Kukkumine ja taastumine
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
Re: Kukkumine ja taastumine
dr.Ilves suur ameerika tänaval,nr leiad võrgust
anda rendile koos tehnikaga garaaz Mõigus kaaskasutusse.500 euri
allar 56291000
umbe ull miis
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Selg ja sõit
ants01 kirjutas:Et kõik ilusti ära rääkida siis pean alustama algusest!
Nimelt seljaga jama, ...
Aga milles "jama" seisneb? Äkki on oluliselt lihtsam lahendus. Mul oli ka kunagi aastaid seljaga jama ja erinevate suurte spetsialistide poolt soovitati kõiksugu jura. Tulemus NULL. Asjale pani diagnoosi u. poole minuti jooksul mulle lihtsalt otsa vaadates üks kodanik nimega Scott M. Rodell, ( või http://en.wikipedia.org/wiki/Scott_M._Rodell) kelle kursustele ma pooljuhuslikult sattusin.
Peale üht nädalavahetust tööd iseenda keha asendiga oli mure lahendatud ja nüüd on sellest möödas juba üle 10 aasta ning kui aeg-ajalt endale tema sõnu meenutan, siis suudan lihtsa vaevaga hoida seljamure tagasi tulemast. Ehk siis diagnoos oli ülilihtne: "Mees, sa seisad valesti!".
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme jutt võimalkust valest kehaasendist, mille tulemusena hoiad keha ja teatud lihaseid pinges, kui ka need jutud, et taastumine on väga valuline ja pikk protsess kõlavad väga tõesena! Eelmisel septembril oli "pisikene" kukkumine Pärnu rinkal, maandusin kah selja peale ning selg oli ikka väga-väga pikalt nii, et ei saanud kohe väga midagi teha ning pidevast valust tingituna hoidsin nn ennast, tglt selga ilmselt valesti. Asi hakkas paranemise märke võtma kuid hiljem, kui lõpuks olin taastusravi arsti juures ning sain mõned harjutused. Lisaks tõi jõuluvana kinkekaardi alternatiivmeditsiini reikikliiniku massaazi kinkekaardi. Olin käinud seal kaks korda ning tuli mul plaaniline operatsioon (mitte selja) üldnarkoosis. Haiglavoodis ärgates ning uuesti maailma tajudes ühe esimese asjana märkasin, et ei valuta selg ega ka matsust viga saanud õlg, mis enne olid pehmelt öeldes väga valulikud. Nüüd ei teagi kas on see massaažist, reikist või narkoosis olles vabanenud lihaspingetest, või kõik asjad koos, kuid enesetunne on ikka kordi parem.
Kindlasti on abiks kiropraktik ja vigastuste korral, eriti selja puhul, pilates.
-
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, FC450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 79 korda
Psaiko kirjutas:Neeme jutt võimalkust valest kehaasendist, mille tulemusena hoiad keha ja teatud lihaseid pinges, kui ka need jutud, et taastumine on väga valuline ja pikk protsess kõlavad väga tõesena! Eelmisel septembril oli "pisikene" kukkumine Pärnu rinkal, maandusin kah selja peale ning selg oli ikka väga-väga pikalt nii, et ei saanud kohe väga midagi teha ning pidevast valust tingituna hoidsin nn ennast, tglt selga ilmselt valesti. Asi hakkas paranemise märke võtma kuid hiljem, kui lõpuks olin taastusravi arsti juures ning sain mõned harjutused. Lisaks tõi jõuluvana kinkekaardi alternatiivmeditsiini reikikliiniku massaazi kinkekaardi. Olin käinud seal kaks korda ning tuli mul plaaniline operatsioon (mitte selja) üldnarkoosis. Haiglavoodis ärgates ning uuesti maailma tajudes ühe esimese asjana märkasin, et ei valuta selg ega ka matsust viga saanud õlg, mis enne olid pehmelt öeldes väga valulikud. Nüüd ei teagi kas on see massaažist, reikist või narkoosis olles vabanenud lihaspingetest, või kõik asjad koos, kuid enesetunne on ikka kordi parem.
Kindlasti on abiks kiropraktik ja vigastuste korral, eriti selja puhul, pilates.
Lendur räägi põetajatest ja põlvehädadest kah
KIBU kirjutas:Psaiko kirjutas:Neeme jutt võimalkust valest kehaasendist, mille tulemusena hoiad keha ja teatud lihaseid pinges, kui ka need jutud, et taastumine on väga valuline ja pikk protsess kõlavad väga tõesena! Eelmisel septembril oli "pisikene" kukkumine Pärnu rinkal, maandusin kah selja peale ning selg oli ikka väga-väga pikalt nii, et ei saanud kohe väga midagi teha ning pidevast valust tingituna hoidsin nn ennast, tglt selga ilmselt valesti. Asi hakkas paranemise märke võtma kuid hiljem, kui lõpuks olin taastusravi arsti juures ning sain mõned harjutused. Lisaks tõi jõuluvana kinkekaardi alternatiivmeditsiini reikikliiniku massaazi kinkekaardi. Olin käinud seal kaks korda ning tuli mul plaaniline operatsioon (mitte selja) üldnarkoosis. Haiglavoodis ärgates ning uuesti maailma tajudes ühe esimese asjana märkasin, et ei valuta selg ega ka matsust viga saanud õlg, mis enne olid pehmelt öeldes väga valulikud. Nüüd ei teagi kas on see massaažist, reikist või narkoosis olles vabanenud lihaspingetest, või kõik asjad koos, kuid enesetunne on ikka kordi parem.
Kindlasti on abiks kiropraktik ja vigastuste korral, eriti selja puhul, pilates.Lendur räägi põetajatest ja põlvehädadest kah
Ema on sul Lendur!
Aah jah, mul oli ka põetaja abiks kui täpselt sellest rääkida oleks vaja?
Küsimus olekski, kus Tallinna kandis saaks korraliku spordifüsioterapeudi jutule, kes paneks plaani paikka, mida teha, millest loobuda,millest mitte, milliseid harjutusi teha jne.
Keeruline aga ehk saate aru.
Esialgu on netiotsingus silma jäänud Atrospordikliinik ja Spordimeditsiini SA.
Kui miskeid muresid selja või liigestega vms, võid helistada 6405558 (Biodesign OÜ)
Ehk saan aidata.
Parimat,
Rasmus Kerge
füsioterapeut
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Psaiko kirjutas:kui täpselt sellest rääkida oleks vaja?
Paluks kuni pisima räpase detailini
-
- Tsikkel: CB fighter,KawaKX450,Husa550SM
- Kontakt:
Hei Mina oskan soovitada Tartust (taastusravi) ja Pärnust (kõik seljaga seotud probleemid) füsioterapeute kondiväänajaid,kuna endal oli päris ränk trauma siis sai pea aasta taastusravi tehtud!
Kui huvi siis annan nr!
Õlu järel:Sääreväristaja/Peolt koju:kondimootor
http://www.carma.ee
http://www.krestonehitus.ee
#7 ja 585
Ants01-le
seljavalude puhul ma julgeks soovitada Dr. Lopushanskit.
Virmalise 28/Virmalise 30-24,Tallinn
Tel: 6452047
Mul istuv töö ja seljavalud on tavalised. Minuga ja mu perega ta tegi imesid ja käin siiani kord aastas tema juures konte sirgeks väänamas...nii profülaktika mõttes:)
Suhtleb vene keeles ja on oma alal tegutsenud juba kauem kui mina elanud siin ilmas.
Samuti soovitan muretseda seljavenituspingi.
-
- Tsikkel: chopper made in USA
seljavalude puhul ei aita üksi kondiväänamine vaid tuleb ka kindlasti teha füsioterapeudi juures ja juhendamisel lihaseid tugevdavaid harjutusi. Soovitan Viimsi Spaa jõusaali juures töötavat Svea Millerit. Eesti, pea kõik tippsportlased käivad tema juures. Krossisõitjatest olid alles hiljuti seal Juss Laansooja Kuuse Eedik. Ta võtab vastu ka lihtsurelikke. Kui küsid jõusaali adminni käest, tema oskab juhatada. Trennid tema juures toimusid esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti, alg kl.12. Hind oli 250kr.- kaks tundi tema juhendamisel ja sai selle raha eest kasutada jõusaali ja bassus ka käidud. Soovitan soojalt.
Küsimus järgmine:
kellel on kogemusi randme murruga- kaua võtab taastumine aega?
Nimelt 13 märts õnnestus siis murda nii selgroo lüli kui ka parema käe ranne.
Seljas poldid sees ja käes mingid vardad- ühesõnaga ranne hetkel täisa kinni.
Käest võetakse vardad mai lõpus välja- ja seejärel saab ehk kätt taas liigutama hakata randmest.
Samas juba praegu sõrmed rusikasse enam ei lähe- lihtsalt ei paindu enam kokku.
Kas on teoreetiline võimalus et saan sel suvel veel rattaga sõita või tuleb pigem taastusravile pühenduda?
Maxml kirjutas:Küsimus järgmine:
kellel on kogemusi randme murruga- kaua võtab taastumine aega?
Nimelt 13 märts õnnestus siis murda nii selgroo lüli kui ka parema käe ranne.
Seljas poldid sees ja käes mingid vardad- ühesõnaga ranne hetkel täisa kinni.
Käest võetakse vardad mai lõpus välja- ja seejärel saab ehk kätt taas liigutama hakata randmest.
Samas juba praegu sõrmed rusikasse enam ei lähe- lihtsalt ei paindu enam kokku.
Kas on teoreetiline võimalus et saan sel suvel veel rattaga sõita või tuleb pigem taastusravile pühenduda?
oleneb vigastuste ulatusest ja kindlasti sinu vanusest, mida noorem seda kiiremini taastub. need vardad, mis randmes on, võivad takistada kõõluste normaalset funktsioneerimist. kui närvid jäid vigastamata siis ennustaks sulle küll kiiret taastumist.
ps räägin omast kogemusest
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
Maxml kirjutas:...
Kurdad randme üle, aga kas selg laseb istuda ja lubab ennast põrutada? Oma kogemus nimmelüli murruga selline, et üle poole aasta käisin ringi nagu sült pudelis, istumine oli üleüldse keelatud- ainult kas püsti või pikali, ja ka peale poolt aastat läks tükk aega enne, kui üle poole liitri kannu ilma valuta sain laualt tõsta
Eks siis tuleb kõrt kasutada, aga selle randme kohta nii palju, et varakult tuleb seda kätt uuesti treenima hakata ja näppe liigutada. Muidu ei pruugigi näpud normaalselt painduma hakata. Mul on yks näpp sellepärast väärakas, et arst ei öelnud mulle, et see treenimine vajalik on.
Eks seljaga tuleb "tunde järgi" vaadata.
Hetkel jah- püsivalt istumine keelatud - 2 kuu jooksul.
Kuid selg saab praegu taastuda ja eks selleks ajaks kui randmest vardaid eemaldama hakatakse on selg ka parem.
Samas jah- eks üle pole mõtet pingutada selle asjaga.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Parem taastu korralikult ja tee vastavaid harjutusi see hooaeg, selle asemel, et elu lõpuni ratta selga istuda ei tohi!
Head paranemist
Soovitan samuti kindlalt taastusravi valida. Mul oli aasta tagasi põlveopp ning kuna erinevate asjaolude tõttu jäi taastusraviga tegelemata, on seni opereeritud jalal silmnähtavalt vähem lihast - ja seega ka vähem jõudu, tuge põlvele jne. Küll pärast on sul tervena rõõm sõidust suurem ka.
Kiiret paranemist!
Murdsin ka mai lõpus sääreluu alt hüppeliigse juurest ära , pandi mingi 20cm plaat sisse ja paar poldikest , ja nüüd ta vaikselt taastub , pmst kuuaega möödas ja käega põlve alt seda lihast katsuda siis seal enam pmst plegi lihast , ja jalalaba ise saab ka väga vähe liigutada , arst nagu ei maininud taastusravi kohta midagi , aga kas peaks ise ühendust võtma mingi taastusraviga ja uurima asja ? või on liiga vara veel ja oodata kuni luu täielikult kokku kasvab ( öeldi,et juuli lõpp,augusti algus)
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 328 korda
- Tänatud: 432 korda
- Kontakt:
Üldiselt peaks taastusravi ikka olema ette nähtud. Aga see peaks ikka toimuma peale plaadi välja võtmist, see vist ikka sisse ei jää?
plaadi kohta öeldi,et miinimum aasta ehk siis mai kuus , aga kuna siis suvi tulekul jne,et mõtekam oleks mingi septembris oktoobris välja võtta , aga kui segama ei hakka,et siis ple mõtet välja võttagi
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Brabus kirjutas:plaadi kohta öeldi,et miinimum aasta ehk siis mai kuus , aga kuna siis suvi tulekul jne,et mõtekam oleks mingi septembris oktoobris välja võtta , aga kui segama ei hakka,et siis ple mõtet välja võttagi
Mul tuttaval oli selg haige ning talle ka ei öeldud, et peab võimlema ja kuidas.
Tundis ise huvi ja siis vastati, et jaa ikka, mis sa siis arvasid.
Soovitan ise peale pushida! Saab selguse.
-
- Tsikkel: Roadsmith HDST HD™ Trike
Luu kasvab kokku keskmiselt kuue nädalaga, taastusraviga saab alustada juba varem, arst ütleb täpsemalt, et mida ja kui palju teha.
-
- Tsikkel: Tenere 700, Honda AT RD04
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 4 korda
Pärast mistahes kehaosa vigastamist peaks tegelema taastusraviga(võimlemine, jõudu ja muud nipetnäpet).
Sest lihas/liiges paranemise hetkel tööd ei tee. Kaob lihasmass ja liigese liikuvus.
Üldises plaanis paranevad kiiremini ka tugevate (loe.treenitud) liigeste, lihastega isendid.
Nii, et iga õige treening nii pärast traumat, kui enne traumat on kindlasti õigel kohal.
-
- Tänatud: 1 kord
Kuna meie meditsiiniasutused töötavad hirmaeglaselt -haigekassa järjekorrad olid 3(!) kuud - läksin ise pärast liiklusõnnetuses saadud
põlvetraumat ArtroSport kliinikusse. Seal vaadati põlved üle ja tuvastati
tugev põrutus. Kartsin hullemat. Arst määras väga hea käsimüügirohu nimega Arthrostop. Hakkasin lisaks jõusaalile jälle ka ujulas käima ning taastumine on olnud
lausa imeline. Rohtu tuleb võtta ca 4 kuud.
Kust hankida ja milliseid Mumio vms imerohtusid kogenud luumurdjad soovitaksid?
(sain täna hommikul oma esimese kipsi...)
-
- Kontakt:
Hüppeliigesed, üks vähem teine rohkem. Jalalabad ei liikunud, luu katki õnneks ei olnud. = 3 kuud ujumist. Iga nädalaga sain mõne kraadi võrra rohkem jalalaba liigutada. Algul oli täisnurk ja ei vähem ega rohkem. Valusalt ei teinud, lihtsalt siblisin jalgadega nii, et valus ei oleks.
Ujumine alati soovitatav! Raskust pole, aga saad lihaseid, sidemeid ja liigeseid harjutada.
Kukkusin lihtsalt väga väikese kiiruse pealt lihtsalt külili. Libedal sopasel teerajal nii et põlve alla jäi känd ja tsikkel otsa! Põlve alumine osa puhta puru. Oli kaks operatsiooni, esimesel korral pandi jämedad vardad 4tk pealpool jalga ja põlve poltidega jalaluu sisse kinni. Nädal selili lamamist ja siis uus operatsioon, seekord pandi plaadid 2tk 20cm pikkust teine teispool luud15 kruvi ja poldiga kinni. Kaks kuud kargutamist, kipsi ei pandud, põlve liikumine oli vaba, ortoos oli kubemest jalalabani. Võimlesin iga päev ca 1tund. Peale kahte kuud ütles arst, et kuu aja pärast paluks ilma karkudeta tulla. Õnnetus juhtus mai algul ja täna kui kolm kuud möödas, kõnnin toas rahulikult ilma karkudeta. Trenažööril väntan iga päev ja arvan, et ca1kuu pärast hakkan trepil kõndimist harjutama.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
hiireke kirjutas:Kukkusin lihtsalt väga väikese kiiruse pealt lihtsalt külili. Libedal sopasel teerajal nii et põlve alla jäi känd ja tsikkel otsa! Põlve alumine osa puhta puru. Oli kaks operatsiooni, esimesel korral pandi jämedad vardad 4tk pealpool jalga ja põlve poltidega jalaluu sisse kinni. Nädal selili lamamist ja siis uus operatsioon, seekord pandi plaadid 2tk 20cm pikkust teine teispool luud15 kruvi ja poldiga kinni. Kaks kuud kargutamist, kipsi ei pandud, põlve liikumine oli vaba, ortoos oli kubemest jalalabani. Võimlesin iga päev ca 1tund. Peale kahte kuud ütles arst, et kuu aja pärast paluks ilma karkudeta tulla. Õnnetus juhtus mai algul ja täna kui kolm kuud möödas, kõnnin toas rahulikult ilma karkudeta. Trenažööril väntan iga päev ja arvan, et ca1kuu pärast hakkan trepil kõndimist harjutama.
Kõlab päris hirmsalt. Head paranemist!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.