Kawa zephyr 550
See kõik oleneb muidugi sellest, mis ratastega võrrelda ja mis korras on katseeksemplari mootor. Minuarvates selle kubatuuri kohta on tal liikuvust päris parajalt (ja mitte ainult kõrgetel pööretel). Oli koguni nii piisavalt, et julgesin esimese hammaka vahetada hamba võrra suurema vastu. Sellest sai kannatada möödasõidumanöövri kiirus kui rattal oli 2 inimest ja väike matkavarustus. Siis tuli möödasõidul käik alla vahetada, üksi seda tavaliselt tegema ei pidanud. Siin aga tuleb muidugi mängu ka juhi sõidustiil ning tema mass. (Mina olen 183 cm, ~85 kg ja rahuliku meelega) Kindlasti ei ole tegemist rakett-rattaga, aga omad 12 000 kilomeetrit olen selle rattaga saanud kenasti sõidetud. Oma pilli ei ole Eestist välja viinud, aga julgen arvata, et pikema reisi tegemiseks peaks olema veidi toekam ratas. Miks mitte kasvõi siis 750 Zephyr.Raitz kirjutas:Mootorit tuleb hoida üsna kõrgetel pööretel, et ta ennast usinamalt liigutaks. Pöörete alguse pool oli üsna emotsioonivaba.
Lugesin aegu tagasi üht venelaste testi kus kõik Sefiirid läbi prooviti. Üldine kokkuvõte oli umbes selline, et 550 on ikka sutsu väiksevõitu ja 1100 liialt raske. Neile just meeldiski 750 kõige rohkem.
Oma Zephyr'i ostsin (neist kõige pisema siis), et taasalustada kõrges vanuses ja pea-aegu algajana, ühte mõnusat tegevust, millega nooruses kokku puututud sai. Selle ülesandega on ta küll kenasti hakkama saanud. Nüüdsel ajal unistan aga ühest teist tüüpi rattast ja mõtlen vaikselt Sefiiri müümisele.
Kokkuvõtvalt võiksin öelda 550-mootori kohta, et Euroopasse ma temaga ei kipuks, aga mõõdutundlikult koormatuna kannatab temaga riigisisesed sõidud ja väiksemad matkad ära teha küll.
See muidugi lisaks, et kui kuskil räägitakse stiilsetest ja ilusatest naked/classic ratastest, siis Zephyr'ist naljalt ikka mööda ei pääse.

Edu otsustamisel ja julgust küsimisel! Kui oskan, püüan ikka aidata.
terv, sokk
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.