Kiiruse ületamine

Siit võib leida siis kõikvõimalikke teemasid, mis lahmimiseks ja fleimiks ära kiskunud...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nehu
Tsikkel: Kawasaki KLX 650
Tänatud: 1 kord

Re: Kiiruse ületamine

Lugemata postitus Postitas Nehu »

Arutasime siin veidi ja kuna tee oli tühi ilmastiku olud head ning oli õhtune aeg, siis läks tähelepanu hetkeks kõrvale ja see see põhjus oligi :roll:.. ja siis oma siirad kahetsused ja muu.

Vaevalt et tasub hakata keerutama, et spido valetas ja tglt üldse naabrimees sõitis :wack:

Kasutaja avatar

Jan
Tsikkel: Honda CBR 600 F
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jan »

hotsepp kirjutas:
Jan kirjutas:

Võivad üles otsida ikka, asi see neil siis ip aadress pole välja võtta jne jne .... iseasi muidugi mis konkreetne avaldus siin peaks neid selleks ajendama.

Ei hakka keegi lillegi liigutama siinsete kommentaaride peale, see oleks liigne aja ja ressursi raiskamine. Mõelge kui lihtne oleks siin manipuleerimine, eile ma Nõmmel 200, ja õhtul Vabakal 150 jne. Kes seda usub ja kes seda kontrollib, ha ha ha...

Ei, see ei olnudki minu idee, et nüüd kukutakse kõigi biker.ee foorumi inimeste ustele koputama. Pigem just see, et see on Võimalik ja seda on juhtunud. Loomulikult märksa kangemate avalduste peale.

:bsmile:

Kasutaja avatar

Fredza
Tsikkel: R1200gs, CBR1100XX, VFR800Fi

Lugemata postitus Postitas Fredza »

Tartust Jõgeva poole sõites peale linna keeras eemal teele politseiauto. Vaikselt lähenesin talle 110kmh. Talle jäid ka ette mõned autod ja jõudsin talle sappa. Lõpuks sõitsime 120kmh u. 10km, siis keeras ta ära külavahele. Vilkurid ei töötanud, lubatud kiirus 90kmh. Mõtlesin, kas on vabandatav "usaldada" politsei spidomeetrit kui nad oleks mu maha võtnud.
Ilm oli palav ja järelikult otsustas politsei tsiklimehele "tuult teha"

The Passo dello Stelvio 2010, Grossglockner 2011, Hiiumaa 2012, Grand Alpine Road 2013, Ümber Läänemere 2014, Transfăgărășan(DN7C), Transalpina (DN67C) 2015, Valgevene-Ukraina-Odessa-Transnistria-Moldova 2016, Balkan 2017

Holms
Tsikkel: VN 1500 MS
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Holms »

Fredza kirjutas:

Tartust Jõgeva poole sõites peale linna keeras eemal teele politseiauto. Vaikselt lähenesin talle 110kmh. Talle jäid ka ette mõned autod ja jõudsin talle sappa. Lõpuks sõitsime 120kmh u. 10km, siis keeras ta ära külavahele. Vilkurid ei töötanud, lubatud kiirus 90kmh. Mõtlesin, kas on vabandatav "usaldada" politsei spidomeetrit kui nad oleks mu maha võtnud.

Mingi pättusega hakkama saades tundub kõige tobedam vabandus olevat stiilis: "aga tema tegi ju ka!"
See, et tema kiirust ületas, ei tähenda, et Sina seda tegema peaksid. Said sinivalge sabas tempot teha, väga hea, kuid miks sellest siis kõigile pasundada? :o

Loom kõnnib, mees sõidab
IZ->...->VX 800..->VN 1500 MS
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Võeti mindki siis koos 2 teise ratturiga vaele reedel. Ei teagi mis koht see täpselt seal on.
A kiirust võttis eravärvides Peugeot 2km enne ning siis võeti meid maha. Esimesele ratturile kirjutati 121 kraesse, minule 131 ning kolmandale 126. Ütlesin kohe, et see ei ole reaalne ning tean juba ammu, et nad siis reedeti istuvad ning hoian oma kiiruse kontrolli all.
Varsti siis lähen Rahumäe teele asja uuima. Politseinik ise ütles, ka et võid minna sinna asja uurima ?
Aga kuidas saab olla nii, et võetakse mitme tsikli kiirus ning siis laotakse neid ette nii kuidas mälus oli ? Sest pilte ega videot ei ole. Ning kohapeal mulle ka radarist kiirust ei näidatud. Õeldi, et materjalidega saad tutvuda rahumäe teel. Käskis vastu lause kirjutada.
Kas keegi teab või oskab häid fraase tuua vastulausest ? Või mingeid soovitusi.
Kuna kiiruseks jäi 37 üle, sest seal oli 90 ala. Siis maksimumiks õeldi 6000 või load 6 kuuks.
Ning kas see on ka kirjutamata reegel, et kui ma sinna nende ajusi nu**ima lähen, siis tõenäoliselt saan suurema trahvi kui oleks saanud kiirmenetlusega ?
Lisaks hakkas tsikkel tee peal puterdama hiljem, eeldasime, et küünal, aga ei olnud. Tuju ikka suht miinustes hetkel.

Tänud abi eest ette.

mrtn
Tsikkel: Suzuki VX800
Tänanud: 16 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas mrtn »

mul on 2 kehtivat rikkumist (mõlemad 50/70 linna piiril võetud), kiirust põhimõtteliselt ei ületa (kunagi). sõitsin üks ööse mööda peterburi teed ühtlase törinaga kodu poole spido järgi 60 km/h, pöörded täpselt 3500. kiirust kontrollin iga 10 sekundi järel, kuigi tegelikult saab kõrva järgi ka väga hästi arvet peetud. keldrimäe peatuses (seal, kus tee ääres 1 m kaugusel on maja) visati sau ette. mul käis silme eest lubadeta aasta juba läbi, kui visiiri avasin ja mulle radarit ulatavale inspektorile ütlesin "MA EI ÜLETANUD JU KIIRUST!?". ametnikuhärra pani radari ära ja ütles, et "üle 10 km ületasite, ärge enam kihutage" ja soovis head teed. peaks vist spido gepsuga üle kontrollima, kuigi mul on ka teine teooria.

Suzuki VX800 '93
Kasutaja avatar

Teema algataja
Nehu
Tsikkel: Kawasaki KLX 650

Lugemata postitus Postitas Nehu »

Ise sain 25 trahviühikut ja otsusel oli kergendavaks asjaoluks kahetsus, nii et ei tea kui palju kõik muu jutt aitas, ja puhaste paberite peale vast esimesel korral täie rauaga ei anta.
Saarlasele oskan aint nii palju öelda et ega see asja uurimine sul seisu hullemaks küll ei tee, vb just vaadatakse et sa ei suhtu asjasse ükskõikselt. Ja kui ikka tuleb välja, et +37 lasid siis eks see trahv sinna 3000 kanti jääb, lube tahetakse tavaliselt rohkem siis kui 40km/h+ läheb :wink:

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 202 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Holms kirjutas:
Fredza kirjutas:

Mingi pättusega hakkama saades tundub kõige tobedam vabandus olevat stiilis: "aga tema tegi ju ka!"
See, et tema kiirust ületas, ei tähenda, et Sina seda tegema peaksid. Said sinivalge sabas tempot teha, väga hea, kuid miks sellest siis kõigile pasundada? :o

Kui Soomes algas rohkem kui mitukümmend aastat tagasi nö. pikaajaline liikluse rahustamise kampaania, siis oli üheks põhiliseks meetodiks maanteel see, kus eravärvides Politseiauto ületas ise kiirust ja provotseeris sellega autosid enda järel sõitma. Kui järelsõitja "ületatud" kiirus oli fikseeritud, siis vilkurid tööle ja trahv kirja. Kui mõelda loogiliselt, siis peaks psühholoogiliselt olema see meetod enimmõjuv just rahustamise eesmärgil. Meie Tartu mnt kiiruskaamerad "rahustavad" vaid seal, kus nad statsionaarselt asuvad aga kui rahva seas leviks jutt, et Poltiseil on nüüd 200 eravärvides autot (praeguse 20 asemel vist mälu järgi) ning neil on seaduslik alus ilma signaalseadmeid sisse lülitamata teatud määral kiirust ületada, siis usun, et teatav hirm selle fakti ees rahustaks liiklust maanteel oluliselt paremini kui praegused miljonite eest paigaldatud kaamerad.

Eelmainitud lõigus on palju "olekseid" ja ilmselt selline kiiruse rahustamise meetod peaks läbima Toompeal päris tõsise kadalipu, et ta mingi seadusliku aluse saaks...

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 692 korda
Tänatud: 454 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Rootsis keelati selline asi ära ja Eestis on samuti asi kahtlane, sest provotseerimist ja kuriteo matkimist saab ainult kohtuniku loaga ja ainult krim. asjas, rääkimata siis VTM'ist :wink:

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

sinilind123
Tsikkel: TransAlp ja Africa Twin
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas sinilind123 »

Ja miks need politseinikud siis paremad on, kui muud tavakodanikud, et võiksid ületada mingil määral kiirust. Ka nemad võivad põhjustada liiklusohtlikke olukordi oma mingil määra kiiruse ületamisega. (crash)

Honda Dio 50ccm 1990a - Honda Mtx125R 1989a - Honda XL 600V Transalp 1987a - Suzuki GSF 1200 Bandit 1996a - Honda XRV 750 Africa Twin 1990a - Kawasaki zxr 750 1990a
Kasutaja avatar

Thesaarlane

A nagu kuskil teemas oli pikk arutelu, siis sarnane "jälitustegevus" on lubatud. Kus valitakse siis mingi põhjusel sõiduk välja ning jälitatakse seda kuniks too eksib ning siis on aeg diskoks ja paberimäärimiseks.
See on umbes samasse auku. Sest natuke läheb see provotseerimise alla kui eravärvides/originaal värvides politsei auto sul lihtsalt sabas sõidab,sa märkad seda ja proovi siis rahulikult edasi liigelda.
Eriti kui sõiduki omanikul on mingi vägev trahv all.

mcu

Lugemata postitus Postitas mcu »

on minulgi mõni kord sinikuued õhkvahega järel jõlkunud. Paberid ja närvid korras, pole neist välja teinud, aga tüütu ikkagi. Järgmine kord jään sobivas kohas hoopis seisma, las otsivad uue ohvri.

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Thesaarlane kirjutas:

Sest natuke läheb see provotseerimise alla kui eravärvides/originaal värvides politsei auto sul lihtsalt sabas sõidab,sa märkad seda ja proovi siis rahulikult edasi liigelda.

Aga mis takistab sul nendega samamoodi käitumast nagu suvalise tagumikku trügijaga - annad suunaga märku, vähendad veidi kiirust ja hoiad tee serva. Ei ole seni küll ühtegi juhti kohanud kes sellest märguandest aru ei saaks. Kas nende seas ka eraldusvärvideta politeinikke on olnud ei oska paraku öelda ...

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

kris. kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:

Sest natuke läheb see provotseerimise alla kui eravärvides/originaal värvides politsei auto sul lihtsalt sabas sõidab,sa märkad seda ja proovi siis rahulikult edasi liigelda.

Aga mis takistab sul nendega samamoodi käitumast nagu suvalise tagumikku trügijaga - annad suunaga märku, vähendad veidi kiirust ja hoiad tee serva. Ei ole seni küll ühtegi juhti kohanud kes sellest märguandest aru ei saaks. Kas nende seas ka eraldusvärvideta politeinikke on olnud ei oska paraku öelda ...

Ma olen maanteel pol.värvides autot ees sõitmas nähes neile endile nii lähedale sappa hoidnud, et lõpuks näitavad ise suunaga, et mine mööda. Linnas kui järel sõidavad, las siis sõidavad.. äkkpidurdama ka ei hakka :mrgreen:

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Vidget »

tok-tok kirjutas:

Ma olen maanteel pol.värvides autot ees sõitmas nähes neile endile nii lähedale sappa hoidnud, et lõpuks näitavad ise suunaga, et mine mööda. Linnas kui järel sõidavad, las siis sõidavad.. äkkpidurdama ka ei hakka :mrgreen:

Normaalsed mendid siis, neil õigus sulle ka olematu pikivahe puhul trahvi teha :!:

Let the good times roll.

Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Vidget kirjutas:

Normaalsed mendid siis, neil õigus sulle ka olematu pikivahe puhul trahvi teha :!:

Huvitav kuidas see välja näeks? Lihtsalt ütlevad et kle sul oli väike pikivahe ja tule kirjutame nüüd trahvi? Ja ainsaks tõendiks on see et autos istus 2 politseiniku. Ja sinul ei jää midagi muud üle kui kõrvad lonti lasta ja nõus olla. :wack:

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Ja nii ongi, kaks ühe vastu. Paras vaidlemine ja õhukesel jääl kõndimine, eks sellepärast selliseid juhuseid vist polegi kuulda olnud.
Aga selline võimalus jääb seaduse järgi - piisava pikivahe mittehoidmise eest võid laksu ära saada..

Kasutaja avatar

tok-tok

Kuna politseisõiduk on pimedal ajal ka minu auto taga olematu pikivahega järel sõitnud (kehva silmanägemine oli sel patrullil vist), siis ei ole nemadki siin eeskujulikud. Ja samuti ei pingesta kuidagi maanteel pol.auto taha jäädes temaga punkt-kriips kaasa sõita (nt. Tartu maanteel Vaida lähedal oli üksaeg piirang 70 km/h, seal pidurdas pol.auto üsna järsult, mingit sujuvust). Kas stalkeriga põõsas ja ümberpööratud supipoti all vahtimine ei olnud siis mõni aeg (Lepiksoni aeg) keelatud? Oli, aga tehti. Pada sõimab katelt nö.

Aga võttes ette Liiklusjärelvalve teostamise korra määruse, leiab seal:

§ 19. Kontroll- ja mõõteriistad ning -vahendid
(4) Sõidukite liikumisel nõutava pikivahe hindamisel kasutatakse selleks märgistatud teelõikusid.

Liikluseeskirja § 129. Juht peab vastavalt kiirusele hoidma sellist pikivahet, mis võimaldab vältida otsasõitu ees ootamatult pidurdanud või peatunud sõidukile.

On olemas keelumärk, mis näitab suurimat lubatud pikivahet eesoleva sõidukiga (alloleva pildi peal nr 354). LE's kenasti olemas ka selline märk, ainult et kas praktikas seda esineb??
Üks eraldi teelõik on Tallinnast Keilasse sõites Paldiski mnt, kus eelmine aasta pikivahe märgid maha jooniti.. nüüdseks on nad küll kulunud.

Pilt

Seega oleks see pikivahe temaatika päris huvitav vaidlus, ainult et siiani on ettejuhtunud patrullsõiduki juhid ise ka mõistlikud olnud.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

rein113
Tsikkel: Suzuki GSX750

Lugemata postitus Postitas rein113 »

tok-tok kirjutas:

keelumärk, mis näitab suurimat lubatud pikivahet eesoleva sõidukiga (alloleva pildi peal nr 354).

Lubatud vähim pikivahe, näpukas sul seal. "Sõita ei tohi väiksema pikivahega, kui märk näitab."

5273938
Kasutaja avatar

tok-tok

rein113 kirjutas:
tok-tok kirjutas:

keelumärk, mis näitab suurimat lubatud pikivahet eesoleva sõidukiga (alloleva pildi peal nr 354).

Lubatud vähim pikivahe, näpukas sul seal. "Sõita ei tohi väiksema pikivahega, kui märk näitab."

Õige märkus :D

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

Lätis Iklast Riia poole minnes esimeses suuremas asulas mingi väga logu silla juures hakkas selline märk silma.

K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 366 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Hurt kirjutas:
Vidget kirjutas:

Huvitav kuidas see välja näeks? Lihtsalt ütlevad et kle sul oli väike pikivahe ja tule kirjutame nüüd trahvi? Ja ainsaks tõendiks on see et autos istus 2 politseiniku. Ja sinul ei jää midagi muud üle kui kõrvad lonti lasta ja nõus olla. :wack:

2 politseinikku on täiesti piisav tõend. Ühest jääks väheks. Mis kasu muidu politseist oleks, kui nad midagi tõestada ei suudaks.
Vahepeal oli politseil isegi pikivahe reid, kuid nad ei kanninud tsiklimehi ega ka sõiduautojuhte, vaid rekkasid.

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Teemasse. Väike masekas käis peal, kui mõni sõidab mingi lubatud piir +10 ...+20 ja ikka sõidetakse mööda palju palju kiiremalt. Kurvis, 10-cm-se külgvahega, kenasti ette. Ei virise (et Primo litakat ei paneks kirjutamise pärast vt hälvikute teemat, sry :)), sest see ei üllata mind, aga natuke pahandab. Pole mõni aeg mööda Eestit pikemalt ringi liikunud ja ei lootnud nii vähe liikluskultuuri leida. Autoga lasen ma lihtsalt oma rida ja kihutajad eriti ei koti, sõitku end hunnikusse, kui soov on, aga minu kaasabita. Ma nendega võidu ei tee - pole raha trahvideks.
KLE-l on tulemask, tuuleklaasi pole, st igasuguseid keeriseid, seega ... mõni teeb järelduse, et mul on vale tsikkel, ma pean endale tuuleklaasi muretsema, et nendega mugavalt võidu teha... või ma ei oska sõita. OK, ise mõtlesin, et kelle jaoks LE kirjutatud on ja miks krt peab sõitu õppima ning selle peale raha raiskama? Tee peal Statikas trehvatud Star Ridersitelt kuulsin, kuidas asi Venemaal käib lubade tegemisega. Haa-haa.

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Ah need üksikud, kes täie pasaga mööda lasevad võivad ju minna. Pole mõtet maailmaparandajaks hakata ja sellepärast närvi raisata.Kiirus peaks olema selline, et ei erineks teiste liiklejate omast. Kui läheb liiga trügimiseks ja tõesti hakkab punt ümber kogunema, tuleb nad kõik täpiks sõita, kiirelt, nahui, ja jälle hea edasi põristada.
Kiiruse ületamisest niipalju, et kes mida kiiruseks nimetab.Mulle hakkab näiteks kiirus peale sadaviitkümmet.Ma ei räägi lubatud kiirusest. Kihutamine on suvaline kiirus, mis pole kooskõlas tee oludega.
Loomulikult peab kogu aeg olema kaasas paras ports õnne, et mitte jääda vahele, ükskõik millele või kellele.

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Kasutaja avatar

Thesaarlane

Thesaarlane kirjutas:

Võeti mindki siis koos 2 teise ratturiga vaele reedel. Ei teagi mis koht see täpselt seal on.
A kiirust võttis eravärvides Peugeot 2km enne ning siis võeti meid maha. Esimesele ratturile kirjutati 121 kraesse, minule 131 ning kolmandale 126. Ütlesin kohe, et see ei ole reaalne ning tean juba ammu, et nad siis reedeti istuvad ning hoian oma kiiruse kontrolli all.
Varsti siis lähen Rahumäe teele asja uuima. Politseinik ise ütles, ka et võid minna sinna asja uurima ?
Aga kuidas saab olla nii, et võetakse mitme tsikli kiirus ning siis laotakse neid ette nii kuidas mälus oli ? Sest pilte ega videot ei ole. Ning kohapeal mulle ka radarist kiirust ei näidatud. Õeldi, et materjalidega saad tutvuda rahumäe teel. Käskis vastu lause kirjutada.
Kas keegi teab või oskab häid fraase tuua vastulausest ? Või mingeid soovitusi.
Kuna kiiruseks jäi 37 üle, sest seal oli 90 ala. Siis maksimumiks õeldi 6000 või load 6 kuuks.
Ning kas see on ka kirjutamata reegel, et kui ma sinna nende ajusi nu**ima lähen, siis tõenäoliselt saan suurema trahvi kui oleks saanud kiirmenetlusega ?
Lisaks hakkas tsikkel tee peal puterdama hiljem, eeldasime, et küünal, aga ei olnud. Tuju ikka suht miinustes hetkel.

Tänud abi eest ette.

Tere. Oleks nõu vaja selle vastulausega. Pole kunagi tegemist olnd sellise asjaga.
Mida see kujutab endast üldse ? Kas see, et kuidas minu nägemus asjast on või kuidas.
Netiotsing mind väga ei aidanud.

Kui siin on mõni kogenum "huligaan", kes neid on kirjutanud, siis suhtleks ES edasi. Kuna ka õigusorganid pidid seda foorumit lugema.
Oleks mõni küsimus veel. Aga siis ei kannata kirjutada igaksjuhuks.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Thesaarlane kirjutas:

Tere. Oleks nõu vaja selle vastulausega. Pole kunagi tegemist olnd sellise asjaga.
Mida see kujutab endast üldse ? Kas see, et kuidas minu nägemus asjast on või kuidas.
Netiotsing mind väga ei aidanud.

Soovitan vastulause koostamiseks siiski spetsialisti poole pöörduda kui tunned, et asi ebaõiglane. Neid juriidilisi termineid ja nüansse on nii palju, mille peale ise ei tulegi. Mul endal ka kogemus ja kuigi veidi jagan menetlusest (olen ka ise menetleja), siis oma kaasuse puhul (ei olnud küll kiiruseületamine) pöördusin samuti advokaadibüroo poole. Summad on küll seal korralikud, mis teenuse eest küsitakse, kuid nii see juba paraku on! Samas on ka kindel, et teenus on kvaliteetne. Seega kui vähegi tunned, et süüd ei ole ja asi vaidlustamist väärt, mine spetsi konsultatsioonile! Saad sealt esmase hinnangu, kas "asjal" on jumet ja mõtet vaielda. Edu!

Keretööd
Kasutaja avatar

munaz

Lugemata postitus Postitas munaz »

Minu kogemuse põhjal võid vastulausesse kirjutada, mida tahes - seda ei arvestata. Kui kirjutad, et kahetsed, arvestatakse, kui kergendavat asjaolu ning maksimumtrahvi ei tehta, aga igasugune muu inimlik jutt, mida seaduses kirjas ei ole, jäetakse arvestama. Kui kirjutad, et ei näidatud kiirusemõõdiku näitu, vilistatakse selle peale. Täpselt nii mul juhtus. Asi lahenes kohtus ja minu "kasuks".

Tegelikult on see loomulikult ka arusaadav mingil määral, kuna iga huligaan kirjutaks või laseks kirjutada vastasel juhul südantlõhestava vastulause ning pääseks kergelt.

Alberts

Lugemata postitus Postitas Alberts »

Kunagi olin kaasas seda "vastulauset" või "kahetsuskirja" kirjutamas (vastulause küll ametlikum termin). Sõber pani ausalt paberile, mille tõttu kiiruseületamine toimus ja palus kergemat karistust (põhiline oli, et juhtimisõigust ei oleks peatatud). Lõpptulemusena jäi mulle kõrvalseisjana mulje, et tänu sellele "kirjale" sai ta peaaegu maksimumi ikkagi ära. Onu polisteiniku nägu oli ikka väga rõõmus, kui ta sai mainida, et ega sellest kirjast ilmselt kasu ei ole.
Soovitatud on tavaliselt kas pöörduda advokaadi poole või siis, kirjutada see vastulause sellisena, mis jääb heas mõttes silma ja eristub üleüldisest massist. Kirjutamata ei soovita samas ka siiski jätta - onu või tädi vaatab jälle, et sind ei huvita, kui suure karistuse nad sulle määravad. Sellisele rebelile aga võiks ju...
Ühest vastust ei olegi, aga soovitan konsulteerida mõne asjaga igapäevasemalt kokkupuutuva sõbraga.

Kasutaja avatar

Thesaarlane

Nagu ka mainisin, siis peale kinnipidamist hakkas ka ratas puterdama.
Selle korda tegemiseks läks omajagu raha.
Ning kuna ma hiljuti alustasin tööinimese elu, siis pole veel võimalust olnud mingeid märkimisväärseid sääste kõrvale panna.
Muidu ma isegi ehk plaaniks juristi abi poole. Aga kuna nad tahavad oma sõna eest päris palju raha, siis hetkel jääb see kahjuks tegemata.

Põhimõtteliselt hakkasin neile vastu sellepärast, et mulle räägiti alguses valesti. Ning kuna ma olin nii kindel endas, siis ei olnud asjaga nõus.
Nüüd aga kui käisin Rahumäel asja uurimas, siis nii mõnigi asjaolu oli muutunud. Näiteks sain teada, et kiirus võeti hoopis eemaldumisel, mitte lähenemisel.
Alguses väideti vastupidist.
Nüüd olengi päris suures segaduses.

Kasutaja avatar

gabriel

Lugemata postitus Postitas gabriel »

mul ei ole küll vastulauset aga ise käisin esmaspäeval kahetsuskirja kirjutamas.
huvi korral võin sulle selle meilile saata.

tähtis pole suurus, vaid osavõtt...
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Fleim”