Sidesüsteemid mootorrattal → Re: Sidesüsteemidest rattal

Kasutaja avatar

Karutapja
Tsikkel: EuroPannoonia

Re: Sidesüsteemidest rattal

Lugemata postitus Postitas Karutapja »

randel kirjutas:

Ma olen ka siiani juhtmega süsteemi (loe:Autocom) pooldaja. Ühe juhtme ühendamine kiivri külge pole mingi probleem võrreldes erinevate bluetooth vidinate pideva laadimise vajadusega. Soovi korral saab ka Autocomile bluetooth adapteri, nii et võid telefoni ilusti selle abil süsteemi ühendada.
Mina olen kõik oma (ja sõprade) seadmed ostnud siit: http://chainspeed.co.uk/ ja kogu vajaliku info saanud kiirelt ja professionaalselt meiliga sam@chainspeed.co.uk
Autocomile saad lihtsalt ühendada juurde nii gpsi, mp3 mängija, raadio jne jne
Soovitan omalt poolt kallimat varianti Autocom Super Pro, sellel on eraldi taustaheli mikrofon, tänu millele on helivaljus klappides kogu aeg (näiliselt) sama sõltumata kiirusest. Ja mürafilter ja automaatne VOX toimivad ka ülihästi. Minu karp on sõitnud üle 30000km 3 hooajaga ja toimib laitmatult, olen vahetanud vaid juhi kõrvaklappide juhtme (sel kevadel - ilmselt tegi talvel õues seismine liiga).

Ka minu kiidusõnad Autocomile. Tellisin otse www.autocom.co.uk ning toimetati kenasti kohale. Mul SP-A ning samuti polnud paigaldamises miskit olulist maagiat (okok, pisut oli vaja nuputada, kuhu karp ära mahutada) ja seda veel arvestades, et ma ei pea end suuremaks asjaks õlinäpuks ega ammugi elektroonikuks. Lisaks standardkomplektile http://www.autocom.co.uk/PDF/Brochure_KitSP-A.pdf oli vaja juurde osta minu nokiaga kokku sobiv juhe ja miski juhe veel (võimalik, et hoopis miski muu täiendav vidin nagu näiteks juhtmeotsa katte plastik vms, ei mäleta noh). Tellimine oli lihtne - kirjeldasin ära, mis vidinad tahan värgiga ühendada (telefoni mark, Ipod jne) ning mõne päevaga tuli vastus täpse loeteluga, mis jupid vajalikud. Pisut tasub teha ka kodutööd, et teada kuidas konkreetselt SINU rattamargile panek õnnestub ja kas vaja millegagi veel arvestada. Näiteks mu Panil juhi klappidesse suunduv juhe oleks võinud 5 cm pikem olla (vajadusel tuleb võtta pikendusjuhe lisaks), aga sain siiski paigaldatud. Kui pole tegu suure rattaga, siis peaks juhtmepikkustest jätkuma piisavalt.
Süsteem teeb mida lubab - 160 km/h telefoniga rääkimine täiesti ladus (seda ma tegelikult ohutustehniliselt ei soovita :). Telefoniga rääkimise ajaks keerab automaatselt muusika vait ja kõne lõppedes tuleb see sujuvalt tagasi. Samuti on telefonil oma möla enda kõrvaklappides kuulda ("side tone"), seega ei hakka soovimatult röökima üle kiivrimüra. Mulle meeldib pikkadel sõitudel vahel ka klassikalist muusikat kuulata. Seda on isegi parem teha läbi kõrvatroppide (nii veider kui see ka ei tundu). Automaatne helitugevuse reguleerimine vastavalt kiivri sisemürale. Kaassõitjaga rääkides keerab muusika vaiksemaks. Ja palju (loe:PALJU) muud. Kui oled korrast häälestused ära teinud (VOX reageerimised, helivaljused, muud setingud-sättungid), siis pole edasi muud kui juhe kiivri külge, paak täis, muusika mängima ja tuld.
Üks soovitus - ratta ja kiivri vahele kindlasti spiraaljuhe (SPA-l oli vist standardina kaasas) - ei jää jalgu töllendama.
Üks pisike puudus kah - mikrofoni varre kinnitamine Nolan N102 vajas veidi mängimist (aga tegelikult polnud kah hullu miskit). YMMV.
BT süsteeme ei laida, kuna oluliselt kogemust ei ole. Samas usun, et tikutopsi suurusest vidinast korraliku helikvaliteedi ja küllaldaste võimaluste kätte saamiseni läheb veel mõni hea aasta aega.
BT süsteem ilmselt eelistatum siis, kui mitu ratast (aga võib muidugi kiigata ka http://www.autocom.co.uk/PDF/Brochure_KitL-IW.pdf) ja lühikesed otsad ja VAJADUS olla telefoniga kätte saadav.

PS: mul pole Autocomiga mingit muud suhet, kui see, et olen nende toote rahulolev kasutaja

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”