Õnnetused mootorratastega
-
- Tsikkel: Honda CRF300L
- Tänanud: 435 korda
- Tänatud: 78 korda
- Kontakt:
Re: Õnnetused mootorratastega
Sai siis täna oma elu teine, kergemat sorti, mootorrattaõnnetus üle elatud.
Sõitsime õemehega kahekesi mööda Soomaa looduskaitseala piiravaid kruusakattega teid. Mõlemal cruiserid. Mitte väga kiiresti, nii 70-90 kilomeetrit tunnis ehk. Mina eespool. Kõik läks kenasti, kuni pärast järjekordse kurvi võtmist nägin enda ees teed kogu laiuses katvat ja no nii kümnekonna meetri pikkust, sügavate, vett täis rööbastega mudavälja.
Teha polnud enam suurt midagi, sain küll natuke gaasi maha lastud aga pidurdada polnud võimalik. Võttis jubedalt vibama, siis sain korra nagu stabiilsuse tagasi ja siis...järgmisel hetkel libisesin tsikli all vasema teepeenra taga jooksva kraavi poole. Siis nägin veel kuidas esiratas kraaviperve rammis ja oligi kõik.
Üksi poleks vist sealt kraavist püsti saanud, tsikkel oli kuidagi lollisti jala ja käe enda alla surunud. A noh, õemees aitas ratta üles tõsta ja koos vinnasime ta ka kraavist välja.
Jälle tänasin end, et olen korralikult varustusse investeerinud: kõrged ja robustesed iconi saapad, põlvekaitsmed ja bodyarmor tegid oma töö hästi ja ise praktiliselt ei tundund kukkumist ja lohisemist. Ehkki püksid on puruks, saapad korrailikult mudased, tagi oli kah küünarnuki kohalt pihta saanud.
Rattaga läks kah suht hästi. Purunesid mõlema peegli klaasid, paak sai natuke kriimustada ning üks prillisangadest andis veits järgi, nii et lenks on kergelt viltu peal a noh polti järgi anda ja saab sirgeks. Rohkem kahju tegin ma ise rattale vist, kui seda tibitoest sikutades kraavist välja upitasin. Selle käigus purunes üks tibitoe alusraami hoidev polt ja murdus suunatuld raami küljes hoidev õõneskruvi.
A noh - sõit läks edasi ja mingeid anomaaliaid ma ei tunnetanud. Ei aeglastel kiirustel ega ka mitte maanteel. Siuke lugu siis