Autokoolid

eerikkarts
Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS

Re: Autokoolid

Lugemata postitus Postitas eerikkarts »

Yamsakas kirjutas:
extremist kirjutas:
Õnnekas kirjutas:

Suhtumine on sul noormees tugevalt paigast ära, õpetaja ei targuta, vaid püüab sulle parimal võimalikul moel enda teadmisi edasi anda. Ma usun, et enamikul tsikliõpetajatel pole mingi probleem sulle ette näidata elementaarseid sõiduvõtteid (ärme siinkohal lasku võistlusspordi tasemele). Eespool sõites oleks üsna raske jälgida sinu kui õpilase võimalikke vigu, pealegi võid uskuda - matkimine ei ole kõige efektiivsem õppimise vorm. Ja lõpetuseks, Eestis võib õppesõidu saatesõidukina kasutada teist mootorratast.

Ma ei räägigi et nüüd kohe algusest peale hakatakse ees sõitma, vaid siis kui õpetaja on kindel et sa lolle elementaarseid vigu ei tee. Mu meelest oleks
kõige parem õpetada ristmikute ja ringteede läbimist, mida mulle täielikult selgeks ei tehtud.
Sa pole vist ammu autokooliga kokku puutunud ja kurvi võtmisega ka probleeme pole, aga kui inimene istub autokoolis esimest korda ratta selga siis on
teine asi. Muidugi maitse asi kuidas sa tahad et sind õpetataks. Ideaalis ja teoreetiliselt tundub küll et kõik on nii perfektne aga tegelikkuses annab nats
soovida.

Kõige lollim sõidu õppimise juures (eriti eksamil) ongi see et sa ootad mis käsklusest tulevad kõrvaklappist.
Kõik kes sõidavad teavad väga hästi kuhu on nendel vaja sõita ja arvestades seda valivad teed.

Kui sa teed õppesõitu või siis eksamit on alati see teadmatuse tunne (teadmatus on tavaliselt pingeline tunne - aka hea mõju küll pole) kuhu sa pöörad...jah on olemas teelõigud kus sa teed et sõitma pead sinna sest teisiti ei saa või saab aimata kuhu võiks sõita.

Kui õppesõidul/eksamil öeldakse, et kuule praegu sõidame Õiesmäe poole, teeme seal paar ringi et näha kuidas sul läheb, proovime ka väikseid tänavaid sealt edasi Mustamäele ja proovime seal paar kavalat kohta (mainima ei pea) siis ma arvan asi oleks plaju lihtsam õpilasele/eksami tegijale.
Lihtsalt mainiks kuhu on plaanis umbes minna ja mida eksaamineritav/õpetaja tahaks näha et sa teeks.

Sest muidu inimene sõidab nagu keegi sind sihiks püssiga ja tuleksid käsud - "Paremalae, vasakule, ümberpöörd jne... " paljudele on see vastuvõtmatu ja tekkivad vead, kuna ei talu teadmatuse tunnet ehk pinget.

Täpselt!
Mäletan soovitati tungivalt Sauele minna eksamit tegema, vähe sellest et ma ootasin üle kuu aja oma eksamit siis eksaminaator oli mingi närviline tüüp, käsklused olid tõesti sellised justkui püss kuklas ja pidin imelikult peatuma tee ääres ja küsiti kas ma tunnen seda autot mis mis meie taga seisab :?: Ajas jummala hämmingusse, ja siis laagri maxi marketi parklasse viidi mingi mõttetu tiirutamine. Pärast selgus väidetavalt parklas sõitsin vastassuunda, ei jaganud mõtteliselt tee pooleks, krt tee oli nii lai et sinna mahuksid autod 4 reas sõitma. Sõimati lõpuks takka kes mulle autoload andis.
Järgmine eksam oli Tallinnas ja hoopis rahulikum vend aga mis põhiline ma aimasin kuhu ta sõita tahab, ma mõtteliselt juba oletasin marsruute. Eksam sai tehtud ilma vigadeta.

Ja nii see Yamaha XT900Z FI (SuperTenere) sündiski:
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi

5Okuus856üheksa

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”