Reisisiht Ukraina 2011

Motomatk on see, kui laed mootorrtta varustust täis ja lähed ümbermaailmareisile. Või siis Võrusse. Kui plaanid motomatka ja otsid infot või kaaslast. Just tulid pikemalt tripilt ja soovid oma ägedast matkast mootorratta sadulas muljeid jagada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Reisisiht Ukraina 2011

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Tere!

Plaanis siis sõita juuli alguses läbi Valgevene Ukrainasse ja tagasi ehk läbi Rumeenia ja Poola. Oodatud reisikirjeldusi pole siit foorumist leidnud. Ootan tänulikult teie soovitusi erinevate vaatamisväärtuste, ööbimise, viisade ja muude kasulike teadmiste vallas.
Kuna tegemist on esimese pikema reisiga väljapoole Eestit (mootorrattaga), siis kogemusi eriti ei ole.

Olge siis tublid ja pange siia teemasse erinevaid soovitusi, linke, pilte, jne. (w)

Aulis

Honda Transalp

susliks

Re: Reisisiht Ukraina 2011

Lugemata postitus Postitas susliks »

Juuli algul ise Rumeenias ja tagasitee läbi Moldova Ukraina ja Valgevene.
Viisadeks võtan ühekordse transiitviisa läbi Valgevene. 48h= vaid 10eur. Loodetavasti jätkub, kuna põhiline rõhk on siiski Ukrainal.
Reisimarsruut on pea paigas, kuid tegelikkuses tuleb kindlasti muudatusi. Öömajadega ei muretse, kuna teepeale jäävaid hotelle ja kodumajutusi peaks piisavalt olema.
Ja tegelikult on siin materjali olemas küll. Pisut enam saad trip.ee st.
Vahetud kogemused on loomulikult teretulnud ka siis teemasse. :) :)

Kasutaja avatar

Teema algataja
uljasvaluvelg

Trip.ee-st lugesin küll mõningaid meenutusi aga seal on rohkem autodega käinute muljed.
Kas viisa oleks targem teha mõne reisibüroo kaudu ja kui siis millise?
Kas keegi on käinud Tsernobõlis? Kui lähedale sinna üldse lastakse? Kõrvitsasuurustest õuntest tahaks pilti küll teha.
Kõik lingid ja viited on samuti teretulnud!

Honda Transalp

susliks

Tegelikult ju suurt vahet ei ole kas autoga või tsikliga. Mina oma rattaga just maastikule ronida ei tahaks.
Viisa võid teha kus tahad, kas siis reisibüroos või otse saatkonnas. Vali ise kas tahad kellegi vahenduse eest miskit lisa maksta. Kindlustus peab ka tehtud olema. See siis inimese enda oma. Saatkond annab telefonitsi väga ilusasti infot, helista neile.
Tsernobõl ka mul plaanis, või vähemalt Pripjat. Saab üsnagi lähedale, sellest infost on internet umbes, kasuta otsingut.

Aga nüüd siis vahetud kogemused käinutelt.
Kui juba, siis Odessast võiks teadjad ka rääkida, et kui seal vaid mõned tunnid, siis milline oleks asjad, mille lihtsalt pead ära vaatama :D

Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Valgevene on paganama kift koht ja lähedal pealegi. Ise ei suutnud ära imestada kui suur saab vahe olla Venemaa ja Valgevene vahel. Bresti kindlus oli veidi pettumus.. ootasin midagi enamat, muidu sõidust väga head mälestused..lähen kindlasti veel. Moldova on ka hea suund ja huvitav kogemus, aga siduge pakid korralikult kinni.. teed kipuvad veidi raputama. Soroca kindlus oli põnev. Öömajadega probleeme ei ole, kuigi ise ööbisime pigem telgis metsavilus, siis nii palju kui pruukisime katusega majutust olid need ok ja odavad.

Edu,
Kk

KZ1000C3
ST1100N
XL600R
R1100GS
STS Pelikan MK I
Kasutaja avatar

Bad Boy
Tsikkel: jah
Tänanud: 45 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Bad Boy »

Kasutage siin foorumis kah otsingut, mitte ainult trip.ee-s :D siin juttu sellest küll..
Viisa võib vabalt teha ära saatkonnas, ei ole keeruline ja hoiad raha kokku. Valgevene saatkonna kodukal on blanketid mida tasuks kodus arvutis eelnevalt ära täita siis piiri peal vähem jooksmist, ainult tempeldamise rõõm. Igasugustesse blankettidesse nad suhtuvad täie tõsidusega, kirjutad valele reale siis täidad uuesti jne. Mis kindlustusse puutub siis enne selle tegemist tasub saatkonnas järgi vaadata kas see firma on neil "aktsepteeritud". Mina tegin IF-is mis surmkindlalt väitis et see kehtib ka Valgevenes, aga piiri peal pidin ikkagi igal sisenemisel uued tegema sest mingi logo oli puudu kindlustuse paberitel. Ukrainas aga polnud sellega probleeme. Salva näiteks peaks mõlemas riigis kehtima.
Valgevene on kift koht jah, võimalusel lähen sinna uuesti. Sattud nagu 20a ajas tagasi, ainukese vahega et teed on siledad ja elektroonika areng pressib peale. Ja nii maitsvat jäätist nagu seal ma pole väga ammu söönud, ei ole nagu meil siin külmutatud piimapulber veega ja E ainetega.
Odessas pole suurt midagi vaadata. Paljukiidetud rannad on 30x10m kunstlikud liivaribad kus kolm korda samapalju inimesi tõuklemas. ülejäänud kohad jõuadki kolme-nelja tunniga läbi käia. Mida kindlasti võid proovida on mõnest mägedepoegade putkast ostetud kanalihaga "shaurma/shurma". see mis siin kohati müüakse on lihtsalt hale ja maitsetu koopia.
Teel Valgevenest Ukrainasse nägin nii mõneski kohas hoiatavaid ja keelavaid radiatsiooni silte aga mingeid mutant seeni küll ei näinud, aga me ei otsinud kah :D
Kas mingi täpsem teekond on paigas?

http://badtolka.tumblr.com

susliks

Bad Boy le tänud, olen lisaks muudele portaalidele ja otsingute ka Bikeri läbi kamminud. Siin on teemat piisavalt nämmutatud. Tegelikult seepärast ei tahtnud ka ise uuesti sedasorti teemat alustada :D
Kindlustusest sobib 100% Salva, ja kuna mul Salva elukindlustus olemas, ei olegi muud tarvis lisaks teha.
Minu hetkel plaanitud marsruut on Rumeeniast alates Sibiu, Brasov, Onesti, Barlad, Husi, Moldovas tahaks sõita Kisinjovi kaudu Odessasse ja siis nina kodu poole Kiievi ja Tsernoboli ja Gomeli kaudu Minskisse ja siis juba Vilnius. Üks variant on loomulikult ka Daugavpilsi kaudu, kuid ei ole veel kindel. Kõik on ka ajast kinni.
Kui kellegil on mingeid märkusi antud marsruudil, või on parem rada välja pakkuda, siis andku tulla (w) (w)
Ahjaa, veel seda, et Rumeeniasse sõidan Poola, Slovakkia ja Ungari kaudu. Rumeenias kokkutulek ja siis tagasitee selline vabakava :D

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

susliks kirjutas:

Bad Boy le tänud, olen lisaks muudele portaalidele ja otsingute ka Bikeri läbi kamminud. Siin on teemat piisavalt nämmutatud. Tegelikult seepärast ei tahtnud ka ise uuesti sedasorti teemat alustada :D
Kindlustusest sobib 100% Salva, ja kuna mul Salva elukindlustus olemas, ei olegi muud tarvis lisaks teha.
Minu hetkel plaanitud marsruut on Rumeeniast alates Sibiu, Brasov, Onesti, Barlad, Husi, Moldovas tahaks sõita Kisinjovi kaudu Odessasse ja siis nina kodu poole Kiievi ja Tsernoboli ja Gomeli kaudu Minskisse ja siis juba Vilnius. Üks variant on loomulikult ka Daugavpilsi kaudu, kuid ei ole veel kindel. Kõik on ka ajast kinni.
Kui kellegil on mingeid märkusi antud marsruudil, või on parem rada välja pakkuda, siis andku tulla (w) (w)
Ahjaa, veel seda, et Rumeeniasse sõidan Poola, Slovakkia ja Ungari kaudu. Rumeenias kokkutulek ja siis tagasitee selline vabakava :D

mis tripi kestvus on?

susliks

29 juuni hommikul tahaks Eestmaa tolmu jalgadelt pühkida ja tagasi plaanin olla hiljemalt 17 juuli. Tegelik soov siiski 15 või 16 juuli.
Teekond läbi baltikumi, Poola, Slovakkia ja Ungari tahaks võtta kiirelt. Tean, mida räägin sest olen seda teed nühkinud lugematuid kordi :D
Rumeenia kokkutulek on 03-09 juuli selleks ajaks pean Sibius olema. Siis mõned päevad kohalikke teid Transilvaanias ja kohalike juhendamisel (w) (w)
Tagasitee on vabagraafikus. Rumeeniast Odessa poole hakkan sõitma 10juuli hommikul. Aega ei ole just ülearu palju kuid äkki õnnestub.

susla
Tsikkel: Back to Honda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas susla »

Valgevenes käisin 2 aastat tagasi tripil. suurepärane koht ajarändeks. seal on kõike, aga mitte rännak ei ole 20 aastat vaid palju enam. loomulikult Minsk on omaette riik riigis. Ütlen lühidalt , et valgevenesse tasub minna ja läheks isegi veel. ja mis kõige tähtsam. teeviidad, teekattemärgistused ja asfalt on super. teeb silmad ette euroopa rikastele riikidele. see kõik lühidalt.
nüüd ukraina juurde, kus viibisin eelmine nädal. küll autoga , aga sõita sai palju. - ei läheks ise sinna enam kunagi ja ei soovita ka! täieli p. . . s riik. igas mõttes. esiteks kui tahate seal liigelda enam vähem normaalselt siis peab olema suur-pehme enduuro ratas, sest seal lihtsalt puuduvad teed. suuretel n.n. trassidel oli asfalt viimati vist 1950 aastat ja mis sellest järgi on, see on. augud on kohati nii suured et sõiduautoga on suur maantee läbimatu. teadsin seda ette ja oli landcruiseriga, mis sai jubedat vatti, ning keskmine kiirus on max 50 km-h. teiseks ei ole paremad ka suurlinnad. üleüldse on seal kõik väga pasna ja vaadata tegelt pole ka midagi. iseloomutu ja ebahuvitav riik. läbisõiduks kõige halvem riik euroopas , mida olen näinud. lõpetuseks veel see, et kuigi ta on viisavaba, kuid kui 100 eurosi nii miilitsale ja tollile ei kingi, siis alla 3 päeva sa üle piiri ei saa. täielik korruptsiooni auk. lühidalt kõik.

pohjakonn

Lugemata postitus Postitas pohjakonn »

susliks kirjutas:

Rumeenia kokkutulek on 03-09 juuli selleks ajaks pean Sibius olema. Siis mõned päevad kohalikke teid Transilvaanias ja kohalike juhendamisel (w) (w)
Tagasitee on vabagraafikus. Rumeeniast Odessa poole hakkan sõitma 10juuli hommikul. Aega ei ole just ülearu palju kuid äkki õnnestub.

veits OT aga ega tegu ole otsetõlkes "Ida-euroopa suurima motokokkutulekuga". 2009 sai nimelt Sinu märgitud sihtkohas ainsate eestlastena sellenimelisel üritusel käidud

Kasutaja avatar

Härg
Tsikkel: TDM850
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas Härg »

Mitte nii negatiivselt - Susla. Motikaga saab üle piiri maksimaalselt tunniga ja matkarattaga kannatab vabalt igalpool sõita. Kes mida sinna otsima läheb muidugi. Mina käisin linnadest ainult Kiievis ja Odessas - seal jah ei ole eriti midagi vaadata. Must meri väärib oma nime igati, rannad olid nagu pisikesed ülerahvastatud prügimäed. :) Samas karpaadid on ise piisav põhjus Ukrainasse minekuks. Pluss ülisõbralik rahvas, odav jook ja öömaja. Igal pool oled nagu kaugelt tulnud sugulane, kui Eestit mainid.
Moldova oli kõvasti hullem näiteks. Kisinjov on täielik ajarännak 20 aastat tagasi. Transnistrias jäi ainult käimata, see võib omamoodi olla.

Kontakt: 555 255 17

pusso
Tsikkel: Yamaha FZ1_S

Lugemata postitus Postitas pusso »

Kas tahad üksi minna või vajad kambajõmmi?Mul puudub igasugune kogemus motomatkamisest,kuid tahaks proovida.

Kasutaja avatar

prohor

Lugemata postitus Postitas prohor »

Ukrainas saab sõita iga rattaga,pole seal hullu midagi

Hr.Nõel
Tsikkel: Päris mitu...
Tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas Hr.Nõel »

Mina käisin linnadest ainult Kiievis ja Odessas - seal jah ei ole eriti midagi vaadata

:wack: (togi)
Mis mõttes pole midagi vaadata? Kui kiiver peas linnast tuimalt läbi kimada ega siis jah ei näe midagi.
Odessa kohta ei tea kaasa rääkida pole käinud, aga Kiiev. No ma ei saa aru lihtsalt.
Kui midagi rohkemat ei viitsi, siis mine külasta tegutsevat munga kloostrit. Seal peaks maa alla kasemattidesse ka saama. Mine vaata kuidas mungad on elanud ca 200 m. sügavusel maa all. Elamus on väga vinge garanteeritud.
Ja ega see pole ainus mida kaeda. pakuks välja, ets eal jätkuks tegevust ja vaatamist nädalaks kindlasti.
Natuke netist eeltööd ja võid omale sellise programmi kokku panna nagu soovid.

Tel. +372 viiskuus 2158üksüks & noelamees@gmail.com
Kasutaja avatar

prohor

Lugemata postitus Postitas prohor »

Kel plaanis minna Ukraina siis soovitan
www.bikeshow.ru
sel aastal vist Rammstein ise kohal.

susliks

pohjakonn kirjutas:
susliks kirjutas:

veits OT aga ega tegu ole otsetõlkes "Ida-euroopa suurima motokokkutulekuga". 2009 sai nimelt Sinu märgitud sihtkohas ainsate eestlastena sellenimelisel üritusel käidud

Rahu Põhjakonn, ainult rahu. Ma ei ole silpigi ütelnud, millisele kokkutulekule ma lähen. Ma vaid mainisin, et seekordne viiakse üks kogunemine läbi Rumeenias. Tegemist väikese motoklubiga, millel liikmeid üle Euroopa ja selle klubi ühe kokkutulekuga ongi tegemist. (w) (w) http://www.mtce.org

Ma ei lähe üksi, esiteks on mul "seljakott" ja lisaks paar klubi liiget Rootsist ja teel lisandub erinevate riikide liikmeid veelgi :) Tagasitee siis juba samade Rootslastega ja tõenäoliselt mõned Sakslased ka.
Vabandan, kuid ma arvan, et esimeseks tsiklireisiks ei võtaksma nii pikalt ette. Kasulik pisut lähemal proovida.

pusso
Tsikkel: Yamaha FZ1_S

Lugemata postitus Postitas pusso »

aus vastus

Kasutaja avatar

romulus
Tänanud: 27 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas romulus »

No nii hull see asi ei ole. Käisime 3 rattaga 2010 suvel Ukrainas, mööda lääneserva alla Karpaatidesse ja sealt Slovakkiasse. Suurem osa teid on tõesti kehvas seisus, kuid kannatas baigiga sõita küll, ehkki raputas kõvasti. Kiirused olid täiesti tavalised, aga noh....lihtsalt valusam oli :lol:
Piiri peal läks u tund aega, piirivalvurid olid sõbralikud. Mentidega kohtudes tasub vene keel ära "unustada", muidu võib juhtuda, et hakatakse pähe määrima kõike kiiruseületamisest Kennedy laskmiseni.
Karpaadid on küll vägev kant, kuid sinna tasuks enduuroga minna ja asfaldi pealt ka maha keerata. Kusjuures mägedes olid teed palju paremad kui mujal. Küte on törts odavam kui meil ning suuremates tanklates saab kaardiga maksta. Alko on lihtsalt naeruväärsete rahade eest.
Ja miskipärast meeldib neile seal jubedalt midagi põletada. Võibolla oli asi viljakoristusajas, aga no kõik põllud olid tossavaid hunnikuid täis...

susla kirjutas:

Valgevenes käisin 2 aastat tagasi tripil. suurepärane koht ajarändeks. seal on kõike, aga mitte rännak ei ole 20 aastat vaid palju enam. loomulikult Minsk on omaette riik riigis. Ütlen lühidalt , et valgevenesse tasub minna ja läheks isegi veel. ja mis kõige tähtsam. teeviidad, teekattemärgistused ja asfalt on super. teeb silmad ette euroopa rikastele riikidele. see kõik lühidalt.
nüüd ukraina juurde, kus viibisin eelmine nädal. küll autoga , aga sõita sai palju. - ei läheks ise sinna enam kunagi ja ei soovita ka! täieli p. . . s riik. igas mõttes. esiteks kui tahate seal liigelda enam vähem normaalselt siis peab olema suur-pehme enduuro ratas, sest seal lihtsalt puuduvad teed. suuretel n.n. trassidel oli asfalt viimati vist 1950 aastat ja mis sellest järgi on, see on. augud on kohati nii suured et sõiduautoga on suur maantee läbimatu. teadsin seda ette ja oli landcruiseriga, mis sai jubedat vatti, ning keskmine kiirus on max 50 km-h. teiseks ei ole paremad ka suurlinnad. üleüldse on seal kõik väga pasna ja vaadata tegelt pole ka midagi. iseloomutu ja ebahuvitav riik. läbisõiduks kõige halvem riik euroopas , mida olen näinud. lõpetuseks veel see, et kuigi ta on viisavaba, kuid kui 100 eurosi nii miilitsale ja tollile ei kingi, siis alla 3 päeva sa üle piiri ei saa. täielik korruptsiooni auk. lühidalt kõik.

Delta, Tuula Turist 200M '78, Dnepr MT-9 '72, Dnepr MT-10-16 '88, Suzuki GSX600F '90, Africa Twin '97, Iz 56 '61, Yamaha Tenere 700 '23
Kasutaja avatar

Teema algataja
uljasvaluvelg

Meie tripp algab siis homme 4 juulil. Planeeritud 2 nädalat ja tundub, et suurem rõhk jääb siiski Rumeeniale, läbi Valgevene ja Ukraina. Tagasi Poola kaudu. Brasovos Anu juures üks öö ka broneeritud. Romaniaxi ettevalmistamisele loodame ka pilgu peale visata.

Honda Transalp
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”