Tsikliga Saaremaa praamijärjekorras
Moderaator: Moded
Re: Tsikliga Saaremaa praamijärjekorras
spinna kirjutas:...
Virtsu ja Kuivastu sadamas praamile minekuks tuleks pileti ostmiseks sõita piletikassa vasakule küljele, ehk sinna kus on kirjutatud BRONN. Kui seal luugi taga teenindajat ei ole, siis tuleb ratta seljast maha tulla ja omadel jalgadel paar sammu tehes teiselpool putkat olevast luugist pilet osta. Seejärel tuleb sõita kõige vasemasse ritta ( bronni reast ka veel vasemasse) ja kõige ette. Liiklusväravatel oli vähemalt eile juba ka vastav lisatahvel pandud : bussid ja mootorrattad. Igal juhul sõitke täiesti ette, paigutajad võtavad teid sealt suure järjekorra puhul kohe alguses või viimases lõpus ning täidavad tsiklitega autode vahele ja nurkadesse jäävad tühemikud. Ärge seiske mootorrattaga üldjärjekorras, keegi ei nõua seda !
NB! 2008 aasta suveks on Virtsu sadam rekonstrueeritud. Tsiklitel on endiselt väljaspool järjekorda peale saamine. JÄLGIGE LIIKLUSKORRALDUST JA MÄRKE!
Kas nii ei saa?
-
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
Huvitav mis eelistatud liik on siis jalgrattur, et neil ikkagi eelisjärjekord kehtib. Mu arust samamoodi ilma katuseta lageda taeva all, ainult selle vahega, et ühe tsikli kohapeale ehk mahutab paar velot ära.
Viimased korrad kui Muhus sai käidud siis bronnisin eelevalt pileti ära, seega alati eesotsas.
Virtsu -> Kuivastu (uue laevaga) paigutati laeva ette nurka (visati isegi tõkisking kätte, et "pane ise paika")
kuivastu - virtsu Pandi mind 2 korrusele ette, üsna ebameeldiv oli oodata/valves olla, et mlllal alla lastakse kogu tekk.
Website toimib - 10p
Teenindus - 4p (ülbe suhtumine, eriti Virtsus)
Ma uurin homme, esmaspäeval asja, kas ja mida saab teha tsikli pildi/lisarea osas.
Ei ole oma autole kunagi bronni võtnud ja ei kavatse tsiklile ka võtta.
EDIT: bronni ei võta, kuna seda pole vaja olnud. Samas pole mul olnud ka vajadust rivi ette sõita. Ju siis on õnne olnud, kuidagi täpne käsi praamile sihtimisega.
Mina saan üldisest pahameelest täiesti aru.
Tulin eelmisel aastal Saaremaalt ja üksiku sõitjana jäin tagasihoidlikult ootama, et kas mahun ka kuskile vahele.
Mõne minuti pärast möödus minust ligi 20 tsiklit. Miski klubi.
Klubirahvas ei hakanud viisakalt kuskil ootama vaid sõitsid broneeringu esiritta.
Seletamist, õiendamist, pahameelt jätkus praamitöötajatele rohkem kui rubla eest kui tsiklistidele märkus tehti, et nii ei ole viisakas.
Tundus, et see ootamatu tsiklistide "sissesadamine" ajas kogu praamimajanduse sassi ja laevatöötajad pidid ruttu mingid plaanid ümber kabetama.
Ma ei võtaks selles kohas eriti sõna kuna ma ei ole praamidele paigutamise spetsialist, aga tajutav oli, et tööplaan oli sassi ja õhkkond närviline.
Kuna meie ei näe seda praamielu iga päev, siis arvata võib, et igasuguseid tölle on seal praamilgi... ja eelarvamuse kinnitavad need jopskid väga kergesti.
Kuna kõik algab iseendast, siis esialgu tuleks meile endile teha kampaania - Liikle viisakalt - ja siis räägime juba nende kodanikega edasi, kes meie endi elu palju kergemaks võiksid teha.
Rääkisin pr Miilbergiga OÜ-st Väinamere Liinid.
Selgitasin, et olen ise saare elanik, kel praamiprobleemi pole, kuid mulle läheb südamesse mu kaaskodanike praamisõiduga seotud mure. Saared on tsiklihooajal populaarsed, seega on nii minu kui ka praamioperaatori ja kõigi reisijate ja kohalike huvides teha nii, et saartele sõit kõigile võimalikult meeldiv ja kena oleks. Stividorid ja kassiirid on eri sadamates eri inimesed, oma nägemuste ja suhtlusoskustega, samuti kassiirid. Võimalik, et neil puuduvad igakülgseid teadmised soolode ohutust paigutusvõimalustest. Rääkisime eraldi soolode rea joonimise ja tsiklite parema praamilepaigutuse võimalustest ja kohapeal eri sadamates toimuvast.
Väinamere Liinide OÜ-l on olnud arutlusel järgmisel aastal tsiklitele eraldi rada teha laadimise ootejärjekorra jaoks. Nad teavad, et olukord ei ole rahuldav ja et soolo tsikkel võtab vähe ruumi ühes reas seistes (st joonimine pole probleem). Nende soov on, et grupid sõidaksid siiski kahes reas autodega ühes järjekorras ja üksikud siis soolode reas. Seega läheneks tuumale (igal võimalikul juhul praamile saamisele, st et stividor pööraks tähelepanu sellele, et ootealal on soolosid, keda siis vahele ja serva mahutada) ooteplatsi poolt.
__ Ettepanek koostada OÜ-le Väinamere Liinid kirjaliku ettepaneku eraldi soolode raja mahajoonimiseks. Loodame, et see lahendab probleemi, kirik jääb keset küla (ja stividorid ei saa kurjustada autojuhtidelt, keda tsiklite "eelistamine" kotib). Küsimus: kas lisame soovi, soolode rea joonimine toimuks 2010.a võimalikult kohe praegu?
__ Eelisjärjekorra osas - kas teha ettepanek igal juhul tsikleid eelistada (mille alusel kui asi mingi muu sõiduriistaga võrdluseks läheb?) või jätta see lahtiseks (see on ja jääb stividori suvaks)?
Kui ettepaneku koostamiseks läheb, siis kas rahvas oleks nõus seda digitaalselt allkirjastama ja failina saatma?
Volitate mind seda OÜ-le Väinamere Liinid edastama? Või on muid arvamusi, ettepanekuid?
Ma ei ole küll volituste andja kuid tundub, et Sul on asjast hea ülevaade ja pisut huvi ka. Anna tuld
Sa oled ühe aasta vahelt maha maganud? Mul kalendris juba 2010
Vabandust...ja tänud. Ajan palavuse süüks ja palun andeks. Seepärast ongi mõistlik pöördumist siin koos kokku panna, et sihukesi totakaid vigu sisse ei tuleks.
Allkirjade või pöördumise toetajate nimede kogumiseks oleks hea kasutada mingit olemasolevat keskkonda, sest digiallkirjaga jebimine võib totraks ja aeglaseks kujuneda. Kellelgi olemas ja pakkuda selleks otstarbeks veebikeskkonda? Saad praamireisijate suure tänu osaliseks.
eem, ma saaks selle tartu parkimise keskkonna ümber teha, kui see sobiks. http://rusikas.ee/moto Vaata üle ja anna teada mis ma seal muutma peaks.
-
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
viimane kogemus ülesõidust, seda küll hiiumaale, oli sel aastal vahetult enne jaanipäeva, kus suur mass üldjärjekorras autodega saarele sõita soovijaid sai alles maeitea kui mitmendale ülejärgmisele praamile, mina ja veel mõned soolotsiklid ostsime pileti ja kassat öeldi lahkesti, et kes tsikliga, lükake oma sõidukid rekkade ette, küll sealt teid ka peale pannakse kui mahub - ja mahtus kenasti, (polnud mingit teemat tõkkepuu ja triipkoodiga ) kusjuures samaaegselt läks laevale ka üks grupp punnvõrridega, nemad ju mõistagi võrdväärsed jalakäijate ja jalgratturitega, aga see selleks.
hiiumaalt tagasitulles oli olukord veidi närvilisem. hoolimata tugevast vihmast tuli seista üldjärjekorras ja pärast mõningast pingelist seisu saadeti mind koos tsikliga siiski kõige lühama järjekorraga ritta.ja sealt kutsus praamimees mind ette ja suht varsti olin laevas nimega muhumaa, kus tekil olevas küljetaskus oli ruumi lahedalt.
ma leian ka,et teha soolotsiklitele oma rida ja eks siis sõidukite pealelaadija hakkab sealt neid paadil olevatesse tühimikesse paigutama. muidugi jääb ju kõigile soovijaile teha bronn ja õigeaegselt sadamas järjekorras olla.
Tere Väinz,
kas me tohime siin sellist praamilesaamise asja ajada nagu me ajame? Kui kasutaks siis sellist keskkonda nagu pakutud oma pöördumiseks http://rusikas.ee/moto/? Ma kaevan veidi lisamaterjali laiast ilmast, kas on videosid või näiteid tuua, kuidas soolode praamile laadimine ja eelistamine või korraldus on mujal.
Lugupidamisega
Jana
PS. Bronni vajaduse eeldajatele: bronniga on pilet kallim kui ilma bronnita. Kui ma töö- ja kooliajal sõidan edasi-tagasi sagedamini kui enamik saare külastajaid, siis huvitab mind küll, et korraldus oleks ladus ja ka võimalikult soodne. OÜ reeglites on kirjas, et mootorratta pealt ei saa ka nendega lepingu sõlminud saareelanik sõiduki piletile soodukat ning minu tsiklit keelduti tuulelaevad.ee sooduskaardile kandmast. See tähendab, et tsiklistina oleme me kõik võrdses seisus. Ja ikkagi ei viitsi ma bronniga jännata, sest alati on võimalikud igatsugu Murphy seadused jm kalad, mis täpselt sel kellaajal reisule minemast takistavad.
-
- Tsikkel: Honda Vt 1100
hei! homses saaremaa kohalikus ajalehes kajastame teemat. lugege sealt ja no.. täitsa huvitav
http://meiemaa.ee/
pildinaine
Ösel MC
Kuressaare
irina mägi
IZ Planeta Sport, IZ Jupiter4, Kawasaki AR125, Kawasaki KZ400, Kawasaki KZ500, Yamaha FZR600, Honda SLR650, Yamaha TT600, Suzuki Bandit 400 ,KTM Duke II, BMW F650GS, BMW R1150GS, Buell xb12xt.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
Ärge palun jahuge oma broneeringust!
Veelkord- olen juba 4 (neli) aastat mandri vahet uhanud kevad kuni sügis ja pole kordagi olnud kohal, kuhu mahuks auto!
Uue praami peal on ca. 40-50 tsiklikohta, ilma, et ükski auto tsiklite pärast maha jääks!
Kaaskodanikest autojuhtidele võib öelda, et kui see mass hakkaks autodega sõitma(vahet ju pole!) siis jääb selle võrra ka teisi autosid maha.
Nii, et autojuhid peaks õnnelikud olema, et Me just tsiklitega sõidame!
Võtku seda kui teenet, mitte ülbust järjekorrast "ette trügida"!
Piss on You
Samas on SLK'l savi- mida vähem masinaid peal on seda parem! Piletitulu läheb ju riigile!
ants01 kirjutas:Ärge palun jahuge oma broneeringust!
Piss on You
Samas on SLK'l savi- mida vähem masinaid peal on seda parem! Piletitulu läheb ju riigile!
OK.... sa kui targem mees võiks vähe viisakam olla palun.
Näib, et ajakirjanduse kajastuse tõttu pole siinseid aktsioone vaja, õigus?
Äännn kirjutas:ants01 kirjutas:Ärge palun jahuge oma broneeringust!
Piss on You
OK.... sa kui targem mees võiks vähe viisakam olla palun.
Näib, et ajakirjanduse kajastuse tõttu pole siinseid aktsioone vaja, õigus?
Nüüd just oleks vaja et teoreetilisele probleemile ka praktiline kinnitus tuua!
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Päris tigedad kommenteerijad.
Ostame paar nahkkombet ja pistame Hiiuväinale ja Leedole selga.
Siis aga võtame 8 augusti praamijärjekorra Saaremaa poolt mandrile.
Ilm näitas kõike- päikest, vihma ja oli jube lämbe. Järjekord oli pea 6 tundi ( ise istusin autoga miskipärast seekord )
Nendele nahkkombe selga, tsikkel kätte ning praami ootama. Peale seda leotust peaks veel Tallinna ka sõitma.
Vat kui vägev oleks. Sis saaksid ka aimu kuidas oleks seista üldjärjekorras
Hämmastav on lugeda kus pea kõik kommenteerijad vihkavad mootorrattureid.
Teema pealkirja peaks ära muutma, küsimus pole ainult Saaremaa järjekorras.
Kommenteerijad ongi selline rahvas. Emotsioneerimine ei tohi meile korda minna, vaid oma asja tuleb edasi ajada. Et me saame oma mõistliku soovi esitada (ma ei viita siinkohal ajalehes avaldatule, vaid siin avaldatud faktidele ja ettepanekutele). Et see rakenduks ning püsiks ja kellelgi meist poleks vaja sadamas mõistatada, kuidas käituda või kas stividorile peaks pugema või silma tegema ja keda see võiks pahandada.
Grahv, kõnealustes sadamates ei ole takistusi joonimiseks, nii kõlas vastus minule eilses telefonikõnes.
Ootaks rohkem mõistlikke arvamusavaldusi, siis edeneks järgmisse etappi.
Üks keskkond pöördumise tegemiseks on veel http://petitsioon.ee/
Mitte just kõige parem, aga asja ajab ära.
-
- Tsikkel: GSX1200, XT660R
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 77 korda
Thesaarlane kirjutas:Päris tigedad kommenteerijad.
Täpselt nii juhtubki kui liiga toores jutt meediasse pasundada. Pole isegi viitsitud mitteratturitele arusaadavalt selgitada, miks on NENDE jaoks sadamas (sh hiiu-saare pudelikaelas) parem tsikkel kui auto jne. Ikka vaja kohe suure käraga rünnata, möliseda ja nõuda... Ei imesta kui SLK juhtkond nüüd ka asjasse eelarvamusega suhtub.
Äännn kirjutas:Näib, et ajakirjanduse kajastuse tõttu pole siinseid aktsioone vaja, õigus?
Kas on vaja või pole, selgub mina arust alles peale läbirääkimisi. Rääkima tasub minna aga alles siis kui oleme ühiselt kokku leppinud probleemi olemuses JA ühiselt kokku leppinud ka enamusele sobivates LAHENDUSTES. Ma ei pea õigeks, et kellegi "Marguse" isikliku nägemuse järgi hakatakse sahmima. Mina küll "Margusega" nõus pole, et bronn on ainus võluvits ja tema põhjendus riietuse näol on vabandage naeruväärne... Kas kõik kel külm või autos konti pole peaks eelise saama?
Mina tahaks küll teada kas on takistusi uutel laevadel tsikliraja joonimiseks.
Thesaarlane kirjutas:Ostame paar nahkkombet ja pistame Hiiuväinale ja Leedole selga.
Sa loodad peale sellist avaldust, et sind tõsiselt võetaks seal? Täielik õigus on neil öelda, et tsikkel pole kellegile kohustsu, kui ei meeldi sõida autoga. Kus nüüd need karutapjad, kelle jaoks pole olemas sitta ilma vaid s**t varustus.
G
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
No aga tehke neile puust ja punaselt selgeks
Kõik tsiklimehed koos nüüd saarele jooma nädalavahetuseks AGA autodega.
Iga rattur laseb suure kirja MOOTERRATAS kleepida tahaaknale ja siis rõõmsalt kõik järjekorda reedel....
See peaks vägagi hästi selgitama autojuhtidele, mis eelised om siis kui me mootorrattaga liikleme.
Grahv, vaata, mõned meist arvavad, et läbirääkimised võidetakse niikuinii ja et SLK inimesed seda veebilehte (praalimist) siin ei loe.
Selleks, et teha rahulikult, korrektselt mõistlik ettepanek...selleks tuleb ka mõistlikult käituda ja eneseväljendustes DELFi taset vältida. Davaite druzno
Palun, kas keegi Mode võiks panna teema siia üles hääletusele nagu Järveäärse Chilli teemas? Või eraldi hääletuse sait?
Meie ettepanekute variandid OÜ-le Väinamere Liinid (või SLK-le?) võiksid olla:
palume soolodele 1 rea joonimist sadamate ootealale nii, et 1 soolo sõidab teise järel (hanereas) võimalikult peatselt (et juba 2010 septembris selline korraldus rakenduks)?
Selgitus: see variant välistab üldiselt gruppide ettelaskmise, kuna SLK soov on, et grupis sõitvad soolomootorrattad paigutataks ootealal autode rivvi, kuna nad pargivad üksteise kõrvale kahekaupa. Arvan, et kui grupp on väike, siis jääb neile siiski lootus ja võimalus ette - st kuskile vahele paigutatud saada.palume soolodele rea joonimist nii, et ka suuremas grupis soolodel kõrvuti sõitjad saaksid omaette rea? Sellisel juhul on võimalus meie soovi täitumiseks väiksem ja perspektiiv pikem.
Sõltub biker.ee kasutajate siinavaldatud arvamustest ehk kuidas otsustate.
Raiki...asi on edukam, kui seda palun mõistlikult ajada. Mingid aktsioonid, mis võivad käest ära minna, tekitavad vastupidise tulemuse.
-
- Tsikkel: Kawasaki GTR1000
- Tänatud: 6 korda
Ma ei ole küll see aasta praamijärjekorras seisnud, aga ma mäletan küll asja teisiti. Kas tõesti ei tohi enam mootorratas sõita bronni järjekorra kõrvale, täiesti ette? Varasemalt on alati sinna sõidetud ja alati on mingi koht olemas olnud. Kui reisijate arvu ei ületata siis ei tohiks ju kedagi häirida üks mootorratas kuskil nurgas kuhu midagi muud ei mahukski. See suvi olen sõitnud tsikliga palju Soome vahet, seal on küll broneering aga kui laevas ei ole reisijate limiit täis siis lastakse mootorratas alati peale, isegi kui kõik auto kohad täis. Ning järjekorras sõidavad mootorrattad alati kõige ette, seal on laevameeskonnal hea paigutada ja alati on meeskond laevast väljumisel lasknud mõned üksikud autod eest ära täpselt nii, et mootorrattad kiiremini vahelt välja saaks. Arusaadav et siis kui mootorrattaid on järjekorras palju, nii et nad täidaksid juba kõik tühimikud ja hakkaks autokohti hõivama peaksid nad seisma üldjärjekorras, näiteks mõne moto ürituse korral, või siis laetakse tühimikud ära ja maha jäänud tsiklid saavad järgmise praami peale.
Äännn kirjutas:Meie ettepanekute variandid OÜ-le Väinamere Liinid (või SLK-le?) võiksid olla:...
Mis 1. ja 2. põhimõtteline erinevus on? Kui näiteks 5 rattaline punt venitab ennast riviks, ootab nn "soolorivis" ning seejärel pakitakse ikka nii praamile, et ühtegi auto kohta ei raisata . Pole ju põhimõttelist erinevust kuidas rattad ootavad kui peale pannakse ikka nii kuidas meeskond ette näitab. Või kuidas tõmmata piiri üksiku ratta ja grupi vahel... kas 5 juhuslikult samale praamile jõudnud ratast on grupp?
Ise toetan mõlema käega soolode rida.
Näiteks ootealal tõkkepuude vahel on üks mahamärgitud rada ning väljapool tõkkepuid on vajadusel täiendav plats, kust liigutakse edasi rivvi.
Vaadates eespool toodud pilti Saaremaa sisemusest ligi 1,5m vahedega autode vahel, tundub, et sellele laevale saab päris mitu täspikka rivi rattaid pakkida.
Kawa zr550 "Zephyr", Honda CBR1000f "Hurricane"
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
...nagu väidetakse, et mootorratas on SAMASUGUNE liiklusvahend nagu auto, st. peab samas järjekorras seisma. selle teooria järgi peaks siis tsiklite praamile pakkimine ka käima täpselt auto mõõtude järgi.
-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
dubweiser kirjutas:...nagu väidetakse, et mootorratas on SAMASUGUNE liiklusvahend nagu auto, st. peab samas järjekorras seisma. selle teooria järgi peaks siis tsiklite praamile pakkimine ka käima täpselt auto mõõtude järgi.
... ja sõiduauto rekka mõõtude järgi?
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 684 korda
- Tänatud: 443 korda
...... Ei ole, kuna hinnad on erinevad ja rajad kah(st rekkal ja tavasõidukil):
Siis kui S-Kaardi soodustus tsiklile ära kadus, kirjutasin MjKM'i, et: "milles asi?"
Vastus oli, et tsikkel niigi proportsionaalselt võrreldes autoga odav
KHM. Mul auto +juht 112 EEKu ja tsikkel+ juht 90 EEKu
Sellele kirjale enam vastust ei saanud.
edu
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
ishijupp kirjutas:dubweiser kirjutas:...nagu väidetakse, et mootorratas on SAMASUGUNE liiklusvahend nagu auto, st. peab samas järjekorras seisma. selle teooria järgi peaks siis tsiklite praamile pakkimine ka käima täpselt auto mõõtude järgi.
... ja sõiduauto rekka mõõtude järgi?
kas rekkad ikka seisavad sõiduautodega ühes järjekorras?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.