Uus liiklusseadus

Kasutaja avatar

henry
Tsikkel: Suzuki GSX1100G
Tänanud: 1 kord

Re: Uus liiklusseadus

Lugemata postitus Postitas henry »

Liiklusseadus § 33. Juhi üldkohustused
B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise korral autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma ohutusvesti.

1. juulil 2011 jõustuv uus liiklusseadus sätestab, et mootorsõiduki (v.a mootorratta) juht peab halva nähtavuse korral ja pimedal ajal asulavälisel teel hädapeatumise korral autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja seal viibimisel kandma ohutusvesti. Senine liiklusseadus ja -eeskiri seda ei nõudnud. Paljudes Lääne-Euroopa riikides kehtib see nõue juba aastaid.

Kui pole hädapeatus siis ei ole vaja vesti kanda. Hädapeatumise korral autost väljumisel pead aga kandma, see on juba siis sinu otsutada, kas käeotsas, seljas, jalas või peas.
Peaasi, et kannad helkurvesti.

madjs kirjutas:

Pole uut seadust eriti uurida jõudnud, aga huvitav mis juhtub siis kui ment kutsub mind pimedal ajal autost välja ja ma keeldun, kuna mul pole helkurvesti? Mingi moment ma sain asjast aru nii, et see vest ei ole kohustuslik autos kaasas kanda, väljumisel autost pimedal ajal on kandmine kohustuslik. Või olen ma asjast valesti aru saanud?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”