Võrtsjärve 2päevane Enduro 2010 EMV-3etapp

Kui korraldad üritust ja tahaks sellest teada anda. Tahad kiita või kiruda olemasolevaid.

Moderaator: Moded

tmggi

Re: Võrtsjärve 2päevane Enduro 2010 EMV-3etapp

Lugemata postitus Postitas tmggi »

Minu jaoks oli see kõva kogemus,arvestades,et ei olnud u3,5 aastat kerget enduurot ja metsa näinud,rääkimata sellest et ei olnud kordagi ise seda ratast käivitanud. Ebaõnn algas stardis 10 minutit käima peksmist,extreemile jõudes esimesel kallakul virn,palgihunnikust mööda sõites kohe ujuma jne. Edasi metsas 2 korda kütusevoolik küljest,mis sai nipukaga parandatud,siis seal metsas oli nii libe,et ei saanud hästi hakkama,oli kurnav ;) jõudes lõpetatud raketibaasi katse otsustasin katkestada kuna power oli otsas,hiljem kuulsin et lõpuni ei olnudki väga hull. turbatööstus oli väga äge lõik. Mulle meeldis kogu üritus aga lihtsalt kogemus ja treening puudusid. (w)

Teema algataja
lärm
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas lärm »

Ajavötjad olid ka päris tasemel.
Aga kahtlus on ,et minu enduuro katsega on nihu pandud 2 minutiga,sest vaevalt ma Nikost niipalju kiirem oleks olnud.
Rääkisin ka ajavötu meestele asja ja nad lubasid üle vaadata ja teada anda. Kui vastust ei saa lähen teen ühe lisa söidu möni päev
See muudaks ainult üldkokkuvöttes minu ja Niko kohad, aga e klassis ei midagi.

Täna üks maaomanik,kelle talivilja pöllu nurk segi keerati,oli ka norm vend,ütles et pole hullu,et nagunii metssead oleks sealt metsa äärest selle ära söönud ja teine pöllumees ,kes äsja parimaks Tartumaa pöllumeheks valiti oli ka hull söber (ilmselt tänu vöidule),ütles et sitta see oras jne. Ja hea on see ,et vörreldes eelmise aastaga ,telefon vaikib---endalegi uskumatu. Nüüd tuleb ainult sellest kogu ringist eemale mingi aeg hoida ,nagu lubatud sai,loodame et teiegi siin kandis ei mürra,et saaks järgmine aasta jälle korraldada.
Tänud
Lärm

Kasutaja avatar

Kangru
Tsikkel: Gas Gas 250 EC

Lugemata postitus Postitas Kangru »

Selleks korraks siis Võrtsu enduro ajalugu ja ega kui aus olla siis jälle tohutu kogemuse võrra rikkam ja jälle on mida meenutada ning lastelastele pajatada.
See on nüüd selge, et ühelegi enduro etapile ma enam kunagi kasutatud rehviga peale ei lähe. Minu kihnu memme korviratta kumm ei pidanud kuskilt otsast ja ei olnud lihtsalt võimalik libedal mitte mingisugust hoogu hoida. Hoog on aga libedas soones esmatähtis, et püsti püsida.
Turvas oli vahva ja koguaeg oli hirm, millal see kupatus kokku jookseb aga ei midagi masin töötas ja läks nagu loom läbi. Aega mahtumine jäi seekord kaugeks unistuseks ja ega ma süüdistan siin ainult iseennast. Kuid selle üle, et kuhugi konkreetselt kinni ei tõmmanud ja üleni ujumas ei käinud on mul hea meel. Küll see sõit ka vaikselt tulema hakkab ja järgmine aasta ikka terve enduro sari plaanis nagu seegi aasta. Oleme siin oma väikse sõpruskonnaga plaane pidanud ka Läti etappe järgmine hooaeg proovida.
Jõudu sulle Lärm ja talvel harjuta natuke puutööd eelkõige sildade toksimist :) Tänud sulle ja ega sellise asja tegemine ei ole lihtne. Vinguda võid nii mõnegi asja kallal aga seda ma ei tee ja küll sa ise juba tead mida saab järgmine kord paremini teha. :bsmile:
Metsas näeme.
Terv.
Tõnu

Kratt007

Lugemata postitus Postitas Kratt007 »

riksx kirjutas:
sander81 kirjutas:

kraaviületus

Päris hea kraav. jagage veel videosi. Tundub, et sel aastal oli pinnas pehmem kui eelmisel aastal. Kuid kahju, et ise ei saanud stardis olla :(

Võrdluseks 2009a video

Mul videosid mahus 14GB ja üleslaadimisega probleemid.
Aga väike alguse jupp siin.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

Kratt007 kirjutas:

kas kaamera oli GoPro?

Kasutaja avatar

Premium1
Tsikkel: GASGAS EC300

Lugemata postitus Postitas Premium1 »

Nüüd kui kondid peale võimatut sooritust järgi hakkavad andma lisaks ka oma pihtimuse ja kommentaari toreda ürituse kohta. Kõigepealt tänud Lärmile kes jätkuvalt kahjumiga üritusi korraldab ja meie kui harrastajate peale ka mõtleb. Kuigi kohati ülekohtune ja samas õiglane.

Maha sõidetud nurkade kohta lisaks niipalju, et vähe usutav, et kultuur kui selline ainult harrastajate osalt soovida jätab. Startisin harrastajate teises pooles ja märgid mis suunasid servast sõitma oli juba esimesel ringil esiotsa meeste poolt poognaks sõidetud ja ca 2 m teisele poole märke sooned sisse sõidetud.

Sildade kohta ei ütle ühtegi paha sõna kuna neid lihtsalt polnud. Sattusin ka ise esimesel päeval kohta kus kraavi ületusel pundar ees ukerdas. Kuidas nüüd võtta kui üritad mööda rada sõita oled tohman ja kui üritad rasket kohta vältida oled petis.

Mina olin üks nendest kes teisel päeval CP järgset turbavälja vältis. Eesmärgiks mitte kulkut saada vaid ühes tükis tagasi jõuda. Spetsiaalselt puhastasin numbri kohtunike ees puhtaks ja seisin minuteid 2-3 vaagides mida teha kuna ees kerkis kaks aurusammast. Nähes ühte porgandit (numbrit ei näinud) kõrvalt sõitmas järgnesin talle. Miks kohtunikud seda ei fikseerinud on küsimus korraldajatele kuna ise olin arvamusel, et tulemus tühistatakse. Kui vähegi võimalik võiks tulemusi muuta võistleja numbri 629 suhtes. Saaksin süümekatest lahti.

Minu jaoks üks väga ohtlik moment esimesel päeval oli ülesõidul. Hoidsin hammastega tsiklist kinni, et kuidagi aega tagasi sõita kui järsku peale tõusu liivase languse taga palk vastu vaatas. Isegi ei mäleta enam kuidas sealt mööda sain, aga järgmine kord võiks mingi ohu märgi püsti panna.

Kokkuvõtteks lisaks veel. Lõpuni jõudsin tänu sellele, et vahetult enne võistlust käigukasti remont sai tehtud ja sellega kaasnevalt ka muud asjad üle kontrollitud. Raja olukord oli harrastajale kõike muud kui jõukohane. Sügav kummardus kõigi lõpetajate ees ja usun, et nii mõnelgi oli vere maitse suus.

ajalugu: sääru, Husaberg FE 501E, porgand, jms.
Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Kestvuskrossidel ja enduurodel on üks hea asi, et kui mutta või sohu ära upud ja kuidagi välja ei saa, ning meel on mõru ja maailmapeale vihane, siis tuleb teha nii - kükita maja võta kätega jalgade ümbert kinni (looteasend) ja nuta. Nutmine sõltub mehe suurusest, kuid piisab 1... 15min, siis saad aru, et see on täiesti mõtetu tegevus. Nagu võlu väel saad uut energiat juurde ja kangutad tsiklit mudast välja. Aitab iga kord olenemata päevast.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

kabemik

Lugemata postitus Postitas kabemik »

Laupäeva hommikune virgutusvõimlemine enne metsapoole pööramist.
http://www.youtube.com/watch?v=4ap_slm65L8

Jacobo

Lugemata postitus Postitas Jacobo »

Hei!

Sõit oli mega ja Lärmile au ja kuulsus vaeva eest! ainult 3 päeva on möödas, aga mingil müstilisel põhjusel on sõiduisu juba tagasi. Tsiklit ei julge garaazhi vaatama minna, kui päris aus olen. kardan kolle.

Siit ühe soome sõbra Markku Pesonen'i kaamerast pilte:

http://maicomara.kuvat.fi/kuvat/Viro+23.24.10.2010/

Mis lõikamist puudutab, siis jätsin ka mina turbaraba välja kartes 2T õhku lasta. Tegin juba peale CPd otsuse, et võtan päevast nulli pigem ja sõidan mööda. kui finishijõudsin, ütlesin ka kohtunikele seda, et lõikasin ja pange päev nulli. Tundus nagu kõige eetilisem ja spordimehelikum viis toimida...

Terv,
Jakob

Kasutaja avatar

mella

Lugemata postitus Postitas mella »

Pealkiri "Viron Enduroo"

Pilt:

Pilt

Teema algataja
lärm

Mella kirjutas
"Rada oli iseenesest väga huvitav ja mitmekülgne ning Lärm palju vaeva näinud. Ainult et see võistlus võiks kuu varem toimuda. Vastasel juhul pooled mehed metsast õigeks ajaks tagasi ei jõua. Keerulised elemendid on ekstreemil lahedad, kuid nende ehitamisel pole mõtet, kui pinnase tõttu hoogu üles ei saa või nii libedad on, et ringi minnes aega võidab. Igatahes antud ilmastiku kontekstis oli ikka julmalt rajaga üle tõmmatud."

ok ,oletame et teeme järgmine aasta kuu varem,aga mis siis kui on nii nagu eelmine aasta kui suvi väga vihmane ja olukord täpselt sama.
Kordan ,et nädal varem olid tingimused nii head ,et lausa ootasin vihma et turbas tuleohutus ei tekiks. Ja ex katse elemente vöis lausa tagurpidi üle söita nädal varem ,sest kuiv oli.
Et üle ma küll seda rada ei keeranud,aga ilma vastu ma ei saa kahjuks . Ilmselt tuleb järgmine kord viimase päevani ilma jälgida ja siis ennem vöistlust rada muuta vajadusel.
Ilm täna super ja kuiv,kaldun arvama et kui teeme kuu varem ,aga on vihmane ,siis tingimused täpaelt samad. teine variant on vötta kasutusele offroadi asemel rohkem kruusateid,kui nii soovitakse.
Vöi siis openile raskem rada ja hobbile kerge m oluliselt
elame näeme
Lärm

Kasutaja avatar

mella

lärm kirjutas:

Ilm täna super ja kuiv,kaldun arvama et kui teeme kuu varem ,aga on vihmane ,siis tingimused täpaelt samad. teine variant on vötta kasutusele offroadi asemel rohkem kruusateid,kui nii soovitakse.
Vöi siis openile raskem rada ja hobbile kerge m oluliselt

mida hiljem korraldada, seda suurem on tõenäosus ilma poolseks ootamatuseks. Nagu eelmisel aastal, kui enne õiget päeva lumi maha tuli.

Ehk tuleks tõesti hobiklassidel liiga rasked kohad välja jätta, kui ilma pealt on näha, et need masinaid neelama hakkavad. Ja ka ülesõidu aegu, kui pooled tunnisesse ajalimiiti ei mahu. Või siis lubada ka pikemat aega kui tund erandkorras.

Minul poleks midagi ka suht kitsa ajagraafiku vastu, kuid sel juhul pole vaja eelnevalt mitu korda rõhutada, et aega on piisavalt. Aega EI OLNUD piisavalt. Seda oli väga vähe.
Kes eelnevalt teadsid, et aega jõudmine saab napikas olema, andsid täiega minna.

Eks järgmisel korral ollakse loodetavasti paindlikumad. Tegelikult oli ju mõnus võistlus. Minu kahjud piirdusid sileda esihammakaga, mootor loodetavasti korras, kuigi keesin ka turbas korduvalt.

Teema algataja
lärm

Eks vigadest öpime, minu suurim viga oli sildasid ülehinnata,aga krt künnimaal peaks küll iga harrastaja söitma suutma
järgmine aasta siiis paremini

Kasutaja avatar

mella

lärm kirjutas:

aga krt künnimaal peaks küll iga harrastaja söitma suutma

Künnimaa oli ju enamvähem. Erinevalt paarist tatisest põlluservast. Täitsa uus kogemus, kui äkki masin 90 kraadi uue suuna võtab ;)

kabemik

Lugemata postitus Postitas kabemik »

"Tünnisõit" vabas looduses !

http://www.youtube.com/watch?v=_9jYwmAQuow

priit001

Lugemata postitus Postitas priit001 »

Enduro ongi selline, et tuleb looduslikes tingimuses hakkama saada, sh mudases soones põllusihil. Selle asemel kuskil kruusaliõigul tuimalt, gaas põhjas, külmetada küll ei viitsiks. Antud võistlusel oli kindlasti oluline ka rehvide valik.
Eksteemkatse elmentide vahel jätmisest on tõesti kahju, sest iseenesest olid takistused huvitavad ja kuiva ilmaga täiesti läbitavad.
Igal juhul oli minu meelest igati tasemel üritus. Loodetavasti järgmine aasta jälle.

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

Jah Priit, uutele rehvidele peab küll ausamba püstitama (ja elektristarterile ka) :bsmile:

tahame või ei taha, aga majanduslikku aspekti peab ka vaatama. Mul läksid Rakke ja Paikuse etapid 4 korda vähem maksma, kui Võrtsu etapp. Ja seda ilma suuremate mootri või sidurimuredeta. Et kui kogu rada teha toredaks punnitamiseks ja arvestada et kaks pikka päeva on sõiduaega, siis võib juhtuda, et osalejate arv kuivab kokku. Ei jaksa/taha harrastajatest osalejad oma ratta ettevalmistust + pärastist remonti + sõiduvarustuse hävingut kinni maksta ja selle tagajärjel toimuva osalejate arvu vähenemise tulemusel ei saa ka Lärm etappi isetasuvaks. See on see, millele Mella päris õiglaselt vihjas.

Kuigi tagantjärele vaadates oli ikka vägev sõit ja järgmine aasta võiks ikka sama rada lasta. Ütleb ju vanasõnagi "kes kannatab, see kaua sõidab" :lol:

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

sander81
Tsikkel: ktm 300 exc

Lugemata postitus Postitas sander81 »

turba lõik
metsa lõik

Teema algataja
lärm

Ma arvan ,et 3 asja mis oleks pidanud olema teisiti.
1 ----sillad oleks pidanud vastu pidama(minu viga)
2----- teine päev oleks pidanud turba sirge välja jätma ,vähemalt hobbile
3----- hobbi ajad oleks pidanud olema pluss 30min rohkem. Eelmine aasta oli minu tehtud ajad,siis oli jälle häda kuna pidi 25min passima tc-s,et ei teagi mis öige oleks olnud.

Samas mina arvan ,et iga mees, kes enduurole tuleb peaks suutma söita seda vörtsu rada kui pehme turba osa välja jätta. Probleem on lihtsalt selles,et paljud pole söitnud tatise ilmaga,mis seekord oli. Rada oli ju tegelikult täiega söidetav(v.a teine päeva turvas 2km)
Aga kui on soov ,siis minugipärast ,järgmine aasta tuleb hobbile kerge kruusatee ja andke kuuma ,kui see teile rohkem meeldib ja nii me tammumegi ühel tasemel :( ...

tmggi

Lugemata postitus Postitas tmggi »

Jäta kõik sisse! Kõik oli sõidetav! Aja värk ainult

Kasutaja avatar

mella

lärm kirjutas:

3----- hobbi ajad oleks pidanud olema pluss 30min rohkem. Eelmine aasta oli minu tehtud ajad,siis oli jälle häda kuna pidi 25min passima tc-s,et ei teagi mis öige oleks olnud.

Hobi ajad oleks võinud vabalt samad olla või siis ehk 5..10 min pikemad kui sportklassil, kuid outi saata tohiks alles pooleteise tunniga. Seda viimast muutust oleks saanud peakohtunik ka jooksvalt vastu võtta.
Ja E klass tuleks saata rajale pärast harrastajaid :D

Saimon

Lugemata postitus Postitas Saimon »

Loen ja vaatan, et miinuseid ja plusse antakse üritusele enam-vähem võrdselt aga lõpptulemus on, et ikkagi kõik on rahul. Sama ütlen enda eest ka, mina, kellel sõidukogemust enduro rattaga ehk 0,5 - 1 tund ja esimene sellelaadne ettevõtmine üldse, sain toreda kogemuse ja olin finishis positiivselt meelestatud. mis siis et ajast tundides üle ja vaat et pool rada sõitmata. Stardis polnud ettekujutustki, mis meid ees ootab. Vennaga, kes samal tasemel kui mina, kahekesi pusisime, higistasime, ähkisime ja puhkisime, tatistasime ja vandusime, aga kõigest saime jagu. Raja peal mõtlesime, et kui enduro ongi alati selline, siis krt, kõvad mehed kõik kes tervelt lõpetavad. Ütleme nii, et ilm tegi meie jaoks tingimused ikka väga ekstreemseks, aga see ei ehmatand, jonni ei jätnud, jõudsime täpselt nii kaugele kui meie tempos võimalik. Tähtis on, et see enduro pisik nakatas ja 100% oleme järgmine kord jälle kohal.

zzrider

Lugemata postitus Postitas zzrider »

lärm kirjutas:

...Samas mina arvan ,et iga mees, kes enduurole tuleb peaks suutma söita seda vörtsu rada kui pehme turba osa välja jätta. Probleem on lihtsalt selles,et paljud pole söitnud tatise ilmaga,mis seekord oli. Rada oli ju tegelikult täiega söidetav(v.a teine päeva turvas 2km)
Aga kui on soov ,siis minugipärast ,järgmine aasta tuleb hobbile kerge kruusatee ja andke kuuma ,kui see teile rohkem meeldib ja nii me tammumegi ühel tasemel :( ...

Hei kuule egas me nii sitad mehed nüüd ka ei ole.. Aega oleks võind olla nii 10.15min rohkem, muud midagi. Päris kruusateed ära nüüd ka tee. Sillad korda ja ongi. Turvas oli karm, tuleb tunnistada..

Teema algataja
lärm

Vot ,mina olen ka omast arust aru saanud,et egas "me nüüd nii sitad mehed ka pole" et mööda kruusa söitma peaks hakkama,aga alguse kommentaaride pöhjal tundus küll ,et peame mööda kruusa järgmise raja tegema,mis muidugi korraldajale 200korda lihtsam teha,aga iseasi kas "korraldaja" ka huvitatud sellest on...
Lärm

Kasutaja avatar

Premium1
Tsikkel: GASGAS EC300

Lugemata postitus Postitas Premium1 »

Kruusa katsed las jäävad orienteerumise võistlusteks.
Kui Lärm parandab need kolm punkti mis lubas peaks ka aastase sõidukogemusega juht suutma lõpetada.
Mella mõte oli hea, E klassid lõppu, las sõidavad ka soones.

ajalugu: sääru, Husaberg FE 501E, porgand, jms.

priit001

Lugemata postitus Postitas priit001 »

Soones sõitmine ei ole kohustuslik :wink:
Alati on ruumi ka kõrval

Kasutaja avatar

Möku

Lugemata postitus Postitas Möku »

tegelikult on meil hobbiklassi sõitjate hulgas palju vendi kes eesti oludes E klassi sõitjad võiksid juba olla. Huvitav mille järgi need Hobi ja E-klass üldse teineteisest eristatakse? Nii Enduuros kui ka kestuskrossidel on hobi ja E omavahel üsna sarnase sõiduga.

Hobi C on see klass, mille pärast peaks muretsema ja aegasid pisut pikemaks venitama - seda siis selleks, et värskelt enduurospordiga liitunuid mitte liiga suurte kuludega ja nulltulemusega kohe eemale peletada.

Hobi C - s saab kaks esimest aastat sõita - ja kui kahel aastal oled juba kõik etapid läbi teinud, siis ei tohiks see turbalõik ka enam probleemiks olla. Siis oled ka juba näinud kuidas Soome 60 aastane vitaalne veteran ootab ära kui ATV mehed nagu soomusrong ühtlase sirge jälje sisse sõidavad ning siis kulged teise käigu ja veerand gaasiga ilma soonepõhja läbipuurimata nende jäljes. Elementaarne (w)

Ja 10 punkti Lärmile kommentaari eest, et paljud mehed pole sellise tatise ilmaga viitsinud trenni teha - mul oli just selle savise pinnasega soonilisel rajal probleeme esiotsa kinnihoidmisega. Ilge punnitamine eimillestki ning irmus energiakadu. Järgmine kord tean et ei pane krossikummi ette, mis vajab töötamiseks suuremat hoogu ja kallutamist (andis jumal enduroratta, annab ka enduurorehvi ette ja krossirehvi taha). Ning et peab otsima treeninguks selliseid saviseid radasid vihmaga, et oskaks seda pinnast ka kiiresti sõita. Ainult liiv ja turvas ja kivid ei ole piisav. Aga mul on ka alles esimene aasta võistelda ja sisuliselt kuulun sellesse "absolute beginners" ehk Hobi C klassi, nii et õppida on veel väga palju.

Lärm - tee ikka järgmisel aastal ka pärisrada - ja mina omalt poolt püüan jätkata koolituste korraldamist algajatele ja hobiklassile. Ega oskused muidu ei tule.

Usinus-Kasinus-Cosinus

Teema algataja
lärm

vaatasin nüüd nädal hiljem nädalavahetuse ilma ja ajab ikka vihale küll ,nii laup kui pühap kuiv ja päike paistis ,ex rada jummala kuiv jne.
ma pole üldse kindel et see kuu aega ettepoole töstmine üldse midagi aitab ,kui on ikka vihma periood siis pole tähtsust kas kuu aega ennem vöi hiljem sest tatiseks läheb nagunii,aga ilmselt teeme ikka järgmine aasta natuke varem ,saab vähemalt hiljem alustada ja ja päevad ka natsa pikemad.
Lärm

Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Tee natukene varem nii 3..4 nädalat. Muidugi ilma vastu ei saa aga siis on tõenäosus suurem, et ilm hea.
Eks päevad olle ka pikemad ja soojemad.
Eelmisel aastal oli üsna külm ja lumi maas. Metsavahel ukerdades sai naha korralikult märjaks ja siis tulid kiired lõigud, kus nii mõnigi mees ennast ära külmetas.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Üritused”