gps mootorrattal
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
gps mootorrattal
Plaanin endal tsikli peale aretada ühte auto gps'i (see konkreetne isend oli TOMTOM GO 720). Ühesõnaga minul küsimus, et kas keegi on enne midagi sellist teinud ja kuidas see kiivri helisüsteemiga ühendamine käib? Sellel GPS'il peaks olema kirjade järgi bluetooth, samas "noor tehnik" arvab, et see ikka heli peakomplekti ei saada, et seda teevad aind Zümo navid...
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
Re: gps mootorrattal
Mismõttes ei saada heli peakomplekti, mille jaoks see bluetooth on siis?
Siin on üks Go720, millel bluetooth äsja ühendatud:
http://www.upload.ee/image/200765/DSC02421.jpg
Auto gepsud muidu käivad tsikli küljes hästi, kuid peavad ka väga hästi tolmu ja niiskuse eest kaitstud olema.
Õnneks on müügil igasugused veekindlad korpused nendele, vt siit näiteks:
http://motokaup.ee/product_info.php?cPa ... cts_id=721
P.S.
mina ei soovita osta tom-tom riderit. kui on tomtomi geps olemas ja seda tsikliga ühendada, siis on okei. Kuid üldiselt ma ei ostaks ühtegi Tom-Tomi, kuna neile ei tehta normaalseid kaarte. Nii et kui sul pole veel seda Go720 ostetud, siis võta mõni Garmin, sellele pakutakse kahte väga head eesti kaarti
Mõni võib mulle siin kaartide suhtes muidugi vastu vaielda, kuid garmini eesti kaardi vastu siiski ükski teine ei saa.
P.S.2
Kui noor tehnik midagi müüb, siis mine ja võta oma mobla või muu bluetooth peakomplekt ja proovi ühendada. Peaks töötama küll.
Ma ka mõtlesin kunagi et soetan gps-u tsikliga sõitmiseks. Aga Eesti tänavakaardi järgi pole ju vajadust kui just mototaksot lasnamäel ei plaani sõita. Ja maastikukaarti läheb vaja alles siis kui intuitsioon enam ei tööta. Siis lasin moblasse nokia kaartide asemel Gmobile XT ja eesti detailse kaardi panna. See näitab enamiku metsaradsid ja kraave ka ära.
Jube hea on teada, et sul on tarvidusel gps omast taskust võtta ja paari aasta jooksul ma olen vast kaks-kolm korda seda reaalselt ka vajanud. Aga ei kujuta ette et peaks eraldi kodinaid kaasa lohistama, laadima, puhastama, hooldama...
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1100G
- Tänanud: 1 kord
Ja vaidlengi vastu.
(mitte pikalt)
Lisaks TomTomile ja Garminile on veel ports naviseadmete tootjaid ka neid ostetakse ja kiidetakse / laidetakse.
Tean ka nimetada mõnignaid TT miinuseid aga siiski kaart on küll kõige väikseim mure.
Miks sa arvad, et neile ei tehta normaalseid kaarte. Olen aastaid kasutanud TT erinevaid mudeleid erinevates riikides ja ma ei oska küll öelda, et kaardid poleks normaalsed.
Ka eestikeelsed juhised on normaalsed. Kui ainus argument Garmini ostmiseks on hea eesti kaart siis anna aga minna.
Aga mida sa kulla mees oma kahe suurepärase eesti kaardiga Passo dello Stelvio's teed.
Henry
rohkem ei vaidle
Kuidas kellelegi, ise kasutan oma TomTom Riderit ainult euroopas matkamiseks, sest eesti kaart tal jah hea ei ole. Euroopa kaart on tal jälle "liiga" hea, juhatas mind Hispaanias kiirtee peale, mida alles ehitati
Eesti peal matkamiseks peaks jah väiksema garmini poole vaatama.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
Sest kõikidele tootjatele on kõikide muude maade kaardid head.
Garminile tehakse lisaks veel väga palju "käsitööd", st näiteks on netist lihtne leida ka ukraina, moldova jne riikide detailkaarte.
Kui sa elad eestis, siis lähtud eestist Ja Garmin on ainuke, millele Eesti kaarti tehakse Eestis, selles kühvel ongi.
Kui ainult välismaa järgi navigeerida, siis on täiesti suva, võta mingi hiinakas ja sõidad ikka kõikidel teedel, "muu maailma" kaardid on juba ammu enam-vähem korras.
Tom-Tomi liides iseenesest on küll väga hea.
p.s.
mina olen ise hoopis käsigps fänn. Need on akude poolest kõige kestvamad ning reeglina ka täpsuse poolest täpseimad. Ja on mugavad ratta küljest ära katkuda jne.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
See TomTom töötab telefoniga ühendatuna ise nagu käed vabad seade. Sinna TomTomi külge ei anna kiivris olevat eraldiseisvat käedvabad seadet ühendada. Seda funktsiooni tal ei ole.
Mina isiklikult kasutan samuti Garmini käsiGPSi. Põhjus lihtne, see sobib kõikjale (kätte, kelgule, tsiklile, atvle, autosse) ja mitu aastat autospordis navigaatorina jätab mind külmaks mingite hääljuhiste olemaolu. See, kellel on GPS ainult välismaal seiklemiseks, sobib tõesti soetada ükskõik mis tootja seade, niikuinii kasutatakse enamuses "hiinakates" ühesuguseid kaarte...
-
- Tsikkel: KTM 1190 Adventure R
- Tänatud: 31 korda
Piipz kirjutas:Sest kõikidele tootjatele on kõikide muude maade kaardid head.
Garminile tehakse lisaks veel väga palju "käsitööd", st näiteks on netist lihtne leida ka ukraina, moldova jne riikide detailkaarte.Kui sa elad eestis, siis lähtud eestist
Ja Garmin on ainuke, millele Eesti kaarti tehakse Eestis, selles kühvel ongi.
Kui ainult välismaa järgi navigeerida, siis on täiesti suva, võta mingi hiinakas ja sõidad ikka kõikidel teedel, "muu maailma" kaardid on juba ammu enam-vähem korras.
Tom-Tomi liides iseenesest on küll väga hea.p.s.
mina olen ise hoopis käsigps fänn. Need on akude poolest kõige kestvamad ning reeglina ka täpsuse poolest täpseimad. Ja on mugavad ratta küljest ära katkuda jne.
Olen ise ka Garmini käsi GPS kasutaja, vee- tolmukindel, kahe AA akuga töötab ikka päris kaua ja pole juhtmeid motika küljes. Navigeerib ka kenasti.
Aga Piipz äkki aitad või annad vihjeid, kust saaab Valgevene, Ukraina, Moldova ja Bulgaaria detailkaarte - plaanis suvel reisida sinna ja täpsemad kaardid oleks abiks.
Tänud
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
mul on ukraina ja moldova vist kodus olemas.
muidu enamvähem nii otsisingi "garmin ukraine map".
mingi koht oli, kus neid oli rohkem korraga muidugi, pean meelde tuletama, et kus see oli.
Minu Tomtomi ja Cardo peakomplektide katsetuste tulemused:
- TomTom 920 ja Cardo Scala Rideri vana mudeli ühendamise katsed ei andnud mingeid tulemusi, ei ole sobivat profiili.
- Cardo G4 sai, kui ma õigesti mäletan, küll 920 külge, AGA ainult muusikamängimismoodis (G4 toetab A2DP profiili, mida vana Cardo ei teinud), st. G4 jaoks on mu TomTom 920 mitte navi, vaid musapleier. Kui üksi sõita, pole vast hullugi, aga kui kellegagi sõidu ajal (telefoni või intercomiga) rääkida tahad, on probleem - sest musapleier on G4 jaoks kõige väiksema prioriteediga seade ja sel ajal, kui intercom või telefon aktiivne on, hääljuhiseid lihtsalt ei tule.
Ma oletan, et nii toimivad kõik TomTomid, millel MP3 player ja bluetooth olemas. Kui enamat tahad - osta tsiklinavi. Või lase oma telefonile mõni navisoft selga - mul on see alternatiiviks. Telefon on prioriteetsem, kui intercom, nii et kui telefon tahab mind juhendada, katkestatakse intercom ära ja juhised tulevad mis koliseb.
-
- Tsikkel: jah
- Tänanud: 45 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
tonis000 kirjutas:Plaanin endal tsikli peale aretada ühte auto gps'i (see konkreetne isend oli TOMTOM GO 720). Ühesõnaga minul küsimus, et kas keegi on enne midagi sellist teinud ja kuidas see kiivri helisüsteemiga ühendamine käib? Sellel GPS'il peaks olema kirjade järgi bluetooth, samas "noor tehnik" arvab, et see ikka heli peakomplekti ei saada, et seda teevad aind Zümo navid...
Inimene küsis kas on keegi aretanud tsiklile auto gps-i mitte mis on parem kas TomTom või Garmin
Eelmise aasta Ukraina reisiks katsetasin sellist varianti ja ütlen et helisüsteemi ühendamine on su väiksem mure. Esiteks auto gps ei ole niiskuskindel. lenksu külge ilma septs kinnituseta ja "kilekotita" seda ei riputa. et oleks vähegi niiskuskindel toppisin selle pagikoti läbipaistvasse tasku nii et jäi normaalse nurga all näha. piisava päikesega ei olnud selle ekraani jällegi hästi näha (auto sees on tavaliselt ka päeval pimedam kui tsikli seljas). auto gps-id on vist kõik ainult puutetundliku ekraaniga ja proovi sa seda kinnas käes vajutada. minu gps oli veel eriline wärdjas, kui sõidu ajal ekraani vajutasid siis tuli vanas heas windowsi stiilis aken välja tekstiga "ära kasuta seda sõidu ajal, ohutus ennekõike" ja siis ma proovisin kindaga seda väikest OK nuppu vajutada et see hoiatus ära kaoks (muidu see kadus ainult seisma jäämisel )
Kaart oli sellel igati uus aga millegipärast viis meid kusagil lätis p..es üle 5 tunni kruusateid pidi järjekindlalt väites et see on asfaltkattega tee. (olime bikedega)
Lõpptulemus oli see et gps rändas sügavale koti põhja ja Valgevenes sõitsin prinditud google mapsi järgi ja Ukrainas ostsin korraliku paber kaardi millega siis ülejäänud reisi ilusti läbi tegin.
Tulevikus siis kui reisile lähen võtan kaasa paber kaart ja gps-i ja vajalike kaartidega telefon. Nii on huvitavam kah.
See gps minuarust ainult segab tsikli sõidul, vaja koguaeg vaadata mida ta nüüd näitab jne.. neid asju mida pidevalt peab tähele panema on niigi miljon. muidugi võõras linnas gps-i vastu ei saa.. või kui on korralik tsiklile mõeldud komplekt.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Kurdate tomi eesti kaarti üle?? Mis aasta kaart Teil on?
Kasutan viimast kaarti ja rider2 aparaati.
Ei oska küll ühtegi eelist Garminil tuua, et see seade välja vahetada.
TT on kehv aga garmin on täitsa pask....kahju et pole sellist rattale sobivat aparaati millele ise soft peale lasta,nt. iGo või automapa !!!
ise olen kasutanud htc telefoni millele installitud navisoft,klapp kõrva ja muudkui kuulad kuhu sõita vaadata nagu polegi sealt miskit !!
-
- Mode
Raiki kirjutas:Kurdate tomi eesti kaarti üle?? Mis aasta kaart Teil on?
Kasutan viimast kaarti ja rider2 aparaati.
Ei oska küll ühtegi eelist Garminil tuua, et see seade välja vahetada.
Kas Tomtom näitab metsa, oja, kõrgepingeliini, majasiluette, metsasihte, märgasid alasid ja looduskaitsealasid?
Kui Sa sõidad ainult mööda teid mis on Su avataril olevale tsiklile jõukohased, siis on Tomtom väga hea, Piipzu tsiklile jääb aga nendest teedest väheks... ATV ja kelgu radade puhul pole üldse mõtet Tomtomist rääkida.
-
Teema algataja
Mina ise kasutan Nokia 5800, millele on lisatud Garmini tarkvara. Telefon on paagikotis, akule veetud voolujuhe. TomTomi olen omanud, sama viga enam ei teeks (tomtom ja garmini kaartide erinevuse pärast).
-
Teema algataja
Mitmed kasutavad Garmini käsi GPSi. Milline mudel kellelgi kasutusel? Mitu aastat käsikaudu metsades liigeldud, nüüd on mõte mõni abivahend hankida. Hea nõu oleks abiks.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
mul on vana mudel, kuid ikka veel armas mulle. Garmin Etrex Legend Hcx
On küll aeglane, kuid ajab asja väga hästi ära
-
Teema algataja
minul on hetkel tomtom rider 2. eelnevalt ka garmini peal elanud.
eelistan TTR2 seepärast, et uue kerneli (mida kirjade järgi ei saa aga siiski saab) ja viimaste kaartidega on juurde tulnud ka radade ja ringteede rajajuht ehk siis näitab millisel rajal kuhu keerama pead. see on abiks välismaal suurtel ristmikel ja kiirteedel.
"videvikupoest" pärit kaardid töötavad, uue suurema mälukaardiga on ka kõik uued kaardid peal.
-
Teema algataja
Suur tänu kõigile info eest! Teie kogemuse põhjal hakkas käsi-gps mõte hoopis meeldima. Kuna nagunii olen üsna suur looduses müttaja ja võibolla TT jääb tõesti selles osas kesiseks... Käsi-gps on universaalne selles osas. Kui paljud teist üldse hääljuhendite kuulamist kasutavad (hädavajalikuks peavad)?
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
kui metsavahel kärutan, siis hääljuhised anyway ei töötaks, seal navi vist ei oska öelda, et siit sõida üle oja ja et näe, seal on metsasiht, kust annab võibolla isegi läbi pressida.
maantee peal ma praktiliselt kaarti ei vaatagi, suuremat osa ekraani katab siis infotabloo, kus on näha kiirus, kilomeetreid järgmise pöördeni ja kilomeetreid sihtpunktini. ja siis vahetult enne pööret viskab ta korra kaardi ette, et kuidas järgmine pööre toimuma peaks. Sellest infost täiesti piisab.
Kui on väga kurviline ja keeruline tee, siis vaatan natuke kaarti ka, et kurve ette aimata, kuid pimesi ma selle info järgi ikka sõita ei julge.
Põhiinfoks jääb ikkagi "kilomeetreid järgmise pöördeni"
See võib tunduda küll kiviaegne, kuid selline jälgimine häirib kõige vähem sõitmist:
No ja vajadusel ma võin ju selle kaardi ette ka tuua, kuid see oleks pigem jalgsikäimise variant (või kui ise parasjagu roolis pole).
ehk siis aeg-ajalt viskan lihtsalt pilgu ekraanile / hääljuhistest puudu ei tunne.
Autos kasutan ka sama gepsu, hääljuhiste asemel käib lihtsalt "piiks"
Minu lemmikud (uutest) Garminitest on hetkel
GPSMAP 78s ja Oregon 450/300/200
Garmin.ee müüb ka korraliku rattakinnitusvarustust nendele kaasa.
Mul on selline: http://www.garmin.ee/lisavarustus/ram-h ... idik-etrex
Tegelikult annab ka usb toite käsigepsudesse viia, pistik tuleb ainult korralikum teha, kui ta originaalis on, et vett sisse ei sajaks.
tonis000 kirjutas:Plaanin endal tsikli peale aretada ühte auto gps'i (see konkreetne isend oli TOMTOM GO 720). Ühesõnaga minul küsimus, et kas keegi on enne midagi sellist teinud ja kuidas see kiivri helisüsteemiga ühendamine käib? Sellel GPS'il peaks olema kirjade järgi bluetooth, samas "noor tehnik" arvab, et see ikka heli peakomplekti ei saada, et seda teevad aind Zümo navid...
Saab nt.Cardoga vaid sel viisil,et määrad tomotm heliedastuseks raadiokanali ja vastava sageduse (720 ja edasi on selline vöimalus olemas).Seejärel lülitad cardo raadio sisse,paned otsingusse ja...voilaaa .Mängib tomtomis olevat mussi (kvaliteeet muidugi
)ja edastab hääljuhised.Muidugi on võimalus,et sinu määratud kanal ühtib miskise tugeva populaarse "päris"sagedusega Poola metsade vahel.
-
- Mode
Minul on Oregon 200. Ei pidanud vajalikuks lisavõimaluste pärast kallimat mudelit osta, minu jaoks rahuldab see mudel kõik vajadused.
Mina kasutan ka Oregon 200.
ostsin jalgratta hoidja, ja püsib seal väga ilusti.
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Ma lisaks niipalju juurde, et kõik kes te plaanite uue gpsi ostu, arvestage ka seda, et spets motorrattale mõeldud gpsil on kaardipilt hoopis loetavam, menüüde tekst ja nupud oluliselt suuremad ja mugavamad kasutada kui metsas jalgsi matkamiseks mõeldud käsi-gpsidel. Eelmisel aastal olin sunnitud paaril orienteerumisetapil orienteeruma Garmini Gpsmapiga Zumo asemel ja pilt oli ikka nagu öö ja päev. Zumot saab sõidu ajal probleemideta lehitseda, teine eeldab ikka parajat kotkasilma. Loomulikult on inimeste eelistused erinevad ja kindlasti on ka neid kes eelistavad käsi-gpsi. Ja iga gps on parem kui olla üldse ilma gpsita (enamasti )
-
- Mode
- Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 39 korda
- Kontakt:
boob kirjutas:Minul on Oregon 200. Ei pidanud vajalikuks lisavõimaluste pärast kallimat mudelit osta, minu jaoks rahuldab see mudel kõik vajadused.
Aga kas sellel kuidagi häälkäsklusi ka kuulda saab?
või ta on selline kummiülikonnas vaikiv abiline?
Sry - pole lähedalt seda näinud aga tundub asjalik...
Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
need väiksed gepsud ei räägi tavaliselt, teevad piiksu lihtsalt. ning seda tsikliga sõites ei pruugi kuulda.
-
- Mode
- Tsikkel: 1260MS-e, 500EXC
- Tänanud: 21 korda
- Tänatud: 39 korda
- Kontakt:
Piipz kirjutas:need väiksed gepsud ei räägi tavaliselt, teevad piiksu lihtsalt. ning seda tsikliga sõites ei pruugi kuulda.
Veidi nagu pooletoobine lahendus jälle.
Oma kogemus on selline, et HTC TYTN II - põues ja kõrvaklapid peas.
Sõidad ja kuulad käsklusi - niikuinii on bikega iga mõne aja tagast vaja peatud vms siis võimalik vaadata kaarti. Või kui oled täiesti nepanemõhh kohas, saad paagikotti panna ja on see asi näha. Koguaeg selle info otsimine sealt tabloo pealt + see, et möödasõidetud koha avastad alles tüki aja pärast, sest geps su peale karjuma ei hakka...
Aga ta on muidu selline "asjalik".
Kuigi, oma HTC-ga kogemus olemas, et läbipaistev kondoom asjale pähe, on kenasti veekindel ja töötab ka ilmastiku käes ilusti.
lihtsalt kindaga opereerimine on võimatu.
Reisirataste ettevalmistus, vedrustuse seadistus ja ümberehitus, hooldus ja tehniline tugi/koolitus.
http://www.vugtec.com
Porganditele tehnilist abi ja hooldust saab ka!
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
On keegi proovinud mõnes tihedalt asustatud kohas või metsas üldse neid odavaid mobla/nutitelefoni gepsusid ja autoseadeldisi?
On mõni õnnestunud seadeldis, jah , kuid enamjaolt hakkavad nad siiski segast peksma.
Väidan, et käsigepsud suudavad justnimelt postitsioneerimise osas kõige paremini toime tulla.
-
- Mode
Oregon 200 on täitsa vait mäletamist mööda, ei piiksu ka. Kallimad mudelid vist piiksusid, aga ma kindel pole
Juhendamise ajal näiteks tõmmatakse tähelepanu ekraanivalguse põlema panemisega. Päeval päikse käes seda küll näha pole, aga muidu tõmbab tähelepanu küll, eriti veel kui GPS silme ees on.
Randel, olen võrrelnud oma käsiGPSi Zümo 550'ga ja väidan, et sama taustavalguse taseme juures on mõlemad ühtemoodi hästi loetavad. Sõidu aeg reeglina ei ole vaja mööda menüüsid surfata, kuid vähemasti minul pole ka oma Oregoniga see enam probleemiks. Oregon on uuemast põlvkonnast ning näiteks võrreldes Zümo550'ga toimub sama detailsusega kaartide lehitsemine Oregoniga hulga kiiremini.
Oregoni puuduseks loeks seda, et laadija ühenduspesa ei ole veekindel, ehk siis märgades oludes saab toimetada ainult akude toitel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.