Õnnetused mootorratastega
Moderaator: Moded
Re: Õnnetused mootorratastega
Kahju küll!
Ehk vihmast märg ja libe tee, suur kiirus ja tundmatu koht poisil / poistel ???
Kahju!
ISiim
-
reporteri sõnul mõlemad purjus.
Vot see kahtlus jäi lisamata......aga jah, kui suurel teel juba lastakse ilma kaitsekiivrita ringi......siis peab midagi olema mäda.
siim
Eile sai Põlvas viga vastu puud sõitnud mootorrattur.
Eile kella 19.30 ajal toimus liiklusõnnetus Põlva linnas Võru tänaval Nõude bussipeatuse lähedal, kus mootorratas Moto Vert, mida juhtis 26aastane Triin, sõitis teelt välja vastu puud, teatas politsei.
Mootorrattur toimetati vigastustega Põlva haiglasse.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=32877679
Head paranemist Triinule..
Statistiliselt juhtub mul mõne rattaga iga aasta midagi - kas käib koha peal külili, keegi läheb purjus peaga midagi sikutama, käin ise käbla.
Sel aastal oli aeg tõrva peal esiratas alt ära pidurdada. Põhjusteks väsinud pea, liiga "silmad kinni" sõit kodu lähedal ning mõneti ehk tihe liiklus.
Tööstuse pealt Kopli tänavale sõites tuleb ületada jupike Sitsi tänavaga paralleelsest ülesõiduteed. Samal ajal tuleb ületada ka topelt trammirööpad.
Peatee ulatub Tööstuse tänavalt kuni poole ülesõiduni ehk siis trammiteedeni. Trammidele ning Kopli tänaval olijatele tuleb teed anda.
Kaugemalt tulnutel jookseb sellise liikluskorralduse peale juhe kokku või siis järgitakse paremkäereeglit, mis antud juhul on vastuolus liikluskorraldusega.
Väsinud peaga paremale-vasemale vehkides uurimaks, et keegi mind alla ei aja, jäi peaaegu märkamata, et ees olev auto pidurdas järsult (laskmaks jalakäia viisakalt üle tee) ning mina andsin korralikult esipidurit. Asfaldil poleks esiratas isegi blokki läinud, aga antud kohas oli mõnusalt suur laik pigi maas ning just nii palju, kui pigi jagus, oli ka esiratas lohas. Ratas külili, libeda slideri peal mõnusalt autoni ning tollele põntsuga tagastangesse. Auto stangel olid mõned kergemad kriimud, minu rattal aga esigondlit hoidev raam kõver ning ports plastikuid katki.
Kogu jura oleks saanud vältida, kui ma pole harjumuspäraselt kohe hakanud sujuvalt kogu seda ristmikute ja trammiteede rägastikku ületama vaid oleks korra seisma jäänud, teinud selgeks, et tee on vaba ning alles seejärel edasi liikunud.
Kogu moblaga tehtud galerii: http://nagi.ee/photos/harimal/sets/283347/
Nüüd aga tinutuskolb kätte ja plastikuid parandama.
Edit - see oli teine liikluses kukkumine ning neetult hea oli külili käia pükstega, millel oli puusapehmendus. Esimese linnamatsu tegin viigipükstes ning mantlis ja tulemuseks oli paar nädalat lonkamist, mitte väike sinikas.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kuidas sul spidoka klaas õnnestus ära lõhkuda?
Pajatan loo kuidas oleks 3 päeva tagasi oma quadraceri pilbasteks sõitnud,halvimal juhul ka enda!nimelt ommikul tööle minnes kell kaheksa tartus riia tänaval suunaga kesklinna poole sõitsin esimeses reas,kiiruseks oli umbes tsirka 50-55 tuled põlesid,ilm oli selge kõik ok!sõites üks närviline juht oma hõbedase ford focusega keeras ilma suunda näitamatta ja ka tundub et peeglisse vaatamatta lihtsalt peale mulle mille tagajärel tõmbasin pidurid plokki ja quad lasi nii palju loha kui peatusin sentimeetrid ääres kivist ja hõbedasest focusest!pärast focuse juhile kõrvale sõittes ja pead raputatud suhtus focuse vend külmalt ,vaatab ülbelt otsa ja tõmbas veel kiirendades edasi!seega pole vahet kui ise jälgid kiirust,tuled töötavad oled nähtav masin lärmab nii et kilomeetri raadiuses kuid ikkagi on mõnel autojuhil jumala pohhui sinust
atvracer kirjutas:Pajatan loo kuidas oleks 3 päeva tagasi oma quadraceri pilbasteks sõitnud,halvimal juhul ka enda!nimelt ommikul tööle minnes kell kaheksa tartus riia tänaval suunaga kesklinna poole sõitsin esimeses reas,kiiruseks oli umbes tsirka 50-55 tuled põlesid,ilm oli selge kõik ok!sõites üks närviline juht oma hõbedase ford focusega keeras ilma suunda näitamatta ja ka tundub et peeglisse vaatamatta lihtsalt peale mulle mille tagajärel tõmbasin pidurid plokki ja quad lasi nii palju loha kui peatusin sentimeetrid ääres kivist ja hõbedasest focusest!pärast focuse juhile kõrvale sõittes ja pead raputatud suhtus focuse vend külmalt ,vaatab ülbelt otsa ja tõmbas veel kiirendades edasi!seega pole vahet kui ise jälgid kiirust,tuled töötavad oled nähtav masin lärmab nii et kilomeetri raadiuses kuid ikkagi on mõnel autojuhil jumala pohhui sinust
Tüüpiline hommikune Tartu liiklus.
Mhhh kirjutas:Kuidas sul spidoka klaas õnnestus ära lõhkuda?
Esitule säästmise eesmärgil on tehtud esigondlit hoidev raam võrdlemisi peenest ja pehmest torust, mis volditakse esiotsa matsu korral kenasti kokku.
Kuna libisesin ees seisnud autole tagastangesse, siis otsustaski eelmainitud raam end sissepoole koomale tõmmata ja sellest tulenevalt liikus ka spido nö sissepoole.
Spido klaas hävines põhimõtteliselt kas vastu võtit või siis süütelukku minnes.
Üllatav oli see, et spido klaas oli klaasist, mitte plastist.
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
-
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Vabalt võib ka olla, et lisaks spido klaasile, on lõhki ka spido korpus tagantpoolt, sest kui gondel talle selga lajatab, murrab tagant ära spido kinnituskruvi.
Mul sõideti parklas ratas jalalt ümber (üle jala, st jalapeale õhku ja siis ülevalt alla vastu maad). Kukkus suunatule peale, suunatuli puruks, selle kinnitusega gondel puruks, gondli raam kõveraks, millega koksas vastu spidot ja murdis sellel tagant kinnituskruvi korpuse tükiga välja. See gondli raam on nii pehmest terasest, et käe vahel painutad nagu savi.
Nii selle kui ka gondli paikamisel kasutasin mina liimi, mitte kolbi. On sihuke kahekomponentne spetsliim, maksab pea 500 raha. Aga kinni võtab hästi ja täidab ka. Teda olen näinud nii halli kui ka musta värvi. Tugevduseks armeerisin seestpoolt suurte seibidega (pmst vahet pole, millega).
Aga jootekolviga - kannatab tulemus ka kriitikat? Kuidas liite tugevuse tagad?
Mis selle spido klaasiga teed, aretad ise mingist õhukesest plastist miskit peale?
-
- Tsikkel: old oilboiler
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 16 korda
kurat ja põrgu... http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/q ... 3&l=fplead pole küll mootorratas aga...
-
- Tsikkel: Viffer ja Kawa
- Tänatud: 8 korda
Motoringrajasõitja Pärtelpoeg viidi kukkumise järel haiglasse
http://sport.postimees.ee/?id=308771
Viljandis täna/esmaspäeval 19.20. Volkswagen Sharan ja musta värvi ratas (Fazer?). Tallinna-Posti nurgal. Rattal esiots puru, Sharanil vasak tagumine nurk, stange. Mootorrattur oli omal jalal ja ootas politseid.
A.
Aspelund kirjutas:Viljandis täna/esmaspäeval 19.20. Volkswagen Sharan ja musta värvi ratas (Fazer?). Tallinna-Posti nurgal. Rattal esiots puru, Sharanil vasak tagumine nurk, stange. Mootorrattur oli omal jalal ja ootas politseid.
A.
Sõiduauto ei täitnud märgi "anna teed" nõudeid ja pööras vasakpööret tehes peateel liikunud mootorrattale ette
ei õnnestunud esimese hooaja lõpuni välja vedada kukkumata... pildil tagurpidikäigutuledega olev passat sõitis roccalmare keskuse ringil teisest reast nina eest mööda mulle teed andmata. kokkupõrke asemel valisin pidurdamise ja külili ratas oligi.. kiirus oli väike niiet ise terve, rattal vasakpoolne heebel, mootorikate ja mõned plastikud kriibitud. lenks kõver. Juhtus täpselt tund aega tagasi.. ise terve.
ise kah natukene imestasin, et seisma jäi. vähe sellest, tüüp tunnistas süüd ja kuna ta oli ise venelane ja minu vene keel on viiepunkti süsteemis kuskil ühe ja kahe vahepeal, helistasin kindlustusse kust talle öeldi (vene keeles), mida paberile kirjutada ja ta kirjutas selle ära. allkiri alla ja tehtud. pärast lasin igaks juhuks veel lugeda telefoni teel ühele tuttavale ette, kes kinnitas et ta tunnistas paberil süüd ja läksimegi laiali. ütles isegi et jumal tänatud, et hästi läks... ja läks kah.
ylari kirjutas:ise kah natukene imestasin, et seisma jäi. vähe sellest, tüüp tunnistas süüd ja kuna ta oli ise venelane ja minu vene keel on viiepunkti süsteemis kuskil ühe ja kahe vahepeal, helistasin kindlustusse kust talle öeldi (vene keeles), mida paberile kirjutada ja ta kirjutas selle ära. allkiri alla ja tehtud. pärast lasin igaks juhuks veel lugeda telefoni teel ühele tuttavale ette, kes kinnitas et ta tunnistas paberil süüd ja läksimegi laiali. ütles isegi et jumal tänatud, et hästi läks... ja läks kah.
Tõsine respekt sellisele kaaskodanikule Peaasi, et ise terve!