Rumalad küsimused

mart211

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Hitchiker kirjutas:

Igati soovitatav on ikka õlivahetus teha sooja mootoriga. Võib ju vaielda kas ja miks see kasulik on, aga kui mõelda, miks üldse õli vahetada? Peamised põhjused on viskoossuse vähenemine ja metallipuru olemasolu õlis. Külma õli väljalaskmisel ilma mootorit soojaks ajamata jääb kindlasti rohkem metallipuru mootorisse sisse ja see võiks olla natukene argument, lisaks on soe õli oluliselt voolavam ja seega jääb vana sodi vähem mootorisse sisse. Päris hullud loputavad õlivahetuse kestel ka mootori spetsjomm loputusseguga läbi. Kokkuvõttes, rohkem keppi aga kestvam mootor..eks igaüks valib ise.

Minu loogika ei saa aru :D . Kunagi kui ma viimase sõidu tegin ja ratta garaaši lükkasin, sis oli ka mootor soe ja õli vedel. Niisis vajus õliga koos kõige sodi ja mädaga karterisse. Ja tal oli kaua aega et viimse tilgani alla tulla. Nüüd kui mootori soojaks lasen, siis läheb jälle kõik läbisegi ja suurem võimalus on ju see et kõik ei nõrgu selle 15minutiga alla mil punn maas ja õli jookseb kantkusse. Samas kondents mis tekib lendab ka ringi ja see samuti 15minutiga välja ei jookse. Või saan mina ikka väga valesti aru? :roll:

Mine “Ajaviiteks...”