KTM 525 EXC vs. KTM 525 SMR
Moderaator: Moded
KTM 525 EXC vs. KTM 525 SMR
Tervist, olen uue ratta soetamise ees ja valikus on kaks ratast. Hinnaklass on neil sama. Nüüd tekkisidki paar küsimus. Mille poolest erinevad EXC ja SMR. Ma tean ,et SMR tuli kohe supermoto suunitusega. EXC aga enduuro rattana. Talle on küll külge poogitud SM rattad. Kas hooldusvälbad ja hooldused on neil samad ? Muidu mootorid on näitajate pooolest sama käredad ? Lihtsalt ise ei ole sellist tüüpi ratastega kursis, olen nagu väike laps, kes on äsja koti täie komme saanud..
Ratast otsin endale linnas ja vähesel määral kaa rajal SM-is väänamiseks.
Kaks kuulutust, mida plaanin lähiajal vaatama minna.
EXC
http://www.auto24.ee/used/706454
SMR
http://www.auto24.ee/used/808682
Rait
-
mx77
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 342 korda
- Tänatud: 440 korda
- Kontakt:
Re: KTM 525 EXC vs. KTM 525 SMR
rattad tehniliselt ja hoolduste osas identsed. va. see, et üks on siis tehasest SM seades.
-
HRQ
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa KXF 250 MX / 450 SM
- Kontakt:
Kui linnas ja rajal kasutad, siis mina soovitan SMRi. Linnasõiduks ja rajale on sellel rattal parem esipidur ja ma eeldan, et ka sm seades amordid. Muidu nagu eelpool mainitud, sama ratas. Isegi raam ja kiige on samad. Alates 450 SMRil on teine raam ja tagakiige, prillid jne.
Tule siis juba võistlema ka. See aasta uus Hobiklass supermotos. Kindlasti ei pea kartma, et pähe hüpatakse
Loe siit lähemalt http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=54&t=64218
ATV, Quad, Mootorrattad / varustus, tarvikud ja teenindus http://www.smx.ee
-
Bec
Ise ka need mõlemad rattad silma jäänud. See EXC juba kaua müügis olnud 100 euri ka hinnast alla lastud. Huvitav kas tal seisujalg ja spido ka olemas on tänaval liiklemiseks, tuled kirja järgi olemas. Välimuselt mõlemad ilusad porgandid. Mina võtaks EXC kuna meeldib offroad rohkem.
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 708 korda
- Tänatud: 465 korda
Kas enduro- ja Sm seades ratta esiamordid mitte erinevad pole?
Enda LC4'l on küll SM ratastega kohe teine isteasend, st 21" vs 17" esirehv
edu
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Teemaalgatajale: mine vaata kõigepealt mõlemad üle. Just tehniline seisukord. Mingit vahet neil sõitmise mõttes ei ole sisuliselt. Esipidurid küll erineva tootja omad aga efektiivsuse mõttes suurt erinevust pole. Mootorit saad mõlemal lahti lapata sama tihedalt. Vastupidavus identne...
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Mina võtaks EXC, kuna sellega saad nii kruusa- kui SM rattad kaasa. Kui ei kavatse tipptasemel SM võistelda, siis ei anna SMR ka olulist eelist. Suur esipidur paistab mõlemal olema.
Ja kusagilt olen kuulnud (kontrollimata väide), et SMR pidi osade mootoridetailide poolest erinev olema.
-
randmevääne2
- Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa
Otsisin omale ka hiljuti antud marki. Pidin ka seda EXC-d vaatama minema,aga omaniku sõnul 4-käiguline ja starter puudub,jalga ei paista olema ja vent oli ka minumeelest puudu-seetõttu ei soovita.
-
Bec
randmevääne2 kirjutas:Otsisin omale ka hiljuti antud marki. Pidin ka seda EXC-d vaatama minema,aga omaniku sõnul 4-käiguline ja starter puudub,jalga ei paista olema ja vent oli ka minumeelest puudu-seetõttu ei soovita.
Kas tollel peab siis kindlapeale vent olema ? Saan aru, et kipub ülekuumenema aga kuidas sellega täpselt on, peab ennast siis tagasi hoidma et kuumaks ei läheks vms? Mind huvitab sest plaanis sama asi osta.
-
randmevääne2
- Tsikkel: Yamu,KTM,Kawa
Bec kirjutas:randmevääne2 kirjutas:Otsisin omale ka hiljuti antud marki. Pidin ka seda EXC-d vaatama minema,aga omaniku sõnul 4-käiguline ja starter puudub,jalga ei paista olema ja vent oli ka minumeelest puudu-seetõttu ei soovita.
Kas tollel peab siis kindlapeale vent olema ? Saan aru, et kipub ülekuumenema aga kuidas sellega täpselt on, peab ennast siis tagasi hoidma et kuumaks ei läheks vms? Mind huvitab sest plaanis sama asi osta.
Pigem otsida algul komplektne ratas kui pärast hakata igasugu lisavidinaid külge sebima. Suvel linnasõidul on vent ikka vajalik.
-
Bec
randmevääne2 kirjutas:Bec kirjutas:randmevääne2 kirjutas:Otsisin omale ka hiljuti antud marki. Pidin ka seda EXC-d vaatama minema,aga omaniku sõnul 4-käiguline ja starter puudub,jalga ei paista olema ja vent oli ka minumeelest puudu-seetõttu ei soovita.
Pigem otsida algul komplektne ratas kui pärast hakata igasugu lisavidinaid külge sebima. Suvel linnasõidul on vent ikka vajalik.
Ega ma ei mõtlegi seda konkreetset ratast osta, huvitab lihtsalt see vendi teema siis oskan tulevikus valida.
Kui on 4 käiku või starter puudu, siis ei ole see küll originaalne EXC. Võimalik, et mootor vahetatud ja peal hoopis SX.
Aga EXC-l originaalis vist polegi ventikat. See on lisavarustuse nimekirjas ja tuleb eraldi osta.
Minul on olemas, kuid peal sai olal senikaua, kuni korralikult külili käisin. Radikad said vähe väänata, aga propeller oli ribadeks. Nüüd uut pole külge riputanud. Korra Kõrtsiteel pidin metsas seisma jääma, sest 15 min jooksul õnnestus läbida 50m ja aurusammas läks liiga aktiivseks.
Aga suvel linnas? Et masin keema saada, peab ikka kõvasti puurima. Ja ummikus ei puuri. Ja kui sõidad kiirelt, on jahutus ka. Ja et palaval suvel sõiduvarustusega ummikus passida, peab ikka suurel hulgal masohhismi olema.
randmevääne2 kirjutas:Otsisin omale ka hiljuti antud marki. Pidin ka seda EXC-d vaatama minema,aga omaniku sõnul 4-käiguline ja starter puudub,jalga ei paista olema ja vent oli ka minumeelest puudu-seetõttu ei soovita.
-
Bec
Aga aeglasel rajal sõittes kus võtad esimeste käikudega viimast ei kuumene üle ?
-
Rannu
Palaval suvepäeval, valgusfoori all passides, mitmed korrad vent tööle hakanud, Supermoto 450 4t. ja veel Endurokast ... Brauer ütleb kohe, et ära ilma ventikata matkale tule, see lausa kohustuslik
siit küsimus, kas on siis ventikat tsiklile vaja v ei?
-
puna
- Tsikkel: Ducati SFV4S
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 11 korda
mina võtaks SMR aga kõik see maitse asi.
Puuduva jala saad osta minukäest kui otsustad osta teise ratta.
Kusjuures kuumeneb üle küll väga palava suve ilmaga, kui pikemalt koha peal seista. Endal viimasest suvest kogemus täiesti olemas. Kuid sõites küll kordagi seda ei täheldanud, keerates rutskat ükskõik kui palju peale. Mõtlesin enda omalegi lisaks ventika peale panna, kuid väga rämeda palavaga päeval linna peale tuuritama niikuinii ei kipugi. Sellepärast ära ratast küll ostmata jäta, ise valiks SMR-i, kuna peaks tävnaval liiklemiseks komplektsem olema, kuid sisuliselt neil palju suurt vahet pole. Seda, et ühega on metsas parem sõita kui teisega ja vastupidi tänaval, siis sina kui mitte proffina sõitja, sellel vahet ei tee. Ise sõidan samamoodi krossiratastega mudas ja sm ratastega asfaldil, kuna pole tipptegija, siis on mõlemat pidi hea sõita, ise olen rahul. Ühesõnaga mine vaata mõlemaid ja vaata, kumb neist on komplektsem ratas, siis otsusta kumba eelistada.
Kevadel võiks koos ka ringi tiirutada ![]()
Küsiks ka siis juba, et kas SMR-del kõikidel tuled küljes?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.