Hooaja avaetapp Autostore.ee´11
Re: Hooaja avaetapp Autostore.ee´11
Toomas Vabamäe poolt kirjapandud kokkuvôte vôistlusest:
Täna Audruringil peetud Autostore.ee Võidusõit ’11 raames toimusid ühtlasi mootorrataste ringrajasõidu Eesti meistrivõistluste kaks esimest etappi. Oma klassi mõlemad sõidud suutsid esimesena lõpetada Aivar Osa (Superbike) ning soomlased Aimo Heinonen (Rookie 600) ja Miitri Suhonen (Rookie 1000). Ülejäänud klassides olid sõiduvõitjad Eno Juul ja Martin Pärtelpoeg (Superstock 600), Ermo Maanlaht ja Janno Pilt (C-klass) ning Tarmo Tempel-Priit Kass ja soomlased Markku Artiola-Riku Timperi (külgvankrid).
Nädala sees valitsenud suvine soojus asendus võistluspäevaks kahjuks kümne soojakraadi ja pideva vihmasajuga. Seetõttu jäi publikul nägemata meie praeguse parima ringrajasõitja Marko Rohtlaane etteaste. Marko ise oli kohal, võistlusratas BMW S1000RR ka, aga olud olid liiga keerulised: “Mul on meeskonnaga kokkulepe, et stardin ainult siis, kui rada on kuiv. Tsikkel on lihtsalt nii kallis, et ei saa riskida.” Veel kvalifikatsiooni ajal lootis Marko, et ehk ilm paraneb – saab vähemalt rivi lõpustki rajale minna. Paraku kestis sadu kogu päeva.
Lisaks võistlejatele pani ilm tõsiselt proovile ka kohtunikud, kuid kõik said oma ülesannetega korralikult hakkama ja võistlejate poolt võis kuulda isegi tänusõnu lipukohtunike aadressil. Peakohtunik Raul Koov ütles olusid hinnates, et lisaks motokohtuniku litsentsile võiks nüüd ka veemotokohtuniku litsentsi taotlema hakata.
Superbaikidel võitis Aivar Osa ülekaalukalt mõlemad sõidud, ehkki teises stardis pääses Kalev Teesalu kuueks ringiks ette. Siis läks Osa mööda ja kadus oma teed: “Tegin hea stardi, aga Kalev tegi lausa ülihea. Olin möödumisel ettevaatlik, aga vihmasõidud on mul alati hästi välja tulnud,” tunnistas Osa, kellele tänane võistlus oli esimene pärast pooleteistaastast pausi. Teesalu lõpetas mõlemad sõidud teisena, ent ilmselt paljuski tänu sellele, et temast märksa kiirem Aarne Jõgimaa esimeses sõidus kukkus ja teise starti enam ei tulnud.
Põnevat võidusõitu pakkus ka klass Rookie 600. Eno Juul juhtis avasõidus pikalt, kuid lõpuks jõudis ettevaatlikult alustanud Martin Pärtelpoeg talle päris kannule ja edu jäi alles vaid 1,8 sekundit. Teises stardis pääses Pärtelpoeg ette, aga oli näha, et Juul pigem passib õiget möödumismomenti. Neli ringi enne lõppu sobiv moment saabuski ja Juul tegi kohe ka paraja vahe sisse.
Pärtelpoeg: “Ta tuli mulle paremkurvis niisuguse hooga järele, et kui ma oleks varem kallutama hakanud, siis oleksime mõlemad seal maas olnud. Lasin ta mööda ja mõtlesin, et peab kannatlik olema.” Kannatamine tasuski ära. Ring hiljem Juul kukkus ja Pärtelpoeg võttis kindla võidu, uuesti sadulasse roninud Juul päästis siiski veel teise koha.
Külgvankrid oli seekord üheksa masinaga osavõturohkeim klass. Soomlased Markku Artiola-Riku Timperi võitsid kindlalt nii kvalifikatsiooni kui ka avasõidu ning asusid teistki juhtima. Ent seekord püsisid Tarmo Tempel-Priit Kass paari sekundi kaugusel. Kui soomlaste tempo lõpus raugema hakkas, surusid eestlased viimase ringi keskel oma tsikli mööda ja jõudsidki finišisse 0,5 sekundit varem.
Tulemused: www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=654094
Eesti meistrivõistluste järgmised kaks etappi sõidetakse 16.-17. juulil samuti Audruringil.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.