sõidueksami vaidlustamine

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
daffy
Tänanud: 1 kord

sõidueksami vaidlustamine

Lugemata postitus Postitas daffy »

tere päevast kõigile. teema selline et sõber oskas hiljuti tsikli sõidueksami tallinna arki's läbi kukkuda. kuna põhjendused vigade kohta tulid sealt, kuidas nyyd õeldagi ysna lapsikud, siis sooviks teada kas kellelgi on viimasel ajal vaidlustamisega tegemist olnud ja kas see reaalselt on ka tulemuseni viinud. tänud

-r6-
-xjr1300-

Rytaly

Re: sõidueksami vaidlustamine

Lugemata postitus Postitas Rytaly »

tuleb ikka sõitma õppida ,mida sa siin vaidlustad , nemad on ju kunnid! see kuidas hiljem sõidad on oma asi aga eksamil pead nende "pilli järgi tantsima"

Kasutaja avatar

Teema algataja
daffy

vaata kulla mees sellise vastuse võid delfisse kirjutada sest see ei aita kyll kedagi aga hetkel on valikud kas jätkata kevadel voi vaidlustada sest eksami aegu enam ei jätku tänavu. vot nii on lood. edu

-r6-
-xjr1300-

Aspelund
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

No aga too näide mõnest lapsikust põhjusest? Kaldus vastassuunda? Sõitis üle valge joone? Pööras valelt rajalt? Unustas suuna? Ilma neid teadmata on raske midagi hinnata.

Üldjuhul ei kukuta läbi ühe konkreetse veaga (see peab olema siis midagi päris koledat), vaid erinevate vigade summana. Enda aja ja närvikulu vältimiseks on tõesti pigem mõistlik probleemsed kohad talvega selgeks lihvida ja sealt uuesti proovida. Vaidlustamise üheks tulemuseks võib olla see, et korduseksamil muutub sõidueksami sooritamine veelgi keerulisemaks, seda keerukamate ristmike ja marsruutide valikuga. Seal on oht taas põruda aga juba suurusjärgu võrra suurem. (PS Tegu on hüpoteetilise olukorraga, mis ei peegelda reaalsust ja ARK ametnike tegelikku töössesuhtumist).

A.

punkpoiss112

Lugemata postitus Postitas punkpoiss112 »

Mul vend eelmine aasta vaidlustas aga tolku polnud sellest midagi! Kergem maksta uuesti riigilõiv ja sõit uuesti teha kui hakata jamama! Saab kiiremini ja kergemine hakkama!

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

daffy kirjutas:

vaata kulla mees sellise vastuse võid delfisse kirjutada sest see ei aita kyll kedagi aga hetkel on valikud kas jätkata kevadel voi vaidlustada sest eksami aegu enam ei jätku tänavu. vot nii on lood. edu

Kas mujale ark ei saa minna ,kus ehk oleks aegu !? :bsmile:

germpz
Tsikkel: Yamaha TDM 850

Lugemata postitus Postitas germpz »

Aspelund kirjutas:

No aga too näide mõnest lapsikust põhjusest? Kaldus vastassuunda? Sõitis üle valge joone? Pööras valelt rajalt? Unustas suuna? Ilma neid teadmata on raske midagi hinnata.

Üldjuhul ei kukuta läbi ühe konkreetse veaga (see peab olema siis midagi päris koledat), vaid erinevate vigade summana. Enda aja ja närvikulu vältimiseks on tõesti pigem mõistlik probleemsed kohad talvega selgeks lihvida ja sealt uuesti proovida. Vaidlustamise üheks tulemuseks võib olla see, et korduseksamil muutub sõidueksami sooritamine veelgi keerulisemaks, seda keerukamate ristmike ja marsruutide valikuga. Seal on oht taas põruda aga juba suurusjärgu võrra suurem. (PS Tegu on hüpoteetilise olukorraga, mis ei peegelda reaalsust ja ARK ametnike tegelikku töössesuhtumist).

A.

Täiesti nõus!

Ja tundub et soov on enamikel värsketel juhikanditaatidel saada iga hinna eest plastikutükk taskusse mitte osata endale ja teistele ohutult liigelda.

Yamaha TDM
Kasutaja avatar

Teema algataja
daffy

noh yldkokkuvõttes ebasujuv ja ebakindel sõidustiil, kuna ise seal ei sõitnud siis raske täpselt õelda aga konkreetseid vigu ei olnud. seepärast huvitabki kas keegi on vaidlustanud ja mis tulemustega.

-r6-
-xjr1300-

Rytaly

Lugemata postitus Postitas Rytaly »

daffy kirjutas:

Kulla mees õpeta oma sõbrale liiklust ,mitte ära hala siin , tuleb õppida sõitma ja LE tunda :mrgreen: Ja ma pole mees vaid naine ,kasutajanimest ju aru saada ,mitte nagu sul!

Kasutaja avatar

Teema algataja
daffy

no anna andeks härra rytaly kui sinu tundeid riivasin aga ära lahmi ma palusin avaldada kogemusi vaidlustamise asjus mitte mulle moraalilugemist.

-r6-
-xjr1300-

jakobj

Lugemata postitus Postitas jakobj »

daffy kirjutas:

noh yldkokkuvõttes ebasujuv ja ebakindel sõidustiil

See ongi juba ju selline viga, mida annab ise parandada minu arust. Eksamil tuleb olla alati üliviisakas ja rahulik, samas mitte munema jääda.
Et jah.. mis seal ikka vaidlustada, tuleb olukorraga leppida ja harjutada veel. Ise tegin ka Tallinna ARK-sja võin öelda, et täitsa võimalik on seal läbi saada. :)

Edu igaljuhul!

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

daffy kirjutas:

tere päevast kõigile. teema selline et sõber oskas hiljuti tsikli sõidueksami tallinna arki's läbi kukkuda. kuna põhjendused vigade kohta tulid sealt, kuidas nyyd õeldagi ysna lapsikud, siis sooviks teada kas kellelgi on viimasel ajal vaidlustamisega tegemist olnud ja kas see reaalselt on ka tulemuseni viinud. tänud

Kirjelda vigade põhjendusi täpsemalt. Lambist vaidlustada ei soovita, sügisel sõidueksami vastuvõtt lõpeb vist peagi (eelmisel aastal oli nii). Kevadel paar sõidutundi võtta ja peale minna. Kui on tunne, et Tallinnas on väga keerukas teha, proovigu mõnd väiksemat kohta, eelnevalt liikluses ja eksami asjades kogenud sõbra või sõiduõpetajaga sealsed teed läbi sõites. Väiksemas kohas on ebakindlust ehk ka vähem, kui liiklustihedus inimest pabistama paneb.

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

õigem ikka teha seal kus elad ja suurem osa ajast sõidad ,neid "metsamehi " ju linnaliiklusesse ei ole vaja! :bsmile: Pealkiri võiks olla :sõiduoskuse vaidlustamine.

Kasutaja avatar

Kri§to
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri§to »

Omast kogemusest 09.09.2010 tehtud sõidueksami kohta tallinnas, minul küll mingisugust norimist ei esinenud, kõik väited eksamineerija poolt olid korralikult argumenteeritud.... Usun et eksamineerija, kes oma tööd aastaid teinud on hindab ikka silma järgi kohe ära mis masti sõiduoskusega tegu on ja mina pigem ei usu seda norimist kuidagi.
[youtube][/youtube]
Kui ebakindlalt sõidad... siis harjutage juurde, sedaenam kui tutvusringkonnas rattaid on

Kasutaja avatar

boob
Mode
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas boob »

daffy kirjutas:

noh yldkokkuvõttes ebasujuv ja ebakindel sõidustiil, kuna ise seal ei sõitnud siis raske täpselt õelda aga konkreetseid vigu ei olnud. seepärast huvitabki kas keegi on vaidlustanud ja mis tulemustega.

Eksamineerija luges kindlasti täpselt ette, millised vead olid ja tõenäoliselt pani need ka paberile kirja. Seega ära räägi, et eksamineerija põhjendused olid lapsikud, "yldkokkuvõttes ebasujuv ja ebakindel sõidustiil", vaid küsi, mida see sõber rääkimata jätab.
Läbi kukkumiseks piisab ühest liiklusohtliku olukorra tekitamisest ja algaja juht ei pruugi ise arugi saada, kui ta on midagi sellist korda saatnud.

Kui rääkida eksamitulemuse vaidlustamisest, siis üks sõber on mul seda C katergooria eksamilt läbi kukkudes teinud. Tema oli ka kindel, et teda koheldi liiga karmilt. Lõppes see sellega, et läks teise maakonda ja tegi oma eksami seal...

Kasutaja avatar

Source

Lugemata postitus Postitas Source »

Minu argi sõidueksami alguses ytles motokoolituse õpetaja et täna on piider eksamineerija ja läheb raskeks. Sõit ise enesest oli kõik hea aind tagasi tulles arki oli ema lapsega ja sõbrannaga sebral, rääkisid juttu. Ma jäin seisma et neid yle lasta kuna esmane mulje jäi et tahavad yletada, mida nad ei teinud vaid lobiseseid. Seisin seal no ca 10sek nii kui käigu sisse panin ja liikuma hakkasin otsustasid sõbrannad jutu lõpetada ja sebra kasutada. Eksamineerija jäi loomulikult neid yle laksma aga mina juba olin pmst sebra yletanud ja nii ma läbi kukkusin. Eksamineerija ytles veel et "sul ju kiiver peas, oleks võinud kysida kas soovivad ytletada" kui yritasin vaidlustada et ma ju krt seisin aga nad ei soovinud yletada. Võta nyyd kinni kas oli minu sõidu viga... aga vaidlustamine argiga suht mõttetu.
Olen kyll kuulnud et on isegi suudetud vaidlustus võita aga see % on suht olematu aga kui soovi on võib ju yritada kuigi kahtlane et sealt midagi asjalikku tuleb, niisama ajad eksamineerijad enda vastu yles.

Kasutaja avatar

villy
Tsikkel: KTM690, TM300
Tänanud: 193 korda
Tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas villy »

Source kirjutas:

Minu argi sõidueksami alguses ytles motokoolituse õpetaja et täna on piider eksamineerija ja läheb raskeks. Sõit ise enesest oli kõik hea aind tagasi tulles arki oli ema lapsega ja sõbrannaga sebral, rääkisid juttu. Ma jäin seisma et neid yle lasta kuna esmane mulje jäi et tahavad yletada, mida nad ei teinud vaid lobiseseid. Seisin seal no ca 10sek nii kui käigu sisse panin ja liikuma hakkasin otsustasid sõbrannad jutu lõpetada ja sebra kasutada. Eksamineerija jäi loomulikult neid yle laksma aga mina juba olin pmst sebra yletanud ja nii ma läbi kukkusin. Eksamineerija ytles veel et "sul ju kiiver peas, oleks võinud kysida kas soovivad ytletada" kui yritasin vaidlustada et ma ju krt seisin aga nad ei soovinud yletada. Võta nyyd kinni kas oli minu sõidu viga... aga vaidlustamine argiga suht mõttetu.
Olen kyll kuulnud et on isegi suudetud vaidlustus võita aga see % on suht olematu aga kui soovi on võib ju yritada kuigi kahtlane et sealt midagi asjalikku tuleb, niisama ajad eksamineerijad enda vastu yles.

mul samamoodi keegi tsillis sebra ääres kui eksamit tegin... ootasin niikaua kui eksamineerija ütles lällarisse, et võid ületada ..

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”