krossitsikkel ja politsei?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
gatekeeper

krossitsikkel ja politsei?

Lugemata postitus Postitas gatekeeper »

Kas keegi on kokkupuutunud politseiga saml hetkel krossika seljas istudes?
Kui kurja trahvi sellisest situatsioonist saada võib? Mõte selles et Raadi krossirada asub majast miski kiltsa kaugusel ja sinna ratast tassida oleks hirmtüütu. Sõita hulga vahvam.

cha0s

Lugemata postitus Postitas cha0s »

Tere

Endalgi selline küsimus, just selle kohta mis/kui palju trahviks on? Olen ise ühekorra hoiatada saanud. Sestpeale u. 1,5 kuud lükkasin selle 3oo-6oo m ära, aga muutus tüütusks ja nüüd jälle sõidan. Tuttav peeti kinni, loeti pikka moraali ja öeldi et see enam ei korduks. Trahv "pidi" (ei ole kindel) olema päris suur. Vot nii.

:twisted:

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

Trahv peabki olema ju suur,sest te sõidate mitte maantesõiduks kohandatud rattaga (tuled jne) lisaks puudub teie rattal kindlasti TÜV ja kindlustus ja seega ka dokumendid.Ma eeldan ,et teil pole lube ka.
Muidugi alati ei pea trahvi tegema.See sõltub kõik politseinikust ja sinust endast .
Kasutaja avatar

virkostein
Tsikkel: why ze
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas virkostein »

enamasti siiski piirtutakse esimesel korral hoiatusega, kui just mingit sigadust kokku ei keera, kuid oleneb ka politseinikust, kui on ikka naaber heasüdamlik politsei siis pole kindel et ta teiselgi korral trahvi teeb, kui sõidad rahulikult siis võib olla polegi tal ülbamist, eriti kui sa sõidad väiksematel teedel. aga kui on mingi vapsee vihane ment siis kui mitte esimesel korral siis teisel korral ikka saab trahvi. hinnast ma ei tea midagi, eks see ka oleneb... :roll:

SEE ON/OLI MINU ARVAMUS!!!
Viimati muutis virkostein, 02 Veebr 2005, 21:22, muudetud 1 kord kokku.
Eat your veggies, little people
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Registreerimata mootorsõiduk, tehniliselt liikluseks mittekorras, puudv liikluskindlustus... vähemalt ühel küsijatest ka lubade puudumine jne.
Ka pinnaskattega teed loetakse teeks. Ilma teedeta alal sõit on jälle ilma maavaldaja loata keelatud. Metsas väljapool teid sõit loetakse looduse rikkumiseks ja on karistatav selle paragrahvi järgi.

Kokkuvõtlikult - krossiratas on spordivahend ja selle kasutamine on lubatud ainult rajal... ja ka seda vaid rajaomaniku nõusolekul.

Trahvimäärad või ise riigiteatajast otsida...
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Tegelikult teeks loetakse ükskõik millist rada, mis on eelnevalt sissetallatud mingi mootorsõiduki poolt.Kasvõi ühe korra seal sõitnud - jälg olemas, tähendab tee... sina seal sõidad, tähendab pees...simple :D
Hr. Villu Vane isiklikult rääkis 8)

primo
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

virkostein kirjutas:
enamasti siiski piirtutakse esimesel korral hoiatusega, kui just mingit sigadust kokku ei keera, kuid oleneb ka politseinikust, kui on ikka naaber heasüdamlik politsei siis pole kindel et ta teiselgi korral trahvi teeb, kui sõidad rahulikult siis võib olla polegi tal ülbamist, eriti kui sa sõidad väiksematel teedel. aga kui on mingi vapsee vihane ment siis kui mitte esimesel korral siis teisel korral ikka saab trahvi. hinnast ma ei tea midagi, eks see ka oleneb... :roll:

Misasja sa sogad vett? on sul kogemusi (endal, mitte sõbra lellepojal) nende esimeste või teiste kordadega? Vastus juba minuarust öeldi, politseinikul on põhimõtteliselt võimalik teha trahvi selleks teedel mitte ettenähtud sõidukiga sõitmise eest, ilma ülevaatuse, kindlustuseta jne. Seega on instantsidel imho võimalus teha soovi korral trahvi rohkem kui mõne mehe ratta hind.

Suuremad mülkad ehk teavad rääkida, kui palju reaalselt ka trahvi saadud on sarnases olukorras.

p.s. ja sellest teemast me ei tee nüüd teemat "mina olen/olin kõva mees ja sõitsin eest ära...." avalik foorum ei ole selle jaoks :!:
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.

0tt

Lugemata postitus Postitas 0tt »

ise olen saanud paar korda hoiatada sellise teo eest, kuid siis räägiti ka, et trahv tuleb registreerimatta tsikkel+ülevaatus+kindlustus+lubadetasõit ja kokku on see oioii kui palju, niiet parem kannata ja lükka see kilomeeter krossikale :)
Kasutaja avatar

Teema algataja
gatekeeper

Lugemata postitus Postitas gatekeeper »

aga tötava tsikli lükkmine vist pole karistatav. nii et käekõrval esimese käiguga rajani töristamine peaks ok olema
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

Teeseadus (https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=828536)

§ 2. Tee

(1) Tee on maantee, tänav, jalgtee ja jalgrattatee või muu sõidukite või jalakäijate liiklemiseks kasutatav rajatis, mis võib olla riigi või kohaliku omavalitsuse või muu juriidilise isiku või füüsilise isiku omandis.

(2) Tee moodustavad:
1) liiklemiseks kasutatavad järgmised rajatised:
- sõidutee ning sellega külgnevale alale sissesõidu ja sealt väljasõidu tee ning kõnnitee;
- parkla ja puhkekoht;
- tunnel, sild, truup ja viadukt;
- teekattega samal tasandil paiknevad trammirööpad;
- liikurmasinarada;
- liikleja kontrollimiseks ja maksustamiseks mõeldud ala;
- ühissõiduki peatuseks ettenähtud ala ja ootekoda;
- piirikontrolli- ja tollikontrollirajatis;

Nii et Primo, ei ole iga rada teeks.

see oli nüüd puht harimise mõttes siia pandud :wink:

mumm@tuhnib seadustes
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Ma mõtlesin seda rada, mis on sisse tallatud mootorsõiduki poolt (üle 50ccm)
Aga mine tea.Ma ei ole piisavalt pädev, et 100%'elt seadusi tõlgendada :P

Kui Mummul on õigus, siis ma vabandan ning tänan teda õigele teele suunamise eest :D

primo
Challenge the Adventure.Ride The World

0tt

Lugemata postitus Postitas 0tt »

mulle öeldi nii, et tee on see mis on kaardile märgitud!! Aga kui kihutasime mööda neid teid, mis kaardil polnd, tuli rmk mees koos politseiga ja uus jama :D

Nitrous

Lugemata postitus Postitas Nitrous »

virkostein kirjutas:
enamasti tehakse esimesel korral trahvi, kui hästi läheb pead tsikkli käe kõrval koju lykkama ja pääsed hoiatusega, see esimese ja teise korra hoiatus ei pea kyll kohe yldse paika :!:
Parem hilja kui mitte kedagi!
Mini > Jawa638 > Mini > Cz125 > Cz125 > Pocket Bike > yamaha 125
Kasutaja avatar

Andres
Tsikkel: kxf

Lugemata postitus Postitas Andres »

Mismoodi sa tõestad, et ratas on sinu oma? See on üldse nii haige teema ja on minuarust juba läbi ka jooksnud. Samahästi võiks mõni vend hakata näit bagiga linnavahel sõitma, kuidagi ju vaja rajale pääseda.
Kasutaja avatar

virkostein

sry natuke imelik küsimus, kuid kust kohast läheb see piir? krossi tsiklit tohib ju suurema tee peal lükata käe kõrval, aga peal istuda, või paned mootori tööle ja juuksed hoo sisse siis istud peale :) see ei ole minuteada keelatud, käiku ei ole ju sees ja mootor ei vea. kust siiski läheb see piir???
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

virkostein kirjutas:
sry natuke imelik küsimus, kuid kust kohast läheb see piir? krossi tsiklit tohib ju suurema tee peal lükata käe kõrval, aga peal istuda, või paned mootori tööle ja juuksed hoo sisse siis istud peale :) see ei ole minuteada keelatud, käiku ei ole ju sees ja mootor ei vea. kust siiski läheb see piir???
sellistele krossimeestele kes hoo sisse juuksevad ja tee ääres ratta selga hüppavad.. teeks ma politsei asemel juba põhimõtte pärast trahvi. :roll:

Btw, aurmaisaa mida sa nende piiridega peale hakkad, ära roni krossikaga teele ja ongi ok. simpel.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Kasutaja avatar

kahro
Tsikkel: XTZ750

Lugemata postitus Postitas kahro »

Ma saan aru, et noortel meestel on probleem seaduslikult kodust krossirajale saamine. Lube, autot ja haagist pole, käekõrval pool kuni kilomeeter, võibolla ka ülesmäge (mina näiteks oma garaaži ei jõua tsiklit üksi lükata, liiga järsk tõus). Uurivad ilma, et saaks seaduslikult rajale.
Minuteada ei tohiks politsei kraesse karata, kui jalutad tühikäigul 1. käiguga edasi podiseva tsikli kõrval. Kui küsima tulevad, võid ju öelda, et ei jõua muidu lükata :? , eks nad ole ju ka inimesed ja saavad aru.

mikk46

Lugemata postitus Postitas mikk46 »

õige jutt kahrol. ja käekõrval võib ikka lükata ma küll ei usu et keegi selle pärast trahvi teeb. ja kui menti näed tulemas siiis lihtalt jäta tsikkel seisma ja lükka niisama käekõrval.
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

No pagan, lõppude lõpuks on see krossiratas. Kui teed mööd ei saa rajale siis mööda teeperve ju ikka saab (ma ei mõtle teepeenart). Selles osas ei tohiks ju ikka kellelgi kobisemist olla. Ja see pool kilti peaks ju nohu olema.

käbi

Lugemata postitus Postitas käbi »

mx77 mida sa paugud siin . ütle kohe ära, et tahad peale raja ka külavahel kövatamas käia .

ja käekörval vöid töugata ratast ilma probleemideta kui mootor külm on.
nagu leige on vöib ment sulle 18000 .- lödvalt teha.

pange see teema kinni juba .
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

käbi kirjutas:
mx77 mida sa paugud siin . ütle kohe ära, et tahad peale raja ka külavahel kövatamas käia .

ja käekörval vöid töugata ratast ilma probleemideta kui mootor külm on.
nagu leige on vöib ment sulle 18000 .- lödvalt teha.

pange see teema kinni juba .
Ega ei paugu :). Ja ei taha ka külavahel kõvatada. Aga vahest ei viitsi ratast bussi toppida ja kui Saku rajale on rattaga otse ca 2-3 minutit sõita siis panen tõesti otse ja läbi metsa ning üle väljade. Ei ole probleemi.

Aga vot seda punkti tahaks ma küll näha, mis sätestab mootori töötemperatuuri, nii et leige mootori eest trahvi saab :D.
Kasutaja avatar

deadend
Tsikkel: Yamaha
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas deadend »

appi.... pange see lukku, käib juba sama mõttetu vaidlus nägu et kes oli ennem kas kana või muna. ega politseinikud koopiamasinast tule, iga inimene on erinev ja erinevate arusaamadega (pean silmas seda et mõni ment peab seda kuriteoks kui sõidad vaikselt läbi metsa krossirajale aga mõni teine saab aru murest)
Kasutaja avatar

mx77
Kontakt:

No nii palju kui mina seadustest aru saan on metsas sõitmine rohkem nagu keskkonnainspektorite probleem. Politseinikud ei klaari asju isegi siis kui liiklemine toimub asfaldil, kuid mis ei ole avalikel teedel.
Kasutaja avatar

deadend
Tsikkel: Yamaha
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas deadend »

kurat mida me neid sõnu närime :evil: point on selge ju

bilabong

Lugemata postitus Postitas bilabong »

Alati võib ju sõita te ääres põllu peal
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

oma territooriumil (hoov, põld) võib sõita kasvõi tankiga ;) olgu seal kasvõi asfalttee

Silwer

Lugemata postitus Postitas Silwer »

Tegelikult on sedasi, et teedel sõidukõlbulikku riistapuud ei tohiks ka käe kõrval lükata mööda teed, kuna seaduses on sõna "sõitmine" asemel "juhtimine".

Käe kõrval ratta lükkamine loetakse ikkagi juhtimiseks.

Minu teada ratta lükkamise eest trahvi ei ole tehtud aga on tehtud sellise asja eest: mehed võtsid mõned õlled enne auto remonti ja siis, kui remontima asuti oli vaja auto garaazi lükata, kõik oli tore aga lükkamise pealt läks rool lukku ja autot enam pidama ei saanud - avarii. Kirja läks see kui alkoholijoobes sõiduki juhtimine. Kas mootor töötas või ei töötanud ja see kas sa keerasid rooli läbi akna või autos istudes - vahet pole ju.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

On jah niimoodi jaburalt asi paigas.

Näiteks jalgratast tohib kõnniteel käekõrval lükata, mootorratast mitte - loetakse juhtimiseks...

raynu

Lugemata postitus Postitas raynu »

..... jalgratas pole vist mootorsõiduk ka?...või on!?
Kasutaja avatar

virkostein

asi on tõesti natukene, või päris imelik, keegi võiks ju mõne politsei ametniku käest viisakalt küsida, ja siia kirjutada, saaksid kõik targemaks. see pole küll vist seaduses kirjas, kuid ma arvad et ei ole keelatud tee ääres tsikli lükkamist. :roll: kas kellegi tutvusringkonnas on mõnd politseiniku?
Suletud

Mine “Vaba teema”