Kiivri peale paigaldatav videokaamera
Re: Kiivri peale paigaldatav videokaamera
Mis ostmisesse puutub, siis Eestis on hinnad nagu ikka poole kallimad.
Mitte päris, mu noor sõber. Lisa sellele ebay hinnale toomiskulud, toll (umbes 10%), käibekas kogu möllult pluss tollimistasud ja hinnavaheks võrreldes Eesti letihindadega jääb alla 1000 krooni. Vahe on vaid selles, et kui vajad garantiiteenust, siis Eestis viid sa selle poodi ja vaidled nendega natuke (läbikäidud tee Matkaspordis), USAsse pead kaamera oma kuludega kohale saatma ja nad võivad sind lihtsalt pikalt saata.
Olen ka ise pildikvaliteeti võrrelnud eri klippides. Eesti oludes tasub arvestada asjaoluga, et meil on valgusega oluliselt kehvemad lood kui päikeselises Kalifornias ka keset suve, rääkimata ülejäänud 11 kuust, seega tasub tähelepanu pöörata kaamera käitumisele ja värvide loomulikkusele varjulistest piirkondades. Silma järgi hinnates on GoPro selle külje pealt tugevam. Samuti on GoProl helisalvestuse kvaliteet parem, kuigi tsikliga maanteekiirusel sõites on mõlema häälekanalis ainult valge müra.
Ma ise olen mõelnud seda kaameravärki aga selle nurga alt, et mis on see oluline unikaalne kvaliteet või omadus, mida see kaamera pakub tsiklisõidu jäädvustamisele, võrreldes tavaliste kaameratega? Kindel on see, et pildikvaliteedilt jäävad need väikekaamerad tavalistele samas hinnaklassis turisti-HD kaameratele selgelt alla, ka käsitlemismugavus ja mitmeotstarbelisus on selgelt nõrgad küljed. Pmst saab paljudele käsikaameratele osta külge lainurk konverterid, leiutad (või ostad) monopoodi jm käepärase abil vahvad kinnitused tsiklile ja annad minna. Ekstreemkaamerad on olulise eelisega vaid kahel juhul: muda-pori ja põrutusterohke keskkond. Tavaliste kompaktkaamerate jaoks on veekindlad lahendused kas olematud või kobakad ja kallid, kui just kilekott+teip ei ole sinu tassike teed.
Ma arvan, et kui eesmärgiks on jäädvustada teedel kulgevaid trippe, siis oleks selge eelis tavalisel käsikaameral. Ekstreemkaamerat on mõtet kasutada enduuro, krossi jms jäädvustamise soovi korral.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.