Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
VWman kirjutas:Teab keegi, kas 4TX paagi kondli* [Motobot: õige on "gondli*"] olevaid originaal kleepse on ka võimalik kusagilt hankida?
On, nt. http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M ... M-850-3_bv
Võta oem number ja tee päring nt Yamusse ja Veltti.
edu
http://pilt.delfi.ee/my_picture/10489367/ Pilti näeb siit, hinnaks oli 860 eeku. Otsapunnid tuleb tsipa ringi teha muidu kui otsapunni külge panna siis jääb vasakult poolt see piduri lüliti segama. Plaan on otsapunnid treialil lasta teha selliseks et istuvad ilusti käekaitsmete otsa .
Mitte küll päris jutu jätkuks aga üks huvitav masin Hondalt TDMiga samasse nissi. Siiani oligi TDM klass omaette, nüüd siis natuke värskendust
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... 0%2011.htm
vaatasin et see V4 mootoriga, pole just väga levinud, kuidas see töökindlus huvitav on.
(olen ka võhik natuke seega ärge pange pahaks kui v4 tegelikult suht levinud on) Magna ju tehti siis kui mina veel väike poiss olin ja kui see mootor nii hea oleks miks siis vahepeal suht vaikne sellise asetusega neljast tehtud pole`?
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Mul ei ole midagi nende hondade vastu ega ka selle ratta suhtes kuid esmamulje jätab mingi emalaeva tunde, igavesti kohmakas plastikuga kaetud rattas. Disainile pole midagi ette heita kuid Miks mitte proovida ikka sellise minimalistliku väiksema kaalu ja universaalset teet pidi minna? Saab ka vähese plastikuga midagist disainida? Aga mida mina rattastest tean?!
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
Tegelikult on seda mootorit VFR seeria ratastel väga palju toodetud ja müüdud.
ja siit ka midagi 1200gs kõrvale trügimas.
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... oncept.htm
eerikkarts kirjutas:Saab ka vähese plastikuga midagist disainida?
Nõus
Hed uut kõigile! Jäi sillma et Dennis Rodman,filmis "Superman Simon"(1999)sõitis TDM-iga. Tom.
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
Jõudu !
Pole otseselt teemasse, aga kas mõni TDM-lane on sõitnud 650-se transalpiga TDM võrdluseks ? Iga aastane rattavahetamise tuhin on peal ja mõtlen siin, et mis võiks olla see järgmine kui TDM maha müüa samasse hinaklassi .... peiki ju ometi ei taha
-
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
Alp on TDM-ist ikka tükk maad uimasem riistapuu. Võimsuses kaotad vähemalt paarkümmend kilovatti, ma peast ei mäleta,aga suurusjärk on sinnakanti. Milles natuke võidad, on kruusa ja pinnasteevõimekus, aga ka mitte oluliselt. Alp on selline rahuliku mehe või algaja matkaenduro, aga TDM-i pealt tulnule ikka lootusetult lahja pill. Pigem vaata XTZ või Africa Twinni poole, või kui metsarajad ja offroad kutsuvad, siis mingi kergem ühepütine.

-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
seda ma kahtlustasin jh et jääb jube lahjaks, lahjemat ei tahaks vist ikka kuna nii metsas müttaja väga ei ole ja maanteel tuleks tõenäoliselt pisar silma möödasõitudel...
Tuleb ikka edasi unistada bemmi 1200 GS-st, või ma ei tea millest. Aga eks see vahetamise tuhin läheb üle, kui lumi on läinud ja saab sõitma hakata jälle.
-
Ega juhuslikult kellelgil ei vedele Super Tenere surnud taga amorti? Mul läheks vaja selle amordi vedru, ehk keegi saab aidata?
5Okuus856üheksa
-
- Tsikkel: FZS 1000
- Tänanud: 414 korda
- Tänatud: 80 korda
motoratsutaja kirjutas:Jõudu !
Pole otseselt teemasse, aga kas mõni TDM-lane on sõitnud 650-se transalpiga TDM võrdluseks ? Iga aastane rattavahetamise tuhin on peal ja mõtlen siin, et mis võiks olla see järgmine kui TDM maha müüa samasse hinaklassi .... peiki ju ometi ei taha
36 vs 61kw, peaks suhe olema

Missugune paagikott sobib Tenerele kõige enam või mida Tenere mehed soovitada oskavad ?
-
ainarh kirjutas:Missugune paagikott sobib Tenerele kõige enam või mida Tenere mehed soovitada oskavad ?
ST jaoks on olnud siiani kõige sobivam magnetkinnitusega kott. Rihmadega olen mõnda erinevat proovinud, no ei ole supertenerel sellist head kohta,kust rihmadega teda korralikult kinni saaks, paak on tal nii nilbe kujuga et ei püsi ükski asi peal. Eest on ka paras keberniit kotti kinni saada, lenks on praktiliselt paagi kohal ja ümber raami vedamiseks on minu kämmal natike liig suur, ei mahu paagi ja raami vahele. Aga kinnitus peab ju kergelt ja kiiresti lahti-kokku käima, tankida ka ju vaja... ühesõnaga, kui ei taha suuremat kinnituste leiutamist ja kõike muud sellega seonduvat jama, osta heaga magnetkott.

-
- Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid
Mul on tenerele sobiv kott olemas, raha eest on võimalik see ära osta mult
Kas ST karburaatori muhvid peaks ära vahetama kui on silmaga nähtavaid mõrad, kuid õhku veel ei leki ?
-
Üldiselt on viimane aeg Üks hetk hakkavad nad lekkima, tegelikult need muhvid ei ole kallid , inglismaalt tellides maksin miskit 17 naela nende eest. Usun et esinguses võib numbri korrutada 4'ga
5Okuus856üheksa
Tere, sõbra Super Tenerel kadus säde ära, kas antud rattal esineb mõnda tüüpviga või oskate soovitada, mida kõigepealt kontrollida.
-
Üldiselt vanal rattal on juhtmestik probleemiks.
Alusta sellest et kontrollid kõik massijuhtmed üle! Siis käi kõik pistikud läbi, puhasta, puhu läbi.
Minul mingi geenius oli pistikutesse tehnilist vaseliini täis toppinud, Liiva mustust sodi vett kõike oli seal.
Kontrolli CDI pistikud üle. Kontrolli nende juhtmete pistikud üle mis tulevad sul välja genekakaanest, Seal 3 juhet on geneka mähise omad ja 2 on väntvõlli asendi andur. Kontrolli kas väntvõlli asendi anduri juhtmed on terved signaal tuleb läbi või mitte. Hangi Elektriskeem XTZ750 et mille järgi sõrmega ajada
Kõi sellega kõik on OK siis laena kellelgilt CDI, ja katseta siis!
Kui endiselt jama võiks kontroolida süütepoole, samas süütepoolid niisama kergelt läbi ei kärsa. Suht harva juhus
Pärast võiks kontrollida ka vanda asendi andurit, ehk magnet andurit, ausaltöeldes ma ei teagi kuidas seda testida, seda tuleb uurida. Samas seal ei ole ka millegile läbipõleda vms. See andur on lihtlabane tükk mille sees on mähis ja magnet otsik...
Suht levinud juhus on pingeregulaatori läbi põlemine, nimelt 50% juhtudest originaal pingeregulaator põleb üle mitte lihtsalt nii et lõpetab aku laadimise või vähene laadimine vaid vastupidi tekitades suure ülepinge! Süsteemi pinge võib tõusta üle 20V. Ülepinge nähudeks on tavaliselt ka see et aku on kuiv, põlenud pirnid, põlenud pistikud regulaatori läheduses...
Selle tulemusena kärsatab ka sisse CDI ehk nö maakeeli Tsikli aju!
5Okuus856üheksa
-
...no ja seda ka,et ülepinge tõttu koolenud CDI on XTZ-l ja TDM-il enamasti täitsa remonditav. Yamu insenerid on jätnud ka õnneks CDI karbi sodi täis valamata.

Tundub, et CDI on otsa saanud, sai teist "aju" proovitud ja säde oli olemas. Nüüd peab kindlaks tegema, mis osa seal täpselt läbi on ja miks on.
edit: Kas keegi on ise CDId parandanud, äkki saaks kaubale, et vaataks üle kas saab asja?
4TX roolikannu laagreid on keegi vahetanud ?
Google ütleb , et Koyo laagritest võiks sobida 1x Top Bearing Koyo 32005JR ja 1x Bottom Bearing Koyo 32006JR.
Samas on kiri juures, et "Please note the bottom seal isn't included".
Kui vajalik see uus "bottom seal " on?
Või äkki keegi vihjab, kust saaks 40€ piires( koju kätte hind) maksva korraliku tootja komplekti
Olemas
Nii siis nüüdseks on minu rattasaaga lõppenud. Olen õnnelik TDM 850-e omanik, mis pärineb aastast 2001 ja toodud Itaaliast BikePointi poolt. Valik sai tehtud lähtudes Teie soovitustest ja nõuannetest, tänud Teile.
Siinkohal suur kummardus Leevile ja Tarvole BikePointist, kes tegid väga hea hinna
Tänud ka sulle Piipz, et asjale pilgu peale viskasid ja asjakohast nõu andsid.
Tervitades Andres
TERVITUSED,
keegi oskab juhendada, kuidas tdm-i jahutussüsteemi õhutada. või toimub see iseenesest ?
-
- Tsikkel: TDM900, CRF250L
- Tänanud: 23 korda
- Tänatud: 8 korda
rants112 kirjutas:TERVITUSED,
![]()
keegi oskab juhendada, kuidas tdm-i jahutussüsteemi õhutada. või toimub see iseenesest ?
Olen nii vanemal kui 900'l jahutusvedelikku vahetanud ning eraldi õhutamise nõuet küll kuskil silma ei hakanud. Lihtsustatult võttes soristasin vana välja (2 punni), keerasin punnid tagasi ja kallasin uue sisse. Seejärel panin korraks käima, keerasin paar korda rulli ja peale suretamist vaatasin radika korgi alla ning valasin peale. Nii peab ehk kord-paar tegema kuniks tase pidama jääb. Mõned korrad võib korralikult külili ka lasta, et vedelik voolaks kuhu vaja.
--
Vallo
jahutussüsteemi sain õhutatud ja mõtlesin juba minna kindlustust tegema kui avastasin, et üks karpa ajas bensiini mingist august välja...mis võiks viga olla?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.