

Kas mitte ratta spidokatel ei ole oluline kaugus võllist? Füüsikateadmised ütlevad ka, et nurkkiirus ei suurene, kui suureneb ringi raadius, küll aga suureneb joonkiirus.
St, et spidokalt pole juskui vaja midagi sisestada, manualist vaja vaid järgi vaadata, kui kaugel tsentrist andur asetsema peab. Velje läbimõõduga tuleb hakata ju arvestama ka rehvi kõrgust.

Praktikas käib asi teistpidi. Sisestad ratta ümbermõõdu ja vahet pole kuhu anduri paned, iga täisring on sama pikkusega.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Thesaarlane kirjutas:

Mina ostsin oma esimesele mootorrattale lihtsalt RIMIst väikese kella (müüakse autotarvetesektsioonis). Sellise: Pilt. Maksis tollal alla saja krooni kindlasti. Paigutasin selle suurema vihma eest tuuleklaasi alla spidomeetri kõrvale kahepoolse teibiga. Toimis ilma igasuguse kõhkluseta ning kell ise kah piisavalt suur, et kaugeltki näha. Jalgrattaspidol võib jah kellaaeg olla mikrokirjas nii et peab lähedalt vaatama.

Mõõtudelt oli see nii umbes tikutopsi-suurune äkki.

Aga see oli ka mitu-mitu aastat tagasi.

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Ma panin käekella lihtsalt rihmaga(selline kummine plast) ümber amordikolmnurga,tuiama kuhugi läksin siis panin käele tagasi.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

mart211

Elektrimeestele väike küsimus:
Pilt
Vaja on Clutch Position Switch'st lahti saada nii, et kui starteri nupp oleks alla vajutatud, siis saaks ka CPS ühendust. Ehk praegu on kaks nuppu mida pean vajutama et ratas tööle saada, kuid tahan et oleks üks(ilma et aju arvaks et sõidu ajal on sidur alla vajutatud). Kui sõidu ajal sidur on koguaeg all(ehk juhtmed lihtsalt kokku kruditud), siis pöörded kõiguvad ja asi ei tööta nii nagu peaks.

Skeemi järgi tuleb starterist vool ja CPS ühendab massi? Kui nii, siis neid ei tasu vist kokku ühendada? Või annab starteri lülit läbi starter relay'le massi siis kui CPS annab ka massi? No elekter ei ole minu sõber :wack: :D

Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

See vist ei olnud ainult elektri asi,Suzudel ei lase aju sellise jada ühenduse puhul pööretega väga mässata.Sa saad siduri ainult lahtiseks jätta aga välja suremise puhul pead uuesti vabale vahetama.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Bastard
Tsikkel: TDM900
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas Bastard »

Mis masinale võiks sobida rehv mõõtudega 100/90-19? Sain kunagi tsiklit ostes kaasa aga oma rattale ei oska seda küll kusagile panna. Mingi KYOTO kirja kandev rehv siis.

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

Bastard kirjutas:

Mis masinale võiks sobida rehv mõõtudega 100/90-19?

izh jupiter/planeta 2 :roll:

Planeeta korvis sündinud

mart211

franz125 kirjutas:

See vist ei olnud ainult elektri asi,Suzudel ei lase aju sellise jada ühenduse puhul pööretega väga mässata.Sa saad siduri ainult lahtiseks jätta aga välja suremise puhul pead uuesti vabale vahetama.

Vabal käigul peab sidurit ikka lahutama, et tööle hakkaks.

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”