Motoühenduste Suurkogu 2011
Re: Motoühenduste Suurkogu 2011
Milleks sellel teemal vaielda?
On inimesi, kes tahavad hirmsasti kuuluda kindlapiirilisse ühendusse.
On inimesi, kes hindavad vabadust ja sõltumatust ning ei näe niigi reeglitega küllastunud elus mingit mingit põhjust oma hobi allutada kolmandate poolt välja mõeldud mängu reeglitele (just nimelt kaks sõna).
On inimesi, kes ei oska valida, mida nad tahavad ja on seeläbi õnnetud.
On inimesi, kes ei käi ühegi eelpool nimetatud ja üldsegi mitte ammendava loetelu alla, ja on lihtsalt lahedad tsiklimehed/naised.
Fakt on see, et ükski eraõiguslik ühing/seltsing/misiganes ei oma ühtegi seaduslikku jõudu reguleerida/kontrollida/korraldada kedagi teist, kes ei ole selle sama eraõigusliku ühinguga/seltsinguga/millegaiganes vabatahtlikult liitunud just selleks, et teda reguleeritaks/kontrollitaks/korraldataks.
Sõnaga, kui keegi tahab oma sõiduriiete seljal kanda mis iganes kirjet või sümboolikat, siis on tal selleks vaba voli ja täielik õigus tingimusel, et see kirje või sümboolika ei ole seadusega keelatud. Kui kegi tahab moodustada milliseiganes ühingu/seltsingu, siis on tal selleks vaba voli ja päris kindlasti ei pea ei nime ega tegevuse suuna valikuks küsima luba mõnelt teiselt eraõiguslikult ühingult/seltsingult. Kui loodavat ühingut/seltsingut soovitakse ka ametlikult registreerida, tuleb lähtuda selleks ette antud nõuetest, mis tulenevad seadusest.
Nii lihtne see ongi.
Ja just seeläbi ma ei näegi põhjust vaidlemiseks. EMCA soovib (nii palju kui ma olen aru saanud) koondada oma juurde need ühendused, kes mõtlevad nendega sarnaselt ja EMCA-l on sellesama ühenduse piires täpselt sellised õigused, millised nad omale põhikirjaga ja/või üldkoosoleku otsusega võtnud on. Kõik need, kes ei kuulu EMCA-ga samasse organisatsiooni on oma tegevuses EMCA-st sõltumatud.
Kus on probleem? Mille üle vaidlus?