A-kategooria eksamid alanud!
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Re: A-kategooria eksamid alanud!
kiisuke kirjutas:Küsiksin nõu. Tahaksin nüüd septembris autokooli minna, kuid 21 kukub alles märtsis ja sõidueksamit saab alles 3 kuud enne sünnipäeva teha. See tähendab, et peaksin kevadel pärast oma sünnipäeva mingi aeg tegema sõidueksami. Kuid kas on niimodi mõtet? Olen kuulnud erinevaid arvamusi. Tahaksin kuulda nende arvamusi, kes on ise niimodi teinud, et kooli lõpetanud sügisel ja kevadel eksami teinud. Kas talvega liiga rooste ei lähe? Oleks äki ikka parem mõte terve see protsess ära teha kevadel?
Tee niimoodi, et kunagi talvel tuled meie kooli ( www.selge.ee ) ja registreerud E-õppesse, vaikselt nokitsed ja õpid teooria selgeks ning kohe kui kevad saabub ja ilmad lubavad sõitudega alustada, oled esimene käpp, kes sõitma pääseb.
-
- Tsikkel: Suzuki DL650 V Strom
- Kontakt:
Mhhh kirjutas:Tuli üks huvitav Minsk müüki (huvitavad just vanad masinad) ja tekkis mõte, et võiks selle osta ja teha A1 load. Kas oleks mõtet teha load A1'e jaoks või oleks mõtekam oodata 2 aastat ja osta piirangutega masin? Järgmise aasta juunis saan 16.
Kui tahan hiljem teha A2 kategooria juhilubasid, siis pean tegema ainult teooria- ja sõidueksami ning autokooli ei pea enam läbima?
Sõbrake kõigepealt ikka otsusta ise ära, mida sa tahad, teiste arvamus siin ei tähenda midagi. Kui sa ikka tahad kohe liikuma hakata, siis ei pea küsima, kas oleks mõtet A1 teha, mine ( tule ) kooli ja tee asjad ära. Hiljem tõesti pead tegema vaid täismahus eksamid, kooli ei pea uuesti tulema.
No seda küll.
Vaatan nüüd Bike Motors'i videod, sealt saab ka mõnedele küsimustele vastuseid (nt. "Tee lenksuni" jms.).
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
minu soovitus on,et varuge vähemalt 3-4 kordne summa sellest,mida autokool küsib,sest niikuinii ei kannata te sinnamaani,kuni eksam tehtud ja load käes
Ikkagi tunne, et peaks need load ära tegema ja selle masina ära ostma . Sugulased arvavad, et pole mõtet, parem võiks oodata 2 aastat veel, aga kui pärast vaja teha ainult sõidueksam, siis pole ju eriti vahet (ainult masin tuleb siis suurem osta). Hetkel oleks plaanis osta Minsk Mini kõrvale.
Käisin just värskelt Tallinna ARKis eksamil, eksamineerija oli väga mõistlik ja lahe, pöialpüsti. Mees ei peenestanud ega norinud, pärast linnasõitu kommenteeris mu paari viga ja see järel soovis edu. Kahjuks nime ei tea, kuid oli suurem meesterahvas, kiila peaga. Järgmine nädal saab tuleb uute lubade järgi minna. Teedel näeme
Sai siis ka eksam tehtud(tglt juba 18ndal). Tegin Paides, vahetult enne eksamile minekut hakkas sadama ja tuli päris korralikult, kuid õnneks sõidu ajaks jäi sadu järgi. Kuigi närv oli sees, sest polnud enne märja asfaldiga sõitmas käinud sõidukogemust ka ainult õppesõidu jagu
aga sai kõik ilusti ära tehtud. Eksamineerija oli muhe ja hästi sõbralik, ütles kohe, et sõida oma sõitu ja ära selle pärast muretse, kas ma saan järgi või mitte. Vigu polnud, kuid arvas, et kaasliiklejatele võiks suunatuld hakata juba siis näitama kui aeglustama hakkan, kuigi see 3 sek oli kõik ilusti täidetud
Nüüd tuleb veel ratas soetada ja saab edasi harjutama hakata
16.06.2010- 09.09.2010 Tehtud
Ark sõbra rattaga Suzu GSX 750, rattal kontrolliti teh passist KW ja ülevaatust, muidugi oma load kaasa. Volitust piilus ka.
Plats: Tõus, kaheksa, aeglane sõit, slaalom, põige ja pidurdus. Hirmujutud et radariga võetakse kiirust ei pidanud paika.
Linn: Mäepealse, Kadaka tee, Akadeemia tee, Vilde tee, Sütiste tee, Tervise tn, Retke tee, Tammsaare pikendus, Pärnu maantee, Vabaduse puiestee, siis olid hiiu väikesed parema käe reegliga tänavad, kui ma ei eksi siis Side, Sihi, Valdeku, Vana pärnu maanteele järve poolt enne raudteed tagasi üle raudtee nõmme keskuse rist, Ehitajate tee, TTÜ ring, kolmas tee välja Akadeemia teele, siis Raja tänav ja Mäepealse tagasi.
Eksaminaator Igor, väga mõistlik minuarust. Mõned vead olid sõidus, arutasime läbi- üks oli näiteks tsikliga kiirendamine.
Kogemust hindamatu, kuigi hommikul kuuest ärgates oli mõnus õpilane Kiir tunne peal:P
Tänud Biker.ee rahvale, olite palju abiks ja kohtumiseni teedel.
Kri§to kirjutas:Mõned vead olid sõidus, arutasime läbi- üks oli näiteks tsikliga kiirendamine.
Et siis liiga vähe või liiga palju?
Mul oli pigem vähe, aga arvan et hullem oleks kui kiirendaks täpiks ennast. Üldiselt sõitsin lihtsalt rahulikult. Kuhugile kiiret polnud ja see tõi ka edu.
Niisiis, homme Tartus eksamile.
Oskate äkki anda näpunäited kuhu viimasel ajal eksamineeriatel meeldib õpilasi "testima" saata ja millega nad seal veel proovile panna üritavad
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
sander000 kirjutas:Niisiis, homme Tartus eksamile.
Oskate äkki anda näpunäited kuhu viimasel ajal eksamineeriatel meeldib õpilasi "testima" saata ja millega nad seal veel proovile panna üritavad
Eks karlovasse ikka, seal jälle liiklust veidi ümber korraldatud, kesk tänav on nüüd peatee koos jalgrattateega. Eks siis näed kui sõitma hakkad, kuhu viiakse
käisin täna hommikul ära ja eksam sooritatud. plats oli nagu ikka, aga linn tehti suht lihtne. vähemalt ise ei tundnud küll, et asi kehvaks kisuks. tegelt üks koht oli kus ma natuke julgelt peateele sõitsin aga vedas, et auto tuli vastu mitte ei soovinud vasakule keerata
aga noh load käes ja rahu majas
üks naine kes tegi just enne mind. suretas 8 ajal ratta välja ja slaalomis sõitis koonuse pikali...
aga kiitus julge peale hakkamise eest et julges eksamile minna
Ma sain ka lõpuks peale mitme kuist koolis käimist(õpe hakkas 3 juuni ja eksam oli nüüd 13 sept) ja ühe korra ARK'i sõidus läbi kukkumist A tehtud.
Esimene kord ARKis kohe tundsin et tasakaal pole paigas liigse pabistamise pärast ja nii saigi korra kaheksal jalg maha pandud ning seejärel kaks koonust slaalomis maha aetud.
Teist korda viskasin aga enne eksamit nätsu suhu ja platsil sai seda näritud ning ei tulnud ühtegi eksimust ei platsil ega linnas.
Õnnitlen siis iseennast avalikult. Lisaks mainiks ära, et enne autokooli minekut polnud ma isegi istunud tsikkli seljas, rääkimata sõitmisest, kuid ilmselt tänu terve lapsepõlve pikkusele rattaga sõitmisele hakkas asi päris kiiresti tulema(kolmas sõidukord sai linna).
kokkuvõtteks kulus 3900 kooli+1200ark +esimene arki eksam koos ühe sõidutunniga 720.- pluss teine eksam 720 kool+400 ark.
6940.-
-
- Tsikkel: Moto Guzzi Breva 750
- Tänatud: 1 kord
Minugi tsikliõpingud jõudsid neljapäeval positiivse lahenduseni - Rakvere ARKis anti luba iseseisvalt liiklema asuda.
Päike säras täies hiilguses kui platsil eksamineerijale õpitut näitasin ja "ristpistes" linna läbisin.
Platsil 8, sammkiirus, slaalom, estakaad, põige ja pidurdus. Edasi - Narva, Jaama, Võidu, Tallinna, Lai, Koidula, Kastani, Vee, Kunderi, Lilloru, ringtee, Kreutzwaldi, Pikk, Posti, Võidu, Koidula, Kastani, keskväljak, Rägavere, Tuleviku, Niine, Narva.
Ning läbi eksam oligi.
Järgnes sõidu analüüs ja eksamineerija tunnustus. Ei midagi kohutavat
Jääb vaid tänada toredat eksamineerijat ja oma sõiduõpetajat Vadimi (Autosõit Rakvere)
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Õnnitleme siis värskeid kategooria omanikke. Tore, et tuleb juurde tsikliinimesi. Külma närvi ja hoidke ikka kummist pool maas .
Ei tea, millal ära lõpetatakse eksamid? Eelmine aasta oli Rakveres 5. okt. Tahaks see aasta ikka lube kätte saada veel. Aga ilmselt lükkub kevadesse.
Lõpetatakse tavaliselt siis kui ööpäeva keskmine temp on üle 7 kraadi. Minuteada vähemalt.
Kas näiteks kui ARK avalikud sõidueksamid algavad 20.aprillil , kas saab minna juba 2 kuud varem autokooli ,et kõik 20. aprilliks sooritatud saaks ?
koty kirjutas:Lõpetatakse tavaliselt siis kui ööpäeva keskmine temp on üle 7 kraadi. Minuteada vähemalt.
Pigem siiski alla 7 kraadi on lõpp, üle 7 kraadi peaksid kevadel just algama
-
- Tsikkel: Yamaha SuTenöör (XTZ900) 5PS
Allukene kirjutas:Kas näiteks kui ARK avalikud sõidueksamid algavad 20.aprillil , kas saab minna juba 2 kuud varem autokooli ,et kõik 20. aprilliks sooritatud saaks ?
A-kat kursustele saad minna kui need kursused avatakse! Ja esimesed kursused just nii avatakse kui tulevad praktilised tunnid siis on plats juba sõidetav. Vali kool välja ja helista mil eeldatavasti A-kat rühma moodustama hakkatakse et olla nö esimeste seas!
http://www.super-tenere.net/forum/xtz75 ... -xt900z-fi
5Okuus856üheksa
eerikkarts kirjutas:Allukene kirjutas:Kas näiteks kui ARK avalikud sõidueksamid algavad 20.aprillil , kas saab minna juba 2 kuud varem autokooli ,et kõik 20. aprilliks sooritatud saaks ?
A-kat kursustele saad minna kui need kursused avatakse! Ja esimesed kursused just nii avatakse kui tulevad praktilised tunnid siis on plats juba sõidetav. Vali kool välja ja helista mil eeldatavasti A-kat rühma moodustama hakkatakse et olla nö esimeste seas!
okei, suured tänud vastuse eest! Kui kaua autokooli kursused teooria+praktika kestavad?(ei ole veel autokoolist uurinud.
mina läksin eelmine aasta autokooli 8.sept ja sõidueksamil ARKis olin juba 15 või 16. oktoober.. et siis suhteliselt kiiresti. Eks sõltub sellest kui tihti sõitmas saad käia, ma üritasin võimalikult järjest, sest nädalasees päevased ajad olid mul vabad.
edu igatahes:)
tel: 56622443
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
ma pakun,et 2 kuud arvesta kindlasti,kui juba ilmad ilusad on,siis on arkis järjekorrad mitu nädalat pikad.eelmine suvi oli viljandis ntx 3 nädalat ooteaeg.päris pull oli terve puhkuse passida ja 3 päeva enne puhkuse lõppu eksam ära teha
pyta kirjutas:ma pakun,et 2 kuud arvesta kindlasti,kui juba ilmad ilusad on,siis on arkis järjekorrad mitu nädalat pikad.eelmine suvi oli viljandis ntx 3 nädalat ooteaeg.päris pull oli terve puhkuse passida ja 3 päeva enne puhkuse lõppu eksam ära teha
mina sain Viljandis teooriaeksamile nädalaga ja esimene sõidueksami võimalus pakuti välja sellest nädala pärast. See oli juunikuus.
Kas keegi oskab midagi öelda ka Motokoolitus OÜ kohta? Nende kodulehelt lugedes tundub tegu olevat igati usaldusväärse ja asjaliku kooliga. Pealegi spetsialiseerunud vaid A kategooriale. Ka kursuse hind on üks kallimaid mis siiani silma on jäänud. Et kas need rohkem makstud kroonid väärivad küünlaid?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.