Esimene ratas:)(OSTETUD)

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss
Tsikkel: BMW R1200GS
Tänatud: 1 kord

Esimene ratas:)(OSTETUD)

Lugemata postitus Postitas pesupoiss »

Mõtlesin, et küsin nõu millel õppida uuesti rattaga sõitma.
Olen 182,5 ja kaalun umbes 70.
Sõidukogemust pole kunagi piisavalt, kindlasti olen algaja. Sõitnud sadu kordi rolleriga ja paaril korral bikega.
Olen noor vanust kõigest 19
Katekooria A2 ja B
Vuran linnas ja vahel ka maanteel.
Raha on umbes 2700
Olen esimene sõprade seas.
Kuna on olemas neiu ja olen korralik noormees siis 2-esi. Enamusjaolt kulgen üksi.
Sooviks ratast umbes 2 aastaks

Endale jäi silma:
Aprilia: http://www.auto24.ee/used/752764
Aprilia: http://www.auto24.ee/used/829956
Suzuki: http://www.mototehnika.ee/used/837502

Viimati muutis pesupoiss, 04 Juun 2013, 21:58, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Re: Esimene ratas:)

Lugemata postitus Postitas Boobush »

No mis tüüpi kutt oled, peale selle, et sa korralik oled ja su orientatsioon on paigas. Millised rattad sulle enim meeldivad? Kui sa täpselt ei tea (pole ime esimese ratta puhul), siis soovitaks mingit naked tüüpi ratast, näeb kena välja ja saab igal pool hakkama, 600 on täiesti piisav, et sind ja su naisukest liigutada punktist B punkti A ja vastupidi. Isiklikult, mida rohkem ma linnavahel sõidan, seda enam hakkan ma tahtma vähem silindreid. Kui finants lubab, siis vaata kindlasti pritsega pille.
Veel saab rattaid piirata 25 kw peale, muidu maksab piiraja ca 2.5-3k

Suzuki Sv650N(S) väga kõva ratas, sportlikuma orientatsiooniga
ZZR600 või gixeff, RF600 või misiganes gondlis sporttouring 600-ne on ka parajalt universaalne valik ja algajale igati paslik

Edu

Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Ei soovi bike ja choppereit, ei sobi lihtsalt nendega. Mis te eelmisest valikust arvate?

Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

nendest 3-st pegaso

Kasutaja avatar

udupeenike
Tsikkel: ---

Lugemata postitus Postitas udupeenike »

Arvan ka, et alguseks pigem naked-tüüpi ratas. See Aprilia on rolleriga võrreldes hoopis teisest puust masin. Minu isiklik arvamus on see, et algajale sobivad rattad, mille raskuskese on madalal. Nendega on aeglasel sõidul ning ka jalgadega lükates kergem manööverdada.
Soovitan erinevat tüüpi ratastega esialgu proovida, siis peaks kohe tagumiku järgi tunda olema, mis kõige paremini allub. Kahekesi sõitmiseks 600 CC piisab täiesti.

Viisakus ennekõike!
Mikk
Honda CB500 -- Yamaha XJ 600 S -- Kawasaki KL650 A -- Yamaha XTZ 660
Kasutaja avatar

Boobush

Kui Pegaso, siis sellisel juhul võta valikusse bmw GS 650.

EDIT: Uue liiklusseaduse järgi (mis kohekohe jõustub) võib A2 kategooria sõita kuni 35 KW

Viimati muutis Boobush, 25 Apr 2011, 22:03, muudetud 1 kord kokku.

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

A2 tähendab vist, et võimsust ei tohi üle 25 kW olla..? Vaata siis selliseid, millel on kuni 25 kW, muidu pead piirajatega jamama hakkama.
Kui Tallinnas liigud, võin ühte sarnast http://www.mototehnika.ee/used/749473 katsuda anda.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Pezzi kirjutas:

A2 tähendab vist, et võimsust ei tohi üle 25 kW olla..? Vaata siis selliseid, millel on kuni 25 kW, muidu pead piirajatega jamama hakkama.
Kui Tallinnas liigud, võin ühte sarnast http://www.mototehnika.ee/used/749473 katsuda anda.

Selle hinna eest (22 000€) saab auto :wack:

Viimati muutis yeekim, 26 Apr 2011, 07:28, muudetud 1 kord kokku.
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Teema algataja
pesupoiss

Nii tore, et on olemas abivalmsaid asjamehi.
Aga mis te sellest arvate? http://www.mototehnika.ee/used/837502

Kasutaja avatar

Boobush

GS500, vägagi algajate ratas. Vaata juutuubi videosid, peaksid aimu saama, kuidas edasi käivad. Kui väidad, et omad mingit eelnevat sõidukogemust, siis mina jätaks selle mängust välja. Mina arvan, et Pegaso on parem ratas (samas, mida mina ka tean? pole kummagagi sõitnud)

Kasutaja avatar

pets77
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas pets77 »

Tere!

Pegaso oleks valik nr1, sest sellega saad ka metsavahel väheke turnida ja saad selgeks kus rohkem meeldib(mets/tänav). Endalgi oli esimeseks Pegaso(96a).
Arvestades seda, et tänav on liiklemiseks mitte võidusõiduks, siis on metsavahel rohkem "elemente" mis suunurgad ülesse kangutab.
Ka tänavad on meil sellises konditsioonis, et enduurokas on v.hea valik. Olles omanud ka hunniku naked-eid(kawa-zr750,z750,z1000,yam xjr1200), siis julgen soovitada Pegasot küll, et mõnuga kulgeda kõiksugustel pinnastel. Tegelt otsin endalegi momendil Aprilia-t 98-up.

KTM 890 Adventure . Ktm 525 xc. Honda TRX450R quad. Peugeot 55TA 125cm 1954a. Aprilia SR50 Factory 06. Kõik garages
EX: võrrid,mopid,Jawad.Yamaha: 2xRaptor 660,700, Xjr1200, Virago 750, XVS 1100.Kawa: Zr750, Z750, Z1000. Ktm 620SM. Aprilia 4xPegaso.BMW F650. Honda CB500X.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 373 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Sellest 2700eur võiksid maha võtta varustuse raha nii endale kui ka oma tüdrukule(varustus=kiiver+kombe+kindad+saapad). Aga kui oled valmis riskeerima enda ja oma tüdrukuga, siis miks mitte. Täie raha eest ratas.

Sellist asja enda või oma tüdrukule ju ei sooviks
http://i192.photobucket.com/albums/z195 ... 210736.jpg

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

Pegaso
Tsikkel: Aprilia pegaso

Lugemata postitus Postitas Pegaso »

Sõidan 3-ndat hooaega Pegaso 99a-ga ja ülirahul. Pikemal otsal piisavalt raske ja mugav (tuul ei kõiguta), kruusal ka stabiilne.

sigaelmar

Lugemata postitus Postitas sigaelmar »

Aris kirjutas:

EDIT: Uue liiklusseaduse järgi (mis kohekohe jõustub) võib A2 kategooria sõita kuni 35 KW

Miks? Mootor on nendel sama aga GS näeb Pegaso kõrval üsna :nono: välja. Küll aga võib Pegaso sulle veidi kõrgeks jääda, ma ise olen 188cm pikk ja mul olid jalad suht täpselt maani, tüdruk oli 170cm pikk ja tema jalad maha ei ulatunud ja lisaks on Pegaso suht raske ratas ka. Vanem Pegaso on veidi kergem ja madalam.

sigaelmar

Pegaso kirjutas:

Sõidan 3-ndat hooaega Pegaso 99a-ga ja ülirahul. Pikemal otsal piisavalt raske ja mugav (tuul ei kõiguta), kruusal ka stabiilne.

Pire OT aga mis su ratta number on? Äkki on minu vana ratas :) Ma selle 3 hooaega tagasi müüsin maha.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Pakun ka, et Pegaso 650 oleks esimeseks rattaks väga hea. Maanteel kannatab kenasti kuni 120 km/h kiirustel kruiisida ning kui maanteelt ära pöörata metsavahele, saab ka hästi hakkama. Linnas on sellisega kah naeratus-näol-sõit.

Ise olen küll rohkem sõitnud 2002 variandiga, sissepritsega. Ei tea kuidas alla 2000 ja karburaatoritega rattad end üleval peavad. BMW 650 on sama ratas põhimõtteliselt, ükskord metsast müttamast tulles sõitsime sõbraga, kel see ratas oli, kõrvuti pikal sirgel ning, nali naljaks naba paljaks, rebi kõrvuti põhjagaasiga ja kumbki teisest ette ei saanud.

Ise pea 2 m pikk ning sõiduasend väga mugav. Tehnika peab vastu hästi.

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

sigaelmar kirjutas:
Aris kirjutas:

Miks? Mootor on nendel sama aga GS näeb Pegaso kõrval üsna :nono: välja. Küll aga võib Pegaso sulle veidi kõrgeks jääda, ma ise olen 188cm pikk ja mul olid jalad suht täpselt maani, tüdruk oli 170cm pikk ja tema jalad maha ei ulatunud ja lisaks on Pegaso suht raske ratas ka. Vanem Pegaso on veidi kergem ja madalam.

Ah jama jutt, mul õde sõidab Pegasoga, 170 cm pikk ja jalad kenasti maas. Kasuta seadistusvõimalusi.

Kasutaja avatar

Pegaso

sigaelmar kirjutas:
Pegaso kirjutas:

Pire OT aga mis su ratta number on? Äkki on minu vana ratas :) Ma selle 3 hooaega tagasi müüsin maha.

vist ei ole, sest ostsin motodepoost Tartust

Kasutaja avatar

Pegaso

zx12r kirjutas:
sigaelmar kirjutas:
Aris kirjutas:

Ah jama jutt, mul õde sõidab Pegasoga, 170 cm pikk ja jalad kenasti maas. Kasuta seadistusvõimalusi.

Mina ka 170 pikk ja norm. jalad maas. Väga kerge ratas ei olegi hea kui küljetuul või kruusatee.

sigaelmar

Misasja seal seadistada saab?

Kasutaja avatar

elbid_
Tsikkel: Ducati Monster 696

Lugemata postitus Postitas elbid_ »

Peaks saama kõrgemaks ja madalamaks lasta. Vähemalt GS-idel on säärane võimalus täitsa olemas ja seda saab teha paljaste kätega, ilma mingisuguste võtmeteta.

Some kind of Monster.

sigaelmar

??? Kuskohast seda teha saab? Kas sealt amordi kaelast?

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”