Maastikuvõimega ratas (esimene ja odavamapoolne)

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Melx
Tsikkel: Freewind|Bandit 1250 SA|B-King
Tänatud: 5 korda

Maastikuvõimega ratas (esimene ja odavamapoolne)

Lugemata postitus Postitas Melx »

Tere siis taas see suur motopere.

Nimelt kuna suur plaan nüüd load hiljemalt jaanipäevaks kätte saada on ka vast õige aeg hakata mõtlema millist masinat võiks plaanidesse mahutada.
Kuna siiski armastan sõita seal kus teed tihti kehvad või polegi neid veel, oleks vaja mingit esimest masinat sellist millel võimed paremad kui bike või klassikalise kerega vahendil :). Et päris tuledega krossikat ka ei taha seega vast. Endale meeldib just enduro ja supermoto pärusmaa.

Aga mida ma siis küsin oleks see, mis oleks targem, kas osta poest uus "hiinakas" või mõni 10a vanune firma masin. Ilmelt jääks hinnavahemik max 2k ringi.
Plaan olekski 125-250cc vahemik, et rohkemat vast sellise raha eest korralikku ei saaks või nii...
Ja plaan oleks ka ilmselt aasta paar sellega ehk sõita esialgu, et kogub mõtteid ja esimene rata siiski :P.

Need siis minu mõtted, ootaks teie, natu kogenumate mõtteid nende peale !

(crash)

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Re: Maastikuvõimega ratas (esimene ja odavamapoolne)

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

Suzuki Freewind - vähe suurema kubatuuriga küll aga suhteliselt kerge olemusega iseenesest.

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...
Kasutaja avatar

waino

Lugemata postitus Postitas waino »

Vali vähe suurema mootoriga. 450 ja saad sõita maastikul.

PiltR6, R1, DR650
Kasutaja avatar

margus014
Tsikkel: Suzu DR-Z400
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas margus014 »

Hiinaka mötted mata kohe maha

Teema algataja
Melx

Suured rattad muidugi ajavad suu vesiseks aga eks ma lähenesingi suures teadatuses asjale, et kas on mõtet päris esimeseks osta suuremapoolset kohe :).
Teine asi, kuidas üldse selliste poole-liitriste mootorite puhul 30-50k läbisõit on ?! Et, kui suure tõenäosusega sellistel suuremad parandused tulekul on või palju taolised aparaadid üldse sõidavad, enne kui mootori vms esimene ring täis saama hakkab ?

Ziccel

Ohverdan bensiini !

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

http://bike.motors24.ee/vehicles/264196 ... &sort=paid

Vot hea ratas! Honda on hea ja vastupidav tükk, hiinakad parem unusta ära.

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

kaoz
Tsikkel: BMW R850R

Lugemata postitus Postitas kaoz »

Kardinal kirjutas:

Suzuki Freewind - vähe suurema kubatuuriga küll aga suhteliselt kerge olemusega iseenesest.

2 aastat tagasi oli mul sama küsimus. Olin algaja. Teadsin, et tahan nii maanteed kui ka metsa sõita. Valik jäi Freewindi peale - parajalt suur, kerge ja eelkõige universaalne. 2 hooaega mind hästi teeninud nii metsas kui teedel. Nüüd aga plaanin edasi liikuda matkarataste juurde, seega on minu Freewind müügis. Küsi lisa kui huvi, võid ka niisama vaatama tulla, saad teada, millega täpsemalt tegu.

Olevik: BMW R850R
Minevik: Suzuki GSF1100F
Minu esimene: Suzuki Freewind

Teema algataja
Melx

kaoz kirjutas:
Kardinal kirjutas:

2 aastat tagasi oli mul sama küsimus. Olin algaja. Teadsin, et tahan nii maanteed kui ka metsa sõita. Valik jäi Freewindi peale - parajalt suur, kerge ja eelkõige universaalne. 2 hooaega mind hästi teeninud nii metsas kui teedel. Nüüd aga plaanin edasi liikuda matkarataste juurde, seega on minu Freewind müügis. Küsi lisa kui huvi, võid ka niisama vaatama tulla, saad teada, millega täpsemalt tegu.

Tänud hea vastuse eest.
Mu enda praegune nägemus asjast ongi selline mitte midagi ütlev, tean milleks tahan aga millist ja mida täpsemalt võtta/tahta on suht võhik teema alles . Kindlasti kui asja oma silmaga näha ja tagumikuga mekkida saab paremat aimu.
Kuna reaalseks ratta valikuks läheb vast mai-juuni kuu sees võib täitsa võimalik olla, et kui masin alles liigun ka sinnapoole. Huvi on täitsa olemas aga praegu midagi ei luba ega miskit kindlat veel ei vali kuna uurin, loen ja kuulan mis räägitakse ning mida teadma peaks sest teemast üldse 8).

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Kasutaja avatar

õemehe õemees
Tsikkel: Freewind

Lugemata postitus Postitas õemehe õemees »

Tõsiseks metsas lustimiseks on Freewind pisut plastine. Võibolla vaadata selle rauasemat vanemat venda DR650 või hoopis XT600. Jõudu on neil 6...6,5 sajastel ühepütilistel kõigil 35-40kW ümber ja kestavad hästi - ilmselt just tänu sellele, et pole eriti "järgi aidatud". Raskem ja suurem ratas teeb ka maanteel kulgemise talutavamaks. Pisikeste 125-250stega kipub tuulgi pikapeale liiga tegema, mis siis veel rääkida väikesest sadulast, tihedast käiguvahetusest ja ruuminappusest.

Ma saan aru, et laibarauad antakse siis, kui end peaaegu surnuks sõidad, aga kas kukkumispunne antakse ka stiili eest, või lihtsalt iga korra eest üks?

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

Äkki Aprilia Pegaso? Või Honda Dominator?
Tõsiseks metsaralliks raske, aga ikka kindlam kui Freewind. Kui ikka vaja sõita rohkem sital teel ja metsas, siis parem need kui Freewind.

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600
Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Hitchiker kirjutas:

Äkki Aprilia Pegaso? Või Honda Dominator?
Tõsiseks metsaralliks raske, aga ikka kindlam kui Freewind. Kui ikka vaja sõita rohkem sital teel ja metsas, siis parem need kui Freewind.

Nendega sama lugu nagu eelpool öeldud.
Arvan ka ,et liiga palju plastikut metsas sõitmiseks eriti kui veel algaja.
Kallis parandada
ja tegijal juhtub nii mõndagi eriti alguses.

Dr ja XT, TT, LC4 midagi sellist vast

125 ja 250-nd ikkagi täiskasvanud inimesele suht mõttetud rattad kui tahad ka maantekiirustel liikuda

samas 125 krossikana juba liigub algaja kohta vägagi hästi aga maanterõõmud jäävad ära.

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda

Teema algataja
Melx

Egas ma nüüd nii väga kõva offrõudi ka mõtle, et masina kohe kuskil sarapuu võpsikus paljaks sõidan või munadeni mudasse ära uputaks. Tõsi, et algajana ikka õpitakse ja juhtub tahes tahtmata.
Eeldus olekski leida selline hea kombo pigem, maastiku ja maantee vahepealne, no ütleme siis 65% - 35% maastiku kasuks ilmselt minu puhul :D. Seda 600 klassi vaadates on neil konkureerivalt tõesti spec suht samasse auku kõigil, vahest siis polegi muud, kui ehk välja mõelda milline see kõige lolli/töökindlam ja mugavam neist ning algajale huvilisele kõige parem lõppkokkuvõttes.
Samas elu kipub olema, et esimene läheb tihti aiataha, seega pole ka vast mõte väga pead murda selle kõige õigema üle :mrgreen: !

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

Lihtsalt mine tee proovisõitu silmajärgi meeldivate aparaatidega ja tagumik ütleb kohe milline see õige on.

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...

Pezzi
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Pezzi »

Kui nõudmised ei ole kõrged ja jutust käis läbi "lollikindel", soovitakisin õhkjahutusega ratast. Lihtsalt vähem jama...

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

yamaha xt350 4takti on mõnus :D

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Võid ka Transalpi peale mõelda. V2 on vägagi pommikindel mootor ja vääne ka ühtlane. Halbadel teedel saab hästi sõita, samas ka maanteel 500+km. otsi. Natuke raske ta oma 200kg-ga küll on. Plastid on rabedad ja kindlasti tuleb kaitserauad osta enne, kui esimest korda kukud. Ratta vanust ei tasu karta, kui on korralikult hooldatud isend, kestab sadu tuhandeid km.-e. Mahub ka sinu pakutud hinnaklassi.
Väike stiilinäide ka sellest nädalast. Võimekust on tal muidugi rohkem aga see oli lihtsalt ilus koht.

Honda Transalp
Kasutaja avatar

Burn7

Lugemata postitus Postitas Burn7 »

Mul on pakkuda selline asi. Uued pildid on teema lõpus. http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=63479

Teema algataja
Melx

Burn7 kirjutas:

Mul on pakkuda selline asi. Uued pildid on teema lõpus. http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=56&t=63479

Nägin seda vist upal ametikooli parklas kui rekka õppesõitu tegin paar nädalat tagasi. Kinde pole kas oli sama :P.

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Kasutaja avatar

Burn7

Mingi laupäev see oli seal mõnda aega jah.

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Boobush »

Kui plaanis peamiselt maastikul sõita, siis võta võimalikult kerge. XR400 natuke sportlikum ja XT350 natuke rahulikum peaksid väga hästi maastikul hakkama saama.

Teema algataja
Melx

Alustuseks sobiks mõni kergem ehk paremini tõesti. Aga praegu turgu vaadates on 125cc ja siis juba järgmine 600+.
250 - 500 vahemikku nagu üldse pole :roll:.

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Kasutaja avatar

Burn7

600+ karta kyll ei tasu, aga enamik neist on päris muda sisse minekuks veidi rasked. Kruusa teid ja kõvema kattega metsateid on samas väga hea mõõta. :bsmile: Eeliseks on vastupidavus väiksemate mootorite ees. Mootorid peavad kordades rohkem vastu.

Loadära
Tänanud: 33 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas Loadära »

Melx kirjutas:

Alustuseks sobiks mõni kergem ehk paremini tõesti. Aga praegu turgu vaadates on 125cc ja siis juba järgmine 600+.
250 - 500 vahemikku nagu üldse pole :roll:.

Võibolla on siin mingi seos meie mentaliteediga: kuni load sunnivad, siis 125...aga kui piiranguid pole,siis kohe 600 ja võimalusel veel + (togi)

Aga nali naljaks, kui enamus ikkagi maastikul (65-35 või mis see suhe oligi), siis minu vihje oleks, et lisaks enda mõõtudele peaks kriitiliselt hindama ka oma füüsilist poolt ja nendest kahest kokku lähtudes vaatama ikka ennekõike ratta kaalukategooriat. Modrasõit võib küll tunduda mõnusalt sadulas vedelemisena, tuul kõrvus vihisemas, kuid kui maastikul "päriselt" sõita ( ja ma ei mõtle mingit ülepõlve mudas puurimist, ma ei oskagi vist sellest ülepeakaela plägane olemisest mingit rõõmu leida kahjuks...vaid pigem sellist kiiremat liikumist maastikul, hüpped, palgid teel jne), on vähemalt minul nahk seljas siva märg :)

Ise olin aastake tagasi täpselt sama probleemi ees ning oma vähese kogemuse ja võrdlusmomendi põhjal (kunagi ammu omatud Suzu RM250 täiskrossikas, mis käis tol ajal ilmselgelt üle jõu/oskuste, siis kunagisel KTM testipäeval sai head võrdlusmomenti erineva iseloomu ja kaaluga ratastel lühikese aja jooksul ja pikemalt veel sõbra XT600 eelmisel hooajal) otsustasin ka ikka ennekõike kaalust lähtuvalt pigem gramm lahjema, kuid igal juhul kergema kasuks ( endal siis Suzu DR350, müüa ei paku... :P )
Lisaks vaatasin just 4t, et oma väheste oskuste juures vähemalt ratas igas pööretevahemikus mõnusalt jaksaks...ja samas õhkjahutus, kuna lihtsam ja lollikindlam ning meie kliimas ma mingit ülekuumenemist ei põe, kui õli normis ja tunde päris mudas ukerdada ei plaani(loodan muidugi, et kesksuvel oma sõnu sööma ei pea...). Kestvusest: konkreetselt enda ratta kohta olen lugenud, et norm. kasutustingimuste korral sõidetakse 40-50k rahulikult ära ilma mootorit avamata, seega see, et 600+ rattad nüüd KORDI rohkem kestavad, on ilmselge liialdus...
Veel sai veidi nende mootorite võimekust uuritud (kartsin ka just,et 350 äkki kohe "liiga lahja") ning mälu järgi miskit sellist meeles, et kui DR350 oma 30-32hp ja 118-122kg kaaluga veerandmiilil 15,1 sek, siis XT600/DR650 olid oma 40-45hp ja 150-160kg juures 14,4 või 14,6 vms, ehk polegi see vahe nii suur ja lõppkiiruses ka vaid suurusjärk 10kmh vahet...mis maastikurattal tegelt üldse suht suva, lõpeks saab ka nõrgemal rattal erinevate hammasratastega kiirendust veidi forsseerida? Aga kaaluvahe 30-40kg, kui oma rattaga kahekesi kuskil piiripealses situatsioonis oled...?;)
Jah, kindlasti on värskemaid 600klassi rattaid ka nobedamaid,KTM jne,millel juba kW üle 40...aga kas need jälle eelarvesse mahuvad?

Seega mind huvitaks ka siin pakututest kindlalt enim see Honda XR400 (ise 75 või natuke peale kg), juhul kui oled suuremat kasvu/heas vormis, siis jah ka need 600 tõsisemad endurokad...aga need 200kg poole asjad unustaksin küll kohe ära, isegi kui maastiku suhe veel väiksem oleks (pühade aeg sai jälle ligi 500km põldudel-metsas-/eesti mõistes/mägedes hullatud, mööda kohati puid täis langenud "kvartalisihte" jne ning enamus üksi...ja kui tihti tabasin end jälle mõttelt, et kui mul oleks 120kg asemel suurem kolakas, siis oleksin üksi ikka püsti hädas!)

Aga minu poolt siis head "kibelemist" võimalike valikute ees ;)

Suzuki DR350- metsa all mähib küll...Triumph Street Trippe"R"- tsivilisatsioonis käimiseks :)

Teema algataja
Melx

Eks muidugi masin oleks rohkem "suvine meelelahutus" kui nii võib öelda. Ses mõttes, et kaugele ega muidu pikka reisi vast ei viitsi küll kahe ratta seljas ette võtta. Selle pärast arvan ka ise, võimalusel võiks olla selline kergem masin nii puht kaalu kui ka igas muus mõttes, lihtsalt endal on rohkem rõõmu kui ei pea just algajana rattaga puid ja maid jagama alati kui kõige paremini välja veel ei tule asi :D.
Teisalt jah, potensiaali võib ju alati olla, et kogemuste kogunedes ratas kohe ei hakkaks tunduma nagu lahjaks jäävat.
Võibki jääda heietama mis oleks ja on, valiku määrab lõpuks ikkagi turg(palju maksab, palju raha on ja mida üldse saada sel hetkel). Ideid siin vastuseid lugedes, ise asja üle arutledes ja teisi teemasid sirvides on igasuguseid olnud. Enam vähem olen pihta ka saanud mis need põhikriteeriumid olema peaks.

Ziccel

Ohverdan bensiini !
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”