Erinevate ilmadega erinev sõiduvarustus (suvel plätud jne)

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Re: Erinevate ilmadega erinev sõiduvarustus (suvel plätud jne)

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Piipz kirjutas:

ma ei saa panna ainult kaitsmeid - telefonid ja rahakotid jms sodi pole panna kuhugi. sadulakotti ma neid ringi lendlema ka ei saa panna.
peaks sõjaväerakmed ostma vist :P

No jah arusaadav-,,Suur Mees,, palju asju :D Aga ,,sodi,, võib ju alati ära visata :wack:
Pealegi praegusel masu ajal ei ole seal rahakotis ju suurt midagi, seega võib ka selle
ära visata :mrgreen: Telefoniga on muidugi natsa keerulisem aga selle võib ju koju
jätta :ner: Sõidu ajal ei pea moblaga koguaeg ,,mölisema,, :P Ja üldse liiga palju
virisemist ei ole ,,tervisele,, hea :bsmile: Ise sõidan iga päev min. 120-160 km ja seda
täisvarustuses - elus! (crash) Aga loodame, et ehk läheb varsti ,,jahedamaks,, :wink:
Seniks kõigile mõnusat suve!

Kawasaki EN500-Suzuki DL650-BMW R1200GS(siiski mõningane edasiliikumine)

Väike tuur ka see-aasta. Enamalt ikka vana-hea Euroopa
umbes 7000km. 2011. 2013 Rumeenia matk, milllest kujunes edasi balkani poole, kokku 9800 km
Kasutaja avatar

VWman
Tänanud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas VWman »

Mina ei ole grammigi järgi andnud. Tekstiilist püksid, joppe, pesu, seljakaitse ,kindad. Kiiver kah.
Jope on kobe ja avadega( 6tk vist ) , sellega pole palav. Püksid sindrid võiks ikka tiba paremad olla, kui Louis.de kõige odavamad :P
Jah, ajab higistama küll, aga ei hullu kannatan ära .
Kukkumine on värskelt meeles, alla nädala möödas.
Träni jaks on mul väga hea seljakott .
Kaitsmevest on ka, korra proovisin, pljaad,higistama ajab ka see ja seda on oluliselt kehvem higise keha/pesu pealt maha ja selga ajada

KÄIN JALA JA JOON VETT
Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

Varustust ei kanna kuna autos pole vaja. Sõites on täpselt nii soe või külma palju kliimat krutin. Nii tulihingeline biker pole, et peaks sellise ilmaga ilmtingimata sõitma, jäägu piinlemised masohistidele. Kes aga tahavad sõita ja teha seda pealaest jalatallanti täisvarustuses, siis palju edu. Ma kavatsen küll veidi oodata kuni kuumalaine üle läheb ja juhul kui peaks ikka väga sügelema hakkama ja tulema isu hirmsasti sõita siis lähen hilisõhtul ja teen oma tiiru(d).
Teemasse ka. Kõrbe ilmadega ei sõida, palavaga on seljas saapad, võrksärgil turvis ja õhuke tekstiilist jop, mis osaliselt võrgu taolisest riidest ja hingab hästi. Kiivrit ja kindaid ei pea vist mainima need nii elementaarsed. Kindad selle pärast et kukkudes esimesed asjad mis maha lähevad on käed.
Kui on jahedam siis läeb selga kombe.
Vaevalt see kedagi huvitab mida just mina või Miku või Mann seljas kannab ja mis firma toodetega tegu. Sõitke ja tehke seda kuidas heaks arvate. Ainuke mille vastu mina olen on see kui võetakse endale kaasreisijaid ilma elementaarse sõiduvarustuseta. Nahk kui riivida saab paraneb ära aga seljakaitse võiks ikka olla kaasreisijal sest kui seal miskit murdub see enam ei parane.

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

munaz
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas munaz »

Piipz kirjutas:

...
Seega saan isegi aru nendest, kes maanteel 150 200 -ga lasevad ringi, t-särk seljas. Kui nad kuskile pihta saavad, siis tõesti pole enam vahet, mis neil seljas oli. Pärast juppe kokku puzzletades saab aru, et ahah, varustus oli puudu :roll:
...

Kukkumine toimub enamasti suhteliselt väikese kiiruse pealt (enamasti jõutakse suure osa maha pidurdada enne kukkumist), aga ka sellest piisab. Käsi püsti, kelle arvates asfaldile ootamatult 30km/h kukkumine on poogen!?

Ise olen ka kuumaga natuke varustuse osas järele andnud - nimelt sõidupükste asemel on tavalised teksad. Külge on jäänud kiiver (isegi kiivrisukk, kuna sedasi ei higista kiivrit rämedalt täis), õhukesed kindad (ilma ei oskagi sõita), kaitsmetega sõidujope. Selja pealt võtab higiseks, aga rohkem tekitab probleeme ikka seismine. Kui peatuse teen, kakun jope seljast.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Hitchiker kirjutas:

Ui fakk, nüüd võeti teema kokku küll..

täisvarustuses on imemõnus kukkuda..!!
Ma kah mõnusamat kaiffi ei tunne kui täisvarustuses kukkumine, sitaks parem kui jalka või lihtlabane seks.

Kuku korra ilma varustuseta ja siis proovi varustusega. Teine variant tundub esimese kõrval küll lausa mõnus. Aga eks see varustuse kandmine ole igaühe enda asi. Mõni sõidabki ainult kiivriga ja elab, teine saab täisvarustuses ka surma. Kõikke võib juhtuda, kui inimene tunneb end turvaliselt lühkarites ja plätudes, siis kelle asi, peaasi et ise rahul.

Kasutaja avatar

pritsu
Tsikkel: TDM 850

Lugemata postitus Postitas pritsu »

Sain varasuvel oma laksu kätte ja tänan jumalat, et olin täisvarustuses. Ehkki olid ka juba kõvad soojakraadid. Tänu sellele ei loobu maantee kunagi täisvarustuses. Linna vahel (Keila ikkagi ju linn :) On ju, Sepp ;) ), on seljas kiiver, kindad, põlvekaitsmed.

Õigekirjaoskus massidesse!

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

plätudega mu arust eriti nõme sõita,kui juba 100ga lasta,siis plätude tuuletakistus tundub jube,selline tunne,et väänab tagurpidi ja kaovad ära.
mulle ei meeldi ratast lükatagi plätudega :)

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

renXx
Tsikkel: Aprilia Tuono RSV 1000r

Lugemata postitus Postitas renXx »

Ise sõidan tekstiil sõiduriietes, saapad, korralikumad põlvekaitsmed, nahkkindad, kiiver. Ei ole hullult palav. Tuulutusavad on kõik lahti ja päikesekäes on isegi mugavam kui T-särgiga, muidugi kui just kaua ei pea passima.
Plätu ja T-särgi vendadele soovitan võtta köögist taburett, see õue viia ja sealt pealt näiteks kasvõi ainult põlvili asfaldile hüpata. Ah midagi ei juhtu ju, poogen.
Selge ju et keegi ei lähe kukkuma, kuid siiski on AS Eesti Vabariigis selline liiklus et... mis iganes. Ma võrdlustaks seda varustuse kandmist auto turvavööga. Ega autoga ju ka ei hakka ise avariid tegema, alati on keegi kes selle sinueest ära teeb. Samas on üks tuttav kunagi öelnud et: "Tõeline mees sureb ilma turvavööta"
Pikk jutt s**t jutt, keegi siin rääkis et soojalaine läheb peagi üle, loodame et jahtumine toimub ilmastikus, mitte organismis.

Pilt

Pilt

Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Prets »

Mina rollumehena olen kukkunud 2 korda külili 20-30 km/h pealt ja korra käinud üle umbes 40 pealt. Pole motovarustust peale kiivri. Raha pole väga ja pole väga soovi iga koolipäev riideid vahetada kooli tulles ja koolist minnes jne. Kõik noored naeraksid ka. Roller tarbesõiduvahend. Aga niipalju siiski hoian end, et kunagi pole plätudega sõitnud, on kas korralikud tossud või matkasaapad jalas.
Rolleril on see hea, et tal on jalaplaat. Saab kukkudes maha joosta, kui oskad. Ma olen mõlemad korrad külili pannes saanud napilt rolleri pealt maha joosta, endal pole seega midagi juhtunud. Üle käies (sõitsin kaaslasega hööveldatud ja ligamärjal kruusateel, tulemuseks korralik muda kuhu esiratta rummuni sisse sõitsin) oli mul kaassõitja, kes üle mu pea lendas ja kelle peale ma maandusin (pehme maandumine). Kumbalgi ei juhtunud õieti midagi, kaassõitjal käevarrelt väiksed kriimud ainult.

(togi)
Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

turvis, kiiver, kindad, turvisele hoodie peale, et see võrksärk mille peal kaitsmed on nii sinise austri kunde moodi välja ei näeks, põlvekaitsmeid ei kanna.. veel.. kuigi jubedalt tahaks, muud kohad tunduvad juba turvalised aga jalgade pärast on mure.

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...
Kasutaja avatar

miu
Tsikkel: Ducati
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas miu »

Btw, meil juba selline teema ka olemas: Varustus suvel??

Ma sõidan ka maanteel ikka täisvarustuses, aga linnas olen nende palavate ilmadega patustanud küll - pluus, lühikesed teksad, ketsid ja muidugi must have kiiver, kindad, selja- ja põlevekaitsmed. Kuigi asjade hoiustamisega on sama mure nagu Piipzul. Kui muidu saab kõik nodi jaki tasku pista, siis nn lühkaritega sõites peab seljakoti kindlasti kaasa vedama. Aga kuna ma nagunii seelikut, plätusid ja bikiine viimasel ajal kaasas kannan, siis see seljakott ei tee tüli eriti. 8)

Vaatame nüüd neid "ilusaid" kukkumiste pilte ka Live to Ride - Ride to Die. :roll:

Midnight bugs taste best.

Rattal
Tsikkel: Duke 690, EC 250, V4R APRC

Lugemata postitus Postitas Rattal »

Eks see ongi üks lõputu teema! Neil, kel hirmu vähem ongi lihtsam elada ja elust rõõmu tunda mõtlemata sellele mis kõik võib juhtuda :) Olles ise näinud kuidas tühise kukkumise käigus sõidupüksid nahksaapa peal sumpa külge sulasid (jalg jäi tal vist hetkeks ratta alla kinni) vaatan seda plätudega sõitu :shock:
Olen ka ise eelmisel suvel teksade/kingadega linnas sõitnud aga mootor praeb jalgu ja asfalt tundub vastikult kare, kuidagi kõhe oli! Motikas mul ikkagi lõbu ja sellise kuumaga keset päeva EI OLE lõbus varustusega ja EI tunne ennast hästi ka ilma, siis saab ka oma sõidumõnu õhtuselt tiirult. Eks igaüks sõidab nii kui nii sellises varustuses nagu tahab ja kukub ka selles samas paraku... kui juhtub tema kord olema! Loodame,et seda ei juhtu! :bsmile:

Kasutaja avatar

Säga
Tsikkel: HYBRID- POLTAA BENSAA JA KUMIA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Säga »

miu kirjutas:

Vaatame nüüd neid "ilusaid" kukkumiste pilte ka Live to Ride - Ride to Die. :roll:

No selliste kukkumiste vastu ei aita sul ükski kaitse...
ma olen ka selle poolt, et ikka sellise palavaga ei peaks minema täisvarustuses sõitma... on siis vaja, et mõnel palavas foori taga pilt eest ära läheb.
eks see kukkumine on ikka enamalt jaolt selles lenksu ja sadula vahelises muhvis kinni

SYLB
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Iga päev mõni km kesklinnas tööle ja tagasi sõidan tsikliga ning kuumalaine tõttu olen varustuse tasandil vahetanud välja ainult nahkkombe püksid, nüüd on teksad pluss nahkkombe tagi, tsiklisaapad, kiiver (ka kiivrisukk) ning kindad vahetasin ka veidi õhemate vastu välja (kuid mis siiski kaitsmetega). Hullult palav on küll, aga ega see 30 + kraad väga kaua enam kesta ja nädal-paar kannatab ära.

Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

Mis seal salata, ise üritan ka kompromissi mugavuse ja turvalisuse vahel leida. Kui tööl käia praeguste ilmadega, siis eriti üle kiivri ja kinnaste ei kasuta, vahel ka õhuke kaitsmetega jope. Kukkuda oleks tõenäoliselt paha, aga ma ei lähe igal hommikul kodust välja mõttega, et midagi juhtub. Ausalt öelda jalgrattaga tundub liiklemine kuidagi ohtlikum, seal pole suurt midagi peale kiivri ja autojuhid panevad oluliselt vähem tähele, kui mootorratast...samas ega see kiirus nii väike ei olegi.

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

ElCato kirjutas:

Ausalt öelda jalgrattaga tundub liiklemine kuidagi ohtlikum, seal pole suurt midagi peale kiivri ja autojuhid panevad oluliselt vähem tähele, kui mootorratast...samas ega see kiirus nii väike ei olegi.

Ma armastan ka aeg-ajalt velo näidet tuua - ei ole märganud et nende foorumis mingi jube teema käiks, miks tänaval sõitmise ajal turvist ümber ei ole. Ja kiivrid on neil kah rohkem sellised ... mänguasjad võrreldes motokiivritega. Ja saavad kõik oma sõidud tehtud ... mõningane kadu aasta jooksul on paratamatu :( .
Mootorratturid tõmbavad aga igal suvel sae käima ning hakkavad üksteist õpetussõnade ja avariide piltidega pilduma :wack: :wack: :wack: .

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

olen ka kaks päeva lühikeste pükstega tööl käinud aga nui nahhui, nüüd küll aitab. isegi see soe tuul mõjub juba 50km/h põlvedele laastavalt. täna annab tunda. mõnel mehel on ehk raudsemad liigesed aga... vaadates eesti üle viiekümneseid mehi kellest liiga suur enamus on liigeste- lihaste probleemide tõttu lombakad, siis nagu kuidagi ei taha, mõeldes pikas perspektiivis. kukkumine kukkumiseks aga see tuul nätsutab põlvi kogu aeg!

Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

dubweiser kirjutas:

... vaadates eesti üle viiekümneseid mehi kellest liiga suur enamus on liigeste- lihaste probleemide tõttu lombakad, siis nagu kuidagi ei taha, mõeldes pikas perspektiivis.

Pakud et selles on suures osas süüdi mootorrattaga ilma varustuseta sõitmine? :wack:

terv
kris.

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Mina olen ka viimased läitsakud lühkarite ja t-särgiga sõitnud.
Kuid täna hommikul sain kinnitust, et nüüd on asjal lõpp, kui üks vene veok Kamaz ( or what ever ) tahtis mulle peale keerata.

• sain hommikul ratta blokki, kui üks tuning sidrun (loe citroen) ees otsustas lambist pidurdada.
    Homme raudselt tagi selga ja saapad jalga ja teksadega peab leppima.

Olge ettevaatlikud oma suvise varustusega.

ElCato
Tsikkel: VN900 Custom

Lugemata postitus Postitas ElCato »

Ega ei üritagi midagi propageerida. Lihtsalt igaüks teeb omad valikud ja pole mõtet väga palju lokku lüüa. Selle arutelu sisu on tõenäoliselt
ajas muutumatu.

Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Kui enne läks 5-6 tumeda kombe kohta 1 valge siis nüüd palavaga on täpselt vastupidi. Enimmüüdud on valge (see ei neela päikest), üleni perfonahast ja lisaventilatsiooniga mudel.
Pilt

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

kris. kirjutas:
dubweiser kirjutas:

... vaadates eesti üle viiekümneseid mehi kellest liiga suur enamus on liigeste- lihaste probleemide tõttu lombakad, siis nagu kuidagi ei taha, mõeldes pikas perspektiivis.

Pakud et selles on suures osas süüdi mootorrattaga ilma varustuseta sõitmine? :wack:

terv
kris.

jah, arvan et osaliselt! küll- ehk teisisõnu pidev liigeste alajahtumine ja niiskus.--- minu isa kes oli kogu elu jahimees, vedeles põlvili niiskes metsas ja lasi kahetaktilisega mööda ilma ringi, on nüüd praktiliselt liikumispuudega invaliid. põlveliigesed on õhtal. ise ta peab suures osas süüdlaseks just eelpoolmainitut.

loomulikult ei ole asi MUST JA VALGE. oma osa on pärilikkusel ja muudel sündroomidel, millel pikemalt ei peatu aga....

....tugev tuul (isegi soojana tunduv) mõjub põlveliigestele väga halvasti!!!

tuul jahutab liigeseid, mis pikaaajalistes tingimustes tekitab kudedes põletikulisi protsesse. kui põlv on enne sõitma hakkamist higine, siis kuna vedelik juhib paremini soojust, viib tuul kiiremini soojust kehapinnalt minema, mis omakorda tekitab liigese kiirema jahtumise.

jalgrattaga on teine teema. jalad liiguvad üles alla, liigesed on pidevalt töös ja seega organism soojendab neid. tsikli seljas istudes on jalad paigal, liigesed on välistingimustele vastuvõtlikumad.

uskumatu, onju.
:wack: :wack: :wack: :wack:

Viimati muutis dubweiser, 15 Juul 2010, 10:51, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

eile sellise mõnusa sooja ilma korral haarasin kapist Airtek jope, kus ilusti kaitsmed sees + vihmajakk seljal taskus(http://www.infido.ee/component/content/ ... rtek2.html), jalga sõiduteksad, kahjuks kindaid ei ole hankinud Airtek (http://www.infido.ee/component/content/ ... 81-at.html) mudelit, kuid tundub, et kapis võiks olla. ning voilaaa, küta palju kulub ringi.
Analoogseid asju on paljudel tootjatel ja nii ka näiteks Beringil: http://www.bering.fr/index.php?act=fich ... &idp=22990

http://www.greenmoto.ee
If the MTS1200 engine is not enough for you then I dont know what else to say. Nothing combines the handling, power, versatility & comfort of MTS 1200ST.
Kasutaja avatar

spike
Tsikkel: GSX 750F

Lugemata postitus Postitas spike »

ratas jahutab ennast garaazis ja mina sõidan konditsioneeritud autos. mul tulevad külmavärinad, kui ma näen shortsides ja plätudega rattureid. pole ilmselt nii suur tsiklist, et ennast piinama hakata.

kõige ebaturvalisemad on mul sellise ilmaga teksad, mille all põlvekaitsmed. lisaks siis saapad, kiiver. kindad on iconi õhukesed ja tagiks ixs'i suvine tekstiilist. heledam ja laseb sigahästi tuult läbi. seljakaitse siiski puudu. depoos on neid vist veel. uuemaid mudeleid (paar korda kallimaid) saab ka yamahast.

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Vabandan OT pärast! :lol: mul tuli nimelt just nüüd meelde, et mul on autol ka konditsioneer, aga vaja ära täita! :oops: Täna kohe täitma seega. :wack:

Kasutaja avatar

RideIcon
Tsikkel: Custom

Lugemata postitus Postitas RideIcon »

Iconil on võrkmaterjalist sõidujoped sellisteks puhkudeks. Kaitsmed sees + eemaldatav vooder, kui ilm peaks jahedaks minema.
http://www.rideicon.ee/index.php?option ... &Itemid=53
Pilt

Kasutaja avatar

Teek
Tsikkel: KawaZ;busak9;Duc

Lugemata postitus Postitas Teek »

Olen alati olnud turvavarustuse pooldaja ning ka hoolas kandja, kuid viimased paar päeva shortsides, T-särk ja põlvekaitsmed. Kuna 100% teekonda tihedas liikluses, siis täna otsustasin üldse auto kasuks.

Kasutaja avatar

zirocool
Tsikkel: cbr 919, cbr954

Lugemata postitus Postitas zirocool »

Nüüd olen ma ka siis üks nendest hulludes, kes pool alasti sõidab.
Enne ei pooldanud kuidagi ja polegi vist enne ilma tagi vms varustuseta sõitnud, kuid nüüd olude sunnil, kuna auto paranduses, olen tööle sõitnud särgi ja lühikeste pükstega. Proovisin ka teksade ja tagiga, kuid see ei lähe mitte praeguse ilmaga.
Hoiame siis pöialt meiel kõigile. :bsmile:

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Nüüd on siin 3 lehekülge sodi, kes millega sõidad :wack:
Mul jumala savi, et Te siin lühikeste pükste ja T-särgiga sõidate, ega sellest pea kõigile pasundama!
Kui Teil on midagi asjalikku teistega jagada, mis nii ventilatsiooni ja turvalisuse koha pealt praeguste ilmadega sobib, siis palun väga.

edu

PS Lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus, siin on palju selliseid "informatiivseid" postitusi, a'la "tegin ka testi ära; +1; käisin ka täna sõitmas jne"

Saadetud kettaga lauatelefonist!

Shrek

Lugemata postitus Postitas Shrek »

Endal nahast tagi all Rukka Coolmax system alussärk ja jalas tavalised teksad, kuna kevlariga teksaseid ei taha kuidagi jalga panna. Muus osas järelandmisi pole teinud.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”