Enduro treeninglaager algajatele ja hobiklassile
Moderaator: Moded
Enduro treeninglaager algajatele ja hobiklassile
Paneks sel aastal kokku spetsiaalse treeninglaagri alg- ja hobitaseme endurohuvilistele. Laager oleks mitmepäevane, toimuks Pärnumaal Tori/Paikuse kandis (kus saab ka ööbimise väga lihtsasti korraldada) ja koosneks kolme elemendi harjutamisest vastavalt kahepäevaenduro katsetele:
1 ekstreem - Ekstreemi harjutamiseks on lugupeetud Kõtsmikumolu meile raja valmis teinud: http://moto.kodukorts.ee/krossirada/, seal saab ennast nii vastu palke kui ka vastu rehve korralikult ära taguda.
2 turvas + kraavid + juurikad - proovikski kohe Paikuse radadele harjutama saada, kus kevadeti võistlus toimub. See turvas on seal ikka eraldi klassist.
3 Krossikatse siledal heinamaal - selle annaks vist sinna ekstreemtesti kõrvale teha aga tegelikult pole ju vaja muud kui siledat heinamaad, toikaid ja linti et omavahel proovida, et kelle endurorehvi küljepunnid peavad ja kelle omad ei pea.
Hetkel olen mõtteid vahetanud ainult Kõrtsmikumoluga ja tema pakkus augusti viimast nädalavahetust: 28-29 august. Hiljem, september-oktoober on kõik nädalavahetused kestuskrosse täis ja hea oleks see laager enne Võrtsjärve enduro etappi ikka ära teha.
See treeninglager sobiks siis ainult võistlusenduro klassi ratastele. Mõni käredam harjutanud mees teeks vast LC4 klassi rattaga ka läbi, aga algaja sõitja liiga raske ratta seljas oleks juba liigne lõhkumine.
Kui on piisav huviliste arv, siis ma teeks juba konktreetsed kokkulepped ja püüaks suurmeistri Nikopensiuse või kellegi tema koolkonnast Paikusel meile treeneriks saada. Teretulnud on ka kõik muud soovitused ja ettepanekud.
Andke siin foorumis palun teada, kes oleks huvilised. Andke märku ka siis kui suvine kuupäev hästi ei sobi, aga põhimõtteline huvi on olemas. Äkki mahutab siis kuhugile septembri lõppu ka ikka ära.
Re: Enduro treeninglaager algajatele ja hobiklassile
Igati hea mõte ja olen tulemas.
Olen Kõrtsmiku rada juba kaua meeles mõlgutand.. Tervist sinnakanti
Kindlasti hüppan punti.
Metsas näeme.
Terv. Tõnu.
Sama nädala alguses on ka MMM laager, et siis saaks tiheda õppenädala kokkuvõttes.
Aga miks ka mitte.
Heietasime jah asjast Mökuga nädalavahetusel.
Olen samuti õpipoisina platsis. Hea kui kuupäeva varakult paika saab.
Hetkel on augusti viimane nädalavahetus veel vaba.
Üritan ühe LC4 venna kaasa meelitada. Tal jõudu on oma 2 m juures, küll ta pilli mülkast välja kisub.
Praeguse seisuga siis, et kuupäevad 28-29 august on kinnitatud
Treeneri osas on eelkokkulepe juba sõlmitud Eesti endurokunsti kõige kogenuma tegija Toivo Nikopensiusega.
Kes on näinud Toivot sõitmas, siis on ehk märganud millise sujuva endastmõistetavusega ja ilma silmipunnitava pingutuseta ta ka raskeimatest kohtadest läbi hõljub samas kui noored vihased mehed samas kohas ainult karu rammu ja mootori piirdesse ajamise abil läbi lähevad. On mida õppida
Eelarvestamine ja ajakava on veel tegemisel, aga suures plaanis on kaks täispäeva: laupäeva hommikune kella 10nene saabumine ja pühapäeval kella 6 ajal lõpetamine.
Praeguseks on paari päevaga juba 5 kindlat osalejat kirjas. Jätame võimaluse ka et hilisematele registreerinutele ära öelda, kui on oht, et ühe treeneri kohta liiga palju harjutajaid tuleb. Nii et kiirustage endast märkuandmisega
Jõudu mehed-olete õigel kursil.
Tehke trenni jah,tuleb kindlasti kasuks enne Võrtsjärve enduuro etappi
NB Võrtsjärve ekstreem katse ehitamine algas juba eile ,esimese koorma materiali kohale saabumisega
tervitades
Kokku soovin 100km ringile teha seekord 4 katset võimalusel.
Lärm
Huvi olemas. Prooviks vaadata ja mõnda asja järgi teha.
Võib ka ilma eelneva ametliku enduro või kestuskrossi kogemuseta tulla. Aga jah, metsasõidu kogemus ja esialgne siduritunnetus peaks ikka olemas olema enne kui takistusrajale treenima tuled.
Vahest aitab vaid paarist õpetussõnast et oma kramp ületada ja kui paar korda oled enda jaoks seni ületamatut takistust juba ületanud, siis edaspidi on juba palju lihtsam.
Seda ei maksa karta, et kedagi sõitjat sunnitakse tegema midagi, milleks ta valmis ei ole. Endurosport ei ole puhas "kõvatamine", vaid mõistusega oma sõidutulemuse planeerimine. Seda sportlaste seltskonda Enduro EMV etappidel vadates paistab silma, et sõidavad peamiselt "vanad targad mehed". Ka treeningule end kirja pannud on juba teada normaalsed kutid. Nii et ei kujuta ette, et keegi ärplema või teisi "välja kutsuma" hakkaks. Väike aasimine ikka, aga üle piiri ei minda.
Praeguseks juba 7 osalejat plus 2 võibollat kirjas. Nii et kiirustage registreerimisega, härrased.
Möku bronni üks koht mu naabrimehele, oma küla mees ja on väga huvitatud. Oli veits aega sõidust eemal vigastuse küüsis aga nüüd on jälle sadulas.
Tiit on nimi.
Terv.Tõnu.
Mina kaa, mina kaa! Kindlasti tahan osa võtta, aga kuidas see ametlik kirja panemine käib? Ja kas on konkreetne hind ka juba teada?
Just mõtlesingi, kas viitsiks sel suvel puhkust võtta, aga saakski toreda motopuhkuse nädala MMM treening enne ja Enduurotreening otsa...
Ää...mul oma raske kolliga vist sinna asja pole või oleks? Kui ma sellega peaks natukenegi kinni jääma, siis ma üksi kindlasti teda välja koukida ei jaksa.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Äännn kirjutas:Ää...mul oma raske kolliga vist sinna asja pole või oleks? Kui ma sellega peaks natukenegi kinni jääma, siis ma üksi kindlasti teda välja koukida ei jaksa.
Aga Sa tule ükspäev kohale ja proovi järele, kui jämedast puust Sa oma kolliga üle saad. Rada on iga päev olemas ja momendil kõva kui betoon. Takistusi on rajal nii algajale, kui edasijõudnule. Peenematest saab näiteks ka "Aafrika Twinniga" üle.
-
- Tsikkel: Gas Gas, HD rott
- Tänatud: 2 korda
Äännn kirjutas:Ää...mul oma raske kolliga vist sinna asja pole või oleks? Kui ma sellega peaks natukenegi kinni jääma, siis ma üksi kindlasti teda välja koukida ei jaksa.
Teades, mis Teid Paikuse turbas ees ootab, siis kõige lihtsam moodus kodus teada saada on motikas põlvekõrguse tabureti otsa tõsta ja ongi selge, kas kergenduro või raske.
Kõrtsmik, ma mingist palgist saan kindlasti üle, sest seda saab ju sõita. Raske on ta mulle siis kui ma pean teda seisva mootoriga mingist püdelamast ollusest käekõrval välja lükkama...isegi oma maja ees jäi pärast vihma üsna sügavale rehviga kevadel, siis ma natukene hädatsesin. Ega ma senini veel tõsisematesse kohtadesse roninud pole ja ca 210 kg ma taburetile ei tõsta mingi nipiga (pole insener).
Seega kui tulla, peaks paluma Lärmilt või kelleltki saaks mõnd kergemat endurot laenuks. On see võimalik?
Ajaliselt kipub ta ühe lustipeoga kattuma, kus mulle meeldiks ka ühel õhtul kohal olla, vaatame seega. Kui must raske KLE seljas täiega osavõtjat pole, pole ju mõtet ka kohale tulla, pappida ja siis kõrvalt pealt vaadata, onju?
Kahjuks selle treeningu kontekstis võiks KLE olla vaid üheks takistustest mida ekstreemkatsel ületatakse.
Kindlasti on võimalik KLE-ga mõned takistused üle nikerdada ja natuke jännata. Aga arvestades KLE plastiderohkust, siis on see väga kulukas tegevus. Isegi EXC, WR, FE tüüpi ratastel lähevad tihti radikad ja karterid puruks. Rääkimata käiguvahetistest, siduri-piduri heeblitest,lenksust, käekaitsmeteks - need on kulumaterjalid. Nii et pole mõtet lolli kulu endale tekitada ja matkaratta gondleid lõhkuma tulla, kus 10 tonnine kulu kaasneb ka seisva ratta tasasel pikalivajumisel.
Möku, tänan, nagu mu eelmisest postist näed, tulin samale järeldusele isegi. Eks ma võiks ju ise ka rajal takistuseks olla.
Küsimus oli, kas Lärm või Kõrtsmik saaks palun mõnd endut laenata. Loobun.
minuteada Lärm rendib rattaid ikka. KLE-ga pole mõtet jamada, sa ei õpi sellega muud, kui nügimist.
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Meil on üks 400-ne gas-gas pakkuda ja kui piisavalt masohismi endas leiad, saad lc-4 ka proovida.
Võta kõrtsmiku käest Gas-Gas, see on turnimiseks vääga hea asi! Mul on kogemus, kui andsin enda oma sõita LC4 mehele. Tal oli pärast läbi kiivri näha kõrvuni naeratus:) Husad on rohkem jõhkraks puurimiseks, kus ropult jõudu vaja on.
gaas kirjutas:Võta kõrtsmiku käest Gas-Gas, see on turnimiseks vääga hea asi! Mul on kogemus, kui andsin enda oma sõita LC4 mehele. Tal oli pärast läbi kiivri näha kõrvuni naeratus:) Husad on rohkem jõhkraks puurimiseks, kus ropult jõudu vaja on.
Aitäh, juba kokku lepitud. Kui kogu muu mudru klapib, siis tulen
EDIT: kuna tsikli omanik sõidab ise, siis tulen ehk niisama teid ilusaid tsiklimehi sõitmas vaatama ja ehk saan ka palki proovida. Lootus jääb. Peatse kohtumiseni
-
- Tsikkel: ktm 620 sc
Tere
Kui vähegi võimalik siis liitun aktivistidega oma vanal mürsul - LC4 620. Ühtlasi on ka idanemas mõte augusti algul sinna rajale väikest luurekat tegema minna.Mina olen see kellest kodanik Preemium rääkis.
Tervitades Tom
Tom kas ma su kanistri pea aasta vana benaga, mati ja lehtri võtan Jõesuu rajale kaasa või tahad varem kätte saada
Terv Tõnu.
enduroga sõitmisest ei tea ma veel mitte s.....i , aga hirmsasti tahaks sõita. kohe ostan endale mingi KTM 640 LC4 juraka ja siis ruttu kooli. siiani olen sõitnud HD sportsteriga mööda enduro radu.
enam ei viitsi. hakkan õigeks metsameheks. koolitusel löön kampa, kui mahub.
Ahti
Mis on laagrist saanud? Järgmine nädal juba ukse ees ja tahaks oma asju pisut planeerida. Kas on mingeid uudiseid toimumise osas?
Et siis kordaläinud treeningpäev. Suur tänu Kõrtsmiku Jürile kogu ürituse kokkupaneku ja korraldamise eest. Seljanka, palgid, rehvid ja kodused kotletid olid kõik oma koha peal rääkimata suurmeister Toivo Nikopensiuse õpetussõnadest mis päeva lõpuks kõik mehed kõikidest takistustest ilusasti üle aitasid ja paremad mehed hakkasid päeva teises pooles juba kiirust nende takistuste peal harjutama.
Treeninggrupp sai pilgeni täis ja 15 mehega oli täpselt paras Jõesuu endukrossi rada põrutada.
Pildid: http://kodukorts.ee/galerii/main.php?g2_itemId=2035
Järgmine ühepäevane koolituspäev turbaraba harjutamiseks Toivo juhendamisel on siis plaanis Paikuse kandis kas 2sel või 3ndal oktoobril. See on MMMiga samal nädalavahetusel aga see on see ainumas nädalavahetus kus Eestis ühtegi kestuskrossi ei toimu ja Toivo saab juhendama tulla.
Andke mulle ES-is palun teada, kes oleksid huvitatud rabatreeningust Paikusel MMM nädalavahetusel.
Nukker oli kõrvalt vaadata, aga mis teha.
Mõned klõpsud.
http://fotoalbum.ee/photos/Premium1/75802501/
Tere,
KTM 950SER pole plasti nii hullult mida katki kukkuda
aga sellisega niisugusele koolitusele on vist OverKill ronida?
Need palgikoormad on aga ahvatlevad -
MR
Kui sa saad selle rattaga muretult ja kontrollitult esiotsa paarkümmend senti tõsta enne takistusele minekut ja oled nii tugev et suudad ka ootamatust löögist tekkivat inertsi kontrollida, siis peaks olema võimalik neid palke ületada küll.
Aga ega jutt ei aita. Lepi Kõrtsmikuga kokku ja mine mõnel kuivemal päeval Jõesuusse kohale ja proovi seal ukerdada. Kõrtsmikumolu on väga hea inimene ning annab vähe nõu ka - ta seal juba aastaid LC4 ga ukerdanud ja teab kuidas raskustega võidelda ning terast karastada.
Kunagi siin juba hüüdsin välja, et plaanis on teha suurmeister Toivo Nikopensiuse juhendamisel turbarabas sõitmise koolitus. et omandada põhitõed sõidusoone valikust rabas, kraaviületustest, pehmeste kohtade ületamisest, juurikatest jms. ning õppida üldiselt rabakeskkonnas kiirelt ja vigadeta kulgema. Oleks ettevalmistus nii Võrtsu kahepäeva enduro etapiks oktoobri lõpul kui ka kevadiseks Paikuse enduroks.
Meil oli esialgu kuupäevaks planeeritud oktoober 3, aga siis jooksis Toivol midagi umbe Paikuse kestuskrossi korraldamisega ja tal on hädasti vaja 2-3 oktoobrit Paikuse etapi ettevalmistamiseks. Nii nihkus see kuupäev nädalavõrra ettepoole, pühapäeva 26nda septembri peale ja juba reganute grupist langes kahjuks kaks kolmandikku osalejaid välja.
Kui nüüd oleks huvilisi sellel pühapäeval 26ndal septembril kell 12 Paikuse kestuskrossi parklast c.a. 4 tunnisele koolitusele tulema paarisaja krooni eest, siis andke mulle palun neljapäevase tööpäeva jooksul ES kaudu teada. Saaks ürituse ikka ära korraldada. Paari mehega pole Toivol mõtet seda päeva teha, hea oleks ikka 6-10 õpipoissi kohale saada.
Eelmisest koolituspäevast Jõesuus on olnud ainult positiivset tagasisidet.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.