Abi otsuse tegemisel?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
z!ck

Abi otsuse tegemisel?

Lugemata postitus Postitas z!ck »

Tere. Kuna saan varsti 17 siis on mul juba kinnis-idee saada sünnipäevaks endale mingi kaherattaline sõbrake :) Ise olen väga huvitatud honda nsr aga kuna ma pole peale rollerite eriti ringi kimanud siis ma ei oska nende bike-dega üldse sõita...elus olen 1 kord sõitnud ja siis läks käiguvahetamine ja selline asi ikke väga aja taha. Aga kuna selline roller mind ei huvita üldse siis ikka sooviks mingit 125 sõpra. Nüüd mul teile kui pro-dele selline küsimus, et mida teha kas ikka osta see nsr ja õppida vaikselt sõitma või vaatada ikka mingit muud. Ja teine liik mida veel võisk tahta on need naked bike-d. Kuna ma ise tegelikult kardan et ma ei oska bike-ga sõita just täpsemalt ma ei saa käiguvahetusega hakkama muud on enamjaolt lihtne, et kas seda vahetust on raske ära õppida? Ühesõnaga ma olen väga segaduses ja ei tea kas osta nsr või mitte. Mida teie soovitate?

Ette tänades,
z!ck :wink:

Teema algataja
Tamps

Lugemata postitus Postitas Tamps »

Sinu poolt välja valitud ratas on alustuseks hea: kerge ja kuulekas.

Käikude vahetamise pärast ära küll muretse, see muutub automaatseks varem kui arvatagi oskad.

Kui ratta ostad, investeeri kindlasti ka sõiduriietusse (parem olgu ratas algatuseks nats odavam). Korraliku varustusega sõites on sõidurõõm n-korda suurem.

Edu Sulle

Nitrous

Lugemata postitus Postitas Nitrous »

Loomulikult osta nsr, käiguvahetuse saab ypris kiiresti selgeks ma arvan :) paar päeva maksimum :wink:
Parem hilja kui mitte kedagi!
Mini > Jawa638 > Mini > Cz125 > Cz125 > Pocket Bike > yamaha 125

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Kui sa ikkagi rollerit ei taha, siis ei jää vist küll midagi muud üle, kui käiguvahetamine ära õppida. Ja ma arvan, et kokkuvõttes on tsikli käikude vahetamine isegi lihtsam kui autol. Alguses võib pisut problemaatiline olla kohalt minek ehk sujuv siduri päästmine (kui sul mingi siduriga kaherattalisega kogemusi ei ole), aga üldiselt on ka minul kogemusi, et selle õppimine ei võta rohkem kui paar päeva. Vene ajal oli sidurivenitamise parim õpipink võrr :-) Mis aga sellesse puutub, kas valida bike või midagi muud, siis käiguvahetus on neil kõigil ühtemoodi. Erinevus ikka põhiliselt sõiduasendis ja erinevatele teekatetele sobivuses. Bike'il oled rohkem kõhuli ja raskus kätel, mistõttu pikal sõidul selg ja käed pisut rohkem väsivad kui näiteks enduroga sõites. Ja kruusale/maastikule ei soovitaks ka bike'iga ronida... vähemalt esimesed kuu aega mitte. Profimad mehed soovitavad alati esimeseks rattaks enduro valida - kaalult kerge, asend mugav, kannatab kõiki teekatteid hästi jne, aga mina igatahes eirasin seda nõuannet ja ostsin naked'i. Kuigi, tuleb tunnistada et autokoolis kasutatud enduroga oli ikka väga lihtne sõita ja seda eriti platsiharjutuste puhul.

Aga kokkuvõtteks - kui vähegi võimalik, siis proovi enne lõplikku otsustamist nii bike, endurot kui ka naked'it (sisuliselt küll bike, kuid ikkagi pisut rahulikuma mineku ja mugavama sõiduasendiga) ja otsusta selle järgi, mille seljas sa ennast kõige mugavamalt ja turvalisemalt tundsid.

Edu ratta valikul ja turvalist sõitu!

Fazer
Kasutaja avatar

Pihelgas
Mode
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Pihelgas »

minu meelest peaks käiguvahetuse autokoolis selgeks saama.

aga NSR on väga okei ja karta pole siin küll miskit :D

Teema algataja
z!ck

See oli mul jah 150% plaanis et ostan ka õiged riided siis ei ole vähemalt kukkudes endal nii valus kui see juhtuma peaks. Aga jah ratta ostan alles siis kui hakkata normaalset sõitma. Jää peal pole eriti mõtet ronida ja siis veel eriti kui sõita ei oska. :) Seega eks ma siis kuskil peale aprilli kuus olen ka niiöelda biker kas terve või mitte seda veel ei tea :D

Aga äitah igatahes otsuse tegemisel jne.

Teema algataja
zid50

Lugemata postitus Postitas zid50 »

aga kas sul on load olemas :roll: ? hakka neidki kevadel varakult tegema, siis saad juba sõita, kui lumi ära sulab. :wink:

Teema algataja
z!ck

Ei nuh lubasi mul ei ole ja ma ei tea kas minna tegema või mitte.......ma tean et ilma on jama aga ma ei tea kas viitsin minna tegema.....teate küll seda nooruki asja....peasi et kähku saaks oma sõbrakese kätte ja saaks rallima minna aga ma arvan et vtan ikka mõistuse pähe ja teen ära need :)
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Kuule mees...või õigemini mehehakatis. Kui sa meheks tahad kasvada siis võta parem õppust.... Lubadeta ja tsikliga tänavale ronides pole mehekssaamine üldsegi mitte garanteeritud...pigem vastupidi. Ning enda ja teiste surnukssõitmise asemel võiksid siis otsida endale mõne parema hobi (kudumine või heegeldamine näiteks) ...või valida mõne vähem häiriva enesetapumeetodi... Seda enam, et sa isegi ütled, et ega sa ikka sõita ei oska küll. Ja tänav ei ole sõitmaõppimiseks üldsegi mitte õige koht. Autokoolid selleks ongi loodud, et õpetada sind sõitma nii, et sa enesele ega ka teistele liikluses ohtlikuks ei osutuks. JA nii ei ole ka load vaid mõttetu paber vaid lootustandev fakt, et nii sina, kui ka sinu ümber liiklejad pensioniikka jõuavad ning Goldwingiga päikeseloojangusse võivad sõita...
Elu on...
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Nigga kirjutas:
ja te kustutate minu postitusi...
Tema on, nagu Zeek ütles, mehehakatis, keda tuleb õigele teele suunata.
Sina oled aga täiskasvanud mees, kes vast isegi aru saab, et kustutatud postitus oli väärt kustutamist :wink: :D

primo
Challenge the Adventure.Ride The World

Teema algataja
Siimuonu

Lugemata postitus Postitas Siimuonu »

Zeek kirjutas:
..Kui sa meheks tahad kasvada siis võta parem õppust.... Lubadeta ja tsikliga tänavale ronides pole mehekssaamine üldsegi mitte garanteeritud...
Load ja mehekssaamine nüüd küll kuidagi omavahel seotud ei ole. See on umbes sama geniaalne seisukoht, et kui sõjaväes käid siis saad meheks või midagi sellist.

Kui inimene küsib nõu konkreetse ratta kohta, siis pole ju vaja hakata moraali lugema. Niikuinii see ei muuda midagi ja moraalilugemiseks on üldse teised inimesed olemas. Ja üldiselt on 17 piisav vanus et ise otsuseid langetada ja enda eest vastutada.

Teema algataja
karloz

Lugemata postitus Postitas karloz »

eem!:P
minul on nsr ja minu meelest see ei ole raske kui oled varem millegiga sõitnud millel on käigud enamvähem sarnased!
Aga kas just nsr osta seda ma ei tea ei ole teiste ratastega eriti sõitnud ma mõtlen just 125.
Kasutaja avatar

sokk

Lugemata postitus Postitas sokk »

Siimuonu kirjutas:
Load ja mehekssaamine nüüd küll kuidagi omavahel seotud ei ole. See on umbes sama geniaalne seisukoht, et kui sõjaväes käid siis saad meheks või midagi sellist.
Siimuonu, Zeek ei mõelnud siinkohal mitte vaimset täiskasvanuks saamist, vaid füüsilist. Noorukist ei sirgu mitte mees, vaid võib sirguda hoopiski krematooriumi klient. Paha lugu oleks, või mis?
Paha lugu oleks seegi kui keegi lubadeta ja sõiduoskusteta kodanik sinu lähedase surma põhjustajaks saab. Sellepärast ei olegi nii, et "tahan teen load, tahan, ei tee". See ei ole nö. oma asi. Meil ja neil on käes potentsiaalsed tapariistad. Arvestagem sellega.

terv, sokk
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”