algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Kasutaja avatar

Teema algataja
reinuvader
Tänatud: 27 korda

Re: algaja krossiharrastaja küsiks nõu?

Lugemata postitus Postitas reinuvader »

Tere sõbrad üle pika aja!Nii mõnigi on küsinud,et kas "SEE" mees on nö krossipüssi põõsasse visanud ja asja ära lõpetanud...siis vale puha,olen olemas ja nokitsen ikka edasi(kuigi häbi öelda...viimane sõit oli möödund aasta sügisel).Eile sa käidud Põlva krossil ja no nii ärevaks tegi,sest isegi seal rajal ringe tehtud,et kui vaba hetk tuleb ajan ennast ka urust välja.Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida,vaid eilne kross tekitas minus paar küsimust millele vastust loodaks.
Esiteks:Nägin(kuulsin)rajal mitu olukorda kus tagant tulev kiirem sõitja karjus läbi mootori mürina,et "tulen..lase mööda"...Kuidas oleks algajal või aeglsemal kõige õigem tegutseda,et ei rikuks ära kiire mehe sõitu ja ka aeglane jääks püsti-terveks?Aeglane-algajam sõitja on ju ise nii ametis oma sõiduga ning igal mehel tekib ju mingi oma trajektoor rajal ning kui seda "sunnitakse" äkki-ootamatult muutma...võib ju algaja ootamatult nt piduri põhja tallata..aga siis sõidab kiirem ju sisse...oi seda pahandus siis pärast,kui mõne mehe nt poodiumi koha ära rikkusid.Muide nii juhtus vist Kauritiga kui aeglasemad kukkumise korraldasid kuhu mees õnnetult sisse põrutas.
Teiseks:kujutan ette,et igal sõitjal võiks olla eesmärk,et kuhuni ta võiks jõuda või mis asja selgeks(selgemaks)saada...siis mina sean endale selle hooaja eesmärgiks natukenegi aru saada ning selgemaks õppida neid nn moguleid-küüre-laineid...kuidas neid iganes nimetama peaks.Eile oli ka lausa lust vaadata kuidas kiired poisid neid võtavad ja samas oli näha kuidas selle elemendi mitte käpas olek sõidu aeglasemaks teeb...kuidas tasakaal ära kaob ja hoog raugeb..või siis tsikkel mehe nagu lingust visatud rattalt maha lennutab.Minul on nagu füüsiline hirm nende ees ja sellel elemendil toimub totaalne vingerdamine-ühest raja äärest teise kõikumine,oi mitu korda ma käntsa olen pannud just selles elemendis jne....Siit küsimus,et kuidas ma seda elementi õppima pean?Ei usu mina,et nt Leok,il see asi nooruses hommikul ärgates ja tsiklile istudes selge oli.Seega olen nagu "suur kõrv kuulamaks õptust ja käsi kui keegi minuga koos õppida tahab"?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”