V-max'i starter koinib
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Qngi
Teema algataja - Postitusi: 54
- Tsikkel: Yamaha Vmax 1993
- Tänatud: 1 kord
V-max'i starter koinib
Minu '92 V-Max ei taha vahetult peale sõitu uuesti rajale minna. Kui pisut oodata, et mootor jahtunud, pole probleemi- hiivab end käima. Aga kui teha tanklapeatus (ca.5 min.), siis jäta aparaat sinna ja võta hiljem koju minnes kaasa. Kuumast peast on tunne, nagu oleks aku tühi ja starteril hing kinni- ei suuda poolt ringigi teha. Jahedalt aga läheb ilma toore klappi näppimata. Täna sai Tallinnas "Motorem'is" mõõdetud laadimine ja aku seisukord. Kõik toimib- aku laeb eeskujulikult ja on uus. Kas mõni Eesti teid sõitev V-Maxi omanik on samaga kokku puutunud? Kus kala võiks olla- kehv kaabeldus? Puksid? Vana starter?
P.S. Kasutan juhust ja tänan noort tsiklisti, kes mind pühapäeval Norde Centrumi ees piinlikust olukorrast päästis ja eelnevate sündroomide tõttu hätta jäänud klassiku käima aitas veeretada!
-
davidsoniharald
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Re: V-max'i starter koinib
Maxi saab ka üksi lükates täitsa timmilt käima
. Aga tegelikult, venna Maxil oli sama mure. Kui tegemist kollase rattaga mille Holeshot summutid, siis on sinu kätte jõudnud seesama ratas. Starter olevat seest nagu uus välja näinud ja miskit kulumisjälgi ei olnud näha. Nii et kes teab, ehk rahvusvahelised foorumid annavad miskit head nõu.
Qngi kirjutas:Täna sai Tallinnas "Motorem'is" mõõdetud laadimine ja aku seisukord. Kõik toimib- aku laeb eeskujulikult ja on uus........
Miks siis starterit ei mõõdetud kui ju starter ei vea?
Kas pole riistu või oskusi?
-
franz125
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 229 korda
Eeldatavalt on mingi jõuühendus(kaabliking nt.)vigane,mul VTR-l eelmine suvi oli sihuke probleem.Kõik justkui töötaks ja laeks,aku korras jne.aga niikui mootor soojaks läks nii vahetult peale seisma jätmist enam ringi vedada ei jõudnud.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
frefighter
Kipuvad koinima, jah!
Mu eelmisel -92 V-max-il oli sarnane probleem - käima läks ikka, aga soojana vägagi raskelt vedades. Kuna ikka alati käima läks siis viga ei otsinud.
Praegusel V-maxil koin palju suurem - 1-asi, et raskelt veab aga suurem mure, et hakkas kergelt üle viskama (starteri sidur) ja nüüd ainult üle käibki ja kui vahel harva järgi võtab, veab nii raskelt, et käima ei lähe. Loogiliselt ei tohiks need vead omavahel seotud olla, kuigi...
Et, kui keegi miskit infot haldab, siis ühinen abivajajaga! ![]()
Kas see asi on juba tehtud?
http://vmaxoutlaw.com/ mine --tech and info-- ja siis:
--Fixing the 'Splice' for Improved Charging--.
Kui ei aita siis viska remontima starter melasisse.
-
Qngi
Ma olen ise ka kaenud netist http://www.vmaxforum.net/showthread.php?t=203&page=5 , aga üldiselt kiputakse rääkima ikkagi tüüpveast. Kui otsast alata- starter puhtaks, vägevam kaabeldus, uuem starter (4 harja vs. vana 2).. siis tulevad juba vihmased ilmad. Lihtsalt lootsin, et äkki kellegil oli sama probleem ja on sellele lihtsa ja kiire lahenduse leidnud..
davidsoniharald- ei ole tegu kollase isendiga. On 99% originaal (v.a. suunad), must ja saadetud Timo poolt 2 aastat tagasi UK-st.
ping- Motoremis on nii oskusi kui riistu- ma lihtsalt sõitsin oma murega siva läbi ja kontrollisin, et aku+ laadimine on OK.
Starter ei lase väga lahkelt ligi ka, minu arust peab isegi jahutusvollad jm. eest ära koristama, et jublakas kätte saada.
Veel variant on nagu BMW TDSi kõrgsurvepumbaga:vala külma vett korpuse peale ja kogu jutt. ![]()
-
üksik hunt
- Tsikkel: ise tegin (doonor xv1100 yam)
Ma ei tea täpselt selle starteri ehitust
aga tihti viga otsapuksis
Piisab ka väga väikesest lõtkust 1/10mm kui juba raskelt veab.
-
Karl Kärnataja
Meil VTR'il (mägikas) eelmine suvi sama probleem, külmalt vedas kenasti käima, aga soojalt poos kinni. Kaabelduses viga polnud, sest panime auto aku pealt otse starteri klemmile. Siis sai starter lahti võetud, kõik tiptop. Sai teist starterit ka proovitud aga ei midagi. Lõpuks viskas kopa ette ja võtsin mootori seibideks, ja mis selgus, eesmise silindri sein oli kulunud.. Käega tuntav rant oli sees.. Kuna hooaeg oli pooleli siis läks uue plokiga kiirelt mootor kokku tagasi ja kõik timmis.
Ei tea, kas kellelgi veel sarnast jama olnud on? Üks mõte on selline, et mootor kunagi kellegipoolt lahti käinud ja keps valepidi sisse saanud..ja õlitus silindri seinale kasinaks jäänud?
-
Qngi
Siin pole miskit- püüan starteri maha kruttida. Eks annan teada, kas aitas..
Ära kohe kiirusta maha kruvima. Starter ju (kuigi nõrgalt) siiski töötab.
Enne peaks mõõtma masina peal üle starterit läbiva voolu, pinge ja arvutama palju starterisse võimsust läheb.
Kui vool on väike tuleb otsida halba elektriühendust (ka pikkilõtk). Aga kui starterisse minev vool on liigasuur siis on sees kas lühis või mehaaniline takistus (puksid, laagrid, rooste, pendiks tsentrist väljas,...).
Teda on ka paha stendi panna kui ei tea hambamoodulit ja võllile mõjuva jõu suunda.
-
madjs
- Tsikkel: VX 800
- Kontakt:
ment kirjutas:Veel variant on nagu BMW TDSi kõrgsurvepumbaga:vala külma vett korpuse peale ja kogu jutt.
No Diisli puhul on sellisel juhul lihtsalt pumba pea korviks kulunud, asi ei kehti ainult TDSi puhul. Starteri puhul olen täheldanud, et kui starteri puksid kulunud siis ka soojalt käivitamine väga vaevaline, külmalt läheb enamvähem. Muidugi, eks soe mootor on ka tihedam kui külm, viga võib olla ka erinevates ühendustes, kaablites vms. Starteri harjad tuleks ka üle vaadata.
http://www.krracing.ee/
Inimene!No miks ei kuule mind?Minul oli KAKS V-Maxi.ja molemal oli see probleem.Lahendus ma kirjutasin uleval.Tee korda elektrijuhtmes see ,,холодная пайка,,ei tea kuidas eesti keelt ja kogu jutt.
Edu!
ment kirjutas:Inimene!No miks ei kuule mind?Minul oli KAKS V-Maxi.ja molemal oli see probleem.Lahendus ma kirjutasin uleval.Tee korda elektrijuhtmes see ,,холодная пайка,,ei tea kuidas eesti keelt ja kogu jutt.
Edu!
,,холодная пайка"- KÜLMJOODE.
(- "holodnõi napitka")
Tegelikult seal vast joodetud kohti pole on vaid pressliited, ja need seest oksüdeerunud.
Karl Kärnataja kirjutas:Meil VTR'il (mägikas) eelmine suvi sama probleem, külmalt vedas kenasti käima, aga soojalt poos kinni. Kaabelduses viga polnud, sest panime auto aku pealt otse starteri klemmile. Siis sai starter lahti võetud, kõik tiptop. Sai teist starterit ka proovitud aga ei midagi. Lõpuks viskas kopa ette ja võtsin mootori seibideks, ja mis selgus, eesmise silindri sein oli kulunud.. Käega tuntav rant oli sees.. Kuna hooaeg oli pooleli siis läks uue plokiga kiirelt mootor kokku tagasi ja kõik timmis.
Ei tea, kas kellelgi veel sarnast jama olnud on? Üks mõte on selline, et mootor kunagi kellegipoolt lahti käinud ja keps valepidi sisse saanud..ja õlitus silindri seinale kasinaks jäänud?
Jawa mägika teisaldatava starteriga oli ka nii, et külmalt jõudis paremini mootorit ringi vedada, kui soojalt(tundub ebaloogiline korras starteri puhul) ja järjest nõrgemaks jäi. Läksin starteriga elektriku juurde stendi ja avastati lühis.
-
Karl Kärnataja
jawam. kirjutas:Jawa mägika teisaldatava starteriga oli ka nii, et külmalt jõudis paremini mootorit ringi vedada, kui soojalt(tundub ebaloogiline) ja järjest nõrgemaks jäi. Läksin starteriga elektriku juurde stendi ja avastati lühis.
Alguses oli meil sama kahtlus, et starter õhtal, aga peale ploki vahetust kuni siiamaani töötab sama starter kenasti.
Kuid jah, vanal plokil silindris rant sees, võibolla, et soojalt poos kolbi kinni sinna randi taha.
-
Qngi
ment kirjutas:Inimene!No miks ei kuule mind?Minul oli KAKS V-Maxi.ja molemal oli see probleem.Lahendus ma kirjutasin uleval.Tee korda elektrijuhtmes see ,,холодная пайка,,ei tea kuidas eesti keelt ja kogu jutt.
Edu!
Olgu- olgu! Rahu nüüd
Homme tinutan kehvad ühendused üle ja vaatame edasi. Maha jõuab starterit alati kiskuda.

Sellest punktist käib laadimisvool läbi, aga mitte starteri vool.
Muidugi kui laadimine on korrast ära ega siis tühja akuga käima ei lähe.
Kui selle ühenduse tohterdamine parandab käivitumist siis laadimine ei olnud korras.
-
Qngi
nii oligi- muhvigi ei aidanud.. mahlad välja ja starter maha. oleks see siis nii lihtne olnud, et jooda kabla tihedamaks ja kärab edasi, usun, et Yama oleks tsiklid tagasi kutsunud.
-
frefighter
-
Ercki
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Ok see ühendus, aga kas akus ikka vurts oli sees kui proovisid, kuna see ühendus mõjutas ikka aku laadimist, aga jah mis siis selgus ?
-
frefighter
Tere!
Ma sain mahti siis lõpuks starteri maha katkuda (sama jama oli nagu teema algatajal) ja viisin Melasisse, nagu siin soovitati.
Selgus, et ankur on lühises (mida iganes see ka ei tähenda:)). Et võibolla on võimalik uus mähkida. Pidid mingi mehe kätte andma aga siis kulub aega rohkem, kui ma sooviks.
Kas siin teab keegi kedagi, kes sellise asja ette võiks võtta?
-
Qngi
frefighter kirjutas:Tere!
Ma sain mahti siis lõpuks starteri maha katkuda (sama jama oli nagu teema algatajal) ja viisin Melasisse, nagu siin soovitati.
Selgus, et ankur on lühises (mida iganes see ka ei tähenda:)). Et võibolla on võimalik uus mähkida. Pidid mingi mehe kätte andma aga siis kulub aega rohkem, kui ma sooviks.
Kas siin teab keegi kedagi, kes sellise asja ette võiks võtta?
Mõni aasta tagasi sai Pärnu mnt.388c (seal Hiiu elevaatori õues, Krooningi bensuka vastas) oma auto starter mähitud. Tollane nummer on mul ka anda- 6506019. Sai suht kiiresti ja odavalt. Ehk töötavad veel?! Ma ise pole enda aparaadil ikka veel mahti saanud starterit näppida. Üritan sõitusid seada nii, et 20 min. puhkaks. Siis läheb plaraki!, poolest pöördest.
-
Qngi
ei jõudnudki starterit korda teha. tulid tähtsamad prioriteedid ja aparaat hoopis müügis.. kunagi tulevikus saab ehk Gen2 muretseda, kui midagi veel etemat ei leia.
-
frefighter
Sain korda selle asja - Melasi mehed said ühelt vanalt kalalt konsuldatsiooni ja tehti ära - mähiti uus ankur, paigaldati uued harjad - kokku läks 100.- (pidada seda nüüd kalliks või mitte aga töö tehti ikka suht ruttu ja asi toimib).
Maha võtmine ei ole ka midagi hullu, kuid alustama peab ikkagi radikast.
-
Qngi
frefighter kirjutas:Sain korda selle asja - Melasi mehed said ühelt vanalt kalalt konsuldatsiooni ja tehti ära - mähiti uus ankur, paigaldati uued harjad - kokku läks 100.- (pidada seda nüüd kalliks või mitte aga töö tehti ikka suht ruttu ja asi toimib).
Maha võtmine ei ole ka midagi hullu, kuid alustama peab ikkagi radikast.
Palju õnne! Ma nii arvasin, et seal starteri enda kala. Laadimisega ei saanud midagi olla, sest külmalt läheb ju kohe. Ja 100 on OK hind.
Hea kuulda, et toimib. Kui riigimaksud ja vahendustasud mahaarvata siis ega raha teenimiseks see tulus variant pole aga eks ma enda vormis hoidmiseks ikka teen vahepeal selliseid asju.
-
Qngi
"Ping"- tupli! Starter oli OK. "Ment": paha-paha- joode oli küll pekkis aga mitte seal laadimisvoolu juhtmetes, vaid starteri enda sees!
Kiskusin starteri maha (http://www.fixya.com/motorcycles/t28700 ... 91_starter ) ja viisin järgmine hommik
Hiiule Tallinnas. Sama päeva õhtu oli starter tagasi peal ja kogu lõbu maksis 25€. Praegu läheb poolest kärtsust. Jama oli ühes ankru otsas, mis jootest lahti ja andis vaid 50% aku potensiaalist edasi- siit ka vastus küsimusele, miks külmalt läks, soojalt mitte- sooja mootori kompressioon on kõrge ja selle ühe karvakesega ei saanud starter täit matsu kätte. Seega- jama korral ärge kuulake erinevaid arvamusi, vaid kiskuge starter maha ja vaadake, mis sees toimub ning siis toimetage edasi. Minu omal olid puksid OK ja harju jätkub järgmisse sajandisse. Aga roostet oli mehemoodi (lisaks lahtisele otsale). Herr meister puhastas lisaks jootmisele kõik strateegilised pinnad ära, tegi kõik vasemäärdega kokku ja see peaks üsna pommikindel olema. Off-roadi mehed käivat seal pidevalt koos oma täis-silikoonitud starteritega, mis ikkagi niiskust sisse saavanud on. Sama on Maxie starteriga- ta ju otse esiratta taga radika all.. Parem olevat pigem korpusesse auk teha, kust vesi välja voolata saab.
Nüüd ei raatsigi enam maha müüa.. aga kahjuks peab. Et siis V-max ootab endiselt uut omanikku. Pommikindla starteriga.http://bike.motors24.ee/vehicles/334510 ... &sort=paid
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.