Jalgrattateed ja mopeedid

Kasutaja avatar

simp
Tsikkel: sv1000n
Tänanud: 122 korda
Tänatud: 195 korda

Re: Jalgrattateed ja mopeedid

Lugemata postitus Postitas simp »

ma üritaks siin natuke vastu vaielda...
jah liikluseeskiri ütleb nii:

Kood: Vali kõik

431. Jalgrattatee. Liikuda tohib ainult jalgratta või mopeediga.

Kui märgiga tähistatud tee või teeosa kulgeb sõidutee või teepeenra kõrval, tohivad jalgrattur ja mopeedijuht kasutada ainult seda teed või teeosa.

432. Jalgtee. Liikuda tohib ainult jalgsi.

Märk võib tähistada ka jalakäijate liiklemiseks ettenähtud teeosa või kõnniteed.

433–435. Jalgratta- ja jalgtee. Liikuda tohib ainult jalgrattaga või jalgsi. Märkide 433 ja 434 korral liigub jalgrattur sellel teel vastavalt näidatule ühel, jalakäija aga teisel pool; märgi 435 korral aga kasutavad nad teed ühiselt. Viimasel juhul ei tohi jalgrattur ohustada ega takistada jalakäijat ning jalakäija ei tohi tahtlikult takistada jalgratturi sõitu. Kui märkidega 433–435 tähistatud tee või teeosa kulgeb sõidutee või teepeenra kõrval, tohivad nimetatud liiklejad kasutada ainult seda teed või teeosa.

mina loen siit juba selle välja, et jalgratta- ja jalgteedel kehtivad mõlemad õigused/kohustused nagu jalgrattateel ja jalgteel eraldi. juhul kui teeosad on eraldatud siis peab liikleja lihtsalt oma poolel püsima. Juhul kui teepooled ei ole eraldatud ei tohi kumki osapool takistada teist. samas ei tohi jalgrattur ohustada jalakäijat.
Jah siin ei ole mopeedist midagi räägitud. vahepeal väike meeldetuletus mida need numbrid tähendavad siin.
Pilt
üritame nüüd mingi kokkuvõtte teha.
kui märgi 433, 434 puhul nagu tohiks mopeediga sõita siis peaks tohtima mopeediga sõita ka märgi 435 puhul, ainus lisatingimus on ju see, et ei tohi ohustada ega takistada.
samas kui märgi 435 puhul ei tohi mopeediga sõita, siis ei tohi ka 433 ja 434 puhul mopeediga sõita.
Siinkohal tooks mina sisse liiklusSEADUSE

Kood: Vali kõik

§ 4.  Tee
(5) Jalgrattatee on jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette tee. Jalgrattatee tähistatakse vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.

siit tuleb välja selline tõde:
jalgrattatee on jalgratta ja mopeediga liiklemiseks ettenähtud teeosa või sama otstarbega omaette tee.
ehk siis kuna siin on see teeosa säte sees võiks nagu mõelda, et märkide 433 ja 434 puhul tohib mopeediga sõita(kuna teeosa on eraldatud) ja märgi 435 puhul ei tohi(kuna teeosa pole eraldatud).
Kuna teeosale ei ole kummaski dokumendis, ega ka teeseaduses kindlat definitsiooni näen ma siin ruumi vabaks tõlgendamiseks. Kus on öeldud, et teeosa peab olema eraldatud selleks, et ta teeosa oleks?
Ehk siis minu jaoks nagu tohiks sõita kõigi kolme märgi puhul.
Kui keegi sellest pikast jutust midagi aru sai siis olen avatud diskussioonile. Ehk olen millestki valesti aru saanud, samas kui mu mõttekäik on õige siis on probleem lahendatud.
Ps: minu mõttekäiku kinnitab ka see, et nõmmel suusahüppetornide juurest mineval jalgratta- ja jalgteel on välja pandud eraldi märk 322 (Mopeedi sõidu keeld).
Lisaks veel selle väikse tõe ka, et liiklusseadus on liikluseeskirja suhtes ülem. sama asi mis kindlustuse poliisi kaasaskandmisega.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”