Intruder ei taha käima minna. Palun ideid!
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Intruder ei taha käima minna. Palun ideid!
Tere!
Tundub, et mul veab ratastega nata halvasti, pole vana veel korda saanudki, kui uuel juba loll viga.
Nimelt Intruder VL1500, aastast 99 ei taha käima minna, asi seisneb nimelt selles, et võtab starteri taha, aga teeb pool pööret ja nagu lööks tagasi ja nii võibki tiksuma jääda, algul arvasin, aku, ATV akult täkku aj paugust töötas, siis seisis nata ja siis sama seis juba täkust, lasin starteri remontida, laagrid ja muud, mis vajas vahetust, ikka sama jama. See solenoid, mis klappe tõmbab, see töötab, üks tuttav ütles, et lükka viiendaga tagasi, et käib kaks potsu aj proovi, läks kenasti käima, jätsin seisma, ja proovisin uuest, käis esimese laksu hästi raskelt ringi ja tundus, et suure surve all,oli kuulda...ja siis läks kenasti, kolmaskord enam ei läinud. Tean, et ilgelt segan ejutt, aga siiski on vaja masin korda saada. Kõige tõenäolisem, et voolust jääb puudu, aga proovisin ja ikka ei läinud, mis muud saab seal veel olla? KA son kellelgi kogemusi? Mul ei olek äed aint ilu pärast ja mutrivõti seisab käes, aga need mis olen mõelnud, need tehtud ja üritanud välstada, kas on kellelgi äkki veel ideid? Palun jagage!
Holari
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Re: Intruder ei taha käima minna. Palun ideid!
No aga oled sa proovinud UUT ja ÕIGET akut? Igasugu "täkku" andmine ei ole adekvaatne alternatiivkontroll korralikule akule, kus on juhtmed kruviklemmidega küljes. Sa võid "täku" jaoks võtta ka 100Ah rekka aku, mille luabab käivitusvoolu kasvõi 600A aga käima oma Intruderit ikka ei saa, sest täkujuhtmed ei luba piisavat voolu lihtsalt läbi !!!
Sinu juhtumi puhul teeksin mina 2 võimalikku kontrolli:
- Käivtamine uue akuga
- Käivitamine "paralleelakuga" aga kasutades kvaliteetseid juhtmeid või kruvides lausa paralleelaku juhtmed samuti klemmide alla. Selle viimase puhul muidugi teatav oht pingeregulaatori kahjustamiseks kuna laadimisvool võib teatud juhtudel olla suuremate ja pooltühjade akude korral liiga suur.
Seega soovitus nr 1 on variant nr 1
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Juhtmed olid korralikud ja olid ka kruvitud klemmide külge, kuna võtsin originnal aku ka maha ja kruvisin klemmid ATV aku külge, mis kül ei mahtunud kohale, aga seis oli sama....
Vaata Suzu dekompressiooni trosside tööd. Kui need ei ole korras, siis on nagu kännu taga
Vaatasin ka neid, kui töötava mootoriga neid katsuda, siis annab ikka tunda.
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Järelikult see dekompressaator ei tõmba piisavalt peale käivitamisel otsi sealt viga.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Holari kirjutas:Juhtmed olid korralikud ja olid ka kruvitud klemmide külge, kuna võtsin originnal aku ka maha ja kruvisin klemmid ATV aku külge, mis kül ei mahtunud kohale, aga seis oli sama....
Ja ATV akus oled 100% kindel? See, et ta ATV-d muretult käivitab ei ole argument. Mootorid on erinevad ja sellest ka vajadused erinevate akude jaoks.
Aga loomulikult võib viga olla ka muus (nagu eelpostitused pakuvad) aga ise alustaksin loogiliselt sellest, mis kõige rohkem mõjutab ja nii või teisiti korras peaks olema, et kõik muu muretult toimiks.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Natuke segane oli su kirjeldus. Kas sain õigesti aru, et kui annad starterit, siis natuke käib starter ringi, aga siis saab jõud otsa/kiilub kinni? Või siis starter keerleb usinalt, aga mootor ei võta end taha?
Esimesel juhul soovitan üle vaadata starteri mähised, kui üks neist on läbi kärsanud, siis on sümptomid sarnased.
Teise variandi puhul on müriaad võimalikke probleeme, kuid alustada tuleks lihtsamast-elementaarsemast: kas küünlad on OK? Kas õhufilter on OK? Kas bensu peale tuleb karpasse (sõelad-filtrid puhtad)? Kui kaua tsikkel seisnud on, et kas võib olla karpa kanalitesse miskit sadestunud? Siis võid veel elektrivea otsingu skeemiga igaks juhuks laadimise üle vaadata (link vt allkirjast).
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
Lase starterile otse vool peale, saad teada kas on asi ühendustes või mitte.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Mul oli intruderiga sama jama ja viga oli massijuhtmes mis otse akust läks starteri külge.
Raiki kirjutas:Mul oli intruderiga sama jama ja viga oli massijuhtmes mis otse akust läks starteri külge.
Tänud kõigile kaasamõtlejatele, starter ei tee täit ringi, tundub, et ei jõua teatud nurgast üle lükata ja lööb tagasi. Seda massijuhtme asja ma kahtlustasin isegi aj see on asi, mille ma homme ära vahetan ja siis paistab edasi.
Akus ma ei ole päris 100 protsenti kindel, aga ATVl peab olema suurem aku, kui sellel rattal sellest järeldasin seda
Holari
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 222 korda
Ka plussklemmide ja juhtmete omavahelised ühendused käi üle(pressi-jooda)
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
terv. mul sama ratas ja sama mure kevadel. läks tööle ainult töötava auto aku abiga (ei soovita). kuid kui lasin aku korralikult ära laadida, töötas laksust
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 139 korda
- Tänatud: 359 korda
- Kontakt:
ATV-l ei pea kohe kindlasti olema suurem aku. Mootorid lõpevad juba 800 kuubiku juures ära, käivitusvool on neil väiksem siiski.
Just 1500-stel intruderitel miskipärast on üks võimsamaid akusid mototööstuses, need, millel vaja palju käivitusvoolu. Kui sul on vana aku või mitte piisavalt võimas aga uus aku, siis ei toimigi.
Mul on kaks just selliste sümptomitega 1500-st sama aasta intruderit kodus probleemi uurimas käinud ja lahendus oli seal.
Peaksid justnimelt selle ratta mudelikohast uut akut proovima.
Ma pole selles lahenduses küll 100% kindel, kuid suhtkoht sinnakanti ikkagi
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Piipz kirjutas:Mul on kaks just selliste sümptomitega 1500-st
Sama siin - ka minu kahe tuttava vl1500-l samad probleemid aegajalt, suuremal/vähemal määral. Kolmandal aga nii uus ratas, et sellel pole veel avaldunud. Vist. Ja ega kumbki pole suvalist akut peale ostnud. St vähemalt vanemad VL-d ongi siis aku ja juhtmete osas eriti tundlikud. Ja hädas aitab tõesti käiguga edasi-tagasi loksutamine. Huvitav on aga, et probleem võib tekkida/kaduda suvaliselt - ka vahetult peale pikka sõitu kui aku peaks normaalselt täis laetud olema.
G
-
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
Nendel mudelitel veel üks viga, nimelt kipub kuluma
nr 6 detail (puks)
ja võib ka olla läbi nr 5 detail (spets tööriist selle kontrollimiseks)
sai hooaja keskel ühe sellise probleemiga tegeletud ja need detailid vahetatud !
Sümptomiks oli 'starteri kinni kiilumine' (vahel aitas mitu korda starterit anda ja kui see ka ei aidanud siis suurem käik sisse ja lükata ja siis võttis starter taha)
www.motodepoo.ee
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.