Mootor ei käi ringi.

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
107kW

Re: Mootor ei käi ringi.

Lugemata postitus Postitas 107kW »

Aspelund kirjutas:

Põhimõtteliselt pärast iga tehtud sammu tasuks proovida, kas mootor käib ringi nagu peab. Siis saab vigadele kiiresti saba peale.

A.

See on hea soovitus. Nii ma teengi:)

Teema algataja
107kW

Nii.. järgmine küsimus siis. Panin kolvid silindrisse, ja võlli peale, siis panin kontrollimiseks mootoriploki kokku ilma käigukasti ja muude vidinatega ja proovisin starterist ringi ajada(otse akulaadijalt). vedas ringi küll aga mitte väga kiiresti, noh muidugi käivitamiseks piisaks aga ma mõtlen et kui veel panna nukkvõllid, küünlad, ja muud vidinad külge siis on see takistus veelgi suurem, et kas hakkab ikka ringi käima? ahjaa mul on praegu veel silindripea ka küljes, et ise mõtlen et sellepärast võib ka olla et klapid on kõik kinni.. aga samas küünlaaugud on vabad.. äkki oskab keegi aidata, kas on mõtet kokku panna? varem ei liikunud mootor starterist isegi siis kui nukkvõllid olid maas. Üks mees ütles, et otse aku pealt pannes tuleb korraga rohkem voolu..?

olli
Tsikkel: BMW F650GS

Lugemata postitus Postitas olli »

107kW kirjutas:

Üks mees ütles, et otse aku pealt pannes tuleb korraga rohkem voolu..?

Jah. Kui 10 ampertunnise aku laadimiseks on optimaalne kasutada 1 amprise voolutugevusega laadijat, siis see sama aku ise on võimeline lühiajaliselt välja andma voolu hinnanguliselt 100 amprit.

Riga 13 -> Suzuki TS125 81.a -> Suzuki GS500E 91.a -> Suzuki GSXR 600 K1 -> BMW F650GS 2000.a

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas madjs »

107kW kirjutas:

Nii.. järgmine küsimus siis. Panin kolvid silindrisse, ja võlli peale, siis panin kontrollimiseks mootoriploki kokku ilma käigukasti ja muude vidinatega ja proovisin starterist ringi ajada(otse akulaadijalt). vedas ringi küll aga mitte väga kiiresti, noh muidugi käivitamiseks piisaks aga ma mõtlen et kui veel panna nukkvõllid, küünlad, ja muud vidinad külge siis on see takistus veelgi suurem, et kas hakkab ikka ringi käima? ahjaa mul on praegu veel silindripea ka küljes, et ise mõtlen et sellepärast võib ka olla et klapid on kõik kinni.. aga samas küünlaaugud on vabad.. äkki oskab keegi aidata, kas on mõtet kokku panna? varem ei liikunud mootor starterist isegi siis kui nukkvõllid olid maas. Üks mees ütles, et otse aku pealt pannes tuleb korraga rohkem voolu..?

Laadija on akuga võrreldes lahja tegelane, sellest vast ka ebapiisav starteri töö.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

Teema algataja
107kW

Päris suur ja võimas laadija oli muidu, panin ka stardi peale. Aga eks ma siis usun teie juttu, teie olete vähe kogenumad selle koha pealt.:) Homme siis panen mootori kokku, eks näis mis saab. Mul üks 70 ampertunnine paadiaku, eks proovin tolle pealt siis:D Loodan et pahupidi ei keera tollega seda mootorit:D

madjs
Kontakt:

107kW kirjutas:

Päris suur ja võimas laadija oli muidu, panin ka stardi peale. Aga eks ma siis usun teie juttu, teie olete vähe kogenumad selle koha pealt.:) Homme siis panen mootori kokku, eks näis mis saab. Mul üks 70 ampertunnine paadiaku, eks proovin tolle pealt siis:D Loodan et pahupidi ei keera tollega seda mootorit:D

Aku suhtes pole vahet, kas auto, traktori, paadi või lennuki, tähtis on see, et oleks 12v. ja otsad õigetpidi peal. Ahjaa, 6v ratast pole muidugi 12v akuga eriti mõtet piinata, aga palju neid 6v liikureid ikka enam on.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Sa proovid akulaadija ka sisse kärsatada? :)

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Kui on "stardiga" laadija, siis see võiks tsikli jaoks piisavalt välja anda. Igatahes mitte vähem, kui tsikli käivitamiseks vaja.

107kW kirjutas:

Päris suur ja võimas laadija oli muidu, panin ka stardi peale.

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

mella kirjutas:

Kui on "stardiga" laadija, siis see võiks tsikli jaoks piisavalt välja anda. Igatahes mitte vähem, kui tsikli käivitamiseks vaja.

107kW kirjutas:

Päris suur ja võimas laadija oli muidu, panin ka stardi peale.

sa oled ka liiga heal arvamusel :wack:

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

ma olen ise sellistega autosid käivitanud. Vene "START2" tegi seda vägagi edukalt. Niiet tao aga ennast edasi ;)

mx77 kirjutas:

Kasutaja avatar

Zaks
Tsikkel: Roller

Lugemata postitus Postitas Zaks »

Kahtlen,et ilma akuta see oli

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

mella kirjutas:

ma olen ise sellistega autosid käivitanud. Vene "START2" tegi seda vägagi edukalt. Niiet tao aga ennast edasi ;)

mx77 kirjutas:

oh sind :)
ma ei rääkinud stardist, see on päris asjalik tükk, ikka mehaanikust :D

madjs
Kontakt:

Kodukasutuses olevad stardiga laadijad suudavad täiesti tühja akuga käivitamise puhul autodel esile tuua ainult tõmberelee lagina, muud midagi. Usun, et ka motika starter vajab normaalseks toimimiseks veidi enamat.

Teema algataja
107kW

madjs kirjutas:

Kodukasutuses olevad stardiga laadijad suudavad täiesti tühja akuga käivitamise puhul autodel esile tuua ainult tõmberelee lagina, muud midagi. Usun, et ka motika starter vajab normaalseks toimimiseks veidi enamat.

Minu 2.0 mootoriga bemmi tõmbab küll käima stardi peal kui aku on täiesti null, ilma mingisuguse probleemita..

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

107kW kirjutas:
madjs kirjutas:

Minu 2.0 mootoriga bemmi tõmbab küll käima stardi peal kui aku on täiesti null, ilma mingisuguse probleemita..

Edu katsetamisel. :wack:
Pritsega autode elektroonika plokidel on lubatud toitepingevahemik 10V - 16V.
Vene "Start" seeria laadijate tühijooksu pinge "täku" režiimis on 18V 220Vvõrgupinge juures ja lubatud stardiabi koormus 50A 3 sek jooksul.
Tänapaeval on pistikus 240V.... Kõik "ajud" kirjutatakse vigu täis või lasevad isegi suitsu välja.
Ju siis see päästis, et akud ikka päris "null" polnud.

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Ja jahh katsetada saab igati. Veneajal sai autosi lastud käima ka keevituse trafo pealt. Nõks keerasid maha ,et päris 300 A poleks. :)

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda

Teema algataja
107kW

Jälle targem:) Lähen panen siis mootorit veel kokku ja vaatan kas käib veel ringi:)

Teema algataja
107kW

panin siis mootori nii palju kokku et kõik hammasrattad sisse ja plokk kokku ning panin ka nukkvõllid õieti paika.. aga nüüd enam ei jõudnud ringi vedada laadijast otse, natukene liikus iga korraga aga ringi päris ei vedanud, see ka et kett on ka ikka vääääga pingul, ilma pingutita oli juba päris pinges ja pingutit pidin ka päris jõhkralt suruma et peale saaks, aga kett jookseb ju keti taldade pealt, loeb see kui pinges kett on?

piloot
Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570

Lugemata postitus Postitas piloot »

Tule taevas appi... :twisted: Kas pingutaja "järgi lasid", enne, kui hakkasid peale panema?

Pilt
Suzu GSF 600S - Totaalne banditism! Fazer 1000, KTM LC4 620 SC, Varadero 1000, XR650R, WR250F, Husaberg FE 570+explorer snow kit
citius,altius,coitus!
Kasutaja avatar

ducatist
Tsikkel: Monster 900

Lugemata postitus Postitas ducatist »

Ma loodan et see kõik ei toimu reaalselt.Öelge et see on abstraktne huumor? :|

Teema algataja
107kW

piloot kirjutas:

Tule taevas appi... :twisted: Kas pingutaja "järgi lasid", enne, kui hakkasid peale panema?

JAH

Kasutaja avatar

mihkel27
Tsikkel: GSXR

Lugemata postitus Postitas mihkel27 »

Märgid õigesti paigas ikka? Nukad äkki väntvõlli suhtes vales asendis ja lased kolvid vastu klappe.
Oled reaalselt märgid paigas oleval mootoril kolvi asendit ka kontrollinud?

Teema algataja
107kW

mihkel27 kirjutas:

Märgid õigesti paigas ikka? Nukad äkki väntvõlli suhtes vales asendis ja lased kolvid vastu klappe.
Oled reaalselt märgid paigas oleval mootoril kolvi asendit ka kontrollinud?

Manuaali järgi panin nukkvõllid paika, mootor käib ringi aga mitte väga kergelt..:/ Isé arvan küll, et vaja pingutit järele lasta.

ducatist kirjutas:

Ma loodan et see kõik ei toimu reaalselt.Öelge et see on abstraktne huumor? :|

Kui tore, et sinule sündisid mootorratta mootori ehitus ning remondioskus kaasa. Kõigil ei olnud sellist õnne. Ja võiks ainult need siia teemasse kirjutada kes tõesti oskavad aidata sellekohapealt. Tühikargajatest ei ole väga abi.

Tsikkelröövel
Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
Tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Tsikkelröövel »

Ma ei tea, kas sellest on abi, aga...
Kui oma vanakesel klappide reguleerimise järel nukkvõllid tagasi panin, siis lisaks nende märkide järgi paika panekule tuli ka ketilülide arv märgist märgini ära lugeda. Nii tekib õige ketipingus. Tunde järgi ei käi neil ratastel midagi.

Kas Mees ostab tsikli, pole küsimus. Küsimus on: millal?

Teema algataja
107kW

Tsikkelröövel kirjutas:

Ma ei tea, kas sellest on abi, aga...
Kui oma vanakesel klappide reguleerimise järel nukkvõllid tagasi panin, siis lisaks nende märkide järgi paika panekule tuli ka ketilülide arv märgist märgini ära lugeda. Nii tekib õige ketipingus. Tunde järgi ei käi neil ratastel midagi.

Paningi manuali järgi paika, märgid ning ketilülid kah. ketilülid ühest nukkvõllist teise nukkvõllini oli 20 neeti kui kedagi huvitab

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Huvitav kus kandis sa asud äkki mina või keegi teine leiab aega ja tuleks reaalselt kohapeal aitaks mõelda. :roll:

--R1-- / Polaris Scrambler 500 4*4 / KTM 450 EXC & VTX 1800 ja nende vahel natuke USA rauda

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Aga need uued saaled on millises mõõdus?
Ega pole remontmõõduga?

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.

Teema algataja
107kW

koi kirjutas:

Aga need uued saaled on millises mõõdus?
Ega pole remontmõõduga?

uued saaled on suuremad.. peab uued ja õiged ostma.. kas nihikuga mõõtes saab paika??

Kasutaja avatar

Zaks
Tsikkel: Roller

Lugemata postitus Postitas Zaks »

:mrgreen:

Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

oh jah (crash)

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”